• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Kızlar hepinizin tebrikleri için teşekkür ediyorum. Ben de Lovelimi tebrik ediyorum. Doğuma giderken, doğum sırasında ve doğum sonrası korkunç sancılarla kıvranırken hep sizlere ve anneolmak isteyenlere dua ettim. İnşallah kabul olmuştur. Rabbim herkese sağlıkla ve hayırla yavrusuna kavuştursun ve hayırlı anne-baba olmayı nasip etsin.

neşem ya mama ver kaşıkla sütün gelir sıkma canını comformil di adı sanırım gaz yapmayan mama onu al
ben de mama verdim ilk hafta sütüm çay kaşığı kadar geliyordu sonra yemek kaşığı kadar sonra 10 cc şimdi geliyor yetiyor mu bilmiyorum ama
zinco diye bir ilaç v ar onu verebilirsin karnına ılıtılmış zeytinyağı sür havlu ısıt karnına sar rezene içirebilirsin ben hep öyle yapıyorum gaz sorunu bizim de var
ayaklarını sıcak tut sen rahatlamaya çalış dostum sen gerildikçe artar
emzirmeden önce şekerli su iç iyi gelir kuru incir kaysı suyu dereotu bulgur tüket bol bol süt olur sen emzir emzirdikçe artar canım

Kızlar hepinizden özür diliyorum, size haber veremedim. Zor bir süreç geçiriyorum. Dualarınızı esirgemeyin. Dr pazartesi acilen hastaneye yatırdı bebişin suyu azalmış dedi, çarşamba 13 Ekim'de istemeye istemeye bebişimi spinal sezeryan ile benden aldı. Ameliyatım problemliydi, yine de şükür kavuşturana...Ameliyat sonrası bebişim ve benim için daha zor geçti. Sütüm yetmedi, ikimizde de korkunç gaz problemi...Hala gaz sorununa çözüm bulamadık. Sabah akşam ayaktayız. Normal bir uyku düzenimiz hiç olmuyor. Yavrum kıvranıyor bir tarafta ben kıvranıyorum bir tarafta. Rabbim beterinden saklasın. Doğum sırasında yada sonrasında bilmiyorum yavrumun poposunu morartmışlar, inşallah geçer, çok korkuyorum. Şuanda en büyük problemimiz gaz ve süt azlığı. Sık sık emzirmeme rağmen yetmiyor ve uyuyamıyor. Bir taraftan gelen giden ve bir taraftan problemler yüzünden hala birbirimize ısınamamız sanırım lohusalık depresyonuna girmeme sebep oldu. Size gelip dert yanmak istemezdim ama şu halimi bir düzene sokana kadar ve bebeğim normal uyuyana kadar buraya giremezsem bana kızmayın ne olur. 15-20 dk uyusa ben de yatıp dinlenmeye çalışıyorum, hatta sızıyorum. Dua edin yavrumla herşey yoluna girsin. Gerçekten hergün aynı şeyleri tek başıma yapmaya çalışmaktan epey bunaldım. Allah'ım beni affetsin geriye dönüşü olsa dönmeyi bile istedim. Bu masum yavru herşeyi ile bana muhtaç ama bende hiç hal kalmadı. İnşallah dua edin düzelsin kızlar. Oğluma Salih ismini koydu babası. İsmini bile ben tuvaletteyken koyuvermiş, çok kızdım ama yapacak bişi yok. Şuanda kaçacak yer arıyor tüm yükü bana yükledi. İnşallah sonumuz hayır olur. Doğum yapacak olanlara tavsiyem size yardımcı olacak birilerini bulun mutlaka. Benim gibi tüm yükü üzerinize alırsanız beklemediiniz duygularla tanışırsınız. Umarım kimse benim gibi olmaz, herkes anneliği çok sever.

