Gidiyor ellerin, gidiyor sesin, gidiyor nefesim, Gidiyor yarınım, gidiyor evvelim, yaşamım sebebim gidiyor
yarın gidiyor... dokunsan ağlıcam sözü hiç bi halime bu kadar uymamıştı. geçermi kızlar bu zaman şişmiş gözlerle katıldım aranıza benimle aynı derdi paylaşanları gördükçe konuştukça belki biraz rahatlarım die. ama yutkunamıyorum. gözyaşlarım hazır bekliyo sanki... offfffffff
canım bak sana 4 ay önce falan yazdıpımı kopyalıyorum
Askerim gitti nefes alamıyorum((
çok kötüyüm çok... kalbimin bi parçasınjı sökp aldılar ssanki..sesini duysam 1 kaç dakka duysam yeter((
offf nasıl geçecek 156 gün
şimdi şafak 42... o günler dün gibi aklımda hala hissediyorum o anları ama geçecek geçiyo..bu acıyı yaşamak da size çok şey katacak,i kıymetnizi anlayacaksınız. seni çok iyi anlıyorum... burda birbirinize destek olun... nereye çıktı askerlik peki?
Gidiyor ellerin, gidiyor sesin, gidiyor nefesim, Gidiyor yarınım, gidiyor evvelim, yaşamım sebebim gidiyor
yarın gidiyor... dokunsan ağlıcam sözü hiç bi halime bu kadar uymamıştı. geçermi kızlar bu zaman şişmiş gözlerle katıldım aranıza benimle aynı derdi paylaşanları gördükçe konuştukça belki biraz rahatlarım die. ama yutkunamıyorum. gözyaşlarım hazır bekliyo sanki... offfffffff
canım inan ben de tüm gün bu şarkıyı dinledim,sözleri tam bize uygun,off Allahım nasıl geçecek bu 158 gün,şükürler olsun kötü yerler çıkmadı ama insan sevdiğinden ayrı kalmayı hiç istemiyor,cuma sabahı gidiyor sevgilimyarın görüşeceğiz ama ben kendimi zor tutuyorum,iki kelimemden biri 'gitme' oluyor,diyor ki öyle bir ihtimal olsa seni bırakır gider miyim hiç,off valla mesajını görünce yalnız olmadığımı anladım,birbirimize destek olalım canımm,güzelce gelmelerini nasip etsin Allah'ım..
amasya 15. tugay Tank çı olarak yapcak canım ya bilmiyorum şimdi senin yazdığını okurken bile dökülüyo yaşlar ne kadar zormuş asker göndermek 3 abim gitti askere ama şimdi anladım askere gidenin ardındakinin yaşadıklarını
Kızlaaaaaar
Selam
Sözlüm, denizci oldu.. Kısa dönem ER
1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI / İSKENDERUN / HATAY
---
Nasıl bir yer, Fikri olan varmı ?
asker olduğu her ay için 2 gün izin hakları var bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Askerliği yaptığı yerle ikamet ettiği şehir arasındaki mesafeye göre yol izni var mesela Van-Edirne arası 3 gün yol iznine denk geliyor. 183 günde toplam 27 gün izinleri var. Bu 27 günü, askerlik yapacağı 183 günden çıkarırsak, Ağustos ayında askerlik yapan birisi 159 günü kışlada. Askerliğe başladığı aydan önceki ayın son gününden itibaren, 6'ncı ayın son gününe kadar askerler. ağustos ayında birliğe teslim olacakları için başlangıç tarihleri 31 temmuz, bitiş tarihleri 31 ocak. hiç izin kullanmayan bir asker 30-12=18'den 18 ocakta terhis iznine çıkar. komutanın insiyatifinde olmakla birlikte gideceği yere 1 gün yol izni alırsa 17'si, 2 gün alırsa 16'sı, 3 gün alabilirse 15'i günü terhis iznine çıkar
Sabah okur okumaz gene döktüm incilerimi..Bugün son kez buluşacağız...Ağlamadan durmalıyım diyorum ama nafile..Alahım hepimize sabır versin..Onları bize bağışlasın...
