• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Elif sana ne oldu böyle??Neden iptal oldun? Başka bir isimle falan gelsen olmaz mı? Özledim senii....

Venüs nerelerdesin kuzum? Hamişlik nasıl gidiyor???

merhaba neşecim..tabi buraya yazmadım senin başıma gelenlerden haberin yok...

3 lü testimde downm sendromu riskim 50/1 çıktı :(( test tekrarlandı ama yine aynı..geçen hafta perşembe eskişehirde bir prof. e gittik o baktı ve amniosentez yapılacak dedi..ve hemen orda yaptırdık.fish yöntemi denilen bişey var ön sonuç onlar 3 gün içind e çıktı şükürler olsun o iyi çıktı şimdi gerçek sonuçları bekliyoruz..2 haftaya kadar belli olacak inş..ve inş güzel haberler gelicek öyle umut ediyorum..
:(((( çok zor günler geçirdim şimdi bira z rahatım ama kaygılarım devam ediyor her gece kabus , ve ağlamalarla uyanıyorum....

o yüzden buraya giremedim..test sonucu almadan önceki akşam liste falan yapıyodum hayaller kuruyodum.buraya da yapacaktım l,isteyi ama bütün hevesim kursağımda kaldı resmen...

böyle işte....bekliyorummm.....

GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ

1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot

tecrübeli anneler sizc e bunlar nasıl..az mı yoksa yeterli mi yada daha neler eklemeliyim??

1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot

kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...

2. BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI

1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre
8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil
11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü
14.steril pamuk toplar
15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu

3. BANYO İÇİN

1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz
4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi

4. BESLENME ARAÇLARI

1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi
5.mama tabağı ve kaşığı
6.mama sandalyesi
7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :))

5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI

1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası

6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI

1.Karyola yani beşik işte
2.yatak
3.yastık
4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takımı
7.cibinlik
8.dönence
9.oda temometresi
10.battaniye
11.pike
6. 12.halı
13.gece lambası

ANNE İHTİYAÇLARI 1

1. Hijyenik kadın pedi
2.Göğüs pedi
3..Emzirme sütyenleri
4.Loğusa külodu
5.Göğüs pompa seti
6.Meme ucu kremi
7.önden açılan pijama ve gecelik
8.terlik
9.çorap
10.atlet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım)
12.toka-tarak
13.diş macunu diş fırçası
14.kağıt havlu
15.normal havlu
16.ruj-rimel-allık
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :))
18.fotoğraf makinesi -kamera
[/B]

Son düzenleme:
liste güzel ben büyük kıyafet almadım mesela yeni doğandan sonra gittik alışveriş yaptık
ben badileri çok kullanıyorum kolsuz olanları atlet olarak giydiriyorum yarım kolları da öyle giydirdim uzun kolluları da üst olarak giydirdim ayaklı alt pijamaları çok giydiriyorum ayakları hep sıcak kaldı sen de al bi de alacakların hep çıtçıtlı olsun düğmeli alma canım

[/COLOR]
1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı 5li olanlardan al2.Yenidoğan bezi ben prima care aldım ıslak mendil olarak unibaby al canım3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu 3 aylık olanları artır bence tabi bebeğin kilosu da önemli mesela ben 3 ya olanak kadar giydirdim gittim yeni aldım ben büyük kıyafet almadım küçüldükçe gittim aldım yerim pek yoktu o yüzden 3-4 ayda bir gittim aldım oğluma 3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane önlükleri asla penye alma naylon içerikli olanlar var
mMYC-700004_1.jpg
böyle al canım bunlar hemen yıkanabilir penyeler işe yaramaz ben hiç kullanamadım
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot bunları kışın al canım şimdi alma yeniler çıkıyor çünkü bi de kilosuna bakarsın belki aldığın olmaz dimi kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...

2. BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI

1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre braun al benimki ondan çok güzel8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil unibaby11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü canbebenin örtüleri var hiç penye cicili bicililerden alma onlar kirlenince yıkaması bir dert öyle duruyor 14.steril pamuk toplar pamuk var ya kutuda eczaneden al iyi oluyor onlardan kullanıyorum 15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu dalan roxy al çok güzel ben onu kullanıyorum
3. BANYO İÇİN

1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz bornoz değilde vücut havlusu al bornozu giyemezler daha kullanışlı olmaz4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi ben pişik kremi kullanmadım zeytinyağı kullanıyorum gerek görmedim
4. BESLENME ARAÇLARI

1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi gerek görmedim normal yastık iş görür bence onun yerine bebişe alırsın bemin fikrim tabi
5.mama tabağı ve kaşığı bunları 6 aylık olunca al şimdi alma bence6.mama sandalyesi ek gıdaya geçince al bence 7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :)) yanında bulunsun ben de aldım sütüm gelmedi çünkü onu kullandım 1 nolu olanı al
5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI

1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası bol cepli olsun eğer biz gibi sürekli gidiyorsanız şehir dışına büyük olsun yok gitmiyorsanız biraz küçük olabilir5.bebek arabası hafif çift yönlü tek elle kapanabilen üç tekerlekliler iyiymiş bizimki 4 tekerlekli 6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI

1.Karyola yani beşik işte gece nerde yatacak bebiş yatak odasında mı yoksa odasında mı mesela erenin tahta beşiği yatak odasında gece orda yatıyor gündüz oturma odasında park yatak aldık orda yatıyor gündüz hiç tahta beşiğinde yatırmıyorum bilsin gece gündüz ayırımını diye2.yatak yumuşak olmayacak3.yastık ilk aylarda değil de 4 aydan sonra boğulmayı önleyen yastıklar var onlar güzel4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takım evinin ısısına göre pamuk ya da elyaf yorgan ben pamuk yorgan kullanıyorum 2 takımın olsun en az bence 7.cibinlik yazın gerekli8.dönence hiç kullanamadık sevmedii gitti
9.oda temometresi gerekli ben ona göre üstünü ayarlıyorum10.battaniye ben 6-7 tane penye battaniye 2 tane fermuarlı battaniye bir tane de peluş battaniye kullandım penyeler zaten hastane çıkışından çıkıyor
11.pike
6. 12.halı
13.gece lambası
gerekli uyurken çok aydınlıklı olmamalı içerisiANNE İHTİYAÇLARI 1

1. Hijyenik kadın pedi gerekli
2.Göğüs pedi bana lazım olmadı ama bulunsun 3..Emzirme sütyenleri kesinlikle al 4.Loğusa külodu almadım ama biraz büyük külot aldım iyi oldu 5.Göğüs pompa seti muhakkak bulunsun ben medella mini kullanıyorum hem elektrşkli hem pilli6.Meme ucu kremi lansoih mi neydi aldım ama duruyor gerek olmadı ama al baştan itibaren sür doğuma gitmeden başla sürmeye nemlensinben zeytinyağı kullandım7.önden açılan pijama ve gecelik evet gerekli
8.terlik evet
9.çorap evet
10.atlet evet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım) al bulunsun
12.toka-tarak gerekli
13.diş macunu diş fırçası gerekli
14.kağıt havlu gerekli
15.normal havlu gerekli
16.ruj-rimel-allık aldım ama kullanamamdım
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :)) hehehe al tabiii
18.fotoğraf makinesi -kamera
[/B]
asla unutmaaaaaa

bi de bebeğin gazı olursa diye nurs harvey allırsın çok iyi

Son düzenleme:
merhaba neşecim..tabi buraya yazmadım senin başıma gelenlerden haberin yok...

