KIZLAAAR!! az önce askerim aradı gerçekten ayın 26sı dağıtım olacakmış!!!!!!!!!!
benimki denizci olduğu için söylüyorumnlar tekrar dağıtılacaklarmış yerleri de haftaya belli olacakmış..
Allah herkesin gönlüne göre versin
kızlarrr kısa dönem yapanlar için acemi birliği ne kadar? 14 gün diye duydum doğru muuu????
kızlarrr kısa dönem yapanlar için acemi birliği ne kadar? 14 gün diye duydum doğru muuu????
kızlar sevgililerimiz 12 ağustosta teslim olduklarına göre ben 28 gün diye biliyorum acemiliği,eğer öyle olursa 9 eylülde yemin töreni olur:)9 eylülde gelirler yanımıza
canım sana cevap yazdım ama yeni olduğum için özel mesaj yollayamıyorum burdan idare etcez:)
:) sorun değil... diyarbakırda nereye gidecek senin askerin?
Bende 28 gün diye biliyorum :44:
Teskere tarihi için şöyle diyebilirim:
Askerlik süresi hesaplanırken ay hesabı yapacağız yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorlar. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor. Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorlar. Ağustos ayı içinse 184 gün yapıyor, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak.
Askere gitmeden önce 12 gün izinliler. Asker olduğu her ay için 2 gün izin hakları var bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor, askerliğini yaptığı yerle ikamet ettiği şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorlar. Örneğin Van-Edirne arası 3 gün yol izni yapıyor. 184 günde toplam 27 gün izinleri var. Bu 27 günü, askerlik yapacakları 184 günden çıkartırsak, Ağustos ayı için 157, Aralık ayı için 156 gün. Eğer 12 Ağustos'ta birliğine katılmışsa en geç 16 Ocak'ta yanımızdalar (mesafe uzun ise 3 gün önce yanımıza gelme ihtimalleri var)
ayy şaşkınlıktan hep yanlış hesaplamışım demek ki
şafak attırmaya başlayalım artık kaldı 156 gün
biraz önce yine sesini duydum aşkımın ama daha kötü oldum yaa2 günde bu hale geldim 6 ay da napıcam ben (( kızlar bu acemi birliğinden sonra verilen izin askerlikten sayılmıyo değilmi bi okadar daha yapması gerekicek değilmi sonra
biraz önce yine sesini duydum aşkımın ama daha kötü oldum yaa2 günde bu hale geldim 6 ay da napıcam ben (( kızlar bu acemi birliğinden sonra verilen izin askerlikten sayılmıyo değilmi bi okadar daha yapması gerekicek değilmi sonra
'p1d2 ve telomer' ben ankarada yaşıyorum ve anladığım kadarıyla askerleriniz il jandarmada. içiniz çok rahat olsun babamın mesleğinden dolayı çok iyi bilirim il jandarmayı, çok rahat edecekler burada.Özellikle jandarmanın yemekleri süperdir aç kalmazlargözünüz hiç arkada kalmasın kızlar hayırlısıyla hep beraber atlatacağız bu dönemi. Eğer aynı şekilde Ankara'da yakını olan varsa merak ettiklerini cevaplayabilir istediği konuda yardımcı olabilirim.Allah hepimize sabırlar versin...
evet canım,yol izni dışında kaç gün daha kullanırsa o günler askerliğin sonuna ekleniyor.hiç izin kullanmayıp daha erken terhis olabiliyorlar.ama mesela yol uzak olduğu yol izni 3 günse,uçakla gelip o günleri değerlendirebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?