34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Hemsireyim ben hanımefendi alerji nedir blyrm o pastayı çocuğa yedirmeyip annenin yemesi de alerji için bir sebeo sizin anlattgnz herşey annenin yemesi ile olur evet. Annem bunu yaprsa torununu göstermem ona diyen hanımefendiye ithafen diyorum buldumcuk olmak işte bu ... Uyarıriz istemeyeblrz herşey hoşumuza gitmeyeblr bize yanlış geleblr bunlar saygı duyulması gereken şeyler ama herkes saygı duyarım duymaz bazı insanları atamayiz. Büyük şeyler olur ayrı ama mandalina verdi diye kalkıp annemi kv yi gebersin diyecek kdr saygizi değilim altta başka sebepler varsa bilemem ama yinede bir insana gebersin diyemeyecek kdr merhametliyim iyiki merhametim var yoksa hastalarında gebersin vs derim mazallah hanımefendi ve onun gibiler çocuğa anne olabilirler ama merhametli çocuk yetiştirmek başka ... Benim çocuğum da inşallah yanlisa yanlışla cvp vermez. Görüşmek.istemiyorsa kv ile. Gorusmesin bitti gitti kimse burda onu neden gorusmuyorsn diye yargilamaz zaten

Benim babaannem de bir gün annem evde yokken kardeşimi emzirmeye kalkmıştı. Daha 10 yaşında falandım, paldır küldür kardeşimi kucağından alıp odama götürmüş kapıyı da kitlemistim. Annem gelene kadar da çıkmamıştık odadan.
Bu kaynanalar bazen kendilerini bebegin annesi sanıyor gerçekten. Garip bir psikoloji gerçekten.

Pes gerçekten. 35 günlük bebeğe canı çekti diye kendini savunan kişiyi doktora götürmek lazım. Nasıl bir kafa bu. Allah akıl fikir versin. Bebeğinizi yaklastırmayın. En sevmediğim kayınvalide tipi. Oğluna ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışan alışmış. Bende de var aynısından. Allah sabır versin.

Konu sahibinin önceki paylaşımlarını da biliyorum. Gerçekten saygıda kusur etmez beni sevsinler diye uğraşırdı. Ama doğumdan sonra çıldırttılar kadını. Sinir krizi bile geçirdi kadın.. güzel güzel konuştu, kızdı, birşiyler kırdı, en sonda bu oldu.. Yani kusura bakmayın ama konu sahibinin iyi niyetini her zaman su istimal eden bir kaynana var ortada. Ya bu konu sahibi daha 40 çıkmamış bebeğini kaynanasının alıp evine götürmesine bile ses etmemiş saygıdan.. Ama her zaman suistimale uğradı.. konuşmak, görüşmek istemedi ama kaynana inadına unadına evine gitti.. Kapıda bırakmadı aldı içeri çocuğu gösterdi gizlemedi.. ama arrtık çıldırdı.. Haklı olarak çıldırdı kadın.. O yüzden bilip bilmeden kimseyi yargılamayın..

Benim k.p şeker hastasi ogluma sürekli cikolata aliyor. Baba cikolata alma eğer illaki torununa birsey almak istiyorsan meyve al ,yada simit al ,çubuk kraker al diyorum. Yok adam çocuk yesin diye inatla alıyor.
Ay ya bu büyükler hep böyle mi benim oglumun da cilek alerjisi vardi küçükken. Eve çilek sokmazdik. Bir gun misafirlikte bilmeden cilek koydular hemen bizim önümüzdeki leri kaldirdim. Kp oğlumun kucağına çilek atiyordu.
Konu sahibi valla Allah sabır versin diyebiliyorum sadece

Ay nedense annenize bi kıyamadım :)
O da paniklemiştir. Bebişe bişi olmadı değil mi??

Üniversitedeyken bir yaz tatilinde yurtdışına gitmiştim. Kampta tanıştığım değişik ülkelerden gelen arkadaşlarla yemek yerken bir kadının köpeği geldi. Köpeğe yediğim etten vermek istedim. İnanır mısınız herkes garipsedi. Başkasının köpeğini besleyemezsin, belki diyet yapıyor, belki alerjisi var diye diye kınadılar beni. 4 farklı ülkeden insan vardı orada.

Biz ise burada annesi hayır dediği halde 1 damladan bir şey olmazı tartışıyoruz. Hayır hayırdır. Bitti. Tartışmaya kapalı. Çocuk annenin babanın. Bitti. Babaanneye ait değil.

Ablamın gerizekalı kaynanası yüzünden yeğenim ölümden döndü yeni doğmuş bebeğe büyüyünce ağzı kokmasın diye tuzu basmış yeğenim morarmış komaya girmiş yoğun bakıma almışlardı kaç gün zor döndü hayata tabi ablam çıldırdı sütü kesildi neredeyse kaynanasını öldürecekti millet zor almış elinden diyeceğim şu ki bebeğinize dikkat edin bu cahil ve aptal insanlara gerekirse yüzünü bile göstermeyin benim kaynana da inatla görümcemin 2 çocuğuna da daha bebekken bal vermeye kalktı görümcem ortalığı yıktı kovdu şimdi 2. Çocuğa da yapmaya kalkıyor yani beyin olmazsa anlamazlar balın bebekte ölümcül tehlikesi var ama anlamazlar tabi

Yahu hala birşey olmaz diyorsunuz 2 yılı geçti mide ameliyatı oldum ilk zamanlar mandalin portakal kesinlikle yasaktı zaten kocaman kadınım ben. 2 yıl oldu hala bende acayip gaz yapıyor kıvraniyorum bebek bu bi takmışsınız birşey olmaz birşey olmaz evet annesi uçuklu dudağıyla bebeğini öpen annede birşey olmaz demiştir zamanında ama bebeği öldü