3 lü testimde downm sendromu riskim 50/1 çıktı :(( test tekrarlandı ama yine aynı..geçen hafta perşembe eskişehirde bir prof. e gittik o baktı ve amniosentez yapılacak dedi..ve hemen orda yaptırdık.fish yöntemi denilen bişey var ön sonuç onlar 3 gün içind e çıktı şükürler olsun o iyi çıktı şimdi gerçek sonuçları bekliyoruz..2 haftaya kadar belli olacak inş..ve inş güzel haberler gelicek öyle umut ediyorum..
:(((( çok zor günler geçirdim şimdi bira z rahatım ama kaygılarım devam ediyor her gece kabus , ve ağlamalarla uyanıyorum....

o yüzden buraya giremedim..test sonucu almadan önceki akşam liste falan yapıyodum hayaller kuruyodum.buraya da yapacaktım l,isteyi ama bütün hevesim kursağımda kaldı resmen...

böyle işte....bekliyorummm.....

Ah kuzum benim, Rabbim ahyırlısıyla sapasağlam gönderecek meleğini inşallah hiç üzülme annesi. Bu tip endişeler hepimizde oldu ama senin sonuçlar endişelendirmiş doğal olarak. Canım Yaradan ne verirse neyimizi alırsa hepsine razıyız, önce bunu de kendine. Veren de O alan da..Biliyorsun bazen %100 sağlam dedikleri çocuklar rahatsız, rahatsız dedikleri çocuklar sapasağlam olabiliyor. Boşuna kendini üzme. Ben de rüyalar görürdüm hep korkunç korkunç. Bolca dua et, Kur'an oku. Emin ol bebiş senden çok etkileniyor. Canım dualarımız seninle. Kafanı alışverişle falan meşgul et. Liste yapmışsın en güzel. Bolca vaktimin olduğu bir zaman ben d eyorumlarım inşallah. Şimdi ders çalışıyordum sizi merak edip girdim bi. Aman canından çok seveceğin bebişini ve kendini üzme. O sonuçlar sadece istatistiki değerler. Böyle bir risk var ama zaten hepimiz için yaşam bir risk değil mi? Bizim evlatlarımız da biz de heran risklerle yaşamıyor muyuz? Yaradan'a güven, dua et canım. Senin göbişine nasıl koyduysa yine koruyan da O inşallah..Herşey çok güzel olacak de kendine..

liste güzel ben büyük kıyafet almadım mesela yeni doğandan sonra gittik alışveriş yaptık
ben badileri çok kullanıyorum kolsuz olanları atlet olarak giydiriyorum yarım kolları da öyle giydirdim uzun kolluları da üst olarak giydirdim ayaklı alt pijamaları çok giydiriyorum ayakları hep sıcak kaldı sen de al bi de alacakların hep çıtçıtlı olsun düğmeli alma canım

canım ben de şu başından giydirmeli badileri hiç sevemedim, daha çok zıbın badi kullanıyorum hala. Bebişin kafası doğunca büyük oluyor ve tutamıyor da, korkuyor insan. İstersen bunlardan da al ve dene, bana daha rahat gelmişti. Resim de koyabilsem de görsen..

[/COLOR] asla unutmaaaaaa

bi de bebeğin gazı olursa diye nurs harvey allırsın çok iyi

Kesinlikle gaz problemin olacak bu şurubu hazırla. bir de mama koy belki sütün az olabilir benimki gibi. Isıtılmış zeytinyağı da pişikler için birebir. Lansinoh krem ilk başlarda kurtarıcı. benim göğüs uçlarım çok acımıştı, onu da al. süt arttırıcı humananın "steel tea" mutlaka olsun. Burun temizlemek için aspiratör. Ben poposunu kaynamış ılınmış suya batırılmış makyaj temizleme pamukları ile siliyorum disk şeklinde olanlardan. onlar da abzen kipada 1 tl ye iniyor takip et biz stok yapıyoruz :)) bez olarak da prima premium care..Şimdilik alıma gelenler bunlar. Cildi için zeytinyağlı sabun, saçı için özel şampuan kullanıyorum. Aisha'dan aldım sabunum güllü zeytinyağı sabunu ve şampuan da bitkisel ve doğal. Bir de gazı oldukça masaj yapmak için ısııtılmış zeytinyağı ve asiha'dan aldığım masaj yağını karıştırıyorum. İçinde lavanta var. Bebiş sakinleşiyor banyodan sonra..Canım lohusalığında mutlaka biri olsun sana yardımcı olacak. Her işi üstlenme benim gibi. Her fırsatta uyu. Ben uyuyamadım ve depresyona girdim. Birileri olsun yanında. Şimdiki aklım olsa parayla birilerini tutardım gene de her işi üstlenmezdim. Yediklerine ve ayaklarına dikkat et. Sen gaz oldukça bebiş d eoluyor. Önden açılabilir kıyafetler giy ve üşütme. Aklıam gelenler bunlar. Sen hazırlıklara odaklan. Herşey çok güzel olacak inşallah.

