Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yüksek çıktı diyete başladım canım
yüksek çıktı diyete başladım canım
selam kizlar, bugun moralim bozuk.. glukozyuklemesi yapildi ve tamam bitti gidecegim derken, biraz bekle degerler yuksek cikti cok asagi inip doktor ile konusman lazim dediler. beklemeye basladim bende.
idrar larin daha sonucuna bakmadan sanirim, ilk geldigimde baktiklari idrar tahlininin sonucu cok yuksek cikmis, deger 10 un ustunde asiri yuksek dedi. dogum poliklinigini aradilar ve asagi in dediler.
neyse gittim, doktorun su an vakti yokmus herhalde ebe geldi konusmaya, iste simdi niye doktor istemisti bunu biliyormusun falan diye soru sordu, bende pcos var, insulindirenci var birde daha once dusukler yaptim dedim. sonra ebe gitti doktor ile konustu geldi. en kisa zamanda sabahtan geleceksin ve gunluk hasta olacaksin, kan testