• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

359.Dönem 95 / 1-2-3-4 asker yarenleri (mayıs 2015)

bende şoktayım canım bugün kayınvalidemlerle konuştuk bizde . eyvah çok az kaldı gelinceye kadar ya yetiştiremezsek dedi :KK48: inan hergün birçok kez şükrediyorum Allah a. inanamıyorum bugünlere geldiğimize kuzum ya .çok kıskanıyordum burda 50 lerde olan yarenleri gördükçe hayal gibi geliyordu bizde o günleri görebilecekmiyiz diyordum:nazar::KK36::KK55:
Yaaa gectii gidiyorr gunler kuzummm simdi ben senin saydiginn haftadayim 15. Haftamiz son 4 guncuk iznimiz kalmisti onu da kullanacak kociss haftaya bugun 4 guncukte olsa yanimdaa olacak sonraa 100 den dusecegiz allahin izniyle kuzum yaa. Bitsin artik su.gunler acayip sıkıldım yaa. Bende senin gibi dusunuyorum buraya gelince sanki ruyadan uyanmis gibi olacagiz. Benimkide hic kufur etmez normalde adamin askerde agzi bozulur dedim hafif ayar oynamasi olmus gelince sifirlarim gecer. :KK70: Benimki sigarayi gelince birakacak insss. Bitsinde baska bisey istemiyorum kuzum yaa ne zor is yaa

haklısın canım sıkıntılı geçirdiğimiz son günlerimiz Allah a şükür:nazar:rabbim alnımızın akıyla atlatmayı nasip etsin.bi gelsin sanki hiç dert tasa kalmıycakmış gibi hissediyorum.umarım herşey istediğimiz gibi olur.

amin canım inşallah ya seni anlıyorum baya iyi canları sıkılınca patlıcak birilerini arıyolar o da kim oluyor tabiki biz. canları sıkkın olunca öyle laflar ediyolar ki insan şimdi gerçek mi söyledi acaba diyor. İnşallah geldiklerinde biter bu günler

