- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah razı olsun. Kimse ama kimse bu acıyı yaşamasın.gözlerım dolarak okudum
en çokta yumurtada kötü oldum , allahım eyüp peygamberın sabrını versin size ,
allahım kımseyi evladıyla sınamasın , tez zamanda kucagınız sağlıklı bebeklerle dolsun inşallah ,
Kardesim yazini aglayarak okudum bende bebegimi kaybettim 3ay bitti ama gecen her gun anlamsiz boşmus gibi geliorbebegim dogdu 35gun yasadi sadece kalp hastaligi vardı kuvezde kaldi genelde sadece 5gun evde kaldi ben ona doyamadim opup koklayadim emziremedim bakmaya bile kiyamadim ama topraga koydum acısı tarifsiz anlatılması zor onsuz olmak zor rabbim sabir versin bize bizim gibi olanlara
Allahım size de sabır versin. Sizin bebeğiniz kaç haftalıktı doğduğunda ve doğumdan önce kalp hastalığına dair teşhis konmuş muydu? Acınızı tazeliyorum özür dilerim ama merak ettim.Kardesim yazini aglayarak okudum bende bebegimi kaybettim 3ay bitti ama gecen her gun anlamsiz boşmus gibi geliorbebegim dogdu 35gun yasadi sadece kalp hastaligi vardı kuvezde kaldi genelde sadece 5gun evde kaldi ben ona doyamadim opup koklayadim emziremedim bakmaya bile kiyamadim ama topraga koydum acısı tarifsiz anlatılması zor onsuz olmak zor rabbim sabir versin bize bizim gibi olanlara
Çok teşekkür ederim. Sizin de başınız sağolsun. Hem evladınızı hem babanızı kaybetmişsiniz. Başka acılar göstermesin size allahım. Dedikleriniz çok doğru. O acıyı ancak ağlayarak içimden atabilirim ama işte evdekilere bir şey diyemiyorum. Ben de bugün geçtim odama oğlumun son ultrason fotoğrafına bakarak hıçkıra hıçkıra ağladım. Eşim telefonumdaki videoları ve fotoğrafları silmişti ama whatsaptan bazılarını buldum. Karnımda hareket ederken videoya çekmiştim ilerde Özgür izler diye, onları izledim. Ne kıymetli anlarmış o anlar onu farkettim. Çok zor çok zorlanıyorum çok acıyor canım. Ama sizler gibi aynı acıyı yaşayanların olduğunu bilmek bir nebze iyi geliyor. Yanlış anlaşılmasın. İnsan, neyin ne olduğunu ancak başına gelince anlıyor. O yüzden acımın anlaşıldığını bilmek, bu acıyı yaşayanlardan bir cümle duymak bana yalnız olmadığımı hissettiriyor. Yatıp kalkıp dua ediyorum allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hiç kimseyi.Allah sabır versin ..Çok zor bir durum .
Ben de bebeğimi doğumdan günler sonra kaybettim. Yaşadıklarını yaşamış biri olarak söylüyorum ,ağla ,hem de bolca ağla .içinde hicbirsey kalmasın .
