Bende 37.haftaya kadar çalışırım diyordum ama artık pek emin değilim :)))). Dinlenmek istiyorum sabahları kalkmak çok zor gelmeye başladı çok tembel oldum bu haftalarda.. Allah sana güç versin, inşallah istediğin gibi son 3 haftaya kadar çalışabilirsin..
canım sabah kalkıp işe gelmek benim içinde işkence gibi...ama dogumdan önceki 2 ay evde kalırsam alışkın olmadıgım için çok zorlanırım...yapacak hiç bişi yok sıkılırım ve zaman gecmek bilmez...doktorum izin verirse vede ben dayanabilirsem son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum...
Ben de dayanabildiğim kadar dayanmak istiyorum. Hatta mümkünse zaten doğum yapacağım hastanede çalıştığım için işe diye gelip doğuma gitmek istiyorum :)))) Tabi bu çok zor. Şimdiden zorlamaya başladı o kadar nasıl dayanacağım bilemiyorum. Yasal işlemlere gelince bildiğim kadarıyla eğer 32. haftadan sonra da çalışmak istiyorsak doktorun çalışabilir raporu yazması gerekiyor. Çalışmayacak olsak bile doktor 32.hafta dolduğunda bir rapor hazırlıyor ve iş yerinin personel birimine veriyoruz. Personel de gerekli açıklamayı yapar sanırım o zaman.
benim bir arkadasım 10 nisanda sezeryanla dogum yapacak...izne gectiğimiz cuma ayrıldı...doguma 2 hafta kala...bebeğiyle daha fazla vakit gecirmek için...inşallah bizde öyle oluruz...
Amin inşallah...Haftasonu eşim haberlerde duymuş isveçte hem annenin hem babanın tam 1 yıl ücretli izni varmış. Baba iznin kullanmadığı kısmını ayrı şirketlerde bile çalışalar anneye devredebiliyormuş çünkü bu hak devlet tarafından verilen bir hakmış şirketten şirkete fark etmiyormuş..Ahhh keşke bizde de öyle olsa bebişlerle daha çok vakit geçirebilsek gözümüz arkada kalmasa
bide işin kötusu normalde maaslarımızın gideceği yer belli...iş yeri maaş vermiyor ve sskdan alıyoruz ya...onuda 4 ay sonunda iş bası yaptıgımızda alıyormusuz...biz 4 ay ne yapıcaz...neden aylık aylık vermiyorlar
özel sektörde çalışınca malesef işyeri kuralları gecerli oluyor,
4 ay izin düşünüyorsun ama dogumdan sonra başlarlar ne zmn geliyorsun diye,
maaş konusuna gelince bir yöntemde işyerinden normal aylığını almaya devam ediyorsun
ssk dan paranı alınca da aynen işyerine veriyorsun.tabi işyeriyle anlaşmaya bağlı herşey .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?