• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

352. Kısa Dönem eşi,nişanlısı vs. askere gidecek olanlar birlikte gün sayalım....

Fatma geçmiş olsun, senin ilk yazdıklarını okuyunca acaba askeri iskenderunda mı dedim sonra baktım evet öyleymiş.Benim askerimde iskenderunda bahriyeliydi sormak istediklerin varsa yanıtlarım.:31:

Benim eşim de İskenderunda denizci. 6 eylül yemin töreniymiş. Usta birliğinde de aynı yerde olursa evci çıkabilecekmiş.
Şafak konusunda herkes başka birşey söylüyor. Ben de şimdilik yemin törenine gün sayıyorum.

Fatma eşine çok geçmiş olsun. Eşim gideli daha 8 gün oldu, zaman çok zor geçiyor. Allah hepmizin yardımcısı olsun.

Benim eşim de İskenderunda denizci. 6 eylül yemin töreniymiş. Usta birliğinde de aynı yerde olursa evci çıkabilecekmiş.
Şafak konusunda herkes başka birşey söylüyor. Ben de şimdilik yemin törenine gün sayıyorum.

Fatma eşine çok geçmiş olsun. Eşim gideli daha 8 gün oldu, zaman çok zor geçiyor. Allah hepmizin yardımcısı olsun.

İskenderunda yemekler kötüdür, çok kalabalık bir yer denizcilerin %80i orda acemilik yapar...denizcilerin acemilikleri zor olur bizimkine ilk gittiği gün gece nöbet vermişlerdi halbuki normal şartlarda askerler ustadan önce nöbet tutmazmış silah almadan.sabahına yemekhane temizlettirdiler.sıcak olduğu için yemin töreni hazırlıkları çok zor olur orda.çok büyük olduğu için telefonu siz arayamazsınız en azından ben aradığımda 'ASKERİNİZİN SU AN NERDE OLDUĞUNU BİLEMEYİZ BURASI ÇOK BÜYÜK' demişlerdi.Koğuşlara yakın yerde telefon varmı bilmiyorum ama İskenderunda gündüz hiç koğuşa göndermiyorlardı benim askerimi.Nerde ankesör bulursa ordan arıyordu beni.Nişanlım günde 2-3 defa kısa kısa arardı sonradan yarım saat bir saat konumaya başladık bazen..Acemilikte banyo kısa olur süre bakımından, kötü ama idare ediliyomuş.Kısacası acemilik zordur ama denizcinin ustalığı çok rahattır.Benim askerim öyle şu anda gölcükde bilardo playstation bile var hatta kışları sinema var her hafta..Ustalığınız belli olmamıştır büyük ihtimal çıkabilecek yerler marmaris gölcük , az bi ihtimal ankara ve şırnak, istanbul...Bu arada eğitimlerin zrluğu acemideki bölüğüne bağlı. benim askerimin eğitimleri acemide ağırdı çok, bazı bölükler yatıyordu ama.İmkanın varsa yemine git çok güzel oluyor.Allah kavuştursun hepimizi:31:

Son düzenleme:
İskenderunda yemekler kötüdür, çok kalabalık bir yer denizcilerin %80i orda acemilik yapar...denizcilerin acemilikleri zor olur bizimkine ilk gittiği gün gece nöbet vermişlerdi halbuki normal şartlarda askerler ustadan önce nöbet tutmazmış silah almadan.sabahına yemekhane temizlettirdiler.sıcak olduğu için yemin töreni hazırlıkları çok zor olur orda.çok büyük olduğu için telefonu siz arayamazsınız en azından ben aradığımda 'ASKERİNİZİN SU AN NERDE OLDUĞUNU BİLEMEYİZ BURASI ÇOK BÜYÜK' demişlerdi.Koğuşlara yakın yerde telefon varmı bilmiyorum ama İskenderunda gündüz hiç koğuşa göndermiyorlardı benim askerimi.Nerde ankesör bulursa ordan arıyordu beni.Nişanlım günde 2-3 defa kısa kısa arardı sonradan yarım saat bir saat konumaya başladık bazen..Acemilikte banyo kısa olur süre bakımından, kötü ama idare ediliyomuş.Kısacası acemilik zordur ama denizcinin ustalığı çok rahattır.Benim askerim öyle şu anda gölcükde bilardo playstation bile var hatta kışları sinema var her hafta..Ustalığınız belli olmamıştır büyük ihtimal çıkabilecek yerler marmaris gölcük , az bi ihtimal ankara ve şırnak, istanbul...Bu arada eğitimlerin zrluğu acemideki bölüğüne bağlı şu an benim askerimin eğitimleri acemide ağırdı çok, bazı bölükler yatıyordu.
Allah kavuştursun hepimizi:31:

Verdiğin bilgiler için çok sağol. Benim eşim de günde 1 kez arayabiliyor onda da uzun konuşamıyoruz. Sesi de bazen sıkıntılı geliyor, çok üzülüyorum. İnşallah usta birliği iyi bir yere çıkar da rahat eder. Nişanlın dağıtım sırasında evci iznine çıkabilmiş miydi?

