30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Kızlar ne güzel hepiniz iyisiniz, okudukça güzel haberlerinizi ben de mutlu oluyorum. Sezen hayırlı olsun mobilyalarınız, sağlıkla doğsun da uyusun mışıl mışıl odasında. Loveli de izine ayrılınca epey rahat eder.
Neşe benim az kaldı 10 güne kadar da belli olacak her şey. Bizim Eylül annelerinin yarısından çoğu doğurdu valla, ben de onları okudukça daha çok heyecanlanıyorum. Hepsi çok güzel şeylerden bahsediyorlar, taşımak başka kollarına almak başka diye. Ben de artık kıskanıyorum onları. Günler geceler çok zorlaştı benim için. Artık bacaklarım da şişmeye başladı, kütük gibi oldular. Keyfim de kaçıyor tabi, yattığım yerden kalkamıyorum, debelenip duruyorum :)
Bebek kitaplarına gelince, o kadar çok dergi, yazı vs okudum ki, ama maalesef bebeklerimiz doğunca bunlar aklımızdan uçup gidecek. Annelik iç güdülerimiz bize daha çok yardım edecek bence. Ben çok itinalı davranmak istiyorum. Muhakkak herkes öyle düşünür ama yok çocuğum uyumadı, yok gazı var, yok mız mız vs. demek istemiyorum. Bence bunlar hep bizlere bağlı sonuçlar. Gündüz uyumak gece uyanmak da öğretilebilir bir davranış. Gündüz sürekli ses ortamı, müzik dinlemek, yüksek sesle konuşmak vs. gece ise karanlık, sessizlik vs bebeğe öğretilecek. Bu ikisi arasındaki farkı kavrayacak. Her gık dediğinde ışığı açıp yanında bitilmeyecek. Gece sessiz konuşulacak mesela. Kucağa alınacak ama sadece ten teması sağlanacak, pış pışlanıp sallanmayacak.
Aklımda kalanlar bunlar. Ama dediğim gibi o kadar çok okudum ki allak bullak olmaktan korkuyorum :))

canım senin yazdıklarını okuyunca ben de çok heyecanlandım
bizi habersiz bırakma
bebekler hakkında yazdıklarına da tamamen katılıyorum inşallah uygulayabiliriz

Kızlar Nazo'dan haber alanınız var mı? Zerdal da hiç uğramıyor( Kreacker canım senin vaktin epey azaldı, heyecan doruktadır şimdi:)) ne gibi değişiklikler var son zamanlarda? Sancı oluyor mu?

geliyorum nesem gelmem mi? Kızlar daha çok öbür taraftaya o yüzden genel olarak ordayım. Biz kalp atışlarını gördük teyzesi çok güzeldi, neseciğim çılgın teyzeyide buraya davet etsene oda hamiş artık. Bütün kızları buraya alalım demi. neseciğim bundan sonraki hedefte, 30 lu yaşlarda çocuk nasıl bakılır topiğinimi açacaksın.

Sen nasılsın canım, doğum yaklaşıyor.

Kızlar bugün doğumöncesi iznimize çıktık çok şükür. Malum 1. sınıfların kayıtları bugün başlıyor ve bana hemen görevleri yığmışlar. Şükür ki bu izin ilaç gibi geldi. Hayırlısıyla verimli geçer inşallah bu izinler..Diğer topikte cuzları paylaştık okuyoruz kızlar siz de karınca kararınca katılın. İnşallah Rabbim ileyen herkese anne olmayı nasip edecek...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa süper bir haber bu maşallah..Çok sevindim :sm_cool: çoğalıyoruz maşallah kızlar...Canım bir hayırlısıyla doğuralım da o da iyi fikir :))

canım senin yazdıklarını okuyunca ben de çok heyecanlandım
bizi habersiz bırakma
bebekler hakkında yazdıklarına da tamamen katılıyorum inşallah uygulayabiliriz

İş uygulayabilmekte dimi canım ya? Parmaklarında oynatacaklar bizi yaramazlar...:ecrin_bebek:

neşecim orada fotoğraf çekmek yasak ay sonu evimize gelince hemen çekip koyacağımmm bakalım beğenecemisiniz?

