31 yaşında evli iken hukuk okumak

smyklsd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2020
12
26
3
37
Merhaba arkadaşlar. Ben aktif bir okuyucuydum ama yardımınıza ihtiyaç duyduğum için üye oldum. Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Evliyim henüz çocuğum yok. Bu sene sınava girdim ve eşit ağırlıkta 30 bin sıralama yaptım. İstanbul'da yaşıyorum. Kimya bölümünü kazandığım yıl hukuk okumayı çok istemiştim fakat sanki sayısalda çok başarılıymışım gibi zorla sayısalda sınava sokuldum ve kimyager oldum. Yıllar sonra gençlik hayallerime kavuşmuş gibi hissediyorum. Fakat avukat arkadaşlar veya hukuk öğrencileri yahut bilgisi olan arkadaşlarım varsa bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Kurum avukatı olmak için hukuk okumak istiyorum. Fakat derslere giremem. Tercih yapacağım iller İstanbul dışı olacak ve yalnız sınavlara gideceğim. Bunun olabilitesi konusunda ihtimaller dahilinde fikir verirseniz minnettar olacağım. Teşekkürler
 
Bir kurum avukatı olarak söylüyorum kurum avukatı olmak için 30 yaşında hukuk okumazdım açıkçası. Ama hep hayalim hukuk okumaktı derseniz o zaman işin rengi değişir tabi ki. Hukuk fak. Öğrencileri hoca çok iyi değilse zaten derslere pek gitmezler.
 
Neden kurum avukatlığı için böyle söylediniz. Serbest avukat olmak isterdim ama 34 yaşında 22 yaşındaki gençlerle yarışamam biliyorum .
 
Trabzon şehrini tercih eden arkadaşım sorun yaşamıştı devam konusunda hassaslardı.
O fakültede hala aynı durum varsa eleyebilirsiniz.

Bir dr hukuk alan dersleri tamam ama ortak alan derslerine devamsızlığı kabul edecekler mi? Başka fakülteden hocalar? Gerçi bu dönem derslerin bazıları uzaktan eğitimle verilecek. Bu hususları da göz önünde bulundurun derim. Başarılar tebrikler
 
Neden kurum avukatlığı için böyle söylediniz. Serbest avukat olmak isterdim ama 34 yaşında 22 yaşındaki gençlerle yarışamam biliyorum .
4 sene okul 1 sene staj 36 yaşında olacaksınız. Verdiğiniz emeğe değecek bir meslek değil açıkçası. Mesleki tatmin maaş özlük hakları pek iyi sayılmaz. Biraz kamunun üvey evladıyız. Yine de hukuk okuyun tabi ki. Ama hedefe vardığınızda beklentileriniz sizi üzmesin.
 
Hiçbir hukukta devam zorunluluğu yok sanıyordum en azından beş altı fakülte mezunundan farklı zamanlarda bunun teyidini almıştım buna dikkat edeyim öyleyse. Çok teşekkür ederim
 
Anlıyorum Bunları da göz önünde bulundurayım. Peki tercih etmem halinde derslere katılmadan sınavları vermem çok zor olur mu? Evlilik ve muhtemel bir çocuğu ekleyince zorlanacağım muhakkak fakat zorluk derecesini merak ediyorum .
 
Okuluna göre hocasına göre değişir. Ben ünideyken 3 4 hocanın dersine gitmişimdir. Ezber dersleri kolaylıkla geçersiniz ama bazı dersler muhakeme yeteneği istiyor. O yeteneği akademik çevre içinde kazanıyorsunuz. Ve tabi ki örgün eğitim hocaların tecrübeleri gerçekten çok aydınlatıcı ve yardımcı oluyor meslek hayatında.
 
Pekala . Çok teşekkür ederim
 
Bizim üniversitede hukuk okuyan arkadaşlarımdan biliyorum ki devam mecburiyeti vardı,kart falan basıolardı.Tercih yapacağınız okula bu bakımdan dikkat edin derim.

Hukukçu değilim .Ama neden olmasın demek istiyorum.En önemli şey istemek.32 yaşındayım ve çevremdeki herkes uzmanlık denememi istiyor. Ama bu saatten snra asla ders çalışamam,yapamam yani.Ama bazı insanlarda bu öğrenme, çalışma isteği bitmiyor hiç.Onlardansanız ve istiyorsanız yaparsınız,en azından denedim dersiniz.
 
Devam zorunluluğu mevzusu beni gerçekten şaşırttı hiç duymamıştım devam zorunluluğu olan bir hukuk . Tercih edersem buna dikkat edeyim. Sağolun
 
Trabzonda devam zorunluluğu var, bazı fakülteler de var yani. Zaten resmi olarak devam zorunluluğu var sadece tercihen yoklama alınmıyor. Bazı derslerde hoca devam zorunluluğu koyabiliyor öyle sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Zevk için okuyun ama bu tür sıkıntılar yüzünden kalabilirsiniz. Ve gerçekten zordur. Hem çalışıp hem eve vakit ayırıp aynı zamanlarda da sınavlardan geçmeniz zor. Sınavlardan en az bir ay önce gece gündüz çalışmanız lazım. İlk beşte olmayan fakülteler bile diğerlerine yetişebilmek için çok çok zorluyor.

Ve bazı hocaların dersine girmek cidden muazzam ayrıcalık. Dışardan da hukuk bitirilir ama hukuk nosyonunu hocalar size işliyor. Hak, adalet, hakkaniyet, yönetim vs. Bu bakış açıları hocalar kazandırıyor.

Mesleğe gelince halihazırda çok fazla mezun var ve her kapıyı zorluyorlar. Yeni mezun biri olarak durumu biliyorum. Hali hazırda maaşlı bir işiniz varken riske girmeye değmez bence ama tercih tabiki sizin, yolunuz açık olsun.
 
Yani hiç derslere girmeden mezun olmayı istemek hem mümkün değil hem de mantıklı değil. Okuyacağınız bölüm hukuk, işletme vs değil.
Hiçbir bölüm için bu mantıklı değil haklısınız. Yetişkin olduktan sonra bir gençlik arzusu rüzgarı esince insan heyecanlanmadan edemiyor. Yoksa keşke her derse girme şansım olsa da fakültede olsam
 
Diplomayı devam mecburiyeti olmadan öyle ya da böyle alırsınız, benim iş arkadaşlarımdan ikisi okuyordu hukuk. İleride çocuk biraz geciktirir belki ama illa ki mezun olursunuz. Ama açıktan alınan diploma ile iyi bir hukukçu olmayacağınızı göz önünde bulundurun. Yanlış anlamayın lütfen benim de dgs ile hukuk okuma niyetim var ama sadece bir diploma sahibi olacağımı, hukukçu olmayacağımı biliyorum. Muhakeme-yorumlama becerisi dersleri ezberleyip geçmekle gelişmiyor ne yazık ki
 
İş arkadaşım okuyor, özel ünv devam mecburiyeti yok. Bu yıl bitirecek yaz okulu ile sanırım. yaş 34 kadın bir çocuk o ,hemen avukat olmak istiyor ki şu an memur. bir arkadaşım daha okuyor devlet ünv devam yok, yaş 31 erkek son sınıfa geçti ama baya kaldı derslerden ki gerçekten zeki bir çocuktur. O savcı olmak istiyor. bir arkadaşım daha var onun yaş 36 kadın makedonya da okuyor, yılda 2 kere bazen 3 kere gidiyor.
 
Maalesef hukuk bölümü ayaklar altında artık. Nitelikten çok uzak.
Buna katılmıyorum. Özel üniversiteler niteliksiz evet ama devlet üniversiteleri gerçekten kaliteli hukukçular yetiştiriyor. Fakülteye gidin ve görün saygılı, demokratik ve açık görüşlü kibar insanları görebilirsiniz.

Gerçekten hocalarımız bu ülkenin ihtiyacına yönelik iyi hukukçular yetiştirmek için çok çabalıyorlar. Ve ben cidden gurur duyuyorum. Sadece uygulama sıkıntı ama bunları da aşacağız o yüzden bu kadar sıkı yetiştik.
 
Hukuk mezunuyum. Hukuku seviyorum ama avukatligi sevmiyorum, aktif calisma hayatim yok.
Kisiden kisiye degisir ama bence hic bir derse girmeden sinav vermek hukuk bölümü için zor.
Su an zaten calisiyorsunuz, sinavlara istediginiz zaman gidebilecek misiniz?
Cocuk dusunuyor musunuz bilmiyorum ama sanırım en gec 4 5 yil içinde cocuk olmali. Okurken nasil düşünürsünüz bu konuyu da goz onune alin isterseniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…