Merhaba kızlar konuya bakmayalı yarine kavuşanlar olmuş, kiminin de çok az kalmış ne güzel :)) Allahım bize de nasip eder inşallah.. :KK19: Bu arada ben eski "omzunbenimyuvam" kullanıcı adımı değiştirmiştim. Aslında azıcık içimi dökesim var sizlere. Benim sevdiceğim 96/1 aslında ama bu konudaki tatlışlığı görünce burda şafak saymaya karar vermiştim. Şubatın 1 inde gitmişti amasyaya. Kobra nişancısı olacağı için acemiliğini 2 ay yaptı ve 2 nisanda istanbula geldi. 7 haftalık dağıtım izni göz açıp kapayıncaya kadar geçti. 7 günün 6 günü hep beraberdik ama yetmedi, doyamadım. Geçtiğimiz cumartesi onu usta birliği hakkariye gönderdik bir de uzun dönem.. Hakkariye çıktığını ilk duyduğumda bayılacak gibi olmuştum o kadar üzülmüştüm. Acemiyken usta birliğini düşünmeyip önümüzdeki izne odaklanmıştık bir tek ama şimdi izin de bitti ve gitti. Önce Vana gitti, ktm merkezine oradan hakkari/şemdinliye geçecekti fakat öyle olmadı. 1 gün vanda konakladıktan sonra yüksekovaya yola çıkmışlar. Yüksekova girişinde çatışmaların arasında kalmışlar ve geri döndürmüşler onları. 1 gün daha vanda konakladıktan sonra yine yüksekovaya gitmişler. Burada yüksekte kalan bi karakol,kışla tarzı bi yerde bekliyorlar 3 gündür. Şemdinliye götürmek için helikopter gelecekmiş normalde ama gelmemiş çünkü hemen aşağıda çatışmalar sürüyormuş. Kızlar o kadar korkuyorum ki. Sürekli haberlere bakıyorum son dakika haberlerini açıyorum. Aklım çıkıyor. Kaldıkları karakolun camlarında kurşun izleri varmış sekiyormuş ordan o yüzden cama uzak yerlerde kalıyorlarmış. Telefonlarını sinyal alınmasın diye topluyormuş komutanları. Akşamüzeri ailelerine haber versinler diye yarım saatleri veriyor o zaman hemen beni arıyor ailesinden önce. Burayı görsen cehennem gibi sabaha kadar silah bomba sesleri.. Biz iyiyiz rahatız burada çatışmaları izliyoruz askeri üniformalarımızı bile giymedik misafiriz burda dedi, beni rahatlatmaya çalışıyor kendince ama ciddi anlamda korkuyorum. Her gün dua ediyorum ona ve tüm askerlerimize. Amasyadayken böyle değildi en azından içim rahattı güvende diye sadece özlem sızlatıyodu içimi ama şimdi can korkusu sardı. ya haberi gelirse ne yaparım gibi paranoyak düşüncelere sarmaya başladım. Normalde okuyorum ama sınavlarımdan yüksek aldığım için erken bitirdim bu seneyi.. Anlayacağınız evdeyim.. Boş kaldığım her an aklımda o var. Yüksekova çok tehlikeliymiş ama şemdinlide bu kadar olay olmuyormuş denildi ama havalar ısındıkça bu şerefsizler dağlara çıkıyor arttırıyor hainliklerini ve dile kolay 9 ay.. O kobra nişancısı olduğu için 12 saat devriyede olacak yani dışarda.. diğer 12 saat uyku yemek dinlenme vs. Düşünmekten helak oldum.. Oyalanıyım diye fitness cluba kayıt oldum yarın başlıyorum. Eve okumak için kitap yığdım.. Plan program yapıyorum kendimce çünkü 5 ay tatilim var. En azından okul varken kafam onlarla dolu oluyordu. Allahtan ramazandan sonra buradan yani istanbuldan uzaklaşıcam. Kızlar nolur dua edin.. O kadar çaresiz hissediyorum ki onsuzluğa alışmaktan korkuyorum. En çok da kaybetmekten.. Aranızda yari askerliğini hakkaride yapan var mı? Ya da doğuda? Siz nasıl alıştınız, nasıl dayanıyosunuz? Biraz aklımdan çıksa ve sonradan gelse kendime kızıyorum sanki onu devamlı düşünmek zorundaymışım gibi hissediyorum. Biraz gülünce, sevdiğim yemekleri yiyince pişmanlık mutsuzluk çöküyor. O şimdi ne yiyor, bana yansıtmadığı neler yaşıyor diye.. Çok zormuş.. allah hepsinin yardımcısı olsun..

Yaaa gectii gidiyorr gunler kuzummm simdi ben senin saydiginn haftadayim 15. Haftamiz son 4 guncuk iznimiz kalmisti onu da kullanacak kociss haftaya bugun 4 guncukte olsa yanimdaa olacak sonraa 100 den dusecegiz allahin izniyle kuzum yaa. Bitsin artik su.gunler acayip sıkıldım yaa. Bende senin gibi dusunuyorum buraya gelince sanki ruyadan uyanmis gibi olacagiz. Benimkide hic kufur etmez normalde adamin askerde agzi bozulur dedim hafif ayar oynamasi olmus gelince sifirlarim gecer. :KK70: Benimki sigarayi gelince birakacak insss. Bitsinde baska bisey istemiyorum kuzum yaa ne zor is yaa
ayy çok sevindim canım izne geleceğine :)) ahh kuzum o günler hiç bişey ,son günler çok zor oluyormuş ben hiç böyle tahmin etmemiştim.son günler daha heyecanlı daha mutlu geçer diyordum ama stresten hergün tartışmalı geçiyor .hiç hayal ettiğim gibi değil :KK48:
hiç bişey yapasım gelmiyor herşeyden çok çabuk sıkılıyorum :eek: ama rabbim size tam tersini nasip etsin siz bari üzülmeyin.
sen baskı yap geldiğinde mutlaka bırakır onu

amin canım inşallah ya seni anlıyorum baya iyi canları sıkılınca patlıcak birilerini arıyolar o da kim oluyor tabiki biz. canları sıkkın olunca öyle laflar ediyolar ki insan şimdi gerçek mi söyledi acaba diyor. İnşallah geldiklerinde biter bu günler
amiiin canım