Benim sevgilim Doğubeyazıt ğrı da olucak..sanırım 3 gün olur izni..Bu durumda 15 i terhis olur diye umut ediyorum...156 gün beklicem bu durumda..Oraya gittiğin de belli olur mu süre ?
iskenderun telefon konusunda rahatmı bu konuda bir bilgisi olan varmı?
Selam canım benim eşimde acemilikte denizci olarak iskenderun deniz er eğitim alayına gitmişti.Usta birlikleri tabiki deniz olan bir yere çıkıyor doğal olarak mesela şimdi İstanbulda sevdiceğim.İskenderunda biraz sıkarlar sürekli yürüyüş falan yaptırıyolarmış tören hazırlığı yani eğitimleri ağır değil ama kamara ve aşhane görevleri varmış herkese 2 kez denk geliyormuş tabi canlarını çıkartıyorlar orada.Mesela benim eşimin anlattıklarına göre aşhanede bir gün tonlarca et doğramışlar ayakta tabi sıcaktaki eğitimden iyidir belkide :)) Birde sıcağı var tabi benim askerim nisanda orda olmasına rağmen sıcaktan çok sıkıntı çektiklerini söylüyodu.Resmen tatile gitmiş gibi yanmıştı :)) Teslim olacağı gün öğlen falan orda olmaya çalışsın nerden gidiyo bilmiyorum ama geç giderse işlemleri bayaaa bi uzun sürer.Eşim 13:00 gibi teslim olmuştu gece 3 de falan uyumuşlar.Yanında sadece tıraş takımını ve çamaşırlarını götürsün ordan 2 valiz eşya veriyorlar fazlasıyla.Eşim tek küçük valiz götürmüştü acemilik dönüşü 3 valizle geldi :)) Acemilikten sonra yani törenden sonra yol izni veriyorlar gideceği yerin uzaklığına göre.Acemiliği bi atlatırsanız rahatlar askerinde sen de canım.Telefonlardan da bahsedeyim bir sürü ankesörlü telefon var belki 20 tane değişik numaradan aradığını biliyorum eşimin :) tabi herkes sırada olacağı için acemilik süresince konuşmalarınız kısa olacak buna şimdiden alıştırmaya çalış kendini.Duş almaları rahat,çamaşır renkleri konusunda falan fazla sıkmıyorlarmış.İnşallah rahat olur senin askerinde canım.UNUTMAKİ DENİZCİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR YANİ DENİZCİ YARİ OLMAKTA BİR AYRICALIKTIRAllahım bütün askerlerimizi korusun.Aklına takılan bişey olursa canım sor yine cevaplarım içini ferah tut.
canım acemide ustada nerde olacağı aynı anda belli oldu bu sefer..benimki hep iskenderunda olacak ama eskisi gibi olsaydı usta birliği istanbul olması için çok çok dua ederdim.kısmet işte hayırlısı..---
Canım öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederimmm.. aklımdaki belirsizliklere cevap olduğu için ne kadar sevindim anlatamam..
Kısa dönem askeri benimki iskenderunda olcakmış hep öyle dediler ?? keşke istanbula gelse ne güzel olur..
İstanbuldan yarın uçacak...çok üzgünüm nasıl uğurluycam napıcam bilmiyorum Allahım sabır versin
canım acemide ustada nerde olacağı aynı anda belli oldu bu sefer..benimki hep iskenderunda olacak ama eskisi gibi olsaydı usta birliği istanbul olması için çok çok dua ederdim.kısmet işte hayırlısı..
iskenderun telefon konusunda rahatmı bu konuda bir bilgisi olan varmı?
---
Canım öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederimmm.. aklımdaki belirsizliklere cevap olduğu için ne kadar sevindim anlatamam..
Kısa dönem askeri benimki iskenderunda olcakmış hep öyle dediler ?? keşke istanbula gelse ne güzel olur..
İstanbuldan yarın uçacak...çok üzgünüm nasıl uğurluycam napıcam bilmiyorum Allahım sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?