351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

Ooo planlar yapılmış herkes mutlu ve heyecanlı ne güzel bu topici ve sizleri böyle görmek :1:

Ama benimde aklıma birşey gelmiyor kızlar yaaa :50:
Sözlüm 16eylülde istnbula gelir gelmez ailesinin yanına gidiyor iki-üç gündür tutturdu senide yanımda götürmek istiyorum diye.
Annesiyle konuşacakmış bizimkilerle konuşsun da 16 eylülde onunla sivasa gitmem için izin alsın.

Diyorum ki sivasa benim geldiğimi duyan akrabalarınız fln beni görmek ister biz öyle gezip birlikte vakit geçiremeyiz diyor ki ben izin vermem kafama koydum birlikte vakit geçircez hele annem sizinkilerle konuşsun da sizinkiler izin versin gör bak nasıl güzel vakit geçircez gezcez diyor. Sana süprizlerim var diyor.

O orada askeriyede beni düşünüp süpriz planları yapmış ama benim aklıma birşey gelmiyor kndimden utandım o öyle diyince :30::17:
Çalışmıyorum maddi olarak çok imkanım yok hem o yüzden süprizlerim kısıtlanıyor hemde bizimkiler izin vermezse onla gitmeme- o sivasa gidiyor ben sadece havaalanına gidip karşılamayı planlıyorum orada 1 saat yada 40 dk fln zamanımız olacak.

Aklıma gelende küçük bir pasta yaptırmak hoşgeldin hayatımın anlamı yazılı üstüne. Birde ellerimle sarma sarıp götürmeyi düşünüyorum. Havaalanında oturur yeriz birlikte diye düşündüm. Çünkü kıbrısta yemekler çok kötü bisküvi flnla idare ediyor zayıfladı benim askerimde.

İLk tanışmada getirdiği canlı çiçeğin kocaman cam vazosu duruyor içinde kurumuş hali var çiçeğimizin onun içine ayrı kaldıığımz her gün için küçük not kağıtlarına özlemimi anlatan şeyler yazmak ve koymak istiyorum ama bunu ancak ailesinin yanından geldikten sonra müsait zmnda verebilirim. Aİlesinden gelincede zaten hemen okula başlıcak geldiği haftanınsonunda nişanımız olacak sonraki haftada sivasta nişan olacak derken benim süprizler ekimin 2. haftasına kalıyor.:50:
ooo sizin iş baya karışıkmış:1::1:
İnşallah izin alabilir canım ne güzel olur:16: beraber olursunuz doya doya:38: sizin akrabalarda azıcık anlayış göstersin 5 aydır o günü bekledin sennn:20:

ooo sizin iş baya karışıkmış:1::1:
İnşallah izin alabilir canım ne güzel olur:16: beraber olursunuz doya doya:38: sizin akrabalarda azıcık anlayış göstersin 5 aydır o günü bekledin sennn:20:

Sorma canım çorba oldu iş cidden nişanlar bitince ortalık durulacak ancak.
Ama sözlüm çok istiyor sivasa beni de götürmek.
Kayseriyi fln gezeriz diyor gör bak i<in bir çıksın ne süprizlerim var sana :52: heyecan tavan yaptı bnde de.

Kayseriyi fln gezeriz diyor gör bak i<in bir çıksın ne süprizlerim var sana :52: heyecan tavan yaptı bnde de.

Eeee yapmaz mı biz kızlar yeterki sürprizin 's' sini duyalım:52:

Tatlım neden çift nişan yapiyorsunuz.Ilk defa duyuyorum da merakimdan sordum.Bizde aileler farkli sehirlerde olduğu için isteme, söz, nisan hepsi bir arada oldu.

Cnım şimdi o bana kargo yolladı ya, ben gelince vereceğim desem ayıp mı olur ki:44: yollayım diyordum ama dediğin gibi orada zarar gelebilir...Birde 20 ekim nişanlımın nufustaki yazan doğum günü o zamanmı yapsam bir doğum günü acabaa:1:

aiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 20 ekim bizim yıldönümümüzzzzzzzzzzzzzz:16::16::16:

Tatlım neden çift nişan yapiyorsunuz.Ilk defa duyuyorum da merakimdan sordum.Bizde aileler farkli sehirlerde olduğu için isteme, söz, nisan hepsi bir arada oldu.