Loveli nasılsın canım? Eren nasıl? Gribi atlatabildiniz mi? Neler yapıyorsun? Bebişe hangi mamaları yapıyorsun?

zıbın badi böyel bişi , giydirmesi çok rahat. istersen bunlardan al birkaç tan egörecceksin vazgeçemeyeceksin.

510M87K2205.jpg

benim bebişim kış bebişi olduğu için bu takımı severek giydirdim hem yenidoğanını hem de 0-3 ayını aldım. sen bebişin doğacağı zamana göre alışveriş yap. ben idilbaby'yi çok seviyorum, diğerlerine göre kalıpları ve kummaşları daha güzel geldi bana. istersen entten alışveriş de yapabiliyorsun. havale yada kredi kartı ile. önceden hesabına biraz para bırak. gerektiğinde evden bile ihtiyaçlarını netten alabilirsin, pekçok şey için geçerli bu. çoğu yer ertesi gün eline ulaştırıyor. luzumsuz gelecek pekçok şey aldım ben, mesela biberon ve emzik hiç kullanmadık ama 3er tane falan almıştım öylece kaldı. biberona laıştırmak istemiyorsan kaşıklı biberonlar var onu hala kullanıyorum ben ek gıdaya geçince de işe yarıyor. bir d eyumuşak kaşık al ilaç içirirken falan iyi oluyor. ama unutma mutlaka yanında yardımcı olacak sevecen biri mutlaka olsun..benden sana arkadaş tavsiyesi..

Loveli nasılsın canım? Eren nasıl? Gribi atlatabildiniz mi? Neler yapıyorsun? Bebişe hangi mamaları yapıyorsun?

çok şükür iyi neşecim pamukçuk oldu şimdi o da azaldı hemen farkettik
vala o zıbın süpermiş keşke alsaymışım du bakim alışverişe gideceğiz baakayım onlara

mamalar çorbalara tavuk eklemeye başladım bazen et ve suları şimdilik böyle bizimle oturtup yemek yediriyorum alışsın sofraya mama sandalyesi almak lazım da bakalım

zaten eşim bişi aldırmıyor şimdi,karışıp duruyor..

Ah kuzum benim, Rabbim ahyırlısıyla sapasağlam gönderecek meleğini inşallah hiç üzülme annesi. Bu tip endişeler hepimizde oldu ama senin sonuçlar endişelendirmiş doğal olarak. Canım Yaradan ne verirse neyimizi alırsa hepsine razıyız, önce bunu de kendine. Veren de O alan da..Biliyorsun bazen %100 sağlam dedikleri çocuklar rahatsız, rahatsız dedikleri çocuklar sapasağlam olabiliyor. Boşuna kendini üzme. Ben de rüyalar görürdüm hep korkunç korkunç. Bolca dua et, Kur'an oku. Emin ol bebiş senden çok etkileniyor. Canım dualarımız seninle. Kafanı alışverişle falan meşgul et. Liste yapmışsın en güzel. Bolca vaktimin olduğu bir zaman ben d eyorumlarım inşallah. Şimdi ders çalışıyordum sizi merak edip girdim bi. Aman canından çok seveceğin bebişini ve kendini üzme. O sonuçlar sadece istatistiki değerler. Böyle bir risk var ama zaten hepimiz için yaşam bir risk değil mi? Bizim evlatlarımız da biz de heran risklerle yaşamıyor muyuz? Yaradan'a güven, dua et canım. Senin göbişine nasıl koyduysa yine koruyan da O inşallah..Herşey çok güzel olacak de kendine..

canım ben de şu başından giydirmeli badileri hiç sevemedim, daha çok zıbın badi kullanıyorum hala. Bebişin kafası doğunca büyük oluyor ve tutamıyor da, korkuyor insan. İstersen bunlardan da al ve dene, bana daha rahat gelmişti. Resim de koyabilsem de görsen..

