• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

kızlarr ben şimdi bebeğe alınacaklar listesi hazırlıyorum...detaylı bişi...burda yayınlıycam ekleme çıkarma yaparız..bebek bekleyen annelere fikir olur diye düşündüm...annelerinde tecrübelerinden yararlanırız hem..:34: bitti sayılır akşama buraya çizelge yapar yazarım...

Canım çizelgeyi hazırlayamadın sanırım daha. Alınacak en çok şey var değil mi? Bir de doğduktan sonra bakıyorsun ki bir o kadar daha ihtiyaç çıkmış:)) bunlar çok güzel telaşlar...

kk dışından gelenler olmuş o yüzden başka bir grup kuruldu hala ekleme yapıyor kızlar anlayacağın karışık oralar kkdan olmayanları çıkarıyorlarrr
ben de hep badi giydirdim alttan çıtçıtlı olanlardan çok memnunum bide ayaklı pijamalar

evinde bakacaksa olmaz senin evinde baksın keşke annen baksa ne iyi olurdu

KK'dan olmayanların haberi nasl olmuş ki? Ben bile senden duydum, bizim haberimiz yok. Birileri arkadaşalrını davet etmiştir belki. Benim adım da orada olduğu için bazen tırsıyorum da yazmaya..En iyisi böyle..
Canım bizim evimizde bakacak inşallah. Annemden hiç ümit yok. Daha fazla zorlamak da istemiyorum. ZOrla olacağına hiç olmasın daha iyi. Şimdi bakıcının da kusurlarını bulur biliyorum, hem bakamz hem de beğenmez:)) aman o da iyi olsun başımızda olsun da...0-3 yaş kreş buldum bir de ama bu yaşlarda özel ilgiye ihtiyaçları olduğu için pek önermiyorlar. Eşim de bakıcının durumundan dolayı istemiyor. İnanın arada kaldım. Hayırlısı bakalım.
Mert Eren napıyor? Dönmeye başladı mı? Bizimki poposunu kıpırdatmak istemiyor:)) tembelişkom..

neşe sen bir face al oğlunun adına benim gibi yap kızlar bu yüzden istemiyorlar yabancıyı
duymuşlar işte
dediğimi yap neşemeşeve oğlunun adı sadece kk olur grupta rahat olur
yan dönüyor daha bi de uyurken yan dönüp uyuyorr canım

Haklısın lovelim de bundan sonra pek vaktim olmayacak, face'in biri yetiyor bir tane daha olursa vaktimi yer diye korkuyorum. Buraya da arada girebilicem artık. İnşallah şu tezimi bir bitireyim bolca yazarım sonra. Sende msn adresim de var benim. Arada oradan ya yazarız.
benimki de yan dönmeye çabalıyor ama popoyu kıpırdatmak zor geliyor.
Kızlar benimki uyurken biraz çalışayım. >Hepinizi öpüyorum. Hepiniz Yaradan'a emanet olun...

