Fakulteyi bitirseniz bile, 1 yil zorunlu staj var. Calisirken staj yapamazsınız sanırım. Bir de, benim tecrübem stajın yetmedigi yönünde. Yani cok cok calisarak bitirseniz bile, pratikle teorik biraz farkli oluyor. O yuzden stajdan sonra en az 2 sene, sizi iyi yonlendirecek, birseyler öğretecek bir yerde çalışmanız lazım. Insanlar genelde tecrübeli avukat çalıştırmayı tercih ediyor. Yeni mezunlar birkac yil hala stajyer muamelesi görüyor.Memurken sınavlara gitmekte sıkıntı yaşamam çünkü alternatifim var ama haklısınız hem uzaktan hem çocuk olursa ya uzatır yahut bırakırım ama şunu da kabul ediyorum . Birilerinin poposundan ter akıp her dersi takip ederken ben keyfimi çatıp onunla aşık atacak hale gelemem. Fakülteyi bitirsem de belki sağlık bakanlığında kalırım zira maaşları arasında zannediyorum bir fark yok
Eşim kurum avukatı, restoran açıp onu mu işletsem dediği zamanlar olmuyor değil.
Olimposta pansiyon güzelmiş :) benimki adliye karşısında sulu yemek yapan yerlere özeniyor, oldu olacak dilekçe yazılır da yaz cama diyorumbir tanıdığımız avukat Olimpos ta pansiyon işletmeye başlamıştı da
100 kişilik ofiste hepimiz kıskançlığımızdan çatlamıştık
kurum avukatlığı daha ilginç
"turşu suyu gibi içmeyenin ağzını sulandırır içenin midesini bulandırır" (espri içermektedir)
kurum avukatı olmak kolay değil ki
KPSS'den 90 almak gerekiyor atanmak için ki çoğu yere 90 ile bile atanamıyorsun
hukuk kazanan 90 da alır gibi geliyor da gerçekten zor zira herkes bir aralıkta yığılıyor o bir soruyu yapmak bazen çok önemli oluyor
okuyun 5 yıl sonra değerlendirirsiniz durumu lakin daha dün haberlerde vardı hukuk mezunlarının çoğu asgari ücretle çalışıyor diye cidden piyasa berbat
Olimposta pansiyon güzelmiş :) benimki adliye karşısında sulu yemek yapan yerlere özeniyor, oldu olacak dilekçe yazılır da yaz cama diyorum
Hele ki İstanbulda hiç hiç kolay değil bu işler çok haklısınız..
Heyt bee motivasyona bak helalnıtekım annemde sırf bana ınat , bak senden daha basarılı olurum gorursun dıyerek ıktısat bolumunu 50 yasında okumustu gercekten benden de basarılı oldu
Arzuhalci-her türlü çorba, sulu yemek çeşitlerimizle hizmetinizdeyiz-salonumuz klimalıdırOlimposta pansiyon güzelmiş :) benimki adliye karşısında sulu yemek yapan yerlere özeniyor, oldu olacak dilekçe yazılır da yaz cama diyorum
Hele ki İstanbulda hiç hiç kolay değil bu işler çok haklısınız..
Teşekkür ederim. Negatif yorum sahipleri genelde saha içindekiler oldu ve mesleğin görünmeyen yüzlerini göstermeleri açısından faydası da oldu kafamda şekillenen kamu avukatlığı mevzuunda. İnsan gerçekten çaba harcadığı bir mevzunun bir mesleğin bir meselenin -derslere girmeden, farklı şehirlerde okuyarak- gibi görece mesleğin hak ettiği saygıyı göstermediğim duygusunu veren cümlelerden irite olup mesleklerini savunmaya geçiyorlar, haklı olarak.Yani ki onları anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Kolay kolay demoralize olmadığım için yorumlar beni endişelendirmiyor. Yürü be koçum sen yaparsın densin umuduyla bu tür konularda objektife ulaşamayız sanırım. Herkese tekrar teşekkür ederim .Siz burdaki olumsuz yorumlara takılmayın kulaklarınızı kapatın ve okumak istiyorsanız okuyun hiç bir şey için geç değil. Türkiye halkı kadar bu kadar yaşa takılan başka ülke halkı var mı bilmiyorum. Australia amerika coğu gelişmiş ülkede isteyen istediği zaman kariyerini değiştirebiliyor. sevmediğiniz işte zaman kaybetmeyin. Vizyon meselesi herkesin vizyonu aynı olamaz siz kendi vizyonunuza güvenin ve sıçrayabildiğiniz kadar uzağa sıçrayın
Çok hanımefendisiniz öncelikleTeşekkür ederim. Negatif yorum sahipleri genelde saha içindekiler oldu ve mesleğin görünmeyen yüzlerini göstermeleri açısından faydası da oldu kafamda şekillenen kamu avukatlığı mevzuunda. İnsan gerçekten çaba harcadığı bir mevzunun bir mesleğin bir meselenin -derslere girmeden, farklı şehirlerde okuyarak- gibi görece mesleğin hak ettiği saygıyı göstermediğim duygusunu veren cümlelerden irite olup mesleklerini savunmaya geçiyorlar, haklı olarak.Yani ki onları anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Kolay kolay demoralize olmadığım için yorumlar beni endişelendirmiyor. Yürü be koçum sen yaparsın densin umuduyla bu tür konularda objektife ulaşamayız sanırım. Herkese tekrar teşekkür ederim .
Şansımı deneyip tercih yapacağım. Kimbilir belki okulu ilk senemde bırakır belki çok memnun kalacağım bir meslek hayatına kavuşurum. Destekleyen desteklemeyen yol gösteren herkes sağolsun ♥
ustelık secme ve yerlestırme sınavında da hıc hazırlanmadan benden yuksek almıstıHeyt bee motivasyona bak helal
30 yaşında matematik öğretmeni aynı zamanda hukuk okuyan bir tanıdığım var o da sadece sınavlara giriyor. bence vazgeçmeyin. hem okulu bitirince yaşınızdan dolayı tecrübeli görüntünüz avukatlıkta avantaj sağlarMerhaba arkadaşlar. Ben aktif bir okuyucuydum ama yardımınıza ihtiyaç duyduğum için üye oldum. Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Evliyim henüz çocuğum yok. Bu sene sınava girdim ve eşit ağırlıkta 30 bin sıralama yaptım. İstanbul'da yaşıyorum. Kimya bölümünü kazandığım yıl hukuk okumayı çok istemiştim fakat sanki sayısalda çok başarılıymışım gibi zorla sayısalda sınava sokuldum ve kimyager oldum. Yıllar sonra gençlik hayallerime kavuşmuş gibi hissediyorum. Fakat avukat arkadaşlar veya hukuk öğrencileri yahut bilgisi olan arkadaşlarım varsa bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Kurum avukatı olmak için hukuk okumak istiyorum. Fakat derslere giremem. Tercih yapacağım iller İstanbul dışı olacak ve yalnız sınavlara gideceğim. Bunun olabilitesi konusunda ihtimaller dahilinde fikir verirseniz minnettar olacağım. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?