31 yaşında evli iken hukuk okumak

Fakulteyi bitirseniz bile, 1 yil zorunlu staj var. Calisirken staj yapamazsınız sanırım. Bir de, benim tecrübem stajın yetmedigi yönünde. Yani cok cok calisarak bitirseniz bile, pratikle teorik biraz farkli oluyor. O yuzden stajdan sonra en az 2 sene, sizi iyi yonlendirecek, birseyler öğretecek bir yerde çalışmanız lazım. Insanlar genelde tecrübeli avukat çalıştırmayı tercih ediyor. Yeni mezunlar birkac yil hala stajyer muamelesi görüyor.
Kurum avukatlığı icin sanirim kpss gerekiyor. Ona da calismak, kazanmak vs. bir surec gerektirecek.
Yasim 31, cocuk da dusunuyorum diyorsunuz. Bilemedim bana sigmaz gibi geldi. Ama bi kere kazanmissiniz bence okuyun. En azindan bi deneyin. Bakalim sevecek misiniz, bitirmek isteyecek misiniz, bitirince calisacak misiniz

Hiç bir şey için geç değildir. Okumak istiyorsanız okuyun tabiki. Ben şahsen kazanmış olsam yaşımı umursamazdım yeterki isteyin yapamayacagınız hiçbir şey yok

Ben su yasimda kariyer degistirmek istesem lisans okumam ya, cok uzun bir yol, siz gercekten 5 yil sonrasini planlayip yasayabiliyor musunuz.
Ben olsam daha cok yuksek lisans, hizlandirilmis kurs vs secenekleri ile yan alanlara kaymayi hedeflerdim.

Hukuk hayaliniz ise zaten siz kendi kendinizi motive edersiniz, o yonden yorumumu kotu algilamazsiniz diye umuyorum.

teyzem 3 unv okudu bunlardan bırı hukuk onuda 40 yasında okudu
bayramda aradıgımda sırada ne var dedım hala okumak ıstıyor... okumak ısteyene engel yok 60 yasında yıne okursunuz
nıtekım annemde sırf bana ınat , bak senden daha basarılı olurum gorursun dıyerek ıktısat bolumunu 50 yasında okumustu gercekten benden de basarılı oldu

dayımda 45 yasında hala okur 2 unv mezunu 1 uzmanlıgı da var

ne guzel ıstegınız varsa hedefınız varsa okuyun valla ben desteklıyorum sızı... okuldan sonrakı ıstek ve dusuncelerınızde sans meselesı neden olmasın ? belkıde hayalınızden daha guzel bır baska secenek cıkar karsınıza ?

Eşim kurum avukatı, restoran açıp onu mu işletsem dediği zamanlar olmuyor değil.
Eşim de sizin gibi başka bir meslek yaparken ikinci universite olarak okumuş ve çok zorlanmış derslere katılamadığı için. E mezun olmakla da bitmiyor sürekli okumaya devam ediyor her gün bir sürü kanunun fıkrasının değiştiği ülkemde. Bunları göz önünde bulundurun.

Eşim kurum avukatı, restoran açıp onu mu işletsem dediği zamanlar olmuyor değil.

bir tanıdığımız avukat Olimpos ta pansiyon işletmeye başlamıştı da

100 kişilik ofiste hepimiz kıskançlığımızdan çatlamıştık

kurum avukatlığı daha ilginç

"turşu suyu gibi içmeyenin ağzını sulandırır içenin midesini bulandırır" (espri içermektedir)

kurum avukatı olmak kolay değil ki

KPSS'den 90 almak gerekiyor atanmak için ki çoğu yere 90 ile bile atanamıyorsun

hukuk kazanan 90 da alır gibi geliyor da gerçekten zor zira herkes bir aralıkta yığılıyor o bir soruyu yapmak bazen çok önemli oluyor

okuyun 5 yıl sonra değerlendirirsiniz durumu lakin daha dün haberlerde vardı hukuk mezunlarının çoğu asgari ücretle çalışıyor diye cidden piyasa berbat

Olimposta pansiyon güzelmiş :) benimki adliye karşısında sulu yemek yapan yerlere özeniyor, oldu olacak dilekçe yazılır da yaz cama diyorum
Hele ki İstanbulda hiç hiç kolay değil bu işler çok haklısınız..

