Siz böyle yazınca bi tedirgin oldum acaba gerçekten doktor ihmali mi var evladımı kaybetmemde diye. Oğlumu iri bebek olarak nitelendirdi ama benim boyum, eşimin boyu, abim, kardeşim hep uzun boylu olduğumuz için normal gibi algıladık. Dr da ters bir şey söylemedi. Her kontrolde suyumun iyi olduğunu, plesentanın olması gereken yerde olduğunu, kordonun normal olduğunu söylüyordu. Sezeryandan sonra da zaten yine bunları söyledi. Ani kalp durması sonucu kaybetmişim ve bu olabilen bir şeymiş. Ama o kalp niye aniden duruyor işte günlerdir sebep ne diye düşünmekten kafayı yiyorum. Her şeyi normal olan, 2 gün önceki kontrolde de gayet sağlıklı olan bir bebeğin kalbi neden durur ki? Hiç mi belirti vermez. Kordon da dolanmamış ki nefessiz kalsın.
Bizi en çok düşündüren şey bendeki aşırı kilo artışının ve ayağımdaki ödemin bir etkisinin olup olmayacağı. Ayağımdaki şiş 6. Ayda başladı. 42 numara sandalet aldım, iş yerine hep sandaletle gittim. Etrafımdaki tüm anneler ayağımdaki şiş için normal değil dedi. Ellerim 32. Haftada falan şişmeye başladı. Her kontrolde bu şişten ve aldığım aşırı kilodan bahsettim ama doktor bazı annelerde hormonlar farklı çalışabilir normal dedi. Kontrollerde o basküle çıkmak istemiyordum çünkü gerçekten yemediğim halde kilom artıyordu. Eşim akşamları yemek yemediği için öyle çeşit çeşit yemek pişmez bizde. Et/balık ihtiyaçlarımı öğlen yerdim, akşamları da bazen salata, bazen meyve, bazen bol salatalıklı yoğurt gibi hafif sağlıklı şeyler yerdim. İş yerinde arkadaşlarım sen nasıl hamilesin biz senden çok yiyoruz derdi. Etrafımda benimle aynı dönemde hamile kalan yakınlarım vardı, günde 1 ekmek bitirirlerdi, tepsi tepsi börekleri, tatlıları, kaşık kaşık nutellaları yerlerdi ama benden az kilo almışlardı. Onların bir günde yediklerini ben birkaç günde yiyordum. Şimdi bu ödem ve anormal kilo artışı için bir şey yapılabilir miydi acaba endişesi var bende. Ama defalarca dedim bu ödem ve kilo sıkıntısını. Bana sadece 4 şey sayıyordu bunlar olursa acil hastaneye gel diyordu. Kanamam olursa, suyum gelirse, tansiyonum 14/9 olursa ve bebekte hareket olmazsa. Bu dört şey dışında yaşanabilecek her şey normal diyordu. Baş ağrısı, bel ağrısı, ödem vs.
Yarın başka bir doktora gidicem bakalım ne diyecek. Rahim için ya da gebelik için değil. Hamile kalmadan önce yapılmaya başlayan tahlillerle birlikte ne varsa göstericem. Atlanılan, yapılması gereken bir şey varmıymış öğrenmek istiyorum. Pisi pisine oğlumu kaybetmeme sebep olduysa o doktor ona bunun hesabını sorucam. Gerekli bütün yerlere şikayet ederek ve ismini herkese vererek.