iyi geceler kızlarrrr
kızlar benim içimden hiçbişi yapmak gelmiyor, yapacak o kadar çok şeyim var ki oysa..Siz de de böyle bir durum var mı? Kendimi uykusuz ve yorgun hissediyorum.
loveli face'de kurulan grup dağıldı mı, ben anlamadım, kim kimi istemedi de problem çıktı? ne güzel herkes tecrübesini, derdini paylaşıyordu..başka bir grup kuruldu ama biz davet edilmedik galiba..sanki burada yazsalar ne olacak?Hem arkadan gelenler de tecrübeleri okuyor burda.insan bazen eskide kendi yazdıklarını bile okuyunca bir hoş oluyor. Mert Eren napıyo annesi?
Ege'den hiç haber yok. Annesi oğluşundan anlatsana büyüdü mü? Bizimki yerde yuvarlansın diye uğraştıkça poposunu geri atıyor, tembelişkom benim. Hiç kımıldamayacak, kucakta öyle bakınacak velet..
hamişler bu testleri hiç kafaya takmayın, bakın bize ne test kaldı en bişi. hepsi olasılık hesabı. Dua edin bolca dinlenin, inşallah Rabbim özürsüz kusursuz sağ sağlim kavuşturacak sizi..
alınacaklar listesi bende de vardı. Size en büyük tavsiyem, doğum yapacağınız aya göre kıyafet alın. Sonra benim gbi bir sürü işe yaramaz badi ile kalakalırsınız. Zaten ebnimki badiyi d esevmiyor. Zıbın en iyisi, önden diydirilenler..Ben artık yerimi buldum ..idilbabyperakende ...adresinden alıyorum , çok da kaliteli, kıyafet alacaklara duyurulur. Reklam yapmış gibi olmayayım ama adamlar işlerini iyi yapıyor. hepsiburadadan 5 ayaklı pantolon aldım, hepsini 9 aylık sipariş verdim, bol bol olsun diye 1 yenidoğan, 1adet 3aylık, 2 adet 6 aylık, 1 adet 9 aylık geldi. Mail attım şimdi ben bu yenidoğanı ne yapıcam diye, hadi öbürlerini bir şekilde giydiririm de..Zaten dışarı çıkamıyorum nasıl kargoyla geri göndereyim, hiç ses çıkmadı. Oysa ondan sonra idilden aldım hep maşallah hiç sorun yaşamadım. her siparişime de hep hediye bişiler gönderdiler, en önemli hediyesi de malları kaliteli. Özellikle kışlık kıyafetlerini alıyorum oğluşuma. Son siparişimde kozmonot aldım kızlar dışarı çıkarken giydiriveriyorum, çok rahat. uzun lafın kısası mevsime uygun alın eşyalarınızı...
hemen not aldım idilbaby i :))
cüzdanım bi sürü not kağıdıyla doldu..bakalım hangiisne yetişebilicem doğunca..
tavsiyelere reklamlara seve seve acıgız neşecim :)

Çılgınımın doğumu mu yaklaştı, maşallah? Daha dün hamile kalmıştı..Zaman nasıl akıp gidiyor..
biz de hamiş kalmayı bekledik, sonra hamişlik telaşları, şimdi bebişler büyüyor maşallah..kızlar ya bir bakıcı buldum çok iyi birine benziyor ama ufak çocuğu var 8 yaşında ve eşinin alkol problemi var. Ama teyzemiz çok iyi birine benziyor, çocukla iletişimi ve bakımı çok hoşuma gitti. Siz olsaydınız ne yapardınız?
bence de sizin eve gelecekse sorun olmaz ki,eşide 8 yaşındaki couguda kendi evinde sonuçta..
ne zor ya..uff :(

Melesef Elif'im bizim eve gelecek çünkü çocuk okuldan çıkınca nereye gitsin? Benim için sorun yok ama eşim sorun yapıyor. Hayırlısı bakalım. Heyecan ne durumda? Hazırlıklar son sürat devam ediyor mu?
Kızlar biz yarın sabah dr'a gidiyoruz inşallah, hem kontrole hem şu ek gıda işini sorucam hem de kabızlık sorunumuz devam ediyor hala..Bakalım ne diyecek. Su içirin demişti ama bizimki suyu içmeyi hiç sevmiyor. Zaten kilo alımı da durdu, çok üzülüyorum. Bakalım ne diyecek dr..Hepinizi öpüyorum ben çalışayım birazcık daha...

Lovelim bugün derste sanırım. Sezen ne yapıyor ki acaba? Kızlar gelin bi ses verin. Ay şimdi ismini hatırlayamadıklarım darılacak bana:(( ama siz de isminizi unutturmayın yaaa...

yok gülüm okulim 1 haafta rapor aldım eren grip oldu o yüzden
çocuksuz bul yaaa neşe ben tırsarım çocuktan
su muhakka ver kaşıkla ver ama ver kabızlık ondan olabilir canım ben yedirdikten 5-10dk sonra veriyorum bazen biberonla ağzına sıkıyorum valla yanlış ama ne yapayım