Ben babamın kaybından sonra uzman yardımı almaya başladım .geçen terapide ağlamak üzereydim fakat kendimi tutuyordum .doktor bunu farkedince "aglamalisin" dedi ,kafamı salladım ,cevap veremedim ,ağzımdan çıkacak bir kelimeyle gözyaşlarım sel olup akacakti çünkü .başkalarının yanında ağlamayı sevmiyorum .bunu daha önce doktorumla paylaştığım için farketti durumu .bir süre ağlamam için bekledi ve ben de koyverdim :) ağlamam bitene kadar arada teselli vererek bekledi .sonra rahatlayıp rahatlamadigimi sordu ,üstümden büyük bir yük kalktı dedim :) yük bu gerçekten ,ağır bir yük ,ağlamak rahatlatıyor .birinin yanında ağlamak istemiyorsan da geç odanda ağla yada evi bosaltmalarini iste. Ağlamak ayıp değil ya ,benim de bebeğimin zamanında gardiyanlarim coktu, odama geçer ağlar ,çıkardım .en son herkesi gönderdim evine de rahatladım .insan biraz yalnız kalmak istiyor bu vakitlerde ..boşver kim üzülürse üzülsün ,sen üzülme .yeterince acin var zaten ,kimseyi dert etme .bebisin olmadan eve dönmüşsün ve o bir daha olmayacak ,kardeşleri olacak ama onlarla oynayamayacak ,hep en uzakta o olacak .o yüzden diğer çocukların kilometrelerce uzakta olsa bile onunki kadar uzak gelmeyecek ..var mı daha ötesi ,boşver elalemi. Acını sonuna kadar yasa ..ben bunu başlarda yapmadığım için sonlarda çıktı acısı ..yapma ,içine atma .birde şunu unutma ,özgür seni çok güzel bir yerde bekliyor .orda ölüm yok ,hastalık yok ,gözyaşı yok ..bu umuda sarılıp hayata bağlan .kavusacaksiniz,ben de bebisime ve babama kavusucam. Bu teselliyle hayata tekrar dört elle sarıldım .allah yardımcın olsun ..
Allah razı olsun. Kimse ama kimse bu acıyı yaşamasın.
Allahım size de sabır versin. Sizin bebeğiniz kaç haftalıktı doğduğunda ve doğumdan önce kalp hastalığına dair teşhis konmuş muydu? Acınızı tazeliyorum özür dilerim ama merak ettim.
Canim.sni Cok iyi anlıyorum benide evde yalniz birakmadilar ama ben yanimda esimden baskasini istemiyordum kimse anlayış göstermedi hatta o.acimla kaynanam bana yapmadigini birakmadi ondan nefret ediyorum sana tavsiyem kimseyi düşünme evinden gitmelerini söyle yalniz kalmaya ihtiyacin var senin acinn aynısını eşin yaşıyor o destek versin bagira bagira agla hic icinde tutma ben yapamadim sen yap sonra daha kotu oluorÇok teşekkür ederim. Sizin de başınız sağolsun. Hem evladınızı hem babanızı kaybetmişsiniz. Başka acılar göstermesin size allahım. Dedikleriniz çok doğru. O acıyı ancak ağlayarak içimden atabilirim ama işte evdekilere bir şey diyemiyorum. Ben de bugün geçtim odama oğlumun son ultrason fotoğrafına bakarak hıçkıra hıçkıra ağladım. Eşim telefonumdaki videoları ve fotoğrafları silmişti ama whatsaptan bazılarını buldum. Karnımda hareket ederken videoya çekmiştim ilerde Özgür izler diye, onları izledim. Ne kıymetli anlarmış o anlar onu farkettim. Çok zor çok zorlanıyorum çok acıyor canım. Ama sizler gibi aynı acıyı yaşayanların olduğunu bilmek bir nebze iyi geliyor. Yanlış anlaşılmasın. İnsan, neyin ne olduğunu ancak başına gelince anlıyor. O yüzden acımın anlaşıldığını bilmek, bu acıyı yaşayanlardan bir cümle duymak bana yalnız olmadığımı hissettiriyor. Yatıp kalkıp dua ediyorum allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hiç kimseyi.