Canım sorma yaa o konuda sanırım ben çok büyük konuştum ki başıma geldi.
Bizim aileler birbiriniz tanımıyordu. Sözlüm ist. öğretmenlik yapıyor biz bursada yaşıyoruz. Sözlümün ailesi ise sivasta.
İlk sivastan geldiler mart ayında tanışma olacak diye çağırmıştı bizimkiler ama benim k.vgil 2 yüzük almışlar geldiler müsadeniz olursa oğlumuz askere gitcek gitmeden söz yüzüğü takalım adı belli olsun dediler. Aslında nişanda yapılabilirdi ufak evde ama annem ben nişana hazır değilim dediği için onlarda ille askerden önce adı konsun dediği için. Ve o tanışma adıyla geldiklerinde babam bu tanışma diye gelindi ben söz istemiyorum şimdi vs. dedi düşünmem lazım dedi büyüklerime danışmam lazım dedi. O gün öle tanışıldı yüzükler ellerinde geri döndüler k.vgil. Sonra nisanın 7sine anlaşıldı geldiler tekrar ufak bir alışveriş oldu evde söz kesildi görsen nişan yapsak iyiydi hee söz değil nişan gibi oldu. Sonra annem askerden gelince nişan yaparız demişti nişanı evde istedim ben öle büyük istemem dedim k.vgil bunu duyunca biraz gönülsüz oldular hem dedi sivasta büyük nişan olur salon tutulur ben sivasta herkese gittim para flnda değil altın takmıştım sivastan herkesi buraya nişana getiremem dedi ben orada da nişan yapacam diye tutturdu. Tüm masrafları kendileri karşılayacak taktığı takılar geri dönecek mi merak ediyorum. İki iş çıkardı yani sonradan. Şimdi annemde eve sığılmayacağının farkına vardı herkes nişanıma gelmk istiyor komşular bile hevesli :1: ne çok seviyorlarmış beni dicem ama bilemiyorum meraktn mı sevgiden mi herkesin gelme hevesi :27: annemde salon tutmaya karar verdi.

Şimdi görüldüğü üzere 28eylülde bursada biz nişan yapıyoruz 6 ekimde sivasta nişan oluyor ikiside salonda :50:
Ben hiç sevmezdim bu tarz işleri derdim hep bu ne böyle söz ayrı nişan ayrı düğün ayrı telaş hele gelin damat herkes gözlüyor inceliyor çok sıkıcı fln diye ben asla istemem bi nikah töreni tamamdır fln derdim Allahta duur sen dedi sana çifter çifter vereyim de gör :53:
Düğünde bir nevi iki tane olacak. Kına için büyük düğün salonu tutcaz biz ilk gelinlik giycem aynıdüğün gibi olcak herşey sonunda gidip bindallımı giycem son 1-2 saatte de kına merasimi olacak.
Esas oğlanevinin Düğünüde yine sivasta olacak ama benim kendi evim istnbulda olacak.

Sivastan gece ne istnbula nede başka yere uçak yok otobüs flnda yok :30:ilkgece ya k.vgil evi boşaltılck orada olacaz yada benim aşkım atak yapcak otel tutcak sivas içinde.

Cidden stresli yılan hikayesi gibi meşakatli iş bizimkisi.
Hal böyle oluncada aşkımla ben sabretmekte zorlanıyorz biz kavuşalım artık :38::17::43::43::43:

Bizim aileler birbiriniz tanımıyordu. Sözlüm ist. öğretmenlik yapıyor biz bursada yaşıyoruz. Sözlümün ailesi ise sivasta.
İlk sivastan geldiler mart ayında tanışma olacak diye çağırmıştı bizimkiler ama benim k.vgil 2 yüzük almışlar geldiler müsadeniz olursa oğlumuz askere gitcek gitmeden söz yüzüğü takalım adı belli olsun dediler. Aslında nişanda yapılabilirdi ufak evde ama annem ben nişana hazır değilim dediği için onlarda ille askerden önce adı konsun dediği için. Ve o tanışma adıyla geldiklerinde babam bu tanışma diye gelindi ben söz istemiyorum şimdi vs. dedi düşünmem lazım dedi büyüklerime danışmam lazım dedi. O gün öle tanışıldı yüzükler ellerinde geri döndüler k.vgil. Sonra nisanın 7sine anlaşıldı geldiler tekrar ufak bir alışveriş oldu evde söz kesildi görsen nişan yapsak iyiydi hee söz değil nişan gibi oldu. Sonra annem askerden gelince nişan yaparız demişti nişanı evde istedim ben öle büyük istemem dedim k.vgil bunu duyunca biraz gönülsüz oldular hem dedi sivasta büyük nişan olur salon tutulur ben sivasta herkese gittim para flnda değil altın takmıştım sivastan herkesi buraya nişana getiremem dedi ben orada da nişan yapacam diye tutturdu. Tüm masrafları kendileri karşılayacak taktığı takılar geri dönecek mi merak ediyorum. İki iş çıkardı yani sonradan. Şimdi annemde eve sığılmayacağının farkına vardı herkes nişanıma gelmk istiyor komşular bile hevesli :1: ne çok seviyorlarmış beni dicem ama bilemiyorum meraktn mı sevgiden mi herkesin gelme hevesi :27: annemde salon tutmaya karar verdi.

Şimdi görüldüğü üzere 28eylülde bursada biz nişan yapıyoruz 6 ekimde sivasta nişan oluyor ikiside salonda :50:
Ben hiç sevmezdim bu tarz işleri derdim hep bu ne böyle söz ayrı nişan ayrı düğün ayrı telaş hele gelin damat herkes gözlüyor inceliyor çok sıkıcı fln diye ben asla istemem bi nikah töreni tamamdır fln derdim Allahta duur sen dedi sana çifter çifter vereyim de gör :53:
Düğünde bir nevi iki tane olacak. Kına için büyük düğün salonu tutcaz biz ilk gelinlik giycem aynıdüğün gibi olcak herşey sonunda gidip bindallımı giycem son 1-2 saatte de kına merasimi olacak.
Esas oğlanevinin Düğünüde yine sivasta olacak ama benim kendi evim istnbulda olacak.

Sivastan gece ne istnbula nede başka yere uçak yok otobüs flnda yok :30:ilkgece ya k.vgil evi boşaltılck orada olacaz yada benim aşkım atak yapcak otel tutcak sivas içinde.

Hal böyle oluncada aşkımla ben sabretmekte zorlanıyorz biz kavuşalım artık :38::17::43::43::43:

Sizinki gerçekten baya yorucu olacakmış canım sivas bursa arası kaç saat.:26: Neyse Allah yardım eder ya üzülme sen.Gercekten büyük konuşmamak lazım canım:31: Siz üniv. den mi tanıştınız canım ne kadardır birliktesiniz.

Canim keşke sözlünle ikiniz karar verseydiniz, tamamen ailelere birakinca işler.uzuyor.Cok yorucu ve masrafli olacak sizin için. Bu kadar nişan düğün masrafi yerine evinize ya da size ekstradan bir seyler alınabilirdi ya da esyalarinizi taksitle alacaksaniz peşin alabilirdiniz, tabi bu tamamen benim fikrim.Bizim de aileler tanismiyordu ama hepsini bir gece de bitirdik çünkü ikimizde sevmiyoruz protokolleri.Ailelerde anlayis gösterip kabul etti.Dugunumuzde istanbulda olacak çünkü ikimizinde akrabaları orada ve orada da yasayacagiz, buradan sadece gelin alici olacak ve menleketlerden birer otobüs kalkacak o kadar.Tek düğün yapmak için böyle bir karar aldik.Oraya yapilacak masrafi evimize yapariz her şeyi rahat rahat aliriz diye düşündük.