Merhaba kızlar,
Loveli Eren nasıl oldu? Biz salı günü dr gittik çok şükür herşey normalmiş. Kilo alımı da ek gıdaya geçme vakti geldiği için durmuş, sen başla normale döner dedi. Kan damlası verdi ama ben vermek istemiyorum. Kuru üzüm ve kuru kayısı kaynatıp suyunu mamamsına katıyorum, pekmeze de başalyacağım haftaya inşallah.
Bugün 2. sebze çorbamızı yaptım henüz vermedim. patates ve havucu haşaldım içine 1 çay kaşığı irmik koydum bakalım yiyecek mi? Mamalarına zeytinyağı koyuyorum, kabız olmasın diye. Bugün henüz kaka yapmadı inşallah bir problem yoktur. Suyu içmeyi sevmediği için de ya ayran şeklinde veriyorum yada üzüm kayısı suyu ile tatlandırarark.
Sizler neler yapıyorsunuz?
Bakıcı olayını da askıya aldım bakalım bu akdın biraz devam etsin, hayırlısı diyorum. Ders çalışmak zorundayım ama çalışamıyorum, daha iyisini bulana kadar bu duruma muhtacım. Sabah ola hayrola.
Loveli ve diğer annişler bir site buldum aylara göre ek gıda tarifleri var , basit, tam abna göre. Siz de bir göz atın. LOvelim senin tarifler çok ayrıntılı geliyor henüz bana ilerleyen zamanlarda onlara da başvuracağım inşallalh. kızlar uğprayamazsam merak etmeyin , çalışmak zorundayım, inşallah..
Hamişler sizler ne durumdasınız? Ya neden kimseden ses çıkmıyor. Sezen nerelerde? Hamişler bizim muhabbetimizden sıkıldıysa anneler topiğine geçelim siz buradan devam edin..

Merhaba kızlar,
Loveli Eren nasıl oldu? Biz salı günü dr gittik çok şükür herşey normalmiş. Kilo alımı da ek gıdaya geçme vakti geldiği için durmuş, sen başla normale döner dedi. Kan damlası verdi ama ben vermek istemiyorum. Kuru üzüm ve kuru kayısı kaynatıp suyunu mamamsına katıyorum, pekmeze de başalyacağım haftaya inşallah.
Bugün 2. sebze çorbamızı yaptım henüz vermedim. patates ve havucu haşaldım içine 1 çay kaşığı irmik koydum bakalım yiyecek mi? Mamalarına zeytinyağı koyuyorum, kabız olmasın diye. Bugün henüz kaka yapmadı inşallah bir problem yoktur. Suyu içmeyi sevmediği için de ya ayran şeklinde veriyorum yada üzüm kayısı suyu ile tatlandırarark.
Bakıcı olayını da askıya aldım bakalım bu akdın biraz devam etsin, hayırlısı diyorum. Ders çalışmak zorundayım ama çalışamıyorum, daha iyisini bulana kadar bu duruma muhtacım. Sabah ola hayrola.
Loveli ve diğer annişler bir site buldum aylara göre ek gıda tarifleri var , basit, tam abna göre. Siz de bir göz atın. LOvelim senin tarifler çok ayrıntılı geliyor henüz bana ilerleyen zamanlarda onlara da başvuracağım inşallalh. kızlar uğprayamazsam merak etmeyin , çalışmak zorundayım, inşallah..
Hamişler sizler ne durumdasınız? Ya neden kimseden ses çıkmıyor. Sezen nerelerde? Hamişler bizim muhabbetimizden sıkıldıysa anneler topiğine geçelim siz buradan devam edin..

yok sıkılırmıyız hiç Neşecim..bi Venüs bi ben varırım hamile olupta ugrayan,bizde zevkle okuyup bilgi ediniyoruz yaptıklarınızdan...küçük notlar bile alıyorum ben minikkağıtlara :)

Loveli ben dün sağlık ocagına gittim..pek bi ilgiliyidler..gündüz 8.30 gibi gelde kan alalım,belki ek ilaca başlarız dediler, yüüzmden beliiymiş demir eksikliğim :(( hemşire anladı yani... ben de elevit kullanıyroum dedim.tamam işte kan tahliline göre demir ilacı başlatabilri dr dedi... Ne dersiniz siz? sağlık ocagı dr.unun verdiği ilacı kullanmalıyım kadın-doğum dr.u vermeden?