Verdiğin bilgiler için çok sağol. Benim eşim de günde 1 kez arayabiliyor onda da uzun konuşamıyoruz. Sesi de bazen sıkıntılı geliyor, çok üzülüyorum. İnşallah usta birliği iyi bir yere çıkar da rahat eder. Nişanlın dağıtım sırasında evci iznine çıkabilmiş miydi?

Canım ilk zamanlar öyle oluyor.:31:
Üzülme ustalığınız deniz kenarında rahat olur. Canım ailesi yemine gelen asker yol iznini istediği gibi kullanabilir.
İskenderun- gölcük arası mesafe uzak olduğu için bize 2 gün yol izni verdiler.cuma günü yeminden sonra aldık nişanlımı kayseriye geldik.cuma-cumartesi kaldı pazar öğlene uçağa bindi akşam üstü birliğinee teslim oldu.Yani kullandığımız evci izin değil yol izniydi.yemine gidince söylüyorlar zaten askerinizi alabilirsiniz törenden sonra diye:31:

Fatma eşine çok geçmiş olsun. Eşim gideli daha 8 gün oldu, zaman çok zor geçiyor. Allah hepmizin yardımcısı olsun.[/QUOTE

tesekkur ederım canım sagolasın. evet cok zor gecıyor malesef :31: daha 148 gun var nasıl gecırecegız bılmıyorum..demek yalnız degılım ıskenderunda esın usta bırlıgını cok merak edıyorum neresı cıkacak acaba aynen bende oyle yemın torenını beklıyorum heyecanla

Fatma eşine çok geçmiş olsun. Eşim gideli daha 8 gün oldu, zaman çok zor geçiyor. Allah hepmizin yardımcısı olsun.[/QUOTE

tesekkur ederım canım sagolasın. evet cok zor gecıyor malesef :31: daha 148 gun var nasıl gecırecegız bılmıyorum..demek yalnız degılım ıskenderunda esın usta bırlıgını cok merak edıyorum neresı cıkacak acaba aynen bende oyle yemın torenını beklıyorum heyecanla

Canım 148 günü neye göre sayıyosun? Geçmiş yazılarda 168 gün diyenler vardı. Benim eşim 14 ağustosta teslim oldu ama tam hangi gün askerliği bitecek bilemiyorum. Ama Ocak sonu bitecek dedi eşim. Bir de usta birliğinde nereye gidecekleri yemin töreninde mi belli oluyor yoksa daha erken mi acaba? Ben de çok merak ediyorum. Bir de eşim bugün hiç aramadı senin ki arayabiliyor mu? Yemin töreni için eğitimler var galiba.

Canım 148 günü neye göre sayıyosun? Geçmiş yazılarda 168 gün diyenler vardı. Benim eşim 14 ağustosta teslim oldu ama tam hangi gün askerliği bitecek bilemiyorum. Ama Ocak sonu bitecek dedi eşim. Bir de usta birliğinde nereye gidecekleri yemin töreninde mi belli oluyor yoksa daha erken mi acaba? Ben de çok merak ediyorum. Bir de eşim bugün hiç aramadı senin ki arayabiliyor mu? Yemin töreni için eğitimler var galiba.

bizim usta birliği yeminden 1 hafta önce belli olmuştu:31:

tamamen tahmını safak sayıyorum canım 17 ocakta bıtecekmıs gıbı ıns da oyle olur :14: yok canım 30 u yada 31 ınde bellı olcakmıs esım oyle demıstı. sabah 6 da bıde 3 gıbı falan aradı ama bolukten boluge farklılık gosterebılır canım bırazdan senın esın de arar ınss evet egıtımler baslamıs cok yoruluyorlarmıs bebıs varmı sızın bızım 2 yasında kızımız var

tamamen tahmını safak sayıyorum canım 17 ocakta bıtecekmıs gıbı ıns da oyle olur :14: yok canım 30 u yada 31 ınde bellı olcakmıs esım oyle demıstı. sabah 6 da bıde 3 gıbı falan aradı ama bolukten boluge farklılık gosterebılır canım bırazdan senın esın de arar ınss evet egıtımler baslamıs cok yoruluyorlarmıs bebıs varmı sızın bızım 2 yasında kızımız var

Ben Ocak sonu hesaplıyorum. O zaman şafak 159 gün oluyor. Ama inşallah senin saydığın gibidir :) Eşim henüz aramadı fırsatı olmadı sanırım. Kızınızı Allah bağışlasın. Bizim henüz bebişimiz yok Allahım nasip ederse askerden geldikten sonra düşünüyoruz.