aaa pandemi döneminde ben de özendim lokanta açmaya

ayy Avukat X hanım ın yeri diye yazarız kapıya şu yemeği yaparız bu yemeği yaparız dedik

dilekçeyi de yazarız yine arada diye gülüştük

bizim adliyeyi dağ başına taşıdılar ne lokanta ne simitçi var

korona sürecinde mahkumların işlettiği kafeterya da kapalı

kerbela dan hallice eşim cici bebe yiyorum pandemi sürecindeki yiyeceğim modunda :))))

olimpos taki pansiyon fena idi

bu arkadaş üst kurumun avukatı idi

bizim ofiste ilişkisi olanlara mail olarak yazmıştı uzunnnnca bir mail

mesleği bırakıp Olimpos ta pansiyon açtığını anlatan

hepimiz amma nispet yaptı diye ağlaşmıştık ki onun şartları bizim çalışma şartlarımızdan kat be kat iyiydi zira biz o pansiyonda 5 gün tatil yapamazken o orayı işletecek paraya sahipti

Hem iş ,hem okul, hem çocuk asla mümkün değil. Biz çocuğa kendimizce planlar yapıyoruz ama benim 2 sene 3 saatten fazla uyuyamayan arkadaşım var. Çocuk doğana kadar kolaymış gibi geliyor ama bazı çocuklar çooook zor. Benim kız 27 aylık ben hala sürünüyorum. Yemeyen , uyumayan,aşırı hareketli bir çocuk. Böyle bir kızınız olursa en az 2 sene sınıf tekrarı yapmanız kesin.

Bir hukuk mezunu olarak bende yazayım öyleyse; öncelikle hukuk okumak benim idealimdi diyerek okuyorsanız, iyi bir hukuk fakültesinde özel ya da devlet farketmez en azından temel derslere girerek okumadıktan sonra bence bir anlamı yok, iş olarak imkanları daha iyi diyorsanızda valla onca yıldır bu meslekteyim hiç kurum avukatlarına özenmedim, adamlara yüzlerce dosya yüklüyorlar, ordan oraya duruşmaya yetişmekten helak oluyorlar, bazen hiç daha önce okumadığı dosyalar, duruşma günü duruşmasına sen gireceksin diye kucağına bırakılıyor, kendi kurumlarında belki eğitimi ondan daha aşağıda olan kurum amirinin angaryasını çekiyorlar, yazışmalarda kurumları ve diğer kurumlarla ile ayrı uğraşıyorlar bir ton tantana, aldığı maaşta orta seviye bir memur maaşı, insanların kurum avukatlığına yönelmesinin tek sebebi mecburiyet, zira özelde bir sürü yeni mezun var. Bizim ülkemizde de herşeyde torpil döndüğü için, iş bulamıyorlar, hep söylenen birşey var avukatlar 20-30 bin kazanıyor diye o bizim zamanımızda bundan 10-15 sene önce başlayan avukatlar için tecrübe kazandıktan sonra öyleydi. Şimdi elini atsan avukata çarpıyor, çoğuda malesef ki verilen eğitimin kalitesizliğinden ötürü vasıfsız, büyük kısmı asgari ücretle bürolarda sürünüyor, bazısı onu bile bulamıyor, stajda zaten bir sene çoğu yerde parasız, istisnai olarak cep harçlığına 1 sene köle gibi çalıştırılıyorlar, sadece ailesi zengin olup arkası olanlar, meslek alanıda dahil en az iki yabancı dili olup, iyi bir üniden mezun olanlar, anne babası yakın akrabası bu meslekte olup, onun yanında bu işe başlayanların ancak o denilen paraları kazanma umutları var. En küçük ilçede bile bir avukatlık bürosunun aylık gideri, 5 bini buluyor, büro açarken zaten nerden baksan minimum 15-20 bin masraf ediyorsun ki bu rakamlar büyük şehirlerde bunun birkaç katı ve malesefki bundan 10 sene önce bile ilk bir sene kazandığın para büronı bile çevirmiyordu ki şimdi avukat fazlalığını düşününce bu süre çok daha fazla uzuyor. Çoğu mezunun bu yüzden büro açma umudu bile yok. O yüzden sosyal çevresi ve maddi durumu iyi olmayan hiç bir yakınıma çok idealist değilse hukuku tavsiye etmiyorum artık. Konu sahibi açısından ise içinde kalacaksa tabil ki oku ama kurum avukatlığı konusunu bir daha düşünmeni tavsiye ederim.