yok sıkılırmıyız hiç Neşecim..bi Venüs bi ben varırım hamile olupta ugrayan,bizde zevkle okuyup bilgi ediniyoruz yaptıklarınızdan...küçük notlar bile alıyorum ben minikkağıtlara :)

Loveli ben dün sağlık ocagına gittim..pek bi ilgiliyidler..gündüz 8.30 gibi gelde kan alalım,belki ek ilaca başlarız dediler, yüüzmden beliiymiş demir eksikliğim :(( hemşire anladı yani... ben de elevit kullanıyroum dedim.tamam işte kan tahliline göre demir ilacı başlatabilri dr dedi... Ne dersiniz siz? sağlık ocagı dr.unun verdiği ilacı kullanmalıyım kadın-doğum dr.u vermeden?

Kadındoğumcuna telefon et sor canım. Sakın ahberi olmadan bişi kullanma. Siayh kuru üzüm ye , çekirdeklki ve çekirdekli üzümden yapılmış pekmez ye, haptan daha çok arttırır değerlerini. Ben öyle yapmıştım ve dr ilacı kesmişti, değerlerim yeterli olduğu için. Şimdi bebişe de kan damlası yerine bunların suyunu veriyorum. Zaten ilaçlardaki demerin en kadarının vücut tarafından emilebildiği şüpheli.
Elifim venüsle sık sık gelin yoksa bu unutkan unutuveriyor..
sakın ama sakın dr'unun haberi olmadan bişi yapma...

Merhaba kızlar,
suyu kaşıkla ver neşe ve bir süre çıkarma kaşığı ağzından canım bir de böyle dene
eren iyi canım her gün ıhlamur elma içirdim dr ialç verdi öksürük şurubu şükür iyii şimdi
ben çorba da çeşitlik yaptım en çok pırasa patates kabak havuç çorbasını seviiyor diğerlerini yemiyor ağlıyor ben de ısrar etmiyorum yesin diye zorlamıyorum
sitenin adı, bebekyemeklerim..google 'a yazın çıkar kızlar..bakın bakalım siz beğenecek misiniz?

baktım canım çok güzel ben de benim tariflere baktım hep aynıymış yaaaa:27::27::27::27:

Elif'e ne oldu? Herkes nereye gitti? Face'e taşındık da haberimiz mi yok? Lovelim face'd efotolarını gördüm çok şirinsiniz maşallah..Canım bu yaptığın çorbaları rondodan geçiriyor musun? Pırasayı nasıl yiyor yavrucak? Ay bu saydıklarını ben bile yiyemem..Canım ben de çorbaya başladım ama yavaştan. <Önce patates ve havuçla ama çok az ve sulu. Hızlı giriş yapmayayım dedim sen dediğinde haklıdın. Suyu sululkla veriyorum kaşıkla verirsem boğuluyor gibi yapıyor. Sulukla oynarken alnamıyor:)) Gene uyandı yaramaz..Bu çocuk uyuyamadığı için kilo alamıyor bence..Bugün balkabağı yaptım az şekerli, ondan vericem rondadan geçirip. Şimdi yoğurt zamanı..Canım sen belli bir düzen oturtmuştun şunun vakitlerini bidaha yazar mısın ben de uygulayayım..Sezen de uğramaz oldu, onun fotolarına da baktım maşallah çok tatlılar. Özeniyorum bi ben koyamıyorum foto yaaaaa...
Hamişler, nerdesiniz????

Elif'e ne oldu? Herkes nereye gitti? Face'e taşındık da haberimiz mi yok? Lovelim face'd efotolarını gördüm çok şirinsiniz maşallah..Canım bu yaptığın çorbaları rondodan geçiriyor musun? Pırasayı nasıl yiyor yavrucak? Ay bu saydıklarını ben bile yiyemem..Canım ben de çorbaya başladım ama yavaştan. <Önce patates ve havuçla ama çok az ve sulu. Hızlı giriş yapmayayım dedim sen dediğinde haklıdın. Suyu sululkla veriyorum kaşıkla verirsem boğuluyor gibi yapıyor. Sulukla oynarken alnamıyor:)) Gene uyandı yaramaz..Bu çocuk uyuyamadığı için kilo alamıyor bence..Bugün balkabağı yaptım az şekerli, ondan vericem rondadan geçirip. Şimdi yoğurt zamanı..Canım sen belli bir düzen oturtmuştun şunun vakitlerini bidaha yazar mısın ben de uygulayayım..Sezen de uğramaz oldu, onun fotolarına da baktım maşallah çok tatlılar. Özeniyorum bi ben koyamıyorum foto yaaaaa...
Hamişler, nerdesiniz????