Lovelim Salihimin yanına gitmeliyim yine uyanmak üzere. Seni burada gördüğüme çok sevindim. İnşallah herşey yolundadır..Ben sanırım depresyona girdim. Hiç iyi bir anne olamıyorum. Sürekli ağlıyorum ve çocuğuma bağırıyorum. Çok dua et bize teyzesi. Sinirlerim acayip yıprandı..

Kızlar hepinizin tebrikleri için teşekkür ediyorum. Ben de Lovelimi tebrik ediyorum. Doğuma giderken, doğum sırasında ve doğum sonrası korkunç sancılarla kıvranırken hep sizlere ve anneolmak isteyenlere dua ettim. İnşallah kabul olmuştur. Rabbim herkese sağlıkla ve hayırla yavrusuna kavuştursun ve hayırlı anne-baba olmayı nasip etsin.

Ah canım ya, geçer bugünler inşallah. hayırlar ola, salih analı babalı büyüsün. Çıkarken gördüm yazdıklarını. sen bebişine kendine bak canım, daha çok yazarsın buraya bi kendinize gelin bakalım.

Kızlar hepinizden özür diliyorum, size haber veremedim. Zor bir süreç geçiriyorum. Dualarınızı esirgemeyin. Dr pazartesi acilen hastaneye yatırdı bebişin suyu azalmış dedi, çarşamba 13 Ekim'de istemeye istemeye bebişimi spinal sezeryan ile benden aldı. Ameliyatım problemliydi, yine de şükür kavuşturana...Ameliyat sonrası bebişim ve benim için daha zor geçti. Sütüm yetmedi, ikimizde de korkunç gaz problemi...Hala gaz sorununa çözüm bulamadık. Sabah akşam ayaktayız. Normal bir uyku düzenimiz hiç olmuyor. Yavrum kıvranıyor bir tarafta ben kıvranıyorum bir tarafta. Rabbim beterinden saklasın. Doğum sırasında yada sonrasında bilmiyorum yavrumun poposunu morartmışlar, inşallah geçer, çok korkuyorum. Şuanda en büyük problemimiz gaz ve süt azlığı. Sık sık emzirmeme rağmen yetmiyor ve uyuyamıyor. Bir taraftan gelen giden ve bir taraftan problemler yüzünden hala birbirimize ısınamamız sanırım lohusalık depresyonuna girmeme sebep oldu. Size gelip dert yanmak istemezdim ama şu halimi bir düzene sokana kadar ve bebeğim normal uyuyana kadar buraya giremezsem bana kızmayın ne olur. 15-20 dk uyusa ben de yatıp dinlenmeye çalışıyorum, hatta sızıyorum. Dua edin yavrumla herşey yoluna girsin. Gerçekten hergün aynı şeyleri tek başıma yapmaya çalışmaktan epey bunaldım. Allah'ım beni affetsin geriye dönüşü olsa dönmeyi bile istedim. Bu masum yavru herşeyi ile bana muhtaç ama bende hiç hal kalmadı. İnşallah dua edin düzelsin kızlar. Oğluma Salih ismini koydu babası. İsmini bile ben tuvaletteyken koyuvermiş, çok kızdım ama yapacak bişi yok. Şuanda kaçacak yer arıyor tüm yükü bana yükledi. İnşallah sonumuz hayır olur. Doğum yapacak olanlara tavsiyem size yardımcı olacak birilerini bulun mutlaka. Benim gibi tüm yükü üzerinize alırsanız beklemediiniz duygularla tanışırsınız. Umarım kimse benim gibi olmaz, herkes anneliği çok sever.

canım benim.bebeğin hayırlı uğurlu olsun inş.bu sıkıntılarını en kısa zamanda atlatman için dua edeceğim sana.sen inançlı bi insansın canım.kolay kolay depresyona girmessin.Allah ım yardımcın olsun inş.keşke yanında bi annen falan biri olsaydı.sakin olmaya çalış.bebeğin tüm huzursuzluğu hisseder ve kısır bir döngü olur.umarım depresyon falan değildir yaşadıkların.çok fazla yüklenildi sana hamileyken,şimdide bi elinden tutan yok.sende haklısın canım.Allah yardımcın olsun..

