341.dönemde eşi nişanlısı sevgilisi askere gidecek olanlar

canımmm çok sevindim,o zaman herkesin ayın 26sında yemin töreni olacak ve yanımıza gelecekler oleyyyy

kızlar sevgililerimiz 12 ağustosta teslim olduklarına göre ben 28 gün diye biliyorum acemiliği,eğer öyle olursa 9 eylülde yemin töreni olur:)9 eylülde gelirler yanımıza

Bende 28 gün diye biliyorum :44:

Teskere tarihi için şöyle diyebilirim:

Askerlik süresi hesaplanırken ay hesabı yapacağız yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorlar. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor. Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorlar. Ağustos ayı içinse 184 gün yapıyor, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak.

Askere gitmeden önce 12 gün izinliler. Asker olduğu her ay için 2 gün izin hakları var bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor, askerliğini yaptığı yerle ikamet ettiği şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorlar. Örneğin Van-Edirne arası 3 gün yol izni yapıyor. 184 günde toplam 27 gün izinleri var. Bu 27 günü, askerlik yapacakları 184 günden çıkartırsak, Ağustos ayı için 157, Aralık ayı için 156 gün. Eğer 12 Ağustos'ta birliğine katılmışsa en geç 16 Ocak'ta yanımızdalar (mesafe uzun ise 3 gün önce yanımıza gelme ihtimalleri var)

ayy şaşkınlıktan hep yanlış hesaplamışım demek ki
şafak attırmaya başlayalım artık kaldı 156 gün

bnmkide merkez ama farklı yerler sanırım... 2.ordu ağır oto tabr kmtnlıgı... diyarbakır olması çok korkutuyo beni keşke öğrtmen asker olsaydı da gene orda olsaydı

canım o zaman biz bugünü yani 13 ağustosu şafak 156 diye sayıcaz dimi?

' telomer ' arkadaşım,mesaj sayım 100 olmadığı için özel mesaj atamadım sana,burdan yazayım,canım sevgililerimiz aynı yerde askerliklerini yapıyorlarmış yani ankara il jandarma komutanlığı değil mi?doğru okumuşumdur inşallah yazdıklarından,canım irtibatı kesmeyelim seninle,konuştukça sevgililerimizle aldığımız bilgileri paylaşırız,70-80 kişilik koğuştalarmış konuştuğumuzda öyle demişti,gece 10da yatıyorlarmış sanırım,bugün biraz geç yatmışlar,telefon sırası varmış,2 kez konuştuk akşam 7 buçuk ve 11 de,2-3er dakika konuşabildik,bi de forumlarda okuduğum kadarıyla ankara il jandarma çok rahat bir yermiş,umarım askerlerimiz de rahat ederler de güzelce gelirler yanımıza,canım ben yarın yemin töreni ne zaman olacak diye soracağım,sorabilrsen sen de sor canım,aynı yerdeler sonuçta bi bilgimiz olsun :)

Slm arkadaşlar. Benim sevgilim de İskenderun Deniz Eğitim Komutanlığında yapıyor askerliğini.Aranızda var mı acaba tanıdığı bildiği orada olan? Çünkü aramadı beni meraktayım

'p1d2 ve telomer' ben ankarada yaşıyorum ve anladığım kadarıyla askerleriniz il jandarmada. içiniz çok rahat olsun babamın mesleğinden dolayı çok iyi bilirim il jandarmayı, çok rahat edecekler burada.Özellikle jandarmanın yemekleri süperdir aç kalmazlar gözünüz hiç arkada kalmasın kızlar hayırlısıyla hep beraber atlatacağız bu dönemi. Eğer aynı şekilde Ankara'da yakını olan varsa merak ettiklerini cevaplayabilir istediği konuda yardımcı olabilirim.Allah hepimize sabırlar versin...

biraz önce yine sesini duydum aşkımın ama daha kötü oldum yaa 2 günde bu hale geldim 6 ay da napıcam ben (( kızlar bu acemi birliğinden sonra verilen izin askerlikten sayılmıyo değilmi bi okadar daha yapması gerekicek değilmi sonra

Son düzenleme:

bir o kadar süre daha yapmasına gerek yok zaten belirli süre izin hakları ve artı durumlar var askerliğinin süresinin uzaması söz konusu değil için rahat olsun:)

evet canım,yol izni dışında kaç gün daha kullanırsa o günler askerliğin sonuna ekleniyor.hiç izin kullanmayıp daha erken terhis olabiliyorlar.ama mesela yol uzak olduğu yol izni 3 günse,uçakla gelip o günleri değerlendirebilir

benim aşkım ankara mebs de yapıyo askerliğini bilginiz varmı orası hakkında ?

kuzularr günaydınn!!!
aradı 25sn konuştuk sesi kötü geliyo tabi ki neşeli olcak değil ama bi durgunluk var
iyiyim dedi iyidir inşallah gece rahat uyudunmu dedim evet dedi
öyle işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…