Kesinlikle gaz problemin olacak bu şurubu hazırla. bir de mama koy belki sütün az olabilir benimki gibi. Isıtılmış zeytinyağı da pişikler için birebir. Lansinoh krem ilk başlarda kurtarıcı. benim göğüs uçlarım çok acımıştı, onu da al. süt arttırıcı humananın "steel tea" mutlaka olsun. Burun temizlemek için aspiratör. Ben poposunu kaynamış ılınmış suya batırılmış makyaj temizleme pamukları ile siliyorum disk şeklinde olanlardan. onlar da abzen kipada 1 tl ye iniyor takip et biz stok yapıyoruz :)) bez olarak da prima premium care..Şimdilik alıma gelenler bunlar. Cildi için zeytinyağlı sabun, saçı için özel şampuan kullanıyorum. Aisha'dan aldım sabunum güllü zeytinyağı sabunu ve şampuan da bitkisel ve doğal. Bir de gazı oldukça masaj yapmak için ısııtılmış zeytinyağı ve asiha'dan aldığım masaj yağını karıştırıyorum. İçinde lavanta var. Bebiş sakinleşiyor banyodan sonra..Canım lohusalığında mutlaka biri olsun sana yardımcı olacak. Her işi üstlenme benim gibi. Her fırsatta uyu. Ben uyuyamadım ve depresyona girdim. Birileri olsun yanında. Şimdiki aklım olsa parayla birilerini tutardım gene de her işi üstlenmezdim. Yediklerine ve ayaklarına dikkat et. Sen gaz oldukça bebiş d eoluyor. Önden açılabilir kıyafetler giy ve üşütme. Aklıam gelenler bunlar. Sen hazırlıklara odaklan. Herşey çok güzel olacak inşallah.

inş canım.sağlıklı olacak bebeğim ve tabiki hayırlı..inş..çok ggüzel öneriler yazmışsın bayıldım :))

benim bebişim kış bebişi olduğu için bu takımı severek giydirdim hem yenidoğanını hem de 0-3 ayını aldım. sen bebişin doğacağı zamana göre alışveriş yap. ben idilbaby'yi çok seviyorum, diğerlerine göre kalıpları ve kummaşları daha güzel geldi bana. istersen entten alışveriş de yapabiliyorsun. havale yada kredi kartı ile. önceden hesabına biraz para bırak. gerektiğinde evden bile ihtiyaçlarını netten alabilirsin, pekçok şey için geçerli bu. çoğu yer ertesi gün eline ulaştırıyor. luzumsuz gelecek pekçok şey aldım ben, mesela biberon ve emzik hiç kullanmadık ama 3er tane falan almıştım öylece kaldı. biberona laıştırmak istemiyorsan kaşıklı biberonlar var onu hala kullanıyorum ben ek gıdaya geçince de işe yarıyor. bir d eyumuşak kaşık al ilaç içirirken falan iyi oluyor. ama unutma mutlaka yanında yardımcı olacak sevecen biri mutlaka olsun..benden sana arkadaş tavsiyesi..

birileri olur mesela kaynanam falan ama sevecen kısmını at baya bi uzaklara :(( herşeye burnunu sokacaklar bei özellikle sinir e decek biliyorummmmm... :(((