Canim.sni Cok iyi anlıyorum benide evde yalniz birakmadilar ama ben yanimda esimden baskasini istemiyordum kimse anlayış göstermedi hatta o.acimla kaynanam bana yapmadigini birakmadi ondan nefret ediyorum sana tavsiyem kimseyi düşünme evinden gitmelerini söyle yalniz kalmaya ihtiyacin var senin acinn aynısını eşin yaşıyor o destek versin bagira bagira agla hic icinde tutma ben yapamadim sen yap sonra
Allahım size de sabır versin hiç kolay şeyler değil yaşadıklarınız. Benim de yaşım 39 olduğu için ikili taramada risk görünmüştü ama NIPT testi yaptırmıştım orada genetik hiçbir sorun görünmemişti. Her şey yolunda ve iyi giderken, aklımın ucundan böyle bir şey geçmezken böyle bir acı yaşadım. Sürekli sabır diliyorum allahtan. Elim kolum bağlı, aklım kalbim oğlumda çaresiz bekliyorum işte.37+4haftalik dogum yaptim kalp.ritmi bozuk die acil sezeryana alindim ikili test yapılmıştı test sonucum gayet iyiydi ama ayrintili ultrsonda kalp kaçakçıginin tek.olduğu ve iki tane buyuk delik olduğu soylendi ve down sendromlu ihtimali olabilir dediler ama ikili testim temiz çıkmıştı doktorlar hep.aldirmami istediler ama.ben aldirmadim doguma.kadar gelisimi güzel gitti ama doktorum doğumu istanbulda yapmami istedi kendim samsun da yaşıyorum hamileliğimin son 1ayini istanbulda geçirdim ozel bi hastanede dogum yaptim bebegim down sendromluydu şok yasadim evet ama onun bana cok.ihtiyacı var diyerek toparladim çünkü ne olursa olsun benim bebeğimdi istanbulda kuvezde kaldi sonra iyi oldu samsuna geldik evde rahatsizlandi tekrardan kuveze alındı ama.malesef hayata tutunamadı cok dua ettim yuce yaradana yalvardim ama benden daha cok sevdi yavrumu orada iyi oldugunu bilmek içimi rahatlatior
Seninde başın sağolsun güzel kardeşim. Allah yardımcınız olsun birdaha yaşatmasın Rabbim bu acıyı ne sizlere nede diğer annelere.. cennette meleğiniz var sizi bekleyen....Basiniz sagolsun kardesim
Bu acıyı yasayan bilir... hani derler ya ates dustugu yeri yakar... aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar...sanki hep kaybedilen evlatlarin ardindan soylenmis sozler gibi...
Iki yil olacak neredeyse cennet kusumu kaybedeli... soylerken ne kadar kolay ama yasarken coook zorrr...
Ilk gunler bir ruyada gibisindir gelenler gidenler ruya ile gercek karisimi..algılayamazsın gercek olmasin diye gozunu kapar kapar dua edersin.. balık gorur tavuk görůr kuş gorur canlı icinde nasil can tasıyor dersin...sonra kendı yavrun gelir aklına aglarsin icinde bir volkan kaynar durur...
Yatamazsın sıgamazsın hic bir yere koca dunya sana dar gelır sabah yavrun akşam yavrun bebek gorur aglarsin cocuk gorur aglarsin genc gorur aglarsin kör oluncaya dek aglarsin agladiginı gormesinler diye dudaklarini isirirsin ... her seyde yavrunu gorursun ya da goremezsin . ..
Gunler boyle gecer her gecen gun gozyasini artirirken seni sessiz eder sessiz cennet kuslarimiz gibi... gelmeyecegini anlatir sana gunler hic buyumeyecegini hic anne demeyecegini pamuk ellerinin hic yuzune dokunamayacagini...
Tokat gibi carpar her sey yuzune yuzune...
Bin tane de evladin olsa olacak olsa kaybettigindir en degerlin... her seyde izini birakir da gider... bir cocukta bir gulmede bir bebekte anne diyen bir yavruda... icin sizlar sızım sızım yarim kalmisliklar canini yakar .... sanki herkesin mutlulugu seni huzunlendirir kimselerin haberi olmaz nereden bilsinler ki sen bir cennet kusunun annesisin ...
....
Sonra volkan yaranin ustu zamanla kabuk baglar ister istemez disaridan gorenler oyle sanirlar... ama bilmezler ki kabugun alti safi yara...
Gecmez tukenmez bir daha hic bir sey eskisi gibi olmaz... olamaz...unuttu sanirlar unutulmaz gecmez bitmez tukenmez dinmez kapanmaz..
