Bir kurum avukatı olarak söylüyorum kurum avukatı olmak için 30 yaşında hukuk okumazdım açıkçası. Ama hep hayalim hukuk okumaktı derseniz o zaman işin rengi değişir tabi ki. Hukuk fak. Öğrencileri hoca çok iyi değilse zaten derslere pek gitmezler.Merhaba arkadaşlar. Ben aktif bir okuyucuydum ama yardımınıza ihtiyaç duyduğum için üye oldum. Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Evliyim henüz çocuğum yok. Bu sene sınava girdim ve eşit ağırlıkta 30 bin sıralama yaptım. İstanbul'da yaşıyorum. Kimya bölümünü kazandığım yıl hukuk okumayı çok istemiştim fakat sanki sayısalda çok başarılıymışım gibi zorla sayısalda sınava sokuldum ve kimyager oldum. Yıllar sonra gençlik hayallerime kavuşmuş gibi hissediyorum. Fakat avukat arkadaşlar veya hukuk öğrencileri yahut bilgisi olan arkadaşlarım varsa bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Kurum avukatı olmak için hukuk okumak istiyorum. Fakat derslere giremem. Tercih yapacağım iller İstanbul dışı olacak ve yalnız sınavlara gideceğim. Bunun olabilitesi konusunda ihtimaller dahilinde fikir verirseniz minnettar olacağım. Teşekkürler
Neden kurum avukatlığı için böyle söylediniz. Serbest avukat olmak isterdim ama 34 yaşında 22 yaşındaki gençlerle yarışamam biliyorum .Bir kurum avukatı olarak söylüyorum kurum avukatı olmak için 30 yaşında hukuk okumazdım açıkçası. Ama hep hayalim hukuk okumaktı derseniz o zaman işin rengi değişir tabi ki. Hukuk fak. Öğrencileri hoca çok iyi değilse zaten derslere pek gitmezler.
4 sene okul 1 sene staj 36 yaşında olacaksınız. Verdiğiniz emeğe değecek bir meslek değil açıkçası. Mesleki tatmin maaş özlük hakları pek iyi sayılmaz. Biraz kamunun üvey evladıyız. Yine de hukuk okuyun tabi ki. Ama hedefe vardığınızda beklentileriniz sizi üzmesin.Neden kurum avukatlığı için böyle söylediniz. Serbest avukat olmak isterdim ama 34 yaşında 22 yaşındaki gençlerle yarışamam biliyorum .
Hiçbir hukukta devam zorunluluğu yok sanıyordum en azından beş altı fakülte mezunundan farklı zamanlarda bunun teyidini almıştım buna dikkat edeyim öyleyse. Çok teşekkür ederimTrabzon şehrini tercih eden arkadaşım sorun yaşamıştı devam konusunda hassaslardı.
O fakültede hala aynı durum varsa eleyebilirsiniz.
Bir dr hukuk alan dersleri tamam ama ortak alan derslerine devamsızlığı kabul edecekler mi? Başka fakülteden hocalar? Gerçi bu dönem derslerin bazıları uzaktan eğitimle verilecek. Bu hususları da göz önünde bulundurun derim. Başarılar tebrikler
Anlıyorum Bunları da göz önünde bulundurayım. Peki tercih etmem halinde derslere katılmadan sınavları vermem çok zor olur mu? Evlilik ve muhtemel bir çocuğu ekleyince zorlanacağım muhakkak fakat zorluk derecesini merak ediyorum .4 sene okul 1 sene staj 36 yaşında olacaksınız. Verdiğiniz emeğe değecek bir meslek değil açıkçası. Mesleki tatmin maaş özlük hakları pek iyi sayılmaz. Biraz kamunun üvey evladıyız. Yine de hukuk okuyun tabi ki. Ama hedefe vardığınızda beklentileriniz sizi üzmesin.
Okuluna göre hocasına göre değişir. Ben ünideyken 3 4 hocanın dersine gitmişimdir. Ezber dersleri kolaylıkla geçersiniz ama bazı dersler muhakeme yeteneği istiyor. O yeteneği akademik çevre içinde kazanıyorsunuz. Ve tabi ki örgün eğitim hocaların tecrübeleri gerçekten çok aydınlatıcı ve yardımcı oluyor meslek hayatında.Anlıyorum Bunları da göz önünde bulundurayım. Peki tercih etmem halinde derslere katılmadan sınavları vermem çok zor olur mu? Evlilik ve muhtemel bir çocuğu ekleyince zorlanacağım muhakkak fakat zorluk derecesini merak ediyorum .
Pekala . Çok teşekkür ederimOkuluna göre hocasına göre değişir. Ben ünideyken 3 4 hocanın dersine gitmişimdir. Ezber dersleri kolaylıkla geçersiniz ama bazı dersler muhakeme yeteneği istiyor. O yeteneği akademik çevre içinde kazanıyorsunuz. Ve tabi ki örgün eğitim hocaların tecrübeleri gerçekten çok aydınlatıcı ve yardımcı oluyor meslek hayatında.
Maalesef hukuk bölümü ayaklar altında artık. Nitelikten çok uzak.Yani hiç derslere girmeden mezun olmayı istemek hem mümkün değil hem de mantıklı değil. Okuyacağınız bölüm hukuk, işletme vs değil.
Devam zorunluluğu mevzusu beni gerçekten şaşırttı hiç duymamıştım devam zorunluluğu olan bir hukuk . Tercih edersem buna dikkat edeyim. SağolunBizim üniversitede hukuk okuyan arkadaşlarımdan biliyorum ki devam mecburiyeti vardı,kart falan basıolardı.Tercih yapacağınız okula bu bakımdan dikkat edin derim.
Hukukçu değilim .Ama neden olmasın demek istiyorum.En önemli şey istemek.32 yaşındayım ve çevremdeki herkes uzmanlık denememi istiyor. Ama bu saatten snra asla ders çalışamam,yapamam yani.Ama bazı insanlarda bu öğrenme, çalışma isteği bitmiyor hiç.Onlardansanız ve istiyorsanız yaparsınız,en azından denedim dersiniz.
Hiçbir bölüm için bu mantıklı değil haklısınız. Yetişkin olduktan sonra bir gençlik arzusu rüzgarı esince insan heyecanlanmadan edemiyor. Yoksa keşke her derse girme şansım olsa da fakültede olsamYani hiç derslere girmeden mezun olmayı istemek hem mümkün değil hem de mantıklı değil. Okuyacağınız bölüm hukuk, işletme vs değil.
Buna katılmıyorum. Özel üniversiteler niteliksiz evet ama devlet üniversiteleri gerçekten kaliteli hukukçular yetiştiriyor. Fakülteye gidin ve görün saygılı, demokratik ve açık görüşlü kibar insanları görebilirsiniz.Maalesef hukuk bölümü ayaklar altında artık. Nitelikten çok uzak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?