Benim k.p şeker hastasi ogluma sürekli cikolata aliyor. Baba cikolata alma eğer illaki torununa birsey almak istiyorsan meyve al ,yada simit al ,çubuk kraker al diyorum. Yok adam çocuk yesin diye inatla alıyor.
Bitter alsın barı bımde satılıyor yuzde seksen kakaolu diyetısyen benim kızıma onermıstı bile gunde iki kare yemesini ama sadece yuksek oran bitter olanı

Eski erkek arkadasımın annesi evlenmiş yeniden biriyle ama eski esının abısı ve yengesı ile de hala ahbapmış. Bir akşam bunalıp hava almaya cıkmak ıstemıs, eski akrabalarda gelince bebeği hazır uyurken evde eski yenge ve amcaya bırakmıs. Eve döndüğünde cocuk fenalaşmış yarım saat içinde ne olduysa olmus. Bebek daha yeni kırkı cıkmıs bebek. Morarmıs vs. Hastaneye götürmüşler ama vefat etmiş. Ne yedirdiklerini hatırlamıyorum yalan olmasın ama yenge inkar etmiş annenın bıraktıgını korkup. Anne verdi demiş. Annesi hapse girmiş cıkmıs bir süre , kocası bosamıs. olayın tam detaylarını hatırlamıyorum zaten olan minicik bebege olmus ama cok tehlıkelı gercekten.

bebek sahibi olmaya gerek yok. hic duymadiniz mi? 34 gunluk bebek! su bile icirilmez. 5-6 aya kadar her ihtiyacini sutten alir. sonra kati gidaya gecilir. o zaman bile bir gida yedirilir. iki gun baska bir sey yedirilmez ki o gidaya alerjisi var mi yoksa gorelim.. kaynana olmus kadin hic mi cocuk buyutmedi, yegen torun buyutmedi.. bunu herkes bilir. bal verilmez süt verilmez.. ölebilir bile bebek. ne demek tepkiyi normal bulmuyorum?

Bu kayinvalideyi de savunmazsiniz yahu el kadar bebege su bile verilmiyorken asitli yiyecek verilir mi

Not;kadinin 42 yasinda kv olmasina sasiranlar olmuş, ayiplayan olmus sizene yahu. Belki 20sinde evlendi cocugu da cok erken evlendi kime ne

Kaç yaşında olursan ol bir bebege mandaline vermezsin. Annesine sormadan bir sey vermezsin. On kere uyarildiysan bu konu hakkinda bu tarz seylere hiç girmezsin. Seversin evine gidersin. Zamaninda cocuk baktiysa bakti yeter iste ona simdi bu kizin zamani

Olayin ozeti bu aslinda.
Melek kadin rolu oynamaya gerek yok.
Kalp krimak daha fenaymis.
Yav cocugun alerjisi olsa Allah korusun minicik bebe.
Ama kayniş kalbi kirilmasin. Sonra kocişko uzulur
Gavur dedigimiz hayvana nasil kiymet veriyor biz neyi tartışıyoruz hayret verici.

oglum 7 aylikken sebzelik ustunde duran mandalinayi aldi kabuklu isirdi biraz istahli bir cocuk ve diş kasımak icinde her seyi agzina goturuyor ben bi an arkami donmustum yemek masasini silmek icin o da bebek arabasindaydi bu arada evde bebek arabasini da öneririm kizimda da oglumda da buyuk kolaylik oldu her isimi kolaylik ile yaptim onun sayesinde ve o mandalinayi isirinca henen agzini yuzunu yikadigim ardindan bol su icirip emzirdigim halde tam 7 gun boyunca yanaklari cenesi egzama gibi oldu yakti alerji oldu hemen alerji surubuna ve kremlerine basladim Allah tan 5 . gunde gunde hafifledi biraz daha ilaclar sayesinde malesef ben esim kizim oglum hepimiz alerjigiz ve vende kizimda oglumda egzama var dogarken egzamali digdular hamileyken vardi bende genetik gecis iste yani ne diyecegimi bilemiyorum ama malesef sirf gelin ile inatlasmak icin bile yapiyorlar benim kv de de bakti kizima o da derdim anne bak verme demistim diye icten icten güler gibiydi hani bi psikolojik bsy oluyor onlara anlamiyorum degisik ya benim ki anladi ama sonradan gorumcemde cunku yapma anne verme falan deyince kendi kizini dinlerdi alistik sonra birlikte bakmaya ben ise gidiyordum tabi 3 aylikken kizim baslamak zorunda kaldim malesef aman zor isler ya yanlis anlamalarin oldugu ,insanlarin birbirini anlamadigi,cocuklarin anlam karmasasinda kaldigi ,tuhaf huylar edindigi, senin yapma dedigine baskasinin aferin ogluma kizima deyknce evladin anne babayi tınlamadigi cok can sıkıcı ,yorucu sürecler aman oglum da buyusunde 2 cocjk gercekten yeter calisan anne icin ,Allah im olmayana versin ,her cocukta omrumden 10 ar yil gitti

Ah ah bu insanlara ne denir bilmiyorum.bir mandalina halası da benden seninki büyükmüş yine dicen komiklik olsun diye benim kızım 12 günlüktü manyak kayınbaba da benim kızımda vermiş mandalina yoğurt falan vercekler eşime dedim bak kovarım evden ya uyar ya ben karışmam ben bide prematüre doğurdum . Böyle insanlar nefret ediyorum bebeğim hususunda.kv durumu oda uyuyan bebegin sallanan ana kucağına vuruyordu.esim diyor bunla şizofren ama elimizden bisey gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…