Ben Ocak sonu hesaplıyorum. O zaman şafak 159 gün oluyor. Ama inşallah senin saydığın gibidir :) Eşim henüz aramadı fırsatı olmadı sanırım. Kızınızı Allah bağışlasın. Bizim henüz bebişimiz yok Allahım nasip ederse askerden geldikten sonra düşünüyoruz.

amın canım sagolasın rabbım tum ısteyenlere versın ınsss

Son düzenleme:
amın canım sagolasın rabbım tum ısteyenlere versın ınsss

İnsallah canım sağol. Ben hep askerden sonra olsun istemiştim ama bazen keşke çocuğum olsaydı diyorum. Hem eşimden bir parça yanımda olurdu, özlemimi hafifletirdi hem de onunla vakit geçirirken zaman daha hızlı geçerdi. Ara sıra annemler gelecek ama yine de zaman çok zor geçecek. İnşallah zaman geçtikçe sabırlı olmayı öğrenebilirim.

İnsallah canım sağol. Ben hep askerden sonra olsun istemiştim ama bazen keşke çocuğum olsaydı diyorum. Hem eşimden bir parça yanımda olurdu, özlemimi hafifletirdi hem de onunla vakit geçirirken zaman daha hızlı geçerdi. Ara sıra annemler gelecek ama yine de zaman çok zor geçecek. İnşallah zaman geçtikçe sabırlı olmayı öğrenebilirim.

hayırlısı canım cocukla ayrı bı zor beklemek ama dedıgın gıbı bazen de zaman cabuk gecıyor. zor olmazmı canım annenlerde olsa hep aklın askerınde olacak yanı cok zor allah yardımcımız olsun. elımızden geldıgınde zıyarete gıtmek lazım evcı ıznı fılan olursa bıraz rahatlarız dıye dusunuyorum :31::31:

Bu gün aramadi dün fırsat oldukça aramisti 3 kez ama bu gün yok . İki güne bir özleyip arıyor herhalde :) kızlar benimki 158 gün dedi o yüzden öyle sayıyorum 151 gün var daha :( keşke eşim olsaydı sevgili olunca askerde olsa bile bir gün aramayınca aklıma türlü senaryolar geliyor pehhh

Bu gün aramadi dün fırsat oldukça aramisti 3 kez ama bu gün yok . İki güne bir özleyip arıyor herhalde :) kızlar benimki 158 gün dedi o yüzden öyle sayıyorum 151 gün var daha :( keşke eşim olsaydı sevgili olunca askerde olsa bile bir gün aramayınca aklıma türlü senaryolar geliyor pehhh

Benimki de bugün aramadı canım ama vakit bulsalar ararlardı öyle düşünmee. bizimle konuşmak onlara da çok iyi geliyor. Benimki her gece 11 de arıyor sayımdan sonra rahat çıkıyorlar dışarı uzun uzun konuşuyoruz. Akşamı bekliyorum ben:5:

Benimki de bugün aramadı canım ama vakit bulsalar ararlardı öyle düşünmee. bizimle konuşmak onlara da çok iyi geliyor. Benimki her gece 11 de arıyor sayımdan sonra rahat çıkıyorlar dışarı uzun uzun konuşuyoruz. Akşamı bekliyorum ben:5:
Ben baya baya kiskancim her şeyi başka kız vara yormasam olmaz. Daha bir gün arayamadı. Ama askerde olmasa bu gün de aramasa kesin bir gün beni bir gün onu ariyorsun sen diye kavga çıkarmak olurdu :D ömrünü yemisim adamın meğer :) inşallah arar bakalım .pazartesi is başı yapıyormusuz biz vakit kolay geçer artık

Ben baya baya kiskancim her şeyi başka kız vara yormasam olmaz. Daha bir gün arayamadı. Ama askerde olmasa bu gün de aramasa kesin bir gün beni bir gün onu ariyorsun sen diye kavga çıkarmak olurdu :D ömrünü yemisim adamın meğer :) inşallah arar bakalım .pazartesi is başı yapıyormusuz biz vakit kolay geçer artık

Geçer canım benim anlamadan geçiyor çalışırken:34: ben de kıskancım ama bu kadar değilll:1:

Geçer canım benim anlamadan geçiyor çalışırken:34: ben de kıskancım ama bu kadar değilll:1:

Bir hafta erken başlamak iyi gelecek. Valla ben bir kıskancım bir kıskancım 9 ayımız hep kavga gürültü illa bir şeyden sorun çıkarırdım askere gidince anladım abarttığımı ama o da çekiyordu yani :D

Back