35 haftalık doğan bebeğim

Saripapatya060844

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
104
37
29
Kızlar merhaba ya aklıma çok takiliyor erken doğum yapan anneler bilirler diye buraya sorayım dedim bebeğim 35 haftalık doğdu yani Ocak ayında bekliyorduk biz ocağın başı ile ortasında doğum olacaktı ama bizim küçük adam Aralık 16 da geldi sorum şu şimdi bebeğim dört aylık ama gününde doğmuş olsaydı şu an üç aylık olacaktı şimdi benim.bebegim üç aylık bir bebeğin mi yapabileceklerini yapar dört mu (gelisati falan çok iyi akranlarindan daha tombul ve uzun boylu çok şükür ve doktor sağlık ocağı kontrollerine dört aylık gözüküyor yani doğduğu ay)

Doğduğu ay neyse o kadar görünür. Yani 4 aylıktır. Yaşıtlarıyla aynı olması lazım Maşallah gelişimi de iyiymiş ne güzel.
Tansiyondan dolayı mı erken doğdu?

Bence hiç oraya takilmayin..sonuçta 9 aylik yürüyen de var 1.5 yasinda yüruyen de her bebek kendine özel ki 1 aylik bi farkla ne yapıp ne yapmayabilirler ki..bebeginizin tadini cikarin..

Benim kızımda 35 in son günü doğmuştu doktorum 36 dan sonra doğan bebekleri prematüre saymıyoruz demişti. Çok erken sayılmaz. zamanındaki bebeklerle çok fark gostermeyecektir bence. Zaten gelişimi de 4 aylik çıkmış kontrollerde. Takılmayın allah saglik versin.

Prelerde kronik ve düz yas olayi vardir . Yanı bebeğin kronik yasi 4 ay . Duz yasi 3 ay 1 haftalık. Her bebegin gelişimi farkli olduğu gibi prelerin de farklidir . Ama gelişimin iyi olduğu soylenmis kafana takmana gerek yok . Ikii yasina kadar gününde doğan bebekleri yakalamasi beklenir ama erken , zamanında ve daha gec yakalamasida soz konusu . Saglik sorununuz yoksa ki olmasin rahat ol bebeğine guzel bol bol guzel mutlu zaman geçir

İlk oglum 32+3 haftalık dogdu prematüre bebekti erken dogum yaptım kilosu 1500 gr. Dı minicik tı 26 gun hastanede küvezde yattı. Sımdı 9 yasına girecek cok saglıklı ve akıllı sizde endişelenmeyin masallah bebegıniz saglıklı Allah güle güle buyutmeyı nasıp etsin.

X