Merhaba kızlar konuya bakmayalı yarine kavuşanlar olmuş, kiminin de çok az kalmış ne güzel :)) Allahım bize de nasip eder inşallah.. :KK19: Bu arada ben eski "omzunbenimyuvam" kullanıcı adımı değiştirmiştim. Aslında azıcık içimi dökesim var sizlere. Benim sevdiceğim 96/1 aslında ama bu konudaki tatlışlığı görünce burda şafak saymaya karar vermiştim. Şubatın 1 inde gitmişti amasyaya. Kobra nişancısı olacağı için acemiliğini 2 ay yaptı ve 2 nisanda istanbula geldi. 7 haftalık dağıtım izni göz açıp kapayıncaya kadar geçti. 7 günün 6 günü hep beraberdik ama yetmedi, doyamadım. Geçtiğimiz cumartesi onu usta birliği hakkariye gönderdik bir de uzun dönem.. Hakkariye çıktığını ilk duyduğumda bayılacak gibi olmuştum o kadar üzülmüştüm. Acemiyken usta birliğini düşünmeyip önümüzdeki izne odaklanmıştık bir tek ama şimdi izin de bitti ve gitti. Önce Vana gitti, ktm merkezine oradan hakkari/şemdinliye geçecekti fakat öyle olmadı. 1 gün vanda konakladıktan sonra yüksekovaya yola çıkmışlar. Yüksekova girişinde çatışmaların arasında kalmışlar ve geri döndürmüşler onları. 1 gün daha vanda konakladıktan sonra yine yüksekovaya gitmişler. Burada yüksekte kalan bi karakol,kışla tarzı bi yerde bekliyorlar 3 gündür. Şemdinliye götürmek için helikopter gelecekmiş normalde ama gelmemiş çünkü hemen aşağıda çatışmalar sürüyormuş. Kızlar o kadar korkuyorum ki. Sürekli haberlere bakıyorum son dakika haberlerini açıyorum. Aklım çıkıyor. Kaldıkları karakolun camlarında kurşun izleri varmış sekiyormuş ordan o yüzden cama uzak yerlerde kalıyorlarmış. Telefonlarını sinyal alınmasın diye topluyormuş komutanları. Akşamüzeri ailelerine haber versinler diye yarım saatleri veriyor o zaman hemen beni arıyor ailesinden önce. Burayı görsen cehennem gibi sabaha kadar silah bomba sesleri.. Biz iyiyiz rahatız burada çatışmaları izliyoruz askeri üniformalarımızı bile giymedik misafiriz burda dedi, beni rahatlatmaya çalışıyor kendince ama ciddi anlamda korkuyorum. Her gün dua ediyorum ona ve tüm askerlerimize. Amasyadayken böyle değildi en azından içim rahattı güvende diye sadece özlem sızlatıyodu içimi ama şimdi can korkusu sardı. ya haberi gelirse ne yaparım gibi paranoyak düşüncelere sarmaya başladım. Normalde okuyorum ama sınavlarımdan yüksek aldığım için erken bitirdim bu seneyi.. Anlayacağınız evdeyim.. Boş kaldığım her an aklımda o var. Yüksekova çok tehlikeliymiş ama şemdinlide bu kadar olay olmuyormuş denildi ama havalar ısındıkça bu şerefsizler dağlara çıkıyor arttırıyor hainliklerini ve dile kolay 9 ay.. O kobra nişancısı olduğu için 12 saat devriyede olacak yani dışarda.. diğer 12 saat uyku yemek dinlenme vs. Düşünmekten helak oldum.. Oyalanıyım diye fitness cluba kayıt oldum yarın başlıyorum. Eve okumak için kitap yığdım.. Plan program yapıyorum kendimce çünkü 5 ay tatilim var. En azından okul varken kafam onlarla dolu oluyordu. Allahtan ramazandan sonra buradan yani istanbuldan uzaklaşıcam. Kızlar nolur dua edin.. O kadar çaresiz hissediyorum ki onsuzluğa alışmaktan korkuyorum. En çok da kaybetmekten.. Aranızda yari askerliğini hakkaride yapan var mı? Ya da doğuda? Siz nasıl alıştınız, nasıl dayanıyosunuz? Biraz aklımdan çıksa ve sonradan gelse kendime kızıyorum sanki onu devamlı düşünmek zorundaymışım gibi hissediyorum. Biraz gülünce, sevdiğim yemekleri yiyince pişmanlık mutsuzluk çöküyor. O şimdi ne yiyor, bana yansıtmadığı neler yaşıyor diye.. Çok zormuş.. allah hepsinin yardımcısı olsun..
canıııım rabbim bi an önce kavuştursun sizi . her gün her dakika bol bol dua et.hepsi Allah a emanet..
eşimde usta birliğini ağrı da yapıyor 95/2 .ilk gittiği günler orda ki karakol a saldırmışlardı hatırlarsın belki bi çok askerimiz şehit olmuştu ,karakol kullanılmaz hale geldi.o karakolla eşimin bulunduğu yerin arası çok azmış ve onların ordan görünüyormuş.bu olayın ardından yine bombalı saldırılar düzenlendi o bölgelere. ben her gün her saat durmadan haberlere baktım.kaç gece oturup ağladım , birlikte ağladık.ama dua etmekten rabbim e sığınmaktan başka çaremiz olmadı.o bana ben ona destek oldum.
eşim ilk gittiğinde biz nişanlıydık.kasım ayında nikahımız için izne geldi..izne gelmeden 1 - 1 buçuk ay önce de yine onun bulunduğu yerde teröristler görüldü.hatta eşimler de görmüş .çok korktum bişey olmasından ama yine rabbim e sığındım.
hergün yatmadan önce ya da sabah uyandığında hem sevdiceğin hemde tüm askerlerimiz için 7 tane ayetel kürsi oku canım.eşimle biz hep okuduk.bizede yaşlı bi teyzemiz söyledi bunu.onlarda evlenmiş eşi hemen askere gitmiş, 4 sene askerlik yapmış.hergün 7 tane ayetel kürsi okuyarak bekledim ben sizde öyle yapın rabbim korur dedi .