Allah yardımcın olsun yaaahu :53: aynen ben de bi nikah yeter diyenlerdenim, ama ne gösterecek bize kader bakalım. bzim de aileler ayrı şehirlerde mecburen meşakkatli geçecek galiba üff
grçekten zor durum benim arkadaşım evlilik telaşı koşturmasından evlendiği günün ertesi çok hasta olmuştu. aileler çok büyütmese karışmasa da keşke çiftler bu kadar stres yaşaamasa:41:

Sizinki gerçekten baya yorucu olacakmış canım sivas bursa arası kaç saat.:26: Neyse Allah yardım eder ya üzülme sen.Gercekten büyük konuşmamak lazım canım:31: Siz üniv. den mi tanıştınız canım ne kadardır birliktesiniz.

yok canım benim üni. arkadaşımda öğretmenlik yapıyor istnbulda o illede ısrar minnet zorla tanıştırtmıştı bizi.
Ben istemiyordum ilk başta tanışmak ama nasibimmiş görüştük aşık olduk birbirimize.
Sözlüm benim resimleri görmüş arkadaşımdan o resimleri görünce zaten hoşlanmıştım senden ama huyunu karakterini ölçmek için kaptırmadım kndimi diyor sonrada baktım ki tam istediğim huydasın çarpıldım sana diyo :23: bende de aynı şekilde oldu.

Benimde ilk aradığım kriterim vardı abdestli namazlı biri olması öyle olmayanları tanımıyordum bile.
Hee derseniz nie kendin aşık olmadın bir kere oldum çok canım yandı sonrasında aşka sevgiye kndimi kapadım uzun yıllar her görücüyede hayır diyordum korkuyordum çünkü sonra arkadaşım sağolsun resimlerimi gösterio fln zorla bir gün pat diye almış gelmişti bizim arkadaş toplantımıza sözlümü birbirimzi pat diye habrsiz gördük tanıdık derken sözlendik derken evlenecez inşAllah :38:

Tanıştığımızın 6.ayında sözlendik :38:

yok canım benim üni. arkadaşımda öğretmenlik yapıyor istnbulda o illede ısrar minnet zorla tanıştırtmıştı bizi.
Ben istemiyordum ilk başta tanışmak ama nasibimmiş görüştük aşık olduk birbirimize.
Sözlüm benim resimleri görmüş arkadaşımdan o resimleri görünce zaten hoşlanmıştım senden ama huyunu karakterini ölçmek için kaptırmadım kndimi diyor sonrada baktım ki tam istediğim huydasın çarpıldım sana diyo :23: bende de aynı şekilde oldu.

Benimde ilk aradığım kriterim vardı abdestli namazlı biri olması öyle olmayanları tanımıyordum bile.
Hee derseniz nie kendin aşık olmadın bir kere oldum çok canım yandı sonrasında aşka sevgiye kndimi kapadım uzun yıllar her görücüyede hayır diyordum korkuyordum çünkü sonra arkadaşım sağolsun resimlerimi gösterio fln zorla bir gün pat diye almış gelmişti bizim arkadaş toplantımıza sözlümü birbirimzi pat diye habrsiz gördük tanıdık derken sözlendik derken evlenecez inşAllah :38:

Tanıştığımızın 6.ayında sözlendik :38:

Allah kısmet edecekse oluyor işte:16: Ne güzel nazar değmesin:nazar:

Haklısınız kızlar bende hiç sevmem bu işleri nişan söz düğün meşakatli masrafli işler.

Bir kere düştük ellerine Allah yardımcımız olsun. :34:
Bizde gençler çok şöyle böyle erken olsun vs dendiğinde farklı algılama oluyor o yüzden geçmiş evlenenlerden tecrübemle ses etmedim.
Ama işte bizim masrafı geç karşı tarafta arttırıyor masrafı.
Evimiz içinde gerekenin eniyisinin yapılacağına eminim yani ekstra şeyler yapıldı diye kimse kısıntı yapmaz gibi geliyor bana.

Ama size en iyi tavsiyem sakın büyük konuşmayın :44: Ben çok ciddi manada büyük konuştum hiç sevmezdim şöyle böyle derdim ne gerek var derdim bi nikah töreni tamamdır ama aileler vs. işin içine girince olmuyormuş.

