• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

kızlar merhaba
hepinize iyi bayramlar diliyorum sağlık ve mutlulukla dolu nice bayramlara..
biz evdeyiz ayın 22 sini bekliyoruz..22 sinde doktor hem muayene edecek hem karar verecek acaba hala normal doğum yapabilirmiyim konuşacağız zaten bayram sonrası 39. hafta bitecek nerdeyse..az kaldı çok az ama hala astım beni çok zorluyor sabır Allahım..

Kızlar herkese önce sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlar .....Sağlıktan ötesi yok kızlar..Sezenim dün seni ilk defa çok iyi anladım. Akşam tam bir saat nefes darlığı çektim, hep aklıma sen geldin. Gerçekten bir derin nefesten daha kıymetli bir hazinemiz yokmuş. Neden oldu anlamadım ama evde bebişle yalnızdık, eşim markete gitmişti. Nefes alamadım, boncuk boncuk ter aktı her yanımdan, elim ayağım titredi. Eşimi çağırdım acile götürecekti beni, neyseki yavaş yavaş geçti. Sezenim hep aklıma sen geldin. Canım ameliyat gerekiyorsa ameliyat ol hiç canını sıkma, yeterki nefessiz kalma..Rabbim hepimizi korusun, yavrularımıza bağışlasın. Hepinizi kocaman öpüyorum, hepinizi çok ama çok seviyorum...

Kızlar son durum şu
açılmam var sancılar başladı
eğer kendiliğinden gelemzse bu arada iyi
27 kasım cts doğum yapacağım inşallah epidural sezeryan ile
ne olur dua edin bana

selam kizlar, gecmis bayraminiz mubarek olsun. uzun zamandir ugramiyordurdum buralara bugun aklima geldiniz.

benim durumlar simdilik iyi, seker duzende gidiyor simdilik yuksek degil.

Sizler nasilsiniz, bebeisleriniz ile nasil gidiyor?

sezen az kaldı canım meleğini kucağına almaya
lovelim sen nasılsın canım sana birşey soracam
usg de çıkan ölçülerle doğduğundaki boy ve kilo ölçülerinde
çok fark varmıydı neşe bu sorum sanada gelsin canım

Kızlar hepinizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. İlk öğretmenlerimiz annelerimiz, meğer ne zormuş annelik...Lovelim okulda olsaydın bugün öğrencilerin seni çiçeklere boğardı:)) Sezenim inşallah hayırlı güzel doğum haberlerini bekliyoruz. Rabbim yardımcın olsun. Hiç korkma. İnsan bilmediği için çok korkuyor ama hepsi geçiyor çok şükür. Kızlar bizim bu geçtiğimiz pazar kırkımız çıktı çok şükür. Yalnız bir hata yaptım ve o gün anneannemize kırk uçurmaya gittik, banyodan birkaç saat sonra. Aman siz dikkat edin banyodan sonra dışarı çıkmayın, yavrum çok hasta oldu. Üstelik biz de eşimle körkütük gribiz bayramdan beri. İnşallah o da grip olmaz. Ben cahillik ettim siz etmeyin. Bebişler çok nazlı. Doğumu yaklaşanlara minik bir tavsiye, sonrasında emzirmeniz gerekecek ve dışarıda giyecek üst kıyafet bulamıyorum kendime. Herşeyi almışım bunu düşünememişim. Üstten düğmeli kışlık kazak alın mutlaka. Biryere gidecek olsam gömlekle gidiyorum ve üşüyüp hasta oluyorum. Lohusalıkta çok terliyor insan özellikleemzirirken. Aman kendinize çok dikkat edin, terli durmayın benim gibi. Bir de bebişlere kısa kollu badi almayın, ben bir sürü almışım öylece kaldı. Ya bu kullanamadığımız şeyleri satbileceğimiz biryer var mı? Boyundan giydirmeli şeyler de almayın, zor oluyor. Önden çıtçıtlı zıbınlar hem kolay giydiriliyor hem de beli açılmıyor. Şimdiki aklım olsa onlardan alırdım bol bol...Neyse yaza doğum yapacak arkadaşlara lazım olur belki o zaman veririm..Hepinizi özellikle de öğretmenleri öpüyoruz oğlumla....:48:

zeytinim merhaba, oğlum annesini yormaz mı hiç yapışık yaşıyoruz desem abartmam:)) pek nazlı velet..Canım o kiloya boya çok takılma. Doğduktan sonra az bir miktar düşecek sonra hızla kilo alacak annesi. Aman başkalarının bebekleriyle de karşılaştırma. Bol emzireceksin ve kocaman olacak inşallah. Bana dr son zamanlarda boy ve kilo ile ilgili sorularıma cevap vermemişti, haftasını bile söylememişti. Biliyor hesap soracağımı. İnann şimdi hiçbirinin önemi kalmadı. Sen kendine hiç stres yapma. Az yada çok önemli olan sağlıkla hayırlaa gelsin.
Pazartesi sağlık ocağına hepatit B aşısı için gittik biz. Oradaki ebe normal dedi, oysa çok kusuyor yavrum. Bana hep açmış gibi geliyor, mama veriyorum akşamları yatmadan önce. Buna rağmen kilo almış az da olsa. boyu da uzamış. Şimdi hiç takmıyorum bunları. Canım sen de göreceksin doğduktan sonra sana yapışık yaşayacak ve öyle çabuk değişecek ki..Maşallah hepsine :nazar:

neşecim bilgilerin paylaşımların için çok sağol hepsini çok dikkatli okudum aklıma yerleştirdim..
canım arkadaşlarım cts dualarınızı bekliyorum zaman durdu sanki çok heyecnalıyım
LOVELİcimm öğretmenler günün kutlu olsun...