yemek konusunda da çok iyi anlıyorum seni.biz hergün buluşurduk,sabahtan akşama kadar birlikte vakit geçirirdik. ne yersek birlikte yerdik içerdik.o yüzden asker e gittikten sonra da onsuz yemek içmek gezmek çok koymuştu bana.en çok birlikte yemeyi sevdiğimiz şeyleri gittiğinden beri yemiyoruz .geldiğinde birlikte yiyicez uzun bi liste yaptık.

çok zor canım seni çok iyi anlıyorum.benim korkum ona sarılıncaya kadar geçmiyecek.ama benden tavsiye kendine mutlaka bi meşgale bul.rabbim onları bizlere bağışlasın inşAllah (Amiiinnn)

large.webp

15 Nisan 2016 Cuma

ASKER YARENLERİMİZİN ŞAFAK PANOSU

En Büyük TÜRKİYE guiding1 guiding1 : Şafak .. 3 AFYON En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37: :KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE Buse Buse Buse Buse : Şafak .. 15 BURDUR En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 :KK37::KK74::KK200:

:KK200: En Büyük TÜRKİYE GiMUm GiMUm : Şafak .. 19 ÇORUM En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE @sevda ceylan : Şafak .. 25 ERZURUM :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE Eda_16 Eda_16 : Şafak .. 26 ESKİŞEHİR :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE _Kkbra _Kkbra : Şafak .. 63 ŞANLIURFA En Büyük TÜRKİYE 95 /2 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE E elmas gzl : Şafak .. 107 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE vanilya35 vanilya35 : Şafak .. 110 En Büyük TÜRKİYE 95 / 3 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE @etipuffer : Şafak .. 113 En Büyük TÜRKİYE 95 / 3
:KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE N niidos : Şafak .. 182 En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE T tugce_ody : Şafak .. 201
En Büyük TÜRKİYE 95 /4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE blue_dream blue_dream : Şafak .. 202 En Büyük TÜRKİYE 95 /4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE tavsannn tavsannn : Şafak .. 246 En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE oscarandthewolf oscarandthewolf : Şafak .. 290 En Büyük TÜRKİYE 96 / 1 :KK37: :KK74: :KK200:

:KK200: KAVUŞAN YARENLERİMİZ :KK200:

1 = :nazar::KK200: zamansiz En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

2 = :nazar::KK200: julican En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

3 = :nazar::KK200: olive_bluto En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 En Büyük TÜRKİYE

4 = :nazar::KK200: kekoer En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

5 = :nazar: :KK200: panzehir121 En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

6 = :nazar: :KK200:
thalix En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 En Büyük TÜRKİYE

7 = :nazar: :KK200: GerekirseYazariz En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

8 = :nazar: :KK200: silemm En Büyük TÜRKİYE 95 / 1En Büyük TÜRKİYE

9 = :nazar: :KK200: esradbk En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE

10 = :nazar: :KK200: _HaRika_ En Büyük TÜRKİYE 95 / 1 En Büyük TÜRKİYE

11 = :nazar: :KK200: Peaceaysu En Büyük TÜRKİYE 95 / 1 En Büyük TÜRKİYE

12 = :nazar: :KK200: miracleDK En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE

13 = :nazar: :KK200: axi___ En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE

ayy çok sevindim canım izne geleceğine :)) ahh kuzum o günler hiç bişey ,son günler çok zor oluyormuş ben hiç böyle tahmin etmemiştim.son günler daha heyecanlı daha mutlu geçer diyordum ama stresten hergün tartışmalı geçiyor .hiç hayal ettiğim gibi değil :KK48:
hiç bişey yapasım gelmiyor herşeyden çok çabuk sıkılıyorum :eek: ama rabbim size tam tersini nasip etsin siz bari üzülmeyin.
sen baskı yap geldiğinde mutlaka bırakır onu
bende sevindim gelecek diye hatta 4 gün sonra yanımda canım ama acayip bir sorunumuz var o da kocam askerde mahkemelik oldu :KK61: benimkinin traş bıçağını hani kafası değişiyo sapı kalıyor ya elinde işte o sapı tertibi çalmiş. benimkide durumu gözlemleyerek çocuğun hareketinden şüphelennmiş veeeee bingoooooo . yakalamış ver demiş çocuk inkar etmiş sonrada kırmış bilerek . benimkide gitti şikayet etti komutana bu durumu komutanda ifade şahit derken mahkeme yolu açıldı. askeri mahkemede dosyaları napcammmm bilmiyorum kuzum yaa ya bişey olursaaa :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

bende sevindim gelecek diye hatta 4 gün sonra yanımda canım ama acayip bir sorunumuz var o da kocam askerde mahkemelik oldu :KK61: benimkinin traş bıçağını hani kafası değişiyo sapı kalıyor ya elinde işte o sapı tertibi çalmiş. benimkide durumu gözlemleyerek çocuğun hareketinden şüphelennmiş veeeee bingoooooo . yakalamış ver demiş çocuk inkar etmiş sonrada kırmış bilerek . benimkide gitti şikayet etti komutana bu durumu komutanda ifade şahit derken mahkeme yolu açıldı. askeri mahkemede dosyaları napcammmm bilmiyorum kuzum yaa ya bişey olursaaa :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:
İlk okuyunca korktum bende Kuzum ama korkma sen.çünkü seninki davacı olduğu için herhangi bi sorun olmaz.içini ferah tut canım

