341.dönemde eşi nişanlısı sevgilisi askere gidecek olanlar

Askerimin Acemi birliği;15'inci P. Eğt. Tug. K.lığı , AMASYA
Usta birliği;7'nci Kor. Hv. Svn. Tb. 2'nci 20 mm Çek. Hv. Svn. Bt. K.lığı-DİYARBAKIR
:72:

Kızlaaaaaar
Selam :72:

Sözlüm, denizci oldu.. Kısa dönem ER
1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI / İSKENDERUN / HATAY
---

Nasıl bir yer, Fikri olan varmı ?

elaasuu iskenderunda çook rahat ediyolar giden tanıdığım vardı
zaten denizci pek kasmazlar

benimde merak ettiğim biri vardı
sevgilim falan değil ama ilgim de yok değil hani:78:
bugün öğrendim balıkesir'e gidiyo.
ALLAH hepinize sabır versin..

elaasuu iskenderunda çook rahat ediyolar giden tanıdığım vardı
zaten denizci pek kasmazlar

benimde merak ettiğim biri vardı
sevgilim falan değil ama ilgim de yok değil hani:78:
bugün öğrendim balıkesir'e gidiyo.
ALLAH hepinize sabır versin..

----------

inşş dediğin gibidirrr :nazar:

Amiin Allah hepimize sabır versin, tez kavuştursun..:69:

Erzincan için bütün forumlarda güzel ve rahat bi yer olduğu yazıyo..İnşallah bizimkilerde rahat olurlar orda... :(
Ayın 12 sinde teslim olduklarına ayın 13 ü 155. gün mü oluyor ?

teslim oldukları gün itibariyle bizim şafak saymalarımız başlıyor canım Ocak 17'de gelecekleri için ay hesabı yapacağız yani 155 gün yerine 159 gün şafak sayacağız

acemilik amasya usta diyarbakır ağır oto tabur komutanlığı:( allahım nasıl dayancam ben nasıl:( öğretmen askerlik çıkacak diye beklerken:(:5:

Erzincan için bütün forumlarda güzel ve rahat bi yer olduğu yazıyo..İnşallah bizimkilerde rahat olurlar orda... :(
Ayın 12 sinde teslim olduklarına ayın 13 ü 155. gün mü oluyor ?

benim nişanlım acemiliğini erzincan da yaptı.( 339. dönem) yemeklerinin iyi olduğunu şu an bulunduğu yerden kat ve kat temiz ve hijyenik bir yer olduğunu söylüyordu. Baya rahattı erzincanda. Yakını erzincana gidecek arkadaşın içi rahat olsun. Orada tek sıkıntı acemilik boyunca hiç bir şekilde dışarı çıkamamak oldu. Resmen hapsedilmişlik hissi uyandırmaktan başka sıkıntı yaşamadık... hayırlısıyla sizin de bizim de askerlerimiz sağ salim gelsinler. Allah tüm askerlerimizi korusunlar. Size de askerlerinize de sabırlar diliyorum

canım benim askerimde aynı.. acemilik amasya usta diyarbakır... Allah yardımcımız olsun...

ben de 339. dönem yarenlerindenim canım... benm sevgilimde acemiliğini amasyada yapmıştı.. amasyada işler güzel işliyo yemekler düzen komutanlar falan çok iyi diyodu sevgilim.. amasyaya ziyaretine de gitmiştim 4 -5 kez... nizamiyede ziyaret çok rahat oluyo bütün gün hatta... ankesörlü telefonlar var bolca ama yine de sayı fazla olduu için sürekli telefonu takip etmesi gerekiyodu.. geceleri ve sabah erken saatlerde rahat konşyrk... gittiği ilk gün dün gbi.. ben de girip siteye bi sürü şey yazmştım... 337 lerden bi çok kişi moral veriyodu bize... ne olursa olsun ne dersek diyelim ilk hafta ilk zamanlar zorlu geçecek... ama nasıl geçerse geçsin, geçecek Allah ın izniyle. ustaığa geçince bi çoğu tlfn falan kullanabildi mesela her hafta çarşı izni oldu.. biz bu konuda şanssızdık gerçi. ne telefon sokabildi içeri ne de doğru düzgün çarşı.. ama insanoğlu herşeye alışıyor. alışmaya programlanmş bi bünyemiz var.. burada birbirinize destek olursanız oyalanırsınız daha iyi geçer zaman.. yeri gelecek kendi ailen seni anlamayacak ama burda aynı dertten muzdarip ark.ların daha iyi anlayacak... hepinize Allah kolaylık versin... biz de sağ salim kavuşalım artık sevdiceklerimize:72:

acemilik amasya usta diyarbakır ağır oto tabur komutanlığı:( allahım nasıl dayancam ben nasıl:( öğretmen askerlik çıkacak diye beklerken:(:5:

Bende 339. dönem sevdigiyim kızlar.Benimde askerim acemisini Amasya'da yaptı.Şu anda da usta birliğini İstanbul Maltepe'de yapıyor.Amasya'da rahat ederler askerleriniz.Aslında oradayken begenmıyordu ama İstanbul'a gittikten sonra Amasya çok iyiymiş dedi.Amasyada kısa dönemler fazla olacagı için rahat ederler.Bizim 42 günümüz kaldı.Vakit çabuk geçiyor bizim için ama askerlerimiz çok bunaldı 42 bile çoook geliyor onlara.İnşallah sizde 343 leri görürsünüz.Bütün askerlerimize Allah yardım etsin...

teslim oldukları gün itibariyle bizim şafak saymalarımız başlıyor canım Ocak 17'de gelecekleri için ay hesabı yapacağız yani 155 gün yerine 159 gün şafak sayacağız

Arkadaşım sen bilgilisin belliki,

Ocak 17 neye göre hesaplanmış, hiç izin kullanmaz ise normal terhis tarihimi oluyor ??? :40:

Birde uzakta olanların yol izni düşülüyormuş galba onun gibi bişiler vardı, hatta yemin töreninden sonra usta birliğine hemen teslim olurlarsa erken girişlerde düşülüyormuş tam emin değilim doğruluk payı nedir acaba..

Birde uzakta olanların yol izni düşülüyormuş galba onun gibi bişiler vardı, hatta yemin töreninden sonra usta birliğine hemen teslim olurlarsa erken girişlerde düşülüyormuş tam emin değilim doğruluk payı nedir acaba..

asker olduğu her ay için 2 gün izin hakları var bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Askerliği yaptığı yerle ikamet ettiği şehir arasındaki mesafeye göre yol izni var mesela Van-Edirne arası 3 gün yol iznine denk geliyor. 183 günde toplam 27 gün izinleri var. Bu 27 günü, askerlik yapacağı 183 günden çıkarırsak, Ağustos ayında askerlik yapan birisi 159 günü kışlada. Askerliğe başladığı aydan önceki ayın son gününden itibaren, 6'ncı ayın son gününe kadar askerler. ağustos ayında birliğe teslim olacakları için başlangıç tarihleri 31 temmuz, bitiş tarihleri 31 ocak. hiç izin kullanmayan bir asker 30-12=18'den 18 ocakta terhis iznine çıkar. komutanın insiyatifinde olmakla birlikte gideceği yere 1 gün yol izni alırsa 17'si, 2 gün alırsa 16'sı, 3 gün alabilirse 15'i günü terhis iznine çıkar

Son düzenleme:
Gidiyor ellerin, gidiyor sesin, gidiyor nefesim, Gidiyor yarınım, gidiyor evvelim, yaşamım sebebim gidiyor :43:
yarın gidiyor... dokunsan ağlıcam sözü hiç bi halime bu kadar uymamıştı. geçermi kızlar bu zaman şişmiş gözlerle katıldım aranıza benimle aynı derdi paylaşanları gördükçe konuştukça belki biraz rahatlarım die. ama yutkunamıyorum. gözyaşlarım hazır bekliyo sanki... offfffffff

Back