çatalla eziyorum büyük kalırsa blendırla üstünden geçiyorun
oğlan yiyor tadı güzel kızzz:1::1: seviyor sade çorba sevmiyor:1::1::1:

ben de az az başladım aynı çorbayı 2-3 kere yedirdim sonra bir sebze ekledim canım

Neşecim geç oldu ama çok şükür ancak gelebildim bu sayfaya.30 lu yaşlarda gebe kalamayanlardan nihayet kalanlara geçebildim.Tabi buraya gelene kadar yaş da geçti 35 oldu.Olsun rabbime binlerce şükür ilk kez hamile kalabildim.İnşallah sağlıkla devam eder ve dünyaya da getiririrm.

çatalla eziyorum büyük kalırsa blendırla üstünden geçiyorun
oğlan yiyor tadı güzel kızzz:1::1: seviyor sade çorba sevmiyor:1::1::1:

ben de az az başladım aynı çorbayı 2-3 kere yedirdim sonra bir sebze ekledim canım

Canım ya sanırım yazmayı unuttun hani sen günün belli zamanlarında belli şeyler veriyordun ya onu yazsana...Hani yoğurdu ne zaman, sabah ne veriyorsun? Mesela labne peyniri vermeye başladın mı? Pezmek ve yumurta sarısına başladın mı???? Offf şu ek gıda olayını birtek buardan öğrenebiliyorum..DR'un dediği ek gıdaya başla ama ne vereceğimi söylemiyor. Ne kadar ara ile emziriyorsun?

Neşecim geç oldu ama çok şükür ancak gelebildim bu sayfaya.30 lu yaşlarda gebe kalamayanlardan nihayet kalanlara geçebildim.Tabi buraya gelene kadar yaş da geçti 35 oldu.Olsun rabbime binlerce şükür ilk kez hamile kalabildim.İnşallah sağlıkla devam eder ve dünyaya da getiririrm.

Gizemim hoşgeldinnnnnnnnnn :49: :nazar: maşallah canım çok sevindim tebrikk ediyorum...Diğer topiğe uğrayamıyorum pek. İnan öyle mutlu oldum ki...Darısı isteyen tüm hatunlara..Şimdi ne heyecanlısındır sen. Canım bolca dinlen..Sormak istediklerini sor ben çoğunu unuttum ama kızlar anlatırlar sana..Çok çok öpüyorum..Minik çekirdeğini de...

Sezen nerdesinnnn???Oğluşunun fotolarını gördüm maşallah. Ben de telefondakileri aktarabileyim ilk fırsatta buraya ekleyeceğim resimlerimizi ama face'e koymamız yassak:))

Elif sana ne oldu böyle??Neden iptal oldun? Başka bir isimle falan gelsen olmaz mı? Özledim senii....

Venüs nerelerdesin kuzum? Hamişlik nasıl gidiyor???

Lovelim ya ben hızla kilo alıyorum, napıcaz? Bedenim gittikçe artıyor..:(( kendime kıyafet bulamıyorum. Zaten şöyle kendi başıma boş boş alışverişe çıkmayı da özledim, vakit yok, bana uygun kıyafette yok. Eski kıyafetleri yırtıp mı giyicem ben ya???Offf bana akıl verin..Sen nasıl alıyorsun kıyafet??? Bulabiliyor musun? Benim be-basenl ölçüm aldı başını gidiyor...

Bu arada kaç aydan sonra adet oldum kızlar, epey yoğun ama olsun rahatlamak da güzel, şükür..Bir taraftan da resimleri yüklemeye çalışıyorum bilgisayarıma:)) bitirebilirsem bakarsınız. Bir kontrol edin..

Back