Karşı tarafın ilk gelini olacam bizden de bi evin bir kızım ilk böyle evlilik işi evin büyüğü benim herkeste ilk heves olunca herkesin tüm isteklerini yaparken biz arada sabretmektn çat diye çatlıcaz :27::1:

Amiiinnnnnnn şeymacım kimsenin mutluluğu bozulmasın inşAllah:nazar::nazar:

Son düzenleme:
Haklısınız kızlar bende hiç sevmem bu işleri nişan söz düğün meşakatli masrafli işler.

Bir kere düştük ellerine Allah yardımcımız olsun. :34:
Bizde gençler çok şöyle böyle erken olsun vs dendiğinde farklı algılama oluyor o yüzden geçmiş evlenenlerden tecrübemle ses etmedim.
Ama işte bizim masrafı geç karşı tarafta arttırıyor masrafı.
Evimiz içinde gerekenin eniyisinin yapılacağına eminim yani ekstra şeyler yapıldı diye kimse kısıntı yapmaz gibi geliyor bana.

Ama size en iyi tavsiyem sakın büyük konuşmayın :44: Ben çok ciddi manada büyük konuştum hiç sevmezdim şöyle böyle derdim ne gerek var derdim bi nikah töreni tamamdır ama aileler vs. işin içine girince olmuyormuş.

Karşı tarafın ilk gelini olacam bizden de bi evin bir kızım ilk böyle evlilik işi evin büyüğü benim herkeste ilk heves olunca herkesin tüm isteklerini yaparken biz arada sabretmektn çat diye çatlıcaz :27::1:

Amiiinnnnnnn şeymacım kimsenin mutluluğu bozulmasın inşAllah:nazar::nazar:

Bende evin tek kızı ve karşının tek geliniyim canım ama biz aynı şehirde olduğumuzdan o kadar sorun olmadı.Sağolsun 2 ailede siz bilirsiniz diyorlar.Bazen kayınvalidem şöyle olsun falan diye garip fikirler sunsa da nişanlım kızıyor ona itiraz etmiyor.Mesela salon düğünü olacak bizimki, sonra ev kira olacak şimdilik ama bizim k.v dedi ki bana kızım salon olmasın ona vereceğimiz paraya evinizin 1 yıllık kirasını biz ödeyelim dedi.Nişanlım da kızdı anne saçmalama nerde ev düğünü olacak o kadar misafiri nereye alıcaz 1 kere oluyor düğün biz gönlümüzce eğlenmek istiyoruz dedi.:27: Dediğin gibi bekara boşaması kolay hesabı olmuyo bazen aileler işin içine giirince

ilk zamanlar böyle eli maşalı yada onları beğenmiyor fln gibi algılanmak istemediğim için 2.nişana birşey demedi.

Süreyi uzatan ise benim annem hazırlığı yapamam çeyiz vs. işleri yüzünden yoksa onlar askerden önce nişanlar yapılsın asker dönüşü kasımda düğün olsun diyordu. Ama benim annem çeyiz işleri yüzünden erkn dedi ee önü kış olunca yer sivas olunca el mahkum düğün nisana kalıyor.

Yoksa bana kalsa düğün olmasın direkt istnbulda nikah olsun evimize gidelim. Ama sözlümde düğün olsun bikere olcak ömürümzde güzel bişeyler olsun istiyor diye sessiz kalıyorum ben.

Ama bazen beklemektn şikayet edince sen istiyorsun büyük güzel düğün vs. diyorum bişe diyemiyor :23::27:

Ben de ilk gelin olacagim ve evin tek kiziyim.K.pederim ev aldi nisanlima sağ olsun o yönden rahat edeceğiz bir de bana aldi ailem evlendikten sonra çok sıkıntı cekmeyiz diye düşünüyoruz.Dügünde tek olacagi için bize kalan parayla da yurt disina.balayina gidecegiz, biz bu şekilde degerlendirmek istedik.Karsi tarafin içinde kqlan bir şey olursa diğer oğlunda yapsın ya da benim ailemin abimde yapsın.

Back
X