Lovelim Salihimin yanına gitmeliyim yine uyanmak üzere. Seni burada gördüğüme çok sevindim. İnşallah herşey yolundadır..Ben sanırım depresyona girdim. Hiç iyi bir anne olamıyorum. Sürekli ağlıyorum ve çocuğuma bağırıyorum. Çok dua et bize teyzesi. Sinirlerim acayip yıprandı..

canım yaaa.çok üzüldüm bak şimdi..

Yerinde olmak için can atıyorum şu anda, bir an önce kucağıma almak istiyorum ben de sağlıkla oğluşumu. Yüzünü gösteriyordu ama bu kadar net oluşmamıştı, daha farklıydı hep görüntüleri. İlk kez kocaman oğlan olmuş işte dedirtti :) Hatta yanakları bana benziyor dudakları babasınınkiler gibi falan demeye başladık, bakalım doğunca görücez artık opuyorumnanaktan

Canım elimden geldiğince sıvı alıyorum da hastalık değil derdim inan, artık işe gitmeye dayanamıyorum. Yok böyle insanlar epi topu ortamda gün boyu 3 kişiyiz ama bu kadar rezalet olamaz ya. İki tane velet, ikisi de birbirinden terbiyesiz, sinirlerimi zıplatıp duruyorlar. Artık bugün aynen şöyle dedim. "İnşallah ilerde senin hamileliğinde de karşına sizin gibi davranan insanlar çıkar!" Ben böyle kimseye beddua etmem, dedi. Hah işte sen beddua olduğunu düşünüyorsan benim daha da söyleyecek bir şeyim yok, dedim. Bir gram aklı olan insan anlar zaten bu laftan sonra ama müdür anlamıyor, ya hamileliği umursamıyor, ya nasılsa bu gidince buradaki işleri sürdürmesi gereken birileri olmalı yeni birileri ile uğraşamam diyor. Bu insanlara muhtaç falan olduğunu zannediyor sanırım...

Epi topu bayrama kadar dayanmam gerek ama artık cidden dayanamıyorum senağlama

ayyyy okuyunca tüylerim ürperdi..canım biliyomusun benim ilk hamileliğimde müdürüm ölmüştü kıskançlığından.ve bana yapmadığını koymadı salak.halbuki ben ona hamileliğim, öğrenir öğrenmez onada ver Allah ım diye dua etmiştim.o ise napıcağını şaşırdı.bende zor günler geçirdim ve en sonunda bebeğimi kaybettim.:(( o kadar sevindiki anlatamam.bi rahatlık geldi üstüne....inş en kısa zamanda tekrar hamile olurum.bu sefer söylemiycem kimseye..

merhaba kızlar
pazar günü hastanedeydik çok kötü bir gün geçirdim..malum 10 gündür devam eden öksürüğüm ve astımım bir de reflü hepsi birbirini tetiklemiş ve ben çok kötü bir astım krizi geçirdim..nerdeyse 5 dk yakın nefes alamadım kabus gibiydi..Rabbim kimseye ama kimseye yaşatmasın..her türlü acıya razıyım ama nefessiz kalmak kadar kötü bişey yok şu hayatta..hiç nefes yok...dün tekrarladı ama pazar günkü kadar değil..pazar oksijene bağladılar 2 saat kadar..bu gün kendi doktorumuzda randevumuz var..bakalım ne diyecek uyumak mümkün değil..korkuyorum ya yine kriz gelir nefes alamazsam diye..

oyyy çooook geçmiş olsun sezenim. nazara mı geldin nedir.. allah tez zamanda şifanı versin..
dularımız seninle..

neşeemm. kıyamam sana. nolur dua et. allahın sana emaneti o.. allah verecektir sabrını..
eşine de akıl fikir versin.. bi de rende..kaydirigubbakcemile4

bu günler geçecek.. sana yardımcı olacak başka kimse yok mu? keike yanında olabilseler..