İlk okuyunca korktum bende Kuzum ama korkma sen.çünkü seninki davacı olduğu için herhangi bi sorun olmaz.içini ferah tut canım
kafammm davull gibi valllaa kuzum yaa çocukk halaaa inatla ben yapmadım diyormuş ve yanına yandaşda bulmuş benimkini kötülesin diyee offf Allahım yardım etsinn kurtulalım şu işteenn kuzum yaaa

kafammm davull gibi valllaa kuzum yaa çocukk halaaa inatla ben yapmadım diyormuş ve yanına yandaşda bulmuş benimkini kötülesin diyee offf Allahım yardım etsinn kurtulalım şu işteenn kuzum yaaa

sen sıkma kendini canım senin moralinin iyi olması lazım ki ona destek olabilesin. onunda başına ilk defa geliyor böyle şyler sonuçta.

amin canım alnının akıyla şu süreci atlatmak nasip olur kocacığına.istersen içini rahatlatmak için internette araştır ya da bi avukata da sorabilirsin balım

amin canım alnının akıyla şu süreci atlatmak nasip olur kocacığına.istersen içini rahatlatmak için internette araştır ya da bi avukata da sorabilirsin balım
inşş kuzum yaaa bende git çocukla uzlaş mahmekemeye gitmesin olay sen sıkılırsın böyle işlerden dedim ama bakalım ne yapacak bilmiyorum offff çarşamba günü yanımdaaa Allahın izniylee..

sen sıkma kendini canım senin moralinin iyi olması lazım ki ona destek olabilesin. onunda başına ilk defa geliyor böyle şyler sonuçta.
evet kuzum benden başka yokki destekçisi yine ararsa beni arıyor yani zaman zaman sinir etsede beniiiii uyuuzummm :) geçeçccek bu günler inşş

large.webp
18 Nisan 2016 Pazartesi

ASKER YARENLERİMİZİN ŞAFAK PANOSU

En Büyük TÜRKİYE guiding1 guiding1 : Şafak .. DOĞAN GÜNEEEŞŞŞ En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37: :KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE Buse Buse Buse Buse : Şafak .. 12 BİNGÖL En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 :KK37::KK74::KK200:

:KK200: En Büyük TÜRKİYE GiMUm GiMUm : Şafak .. 16 BURSA En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE @sevda ceylan : Şafak .. 22 EDİRNE :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE Eda_16 Eda_16 : Şafak .. 23 ELAZIĞ :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE _Kkbra _Kkbra : Şafak .. 60 TOKAT En Büyük TÜRKİYE 95 /2 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE E elmas gzl : Şafak .. 104 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE vanilya35 vanilya35 : Şafak .. 107 En Büyük TÜRKİYE 95 / 3 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE @etipuffer : Şafak .. 110 En Büyük TÜRKİYE 95 / 3
:KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE N niidos : Şafak .. 179 En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE T tugce_ody : Şafak .. 198
En Büyük TÜRKİYE 95 /4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE blue_dream blue_dream : Şafak .. 199 En Büyük TÜRKİYE 95 /4 :KK37: :KK74: :KK200:

En Büyük TÜRKİYE tavsannn tavsannn : Şafak .. 243 En Büyük TÜRKİYE 95 / 4 :KK37::KK74::KK200:

En Büyük TÜRKİYE oscarandthewolf oscarandthewolf : Şafak .. 287 En Büyük TÜRKİYE 96 / 1 :KK37: :KK74: :KK200:

:KK200: KAVUŞAN YARENLERİMİZ :KK200:

1 = :nazar::KK200: zamansiz En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

2 = :nazar::KK200: julican En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

3 = :nazar::KK200: olive_bluto En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 En Büyük TÜRKİYE

4 = :nazar::KK200: kekoer En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

5 = :nazar: :KK200: panzehir121 En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

6 = :nazar: :KK200:
thalix En Büyük TÜRKİYE 95 / 2 En Büyük TÜRKİYE

7 = :nazar: :KK200: GerekirseYazariz En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

8 = :nazar: :KK200: silemm En Büyük TÜRKİYE 95 / 1En Büyük TÜRKİYE

9 = :nazar: :KK200: esradbk En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE

10 = :nazar: :KK200: _HaRika_ En Büyük TÜRKİYE 95 / 1 En Büyük TÜRKİYE