Kaybettigin gundedir aklin ... icinde iman olmasa dayanilmaz...
Sabir hirkani giyer oturursun yarim kalmisliklarina teslimiyet edersin bu dunyanin fani olduguna bir gun kavusacaginiza olan imaninla dunya tarlasindaki ömrůnů tamamlamaya calisirsin...
Guluslerin yalandir
Sevinclerin yarimdir
Hayallerin yarim
Gunlerin yarim
Her seyin yarim...
Rabbim gonlune inşirah ferahligi versin evladinla öbür dünyada kavusmayı nasip eylesin...
Basin sagolsun kardesim
Ne sen ne ben tek degiliz teselliler teselli vermez sana ...
Keske katilmasaydin aramiza...
İşte dediğiniz gibi ateş düştüğü yeri yakıyor ve ancak yaşayan biliyor yaşayanın derdini. Az önce gelinimize dedim, normal hayatın akışına kapılıcam elbet ama içimdeki bu yara hiç geçmeyecek. Ne acısı dinecek ne de kabuk bağlayacak. Eskiden ölümden korkardım. Ama şimdi öldükten sonra onu görecek olmanın heyecanı mutluluğu bana ölümü hiç de korkutucu kılmıyor. Orda bir bekleyenim var diyorum.Basiniz sagolsun kardesim
Bu acıyı yasayan bilir... hani derler ya ates dustugu yeri yakar... aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar...sanki hep kaybedilen evlatlarin ardindan soylenmis sozler gibi...
Iki yil olacak neredeyse cennet kusumu kaybedeli... soylerken ne kadar kolay ama yasarken coook zorrr...
Ilk gunler bir ruyada gibisindir gelenler gidenler ruya ile gercek karisimi..algılayamazsın gercek olmasin diye gozunu kapar kapar dua edersin.. balık gorur tavuk görůr kuş gorur canlı icinde nasil can tasıyor dersin...sonra kendı yavrun gelir aklına aglarsin icinde bir volkan kaynar durur...
Yatamazsın sıgamazsın hic bir yere koca dunya sana dar gelır sabah yavrun akşam yavrun bebek gorur aglarsin cocuk gorur aglarsin genc gorur aglarsin kör oluncaya dek aglarsin agladiginı gormesinler diye dudaklarini isirirsin ... her seyde yavrunu gorursun ya da goremezsin . ..
Gunler boyle gecer her gecen gun gozyasini artirirken seni sessiz eder sessiz cennet kuslarimiz gibi... gelmeyecegini anlatir sana gunler hic buyumeyecegini hic anne demeyecegini pamuk ellerinin hic yuzune dokunamayacagini...
Tokat gibi carpar her sey yuzune yuzune...
Bin tane de evladin olsa olacak olsa kaybettigindir en degerlin... her seyde izini birakir da gider... bir cocukta bir gulmede bir bebekte anne diyen bir yavruda... icin sizlar sızım sızım yarim kalmisliklar canini yakar .... sanki herkesin mutlulugu seni huzunlendirir kimselerin haberi olmaz nereden bilsinler ki sen bir cennet kusunun annesisin ...
....
Sonra volkan yaranin ustu zamanla kabuk baglar ister istemez disaridan gorenler oyle sanirlar... ama bilmezler ki kabugun alti safi yara...
Gecmez tukenmez bir daha hic bir sey eskisi gibi olmaz... olamaz...unuttu sanirlar unutulmaz gecmez bitmez tukenmez dinmez kapanmaz..
Kaybettigin gundedir aklin ... icinde iman olmasa dayanilmaz...
Sabir hirkani giyer oturursun yarim kalmisliklarina teslimiyet edersin bu dunyanin fani olduguna bir gun kavusacaginiza olan imaninla dunya tarlasindaki ömrůnů tamamlamaya calisirsin...
Guluslerin yalandir
Sevinclerin yarimdir
Hayallerin yarim
Gunlerin yarim
Her seyin yarim...