elif şafagın siyah süt ü geldi aklıma yazdıklarını okuyunca..
kimler kimler atlatıyo sen mi atlatamıcan..:1hug:

sağlıkla kalın. sen de beben de..

neseciimm topiğe giremedim ama özelden yazdığın kısa cevaptan sanki bir sorun oldugunu hissetmiştim..
Hamilelik öncesi ve hamilelikte kolay şeyler atlatmadın ki..ayrıca depresyona herkes girebilir..buna senin de hakkın var..ne olur kendini cezalandırıp durma. bunlar geçecek göreceksin.
belki de bebişinle yalnız kalman daha bile hayırlı olacak. çünkü inan bilmiş büyükler de insanı az depresyona sokmuyorlar.
ben şunu anladım ki bu hayatta hiç bir şey, planla programla olmuyor. ben bunu boyle yaparım, şöyle yapıcam dedikçe daha da ters gidiyor işler. oğluşunu sağ salim kucağına almışsın ya, gör bak bu günlerin geçecek. ayrıca bu annelik duygusu bazı kadınlara geç gelebiliyormuş..merak etme..hormonların herşeyi yoluna koyacak. sen sabırın ne kadar onemli oldugunu bilen , güçlü ve inançlı bir kadınsın.
dualarımz seninle..süt konusunu dert etme..sezeryanda hep görülüyor bu canım. gaz da olacak.
herşey yoluna girecek..ve sen de gene bize deneyimlerini yazacaksın..
canın sıkkın da olsa, sevinçli de olsa paylaşş..paylaşnca azalmıyor muydu dertler..senin sayende bu kadar tatlı insanı tanıdım ben..
Şeniz

neşecim çılgınımın yazdıklarının aynısını düşünüyorum..sen geçici bu sıkıntılarının üstesinden tez zamanda geleceksin ve unutma şu anda bu duyguları yaşayan sadece sen değilsin..yeni anne olan pek çok kadın bu duyguları yaşıyor..sadece birazcık sabır..dualarım seninle..Salih hayırlı evlat olsun sağlık dolu bir ömrü olsun inşallah..

ben yine tıkanıyorum kızlar..dün fakultede göğüs hast konusunda bir prof gittik..bu gün acıbademde başka bir doktora..
kendi doktorum 15 gün daha sabretmemi 15 gün sonra oğlumu alabileceklerini söyledi mevcut durumumdan dolayı normal doğum yapmam pek mümkün gözükmüyor..o kadar üzgünüm ki..ne uyku var ne bişey..her an tıkanma korkusu gece 1 de yıkandım yine çok korkunçtu..Rabbim kimseye göstermesin kimseye..

sezenim ya durduramıyorlar mı bu dururmu
oğlunu 36.haftada alırlarsa üzülme prematüre olmuyor kuvözde kalmaz dert etme kendine tamam mı
Allah yardımcın olsun sezenim

ben yine tıkanıyorum kızlar..dün fakultede göğüs hast konusunda bir prof gittik..bu gün acıbademde başka bir doktora..
kendi doktorum 15 gün daha sabretmemi 15 gün sonra oğlumu alabileceklerini söyledi mevcut durumumdan dolayı normal doğum yapmam pek mümkün gözükmüyor..o kadar üzgünüm ki..ne uyku var ne bişey..her an tıkanma korkusu gece 1 de yıkandım yine çok korkunçtu..Rabbim kimseye göstermesin kimseye..

sezencim geçmiş olsun canım..üzüldüm sana..inş 2 hafta sabredebilirsin.çocukların geneli 38. haftada doğuyorlar zaten..

sezencim. çol geçmiş olsun ya. aklım sende inan ki.. kuyruguna kadar geldin.. alllah şifa versinn

sezen geçmiş olsun canım
loveli neşe nasılsınız kızlar
neşe canım geçecek inş. yaşadıkların allahım güç versin