Arzuhalci-her türlü çorba, sulu yemek çeşitlerimizle hizmetinizdeyiz-salonumuz klimalıdır

Siz burdaki olumsuz yorumlara takılmayın kulaklarınızı kapatın ve okumak istiyorsanız okuyun hiç bir şey için geç değil. Türkiye halkı kadar bu kadar yaşa takılan başka ülke halkı var mı bilmiyorum. Australia amerika coğu gelişmiş ülkede isteyen istediği zaman kariyerini değiştirebiliyor. sevmediğiniz işte zaman kaybetmeyin. Vizyon meselesi herkesin vizyonu aynı olamaz siz kendi vizyonunuza güvenin ve sıçrayabildiğiniz kadar uzağa sıçrayın

Teşekkür ederim. Negatif yorum sahipleri genelde saha içindekiler oldu ve mesleğin görünmeyen yüzlerini göstermeleri açısından faydası da oldu kafamda şekillenen kamu avukatlığı mevzuunda. İnsan gerçekten çaba harcadığı bir mevzunun bir mesleğin bir meselenin -derslere girmeden, farklı şehirlerde okuyarak- gibi görece mesleğin hak ettiği saygıyı göstermediğim duygusunu veren cümlelerden irite olup mesleklerini savunmaya geçiyorlar, haklı olarak.Yani ki onları anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Kolay kolay demoralize olmadığım için yorumlar beni endişelendirmiyor. Yürü be koçum sen yaparsın densin umuduyla bu tür konularda objektife ulaşamayız sanırım. Herkese tekrar teşekkür ederim .
Şansımı deneyip tercih yapacağım. Kimbilir belki okulu ilk senemde bırakır belki çok memnun kalacağım bir meslek hayatına kavuşurum. Destekleyen desteklemeyen yol gösteren herkes sağolsun

Çok hanımefendisiniz öncelikle bence de deneyin kendini geliştirmenin yaşı olmaz.

HUKUK OKUMAK.... Okunacak bölümler içerisinde belki de en severek okuduğum bölümdü. Bol kitap bol muhakeme... Harikadır bu bölüm. Ama mezun olduktan sonra koca bir hayal kırıklığıdır. Hukuku çok seviyorum, okumayı takip etmeyi çok seviyorum. Çoğunlukla maddi durumu olmayan insanlara ücretsiz destek olurum. Hakim arkadaşlarımdan bile arayıp bir şeyler soran olur bu benim gururumu okşar ben hukuku seviyorum. Ama mesleği asla değil... Belki başka bir mesleğim olsaydı ama yine de hukukla içli dışlı olsaydım şu hayatta benden mutlusu da olmazdı.
Bu bölüm ne yazık ki "REFERANS"ın en çok döndüğü bölüm. Mezun olursanız Referans bulamazsanız Serbest avukat olarak bile çok zorluk yaşarsınız. Kurum avukatlığı dışında da Referanssız olabileceğiniz bir şey yok. O kurum avukatlığı da merkezi atamalarla alım yapanlar. Örneğin bir BTK'ya giremezsiniz. Hukuk temelim iyi Kaymakam olayım dersiniz Referansın dik âlâsı orada gereklidir zaten.
Şimdi sizin sorunuza gelirsek bence hukuk okumanın en tatlı zamanı Fakültede Hukuk derslerine girmektir. Ama siz devam zorunluluğu olmayan sadece sınavlara girip çıkabileceğiniz "Açıköğretim" tarzı bir eğitim istiyorsunuz ben bu sebeple tavsiye etmem. Kimyager olarak bir kurumda çalışıyorsanız bence kurum avukatlığının vermiş olacağı tatmini zaten elde ediyorsunuzdur. Bir de bakmanız lazım kurum av. olmak için yaş şartı nedir? Merkezi alımlarda yaş şartını araştırın yoksa mezun olup diplomayı aldınız , ruhsatnamenizi 36 yaşında olacaksınız okulu uzatmazsanız en iyi ihtimalle.
Ayrıca çoğu kurumda 2 YIL FİİLEN ÇALIŞMIŞ OLMAK ŞARTI VAR. Bunları araştırın. Ha diyorsanız, benim referansım var çevrem geniş, istersem hakim-savcı da olurum ya da serbest olarak çalışırsam da hazır müvekkillerim var o zaman tabii ki sadece diploma için hukuk okuyabilirsiniz.
Yoksa dersine gidemeyecekseniz, kitaplarınızla yatıp kalkamayacaksanız hiç gerek yok. Her yaptığımızın da hakkını vermek lazım.

Hiç matematik yapamam eğer yapabilsem benim de hayalim hukuk okumak
O yüzden okuyun vazgeçmeyin belki hemen bitmez ama

30 yaşında matematik öğretmeni aynı zamanda hukuk okuyan bir tanıdığım var o da sadece sınavlara giriyor. bence vazgeçmeyin. hem okulu bitirince yaşınızdan dolayı tecrübeli görüntünüz avukatlıkta avantaj sağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…