LOVELİM önerilerin süper olmuş hemen not aldı listemimn yanına :))
zaten ordakilerin hepsini hemn alamam sonra kullanacaklarım doğduktan sonra alabilrim.yoksa bu liste beni batırır...dua edinde ben de üvretsiz izine çıkabileyim.şimdiden diyorum eşim olmaz nasıl geçicez diyor..millet nasıl geçiniyor.kredi borcumuz falan yok çok şükür evimiz kira ama onlarıda öderiz yaaa...ben kayınvalideme çocuğumu bırakmak istemiyorum..şimdiden bi de bu stresi yaşıyorum ya... :((

ikanın varsa al ben 4 aylıkken bıraktım bu sebeten branş olduğum için az ders aldım 16 saat o yüzden rahatım

aklıma gelen olursa yazarım canım

merhaba kzılar nasılsınız?
uzun zamandır giremedim oğluşla yalnız olunca hiç zamanım olmuyor

biz iyiyiz büyüyoruz.Ege'nin yüzünde kırmızı kaşınıtlı şeyler çıktı zavallı oğlum çok ızdırap çekti doktor atopik dermatit teşhisi koydu.biliyorsunuz bende alerjik astım vardı babası da alerjik oğlumuzun da bişeye alerjisi var ama neye bilmiyoruz.ilaç verdi düzelmişti bir haftadır bugün yine var d
n domates yedim ondan olabilir.sadece anne sütü alıyor oğluş.domates kivi portakal balık çerez yumurta süt şimdilik bana yasak deneyerek bulmaya çalışıcaz.çok zor bir durum insan bilse ona göre yemez ama ne bilmiyorsun ki?

bu arada dün adet oldum çok şükür spiral olduğu için çok yoğun geçiyor

şimdilik bu kadar

Merhaba kızlar, hepinizi çok özledim. ders çalışmak için paralanıyorum ama malesef. baktım bakıcının hareketleri değişmeye başladı ben de kendisine güle güle dedim. insanalr başlarken en güzel başlıyorlar da sonradan neden değişiyorlar? bakıcı mı bize bakıyor biz mi bakıcıya belli değildi. şimdi yenisini arıyorum ama hiç kolay değil. ne olur dua edin. tezim bu arada epey sekteye uğradı, hocayı arayamıyorum bilekesin bana çok kızıyordur. yine de sağlık olsun da diyorum. hayırlısı bakalım. bana bakıcı ile ilgili tavsiyeleriniz olursa dinlemeye hazırım. küçük çocuğu olmasın demiştiniz gerçekten haklıymışsınız. resmen biz çocuğa uymaya başlamıştık. bazen beni güleryüzlü ve insancıl yetiştirdiği için aileme kızıyorum. dün anneannedeydik, yavrum o kadar sevecen ki maşalalh belki anneanneyi o razı edecek, ayrılmak istemediler gelirken bile. şimdilik herşeyi zamana bıraktım ama o vakte kadar da bir yardımcı bulup tezimi yazmam greek. hepinizin dualarına ihtiyacım var kızlar. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, bu minik insanların sorumluluğu herşeyin üstünde.

çok şükür iyi neşecim pamukçuk oldu şimdi o da azaldı hemen farkettik
vala o zıbın süpermiş keşke alsaymışım du bakim alışverişe gideceğiz baakayım onlara

mamalar çorbalara tavuk eklemeye başladım bazen et ve suları şimdilik böyle bizimle oturtup yemek yediriyorum alışsın sofraya mama sandalyesi almak lazım da bakalım

pamukçuk için annem yazdan karadut koydurmuştu buzluğa bana. bulabilirsen yedirebilirsin canım. vücut direnci düşmüş minişinin. zıbın badi diyorlar onalra canım ama malesef büyüdükçe onları bulmak zor. 0-3 aylıkları çok da 6 aydan sonraki kıyafetlerde pek yok. bulursan abna da söyle. kız maşallah kuzularımız yarı yaşlarına geliyorlar:)) çok şükür..Rabbim dileyen ehrkese hayırlı yuvalar ve evlatlar versin. ben de sabah kahvaltıda labne peyniri veriyorum pınar'ın küçük paketleri ile. yumurta sarısı çok az ve az tereyağı. dün kan hapına başladım, kaç damla verileceği yazmıyordu, sen nasıl veriyorsun?