Merakla bekliyorum canım..Sen benirsin de biz beğenmez miyiz kız hiç????boshayallersmile

Bunu geniş rahat bi zamanda okumak istiyorum. Şimdi fitar yaklaşıyor, koca bebek acıktı:)))

Canım debelenelim boşver, yeterki sağlık olsun. İnşallah hayırlısıyla patır patır doğurucaz:))) :lepi: Canım bahsettiğm kitabı sipariş verdim netten, yakında gelir inşallah güzelse siz de okursunuz..Dediğin gibi oumak başka uygulamak başka bakalım neler yaşayacağız , ay bu günleri göremk de çok güzel şükürler olsun, ELHAMDÜLİLLAH :CüvCüv:

neşecimm ne güze doğum iznine ayrılmışsın darısı başımıza..
bolca dinlen ve bizi habersiz bırakma

hayırlı izinler neseciğim, bu arada 26.cüzü verdim sana, kadir gecesine pazartesi duasını yapacağız canım bilgin olsun.

kıslarr ben de geldim aranızaa..beni de kabul eder misiniz??
çok tazeyim ben daha..

hoşgeldin canım tabi kabul ederiz. Çok aktif değil burası ama arada geliriz, neseciğim burayada giriyor. çekirdeğin tekrar hayırlı olsun canım. neye karar verdin, nisan annelerinemi gireceksin, mayıs mı. ben seni etkilemeyim, seninle birlikte aynı ilerleyenlerle olman onlarla konuşup fikir almanda iyi daha yeni belli oluyorlar. Bi bakarız. arada nisanada takılırsın mayısada canım benim.

bilmem ki. belki biraz daha ilerleyince hamileliğim katılırım oraya da..
aslında benim 3-4 mayıs filan çıkıyor şimdi ..ama büyük ihtimalle sezeryan yaparlar nisanda doğar benim zibidi..inşallahh yanii.
kıslar bu hafif hafif kasık ağrıları ne kadar devam ediyor ..normal değil mi?

canımmm hoşgeldin çılgınımmm

kasık ağrıların çok normal hamileliğinin başında bu durumdan endişelenmeyen yoktur heralde..
benim mesela hep sol kasığım ağrıyordu ama hepsi geçecek..ilk 3 ay en tedirgin en neler oluyor dediğin dönem..ikinci 3 ay ise gebeliğin balayı..en keyifisi ne bulantın kalıyor ne bişey..ayyyy sen de aramızdasın ya süper ya..maşallah 41 kere

kasık ağrını olması çok normal, rahmin büyüyor, hatta iyiye bile işaret. ben kasık ağrım olduğumda bebişim varlığnı hissetip seviniyorum. Benim bu sıralar baya oluyor. sezen gibi benimde sol kaasığım ağrıyor. Oğlum mu olacak yoksa.:roflol::roflol:

Zerdalım 26. cuza başlandı tatlım:)) inşallah bu hatim bitecek canım...
Çılgınım hoşgeldin..Kızlar eşimle kavga ediyoruz, bilgisayarı istiyor.Gebertçem ben bu adamı ya,,,Kusuruma bakmayın, bayrama akdar eve, yazdırmıyo bana( Allah'a emanet ol...

canlarım nasılsınız bizim laptopun şarj aleyti bozuldu giremedim haber de veremedim işin kötüsü biz iyiyiz çok şükür ,

çılgınım hoşgeldin anne
benim de sol ağırırdı ama sağdan yumurtladım biliyom solum tıkalı ama oğlum hep sol taraftaydı
zerdalın oğlu çılgının kızız olacak
çılgınım bece sen her iki tarafa yaz hem mayısa hem nisana bi sürü hamişle tanışırsın bakarsın biz de sana ve zerdala bakmaya oraya geliriz dimi kızlar
ben şimdi çıkmalıyım
cherrycim iyi olmana sevindi m ne yaptığıın merak ediyordum vallla
neşecim ah erkekler ahhh anlamıyorlar bizi bazen değil mi

Selam kızlar. Bu benim ikinci hamileliğim. İlkini preeklampsi yüzünden kaybettim. Geçmişe biraz baktım ama rastlamadım.Benim gibi teshis konan var mı aranızda.

benim sağ kasığım ağrıyor kıslarr:)) rahatlattınız beni sağolun valla..
Canım benim, ilk başlarda bende korkuyordum kasık ağrısından sonra iyiye işaret olduğunu öğrenince bu seferde olmadığı zaman niye ağrımıyor oluyorum.
memlekete gidince bende kardeşlerimle pc kavgası yapıyordum. Evde olsa muhtemelen bizde eşimle yaparız. Pc si zararlı diyemi acaba. Kızlar bendecep telefonundan uzak durmaya çalışıyom ama yinede akşamları annemlere konuşuyom uzaktalar. bebek var, az konuşmam lazım diyorum ama bi çözüm bulmalı bu duruma.
Loveli canım gerçekten merak ettim seni, arada sordum, acaba gittiğin yeri yazıp çıktında ben göremedim mi diye düşündüm. İyi canım fazal uzun sürmeden geldin. Burdaki iş yerindeki arkadaşlarda oğlun olacak diyor. baya adapte oldum, bende sanki oğluş olacakmış gibi hissetmeye başladım.
Selam kızlar. Bu benim ikinci hamileliğim. İlkini preeklampsi yüzünden kaybettim. Geçmişe biraz baktım ama rastlamadım.Benim gibi teshis konan var mı aranızda.

geçmiş olsun canım. ikinciyi inşallah kucağına alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…