Geçmiş olsun canım, zaten bu saatten sonra bebeğin sağlıklı doğar, bizim iş arkadaşının düşün ikizleri günlerinden 40 gün önce doğdular. Hiç sıkıntıları yok, maşallah sağlıkları sıhatleri yerlerinde, hatta biri 1.600 gr, diğeride 1.800 gr. dı. Gayet sağlıklılar. İnşallah şu zor zamanların geçer, seni çok iyi anlıyorum. insan hastalanınca bebeğine bişey olmasından korkuyor. Bükülü yatsam bebeğe bişey oldumu diye ehvam yapıyorum. Doktorda merak etme sen, kolay kolay bişey olmaz dedi.

sezenim ya durduramıyorlar mı bu dururmu
oğlunu 36.haftada alırlarsa üzülme prematüre olmuyor kuvözde kalmaz dert etme kendine tamam mı
Allah yardımcın olsun sezenim

lovelicim canım hamile olduğum için her ilacı kullanamıyorum malesef..kriz anında kullanmam için bir sprey var o da sıktıktan 5 dk sonra etkisini gösteriyor..5 dk nefes alamamak da ne demek anlatmam mümkün değil ancak yaşayan bilir..ben diri diri kessinler doğum yapmaya bile razıyım yeter ki nefessiz kalmayayım..düşün iki elimle boğazını sıkıyorum bi de suyun içine batırıyorum kafanı ve sen nefes almaya çalışıyorsun bunun gibi bişey..düşmanıma vermesin kimselere Allahım..

sezencim geçmiş olsun canım..üzüldüm sana..inş 2 hafta sabredebilirsin.çocukların geneli 38. haftada doğuyorlar zaten..

canım sağol inşallah bakalım bu cuma kontor var ne diyecek dr

sezencim. çol geçmiş olsun ya. aklım sende inan ki.. kuyruguna kadar geldin.. alllah şifa versinn

amin canım amin..bu kadar kuyruğuna geldim senin dediğin gibi son anda en beter şey geldi beni buldu..hem astım hem reflü ikisi de çok kötü oldu..

sezen geçmiş olsun canım
loveli neşe nasılsınız kızlar
neşe canım geçecek inş. yaşadıkların allahım güç versin

sağol zeytinim senin de az kaldı..

Geçmiş olsun canım, zaten bu saatten sonra bebeğin sağlıklı doğar, bizim iş arkadaşının düşün ikizleri günlerinden 40 gün önce doğdular. Hiç sıkıntıları yok, maşallah sağlıkları sıhatleri yerlerinde, hatta biri 1.600 gr, diğeride 1.800 gr. dı. Gayet sağlıklılar. İnşallah şu zor zamanların geçer, seni çok iyi anlıyorum. insan hastalanınca bebeğine bişey olmasından korkuyor. Bükülü yatsam bebeğe bişey oldumu diye ehvam yapıyorum. Doktorda merak etme sen, kolay kolay bişey olmaz dedi.

canım sağolasın..ben aşırı şekilde normal doğum istiyordum sezeryandan çok çekiniyordum kendimi psikolojimi doktorum da o kadar uygun buluyordu ki normal doğuma..ama yaşadıklarımdan sonra onu da kabullendim yeter ki benim için ve oğlum için hangisi sağlıklı olacaksa o olsun..

sezenim allahım senide meleğinide korusun sağlıklı bir şekilde alırız inş. kucağımıza
meleklerimizi cumaya belli olur değilmi ne zaman doğum olacağına
gamzeli bebişin hayırlı olsun allahım bütün hamişlerin bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin sağlıkla

30 yasındayım ve 9 haftalık hamileyim ben de :) Allah tüm hamilelelerin bebişlerini kucağına almasını nasip etsin: )

hoşgeldin gamzeliii

sezenim canım ya hayırlısıyla doğur bebeğini kucağına al canım benim
düşündüm de yaşadıklarını canlandırdım Allahım yardımcın olsun tez zamanda iyleşesin canım

Back