Rabbim gonlune inşirah ferahligi versin evladinla öbür dünyada kavusmayı nasip eylesin...
Basin sagolsun kardesim
Ne sen ne ben tek degiliz teselliler teselli vermez sana ...
Keske katilmasaydin aramiza...
Çok ağlattın beni çok10 gün önce pazar günü oğlumu karnımda kaybettim. 36+3 günlüktü. Cuma günü son kontrolünü yaptırmıştık ve her şey yolundaydı. 3,600 gr, 51 cm’di hatta 2,5 hafta önde gidiyor demişti dr. Pazar günü tekme hissetmedim ve hastaneye gittim. Allahım o günü ancak öldüğümde unuturum. Oğlumun kalbi durmuş. Suni sancı verdiler ama hiç sancım olmadı. Sezeryan istedim. Normal doğum sancısını acısını çekmek önemli değil de, onun ağlama sesi ile doğum yapma hayalini kurarken o küçücük bedenini görmeyi kaldıramam dedim. Hiç göremedim oğlumu. Son Dr a gittiğimizde ultrasonda öyle net görünmüştü ki yüzü, o güzel yüzü. Canım oğlum Özgürüm. Çok çok acı çekiyorum ve ne yapıcam bilmiyorum. İlk hamileliğimdi ve öyle çok hayal kurmuştum ki onunla ilgili. Herkes uykusuz kalacaksın çok yorulacaksın derdi, ben de eninde sonunda geçecek o zorluklar, onu uyurken uyanıkken sürekli izliycem, her hareketini beynime kaydedicem derdim. Ama bir kere bile göremedim, koklayamadım, sevemedim oğlumu. Ben onu kucağımdan indirmem derken hastaneden eve karnım kucağım boş döndüm. Kıyafetlerini yıkayıp asarken eldiveni yere düşmüştü de onu tekrar makineye atmıştım toz oldu diye. Toz değmesin oğluma derken şimdi toprağın içinde benim güzel yavrum. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum Allahım ne beter bi acıymış bu. Ben hastanedeyken eşim ve kuzenlerim oğlumun bütün eşyalarını toplamış. Benim hamileyken giydiğim kıyafetlerden kullandığım şampuanlara kadar her şeyi kaldırmışlar. Ama evde attığım her adım, baktığım yaptığım her şey bana oğlumu hatırlatıyor. Dün biraz yürüyeyim diye eşim markete beraber gidelim dedi. Bi insan markette ağlar mı? En son oğlumla alışveriş yaptığım markette şimdi oğlum yoktu yalnızdım. Zaten hep yalnızım. Kendimi öyle gereksiz öyle boş hissediyorum ki anlatamam. Sanki ben oğlum karnımdayken vardım sadece ve onunla var olacaktım. Ama şimdi bi hiçim. Birlikte nefes alıp birlikte yemek yedik. Birlikte gezip birlikte uyuduk. Ama şimdi o yok. Kahvaltıda eşim yumurta yapayım diyo ne önemi var ki. Ben onu Özgür beslensin diye yiyordum. Yediğim içtiğim hiç bişeyin bi önemi yok ki. Karnıma dokunduğumda bana tepki veren, buradayım anne diyen oğlum artık yok ki. Allahım sabır ver nolur. Çok özlüyorum oğlumu nolur yardım et. Kimseyle konuşamıyorum. Sağolsun kayınvalidem her gün bizde. Yemek yapıp evi idare ediyor. Annem de yeğenime baktığı için sadece akşamları gelebiliyor. Onların yanında da ağlayamıyorum üzmemek için ama dayanamıyorum. İçimi buraya dökebilirim diye düşündüm. Allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hayatta en büyük dileğim, allahım tüm evlatları anne babalarının kucağında koysun, evlatlara sağlıklı upuzun ömür versin. Ve hiçbir anne baba evladından çok yaşamasın.