Sezenim geri sayım başladı, nasıl hissediyorsun? Sakin ve sessiz son saatlerin, tadını çıkar:)) yakında uykusuz, bitkin geceler ve gündüzler seni bekliyor:)))

Lovelim benim bebişin gazı ve kusması felaket hal aldı, çok huysuz. Senin önerdiğin conformil mamadan ve Nurse Harveys şuruptan sipariş verdim netten inşallah gelsin hemen başlamak istiyorum. Canım benim kanamam hala devam ediyor hem de çok. Sence dr'a gitsem mi? Senin şu sıcak havlu olayını da dneyeceğim inşallah iyi gelir. Gaz problemimiz artarak devam ediyor. Zaten benim de gazım çok. Sana sormak istiyorum hangi yiyecek ve içecekler gaz yapıyor? Ben çok iyi bilmiyorum.Galiba bu yüzden de gazımız çok.

ED_bambi_KD canım çok tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel ve sağlıklı bir hamilelik yaşarsın. Buradaki arkadaşlar sana destek olmaya çalışırız elimizden geldiğince. Şimdi sende merak son haddindedir. Sezenimizin doğumuna saatler kaldı, şimdi topiğimiz buna kilitlendi:))) inşallah bize hayırlı haberlerini ulaştır sezenim...

Sezenim geri sayım başladı, nasıl hissediyorsun? Sakin ve sessiz son saatlerin, tadını çıkar:)) yakında uykusuz, bitkin geceler ve gündüzler seni bekliyor:)))

Lovelim benim bebişin gazı ve kusması felaket hal aldı, çok huysuz. Senin önerdiğin conformil mamadan ve Nurse Harveys şuruptan sipariş verdim netten inşallah gelsin hemen başlamak istiyorum. Canım benim kanamam hala devam ediyor hem de çok. Sence dr'a gitsem mi? Senin şu sıcak havlu olayını da dneyeceğim inşallah iyi gelir. Gaz problemimiz artarak devam ediyor. Zaten benim de gazım çok. Sana sormak istiyorum hangi yiyecek ve içecekler gaz yapıyor? Ben çok iyi bilmiyorum.Galiba bu yüzden de gazımız çok.

ED_bambi_KD canım çok tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel ve sağlıklı bir hamilelik yaşarsın. Buradaki arkadaşlar sana destek olmaya çalışırız elimizden geldiğince. Şimdi sende merak son haddindedir. Sezenimizin doğumuna saatler kaldı, şimdi topiğimiz buna kilitlendi:))) inşallah bize hayırlı haberlerini ulaştır sezenim...

neşecim çok ama çok heyecanlıyım..daha önce yaşadığım hiç bir heyecana benzemiyor..doğum tarihini bilmek bir yandan da hiç iyi değil zaman geçmiyor..durdu sanki..yarın doğum yapacağım halbuki..
aylardır süren heyecan katlanarak devam edecek..en büyük endişem sütümün gelmemesi çünkü herkes hamile iken sütünün aktığını falan söylüyor benden hiç gelmedi süt şimdiye kadar..e bir de epidural sezeryan olacağı için ya gelmezse diye korku yaşıyorum

Sezenim korkma, biz de sezeryan olduk, önemli olan bebişini doğru pozisyonda emzirmeye çalışman, bebeğin emmesiyle süt gelmeye başlayacak. Zaten ilk günler birkaç damla gelecek ama o birkaç damla bebeğin için hayati öneme sahip. Bağışıklığı ve geleekteki sağlığı için. Canım hastanedeki ebeler seni yönlendirecek. Senin sancıların olsa da ynında kim olacaksa tembihle, mutlaka bebişi emzirmene yardım etsinler. Benim annem ve eşim zorla bebişi tutup emzirtmeye çalışmışlardı, o sırada ben kendi acımla uğraşıyordum çünkü. Zaten ebbek refleks olarak sana yapışacak. Benim bir hatam oradaki ebeler sağ göğsümü süt gelsin diye çok sıkmışlardı hala acıyor. Gerek yok aslında. Bebek emdikçe gelecek sütün. Sezeryanla ilgisi bile yok. Bol bol bebek sahibi olamk isteyenlere ve hamilelere ve annelere dua et. Sütünün gelmediğini bilsen de gene de emzirmekten hiç vazgeçme. Birkaç damla kolostrum geliyor sadece. Çok kıvamlı olduğu için bebek zor çekiyor. Yine de o minicik yavrunun sana muhtaçlığını ve sana yapışmasını görünce ağlayacaksın...

şimdiden ağlattın beni..söylediklerini yapıcam mutlaka..ve bol bol dua edicem..şimdiden o kadar heyecanlı ve mutluyum ki..anlatamam..eli ayağı düzgün olsun sağlıklı olsun en büyük duam bu..eşim mesela merak ediyor gözleri ne renk olacak fln..inanırmısın aklıma bile gelmiyor benim tek merak ettiğim sağlıklı olup olmaması gerisi hiç önemli değil..hayırlı evlat olsun şansı bol olsun sağlıklı olsun daha ne isterim ben..

Back