Aynı şekilde düşünüyorum, bizim topllumda da diğer bazı Asya toplumlarında da kadınar için varsa yoksa çocuk çocuk çocuk , evlen çocuğun olsun... Bu geçmiş kuşakar için gayet anlaşılır çünkü geçmiş kuşakarda kadınların hayata karışması durumu yoktu, evlenip evde oturuyordun. Şimdiyse kadınllar da eşit birey ve dışarda koskoca bir hayat var. Şu devirde bile kadınlara hala toplumun çocuk çocuk çocuk demesi ve kadınların da bu eksende yaşaması korkunç.
A
Aysenimi
bir konu açmıştı sizce yaratılış amacımız nedir, varlık amacımız nedir diye. Gelen cevaplar gerçekten acınası haldeydi, 10 kişiden 8i benim çocuğum var hayatın anlamı çocuğumdur yazmıştı

Cevapları da kadınlarımızın hayatlarını da gerçekten acınası bulmuştum, kendi benliğin nerde denince çocuk , kendi yaratılışının bilincinde misin - çocuk

Toprakarımızda kadınlar bilemedim bir brokoli veya havuç gibi amaçsız, kimliğinin bilincinde olmadan yaşayıp gidiyor, sonra çocukları olunca birden varlıkları anlamlanıyor evet bu durumda bizim ülkede çocuk %100 gerekli , yoksa boş ve anlamsız yaşanıyor.