• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34.haftada Kpss ' ye girmek

Merhabalar .
Bilgisi ve fikri olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Allah nasip ederse 05 Ekim itibariyle doğumum olacak gibi görünüyor .
Kpss ye de güzel hazırlandım. Geçen sene de 85 civarı almıştım zaten . sınava basvurdum . 6 -12 -13 eylülde sınavım olacak . Sınavlar ortalama 3 saat falan sürüyor . Tuvalet ihtiyacım olur diye düşünüyorum . Tuvalet için izin alabiliyormusuz bir de belime yastik vs bir sey de koyabiliyormusum sinav boyunca ama bunun için tam olarak nereye başvurmalıyım bilmiyorum .
Mevzuatı okudum . Çok net bir açıklama yoktu
ÖSYM başvuru formunda engel durumu / özel durum gibi bir seçenek hatırlıyorum. Gebelikle ilgili sağlık raporunuzu koyunca sınava tek kişilik sınıfta girme hakkıniz oluyor sanırım.
2017 sınavında hamileydim bu sebeple araştırmistim ama özel durum belirtmedim ben. Uygulamayi bilemeyeceğim bu yüzden

Merhabalar .
Kpss ye de güzel hazırlandım. Geçen sene de 85 civarı almıştım zaten . sınava basvurdum . 6 -12 -13 eylülde sınavım olacak . Sınavlar ortalama 3 saat falan sürüyor . Tuvalet ihtiyacım olur diye düşünüyorum . Tuvalet için izin alabiliyormusuz bir de belime yastik vs bir sey de koyabiliyormusum sinav boyunca ama bunun için tam olarak nereye başvurmalıyım bilmiyorum .
Maalesef dedikleriniz mümkün değil.Sinavlarda doktor tarafından kullanılmazsa hayati tehlike olusturacak şeylere izin verilir.Tabiki elinde belgeli olmak şartıyla. Sınavlarda sürekli görev aldığım için söylüyorum.Yastik kesinlikle olmaz.Tuvalet için ise urolojiden raporunuz olmalı.Sadece hamile olmanıza bağlı çıkamazsınız. Çıkarsanız sınav salonuna alinmazsiniz

Bende en son gırdıgımde hamıleydım stresten heralde hıcte wc ye gıtmedım hem oncesınde hem sonrasında yanı bı 4 saat fılan. Yastık fılan alabılırmısınız bılmıyorum hanı hersey yasak ya. Ama zorlanacagınızı tahmın etmıyorum

Ben sınava girince bi abi vardı böbrek taşı varmış. İzin istedi görevliden ama görevli “raporunuz varsa olabilir “falan dedi ama raporu yoktu çıkamadı. Raporunuz varsa çıkarabilirler galiba

Merhabalar .
37.haftamda girdim sınava.. Ve o puanla atandım 😍👏👍gir canm bişey olmaz kendini sıkma üzme.. Nasibin belki bu sınavda

Merhabalar .
Ben girdim cnm hamileydim son ayimdi
Yastik fln olmaz sanirim bilemiyorum yani oyle bisey talep edemedim
Su icmemistim pek fazla wc gelmedi zaten sinav esnasinda pek wc odaklanamiyorsun
Sadece hamile olmadan onceki pant. Giymistim dugmelerini acik birakmistim yuksek beldi uzerinede uzun bisey giymistim
Biraz fazla aradilar dugmelerden oturu o kdr
Bide 2 saat bi yerde oturmak zor rahatsiz etmisti batma yapmisti surekli bir saga bir sola donmustum odaklanman iyiyse kafani takma

Özel izin veya rapor alsanız bile size tolerans göstereceklerini sanmıyorum.

Ciddi anlamda çok abartılı bir koruma hâlleri var. Ölsek cenazemizi salondan çıkarmazlar. Ne olur ne olmaz diye.

O sebeple benim tavsiyem bez.

Orda otururken bezli olsanız bile çişinizi yapamazsınız. Onu da tahmin ediyorum ama.
Ben bir ara çok idrar kaçırıyordum. 12_18 kg çocuklar icin olan çocuk bezlerinden almıştım kendime. Kullanıyordum da

Çocukların idrar miktari bizimkinden az olduğu için çocuk bezi güven vermez . Sadece kacirmalar yoğun olsa bile koruma sağlardı. Ama boylu boyunca çiş yapılırsa ne olur bilemem. Hamilelik de gecirmedim. Idrar miktari normalden fazla da olabilir.

O sebeple yetişkin bezleri var.
En garanti yol bu.

Evdeyken de bezi takıp bir kac deneme yapın.

Beze yapmaya alıştırın kendinizi

Ne kadar tutabiliyor, oturma pozisyonu bezden aldığınız verimi etkiliyor mu vs bi tecrübe edin ki sınavda tedirgin olmayın.

Tuvalete gitmenize izin vermezler ama verseler bile siz bez takın. Ikidebir çıkamazsınız. Iki kere ihtiyacınız olsa 2.kez gitmek istemek hoşunuza gitmez. Siz tedbirleri alın.

Bir diğer mesele. Çay kahveden konusunda. Az olmali..ben idrar kacirma sorunu yaşadığımda doktor cay ve kahveyi azaltmamı önermişti.

Sabah 1 küçük çay işinizi görür. Başka bir seye gerek yok.

Belinize yastık alamazsınız. Ama arkadaşların önerdiği gibi hirka vb işinizi görür.

Allah işinizi rast getirsin insallah.

Merhaba birçok kişi yetişkin bezlerinden bahsetmiş galiba en iyi fikir o inşallah kolay ve istediğiniz gibi geçer sınav :KK36:

Benimde bir sorum olacaktı bende 14 haftalık gireceğim sınava ama aklıma takılan üst arama dedektörü ile arayacaklarmış koronodan dolayı önce ki gibi elle arama değilmiş benide bir zararı olur mu o cihazın?

Merhabalar .
İzin verildigini duymadım ama stres yapmayin 38 haftalık girdim sınava herkes bana bkiyordu😀 tuvalet ihtiyacım olmadı dogururmuyim diye korktum 2 cm acikligim vardı cunku😀 hasta bezi takın bencede zaten sınava odaklaninca herşeyi unutuyor insan süre bitince gözetmen iyimisiniz iyimisiniz diye yanıma kosmustu korkmuş dogururum diye oda hakkınızda hayirlisi olsun ben atandım darısı size🙏

Çok çok teşekkür ederimm yorumlarınızı tek tek okudum . Pazartesi doktorumdan rapor alıp ösym ye dilekçe vermeye gitmeliyim. En azından bezin yetersiz kalacağı durumlarda tuvalet ihtiyacimi karsilamak amacli :)

Back
X