Benim için sabır dileyin ne olur. Ve eğer bir daha hamile kalırsam çocuğuma uzun ve sağlıklı ömür.Çok ağlattın beni çokResmen kalbim yandı seni okurken.Allahım sabır versin sana.Ellerin titriyor yazarken.ne söylenir nasıl teselli edilir hiç bilmiyorum ki..
Benim içime doğuyor ki tekrar hamile kalacaksın ve sağlıkla kavuşacaksın bebeğine gör bak.Burdan bizimle paylaşıp çocuk hasreti çeken benim gibilere umut olacaksın.Zaman seni iyileştirecek.Daha güçlü daha dirayetli kılacak inan bana..Benim için sabır dileyin ne olur. Ve eğer bir daha hamile kalırsam çocuğuma uzun ve sağlıklı ömür.
Çok teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi cennette oğluma kavuşurum ve şu an içime korku yerleşmiş olmasına rağmen eğer hamile kalacaksam sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü bir evlada sahip olabilirim.Cennet kapisinda seni bekliyor o annesi....
Ebedi guzellikleri birlikte yasayacaksiniz orda insallah.
Allah sabrina sabir katsin
Tez zamanda Ozgur un kardesiyle kucagini doldursun.
Amin
Amin
Amin
İnşallah. Allahım size de sağlıklı ve uzun ömürlü evlat nasip etsin inşallah. Evlat isteyen herkes o mutluluğu yaşasın allahım nolur.Benim içime doğuyor ki tekrar hamile kalacaksın ve sağlıkla kavuşacaksın bebeğine gör bak.Burdan bizimle paylaşıp çocuk hasreti çeken benim gibilere umut olacaksın.Zaman seni iyileştirecek.Daha güçlü daha dirayetli kılacak inan bana..
Allah razı olsun kardesimSeninde başın sağolsun güzel kardeşim. Allah yardımcınız olsun birdaha yaşatmasın Rabbim bu acıyı ne sizlere nede diğer annelere.. cennette meleğiniz var sizi bekleyen....
Anlattiklariniz oyle tanidik ki...İşte dediğiniz gibi ateş düştüğü yeri yakıyor ve ancak yaşayan biliyor yaşayanın derdini. Az önce gelinimize dedim, normal hayatın akışına kapılıcam elbet ama içimdeki bu yara hiç geçmeyecek. Ne acısı dinecek ne de kabuk bağlayacak. Eskiden ölümden korkardım. Ama şimdi öldükten sonra onu görecek olmanın heyecanı mutluluğu bana ölümü hiç de korkutucu kılmıyor. Orda bir bekleyenim var diyorum.
Öyle heyecanlanıyordum ki onu kucağıma alıcam diye. Bu acı olayı yaşamadan önce eşim sorardı bana, şimdi doğumhanede olduğunu düşün, koynuna yatırdılar oğlumuzu, onu kokluyosun nefesini duyuyorsun, (bu arada litrelik su şişem vardı hep yanımda onu da bebeğimmiş gibi koynuma koyardı) neler hissederdin, derdi. Ben de ağlamaktan anlatamazdım öyle gerçek gibi yaşardım ki o anı. Hep öyle hayalde kaldı şimdi.
Siz de yaşamışsınız, ne çok yaşayan varmış bu acıyı. Allahım bize sabır versin bu ne zor bişeymiş. Yemek yaparken ocağın yakınında durmaz, kocaman göbeğimi geri çekerdim o sıcaklığı hissetmesin diye. Müzik dinletir sohbet ederdim. Günlük tutmuştum hamileliğim boyunca ileride okusun diye. Hep yarım kaldı. Her şey yarım kaldı. Oğlum Özgürüm beni bırakıp gitti. Alerji olabilir diye kokulu bile almadım deterjanını, özendim yatağına yorganına ama o şimdi toprağın altında. Düşündükçe delirecek gibi oluyorum. Koynumda değil de o karanlık toprakta oğlum. Of allahım sen sabır ver nolur. Dediğiniz gibi keşke katılmasaymışım aranıza. Bunun için neler neler vermezdim.