zaten eşim bişi aldırmıyor şimdi,karışıp duruyor..

inş canım.sağlıklı olacak bebeğim ve tabiki hayırlı..inş..çok ggüzel öneriler yazmışsın bayıldım :))

birileri olur mesela kaynanam falan ama sevecen kısmını at baya bi uzaklara :(( herşeye burnunu sokacaklar bei özellikle sinir e decek biliyorummmmm... :(((

LOVELİM önerilerin süper olmuş hemen not aldı listemimn yanına :))
zaten ordakilerin hepsini hemn alamam sonra kullanacaklarım doğduktan sonra alabilrim.yoksa bu liste beni batırır...dua edinde ben de üvretsiz izine çıkabileyim.şimdiden diyorum eşim olmaz nasıl geçicez diyor..millet nasıl geçiniyor.kredi borcumuz falan yok çok şükür evimiz kira ama onlarıda öderiz yaaa...ben kayınvalideme çocuğumu bırakmak istemiyorum..şimdiden bi de bu stresi yaşıyorum ya... :((

canım kaynanan burnunu da soksa takma, sen kendine ve çocuğuna baktırmaya bak. emin ol yalnız başa çıkmak imkansız ilk zamnalarda. uykusuzluk insanı mahvediyor. sonraları kendin bakarsın ama beni dinle , ilk zmanaları çek yağını, baktır kendine..herşeyde bilmişlik yapma inan bana eskilerin yaptığı çoğu şeyde doğru çıkıyor. ben anneme yapmayacağım dediğim herşeyi yaptım bir bir. inana bana onlardan öğreneceğimiz çok şey var.

ikanın varsa al ben 4 aylıkken bıraktım bu sebeten branş olduğum için az ders aldım 16 saat o yüzden rahatım

aklıma gelen olursa yazarım canım

ah öğretmenlik ah...şimdiki aklım olsaydı...neyse hayırlısı gene de..

merhaba kzılar nasılsınız?
uzun zamandır giremedim oğluşla yalnız olunca hiç zamanım olmuyor

biz iyiyiz büyüyoruz.Ege'nin yüzünde kırmızı kaşınıtlı şeyler çıktı zavallı oğlum çok ızdırap çekti doktor atopik dermatit teşhisi koydu.biliyorsunuz bende alerjik astım vardı babası da alerjik oğlumuzun da bişeye alerjisi var ama neye bilmiyoruz.ilaç verdi düzelmişti bir haftadır bugün yine var d
n domates yedim ondan olabilir.sadece anne sütü alıyor oğluş.domates kivi portakal balık çerez yumurta süt şimdilik bana yasak deneyerek bulmaya çalışıcaz.çok zor bir durum insan bilse ona göre yemez ama ne bilmiyorsun ki?

bu arada dün adet oldum çok şükür spiral olduğu için çok yoğun geçiyor

şimdilik bu kadar

canım allerji benimkinde de oluyordu, o kırmızılıklar anne sütünden dolayı. takma kafana. ek gıdaya geçince azalacak. sen bol bol emzir. çok fazla ilaca yüklenme, ben şimdiki aklım olsa hiç ilaç vermezdim oğluşuma. cahillik oluyor insanda. canım sen sipirali ne zaman taktırdın? ona rağmen hamile kalan çokmuş biliyorsun değil mi? benim dr sipiral 6. aydan sonra demişti, hormonlar için zararalıymış ve emzirdiğin sürece eşin korunacak, sen vücuduna yabancı hiçbirşeyi sokmayacaksın demişti. canım sen dr'a danıştın mı, bir de zararı olmasın..

Venüs moraller nasıl? Elif nerde?
egeyi ve ereni koklayın aneleri, benim yavrukuşum uyandı.hepinizi öpüyorum. Rabbime emanet olun...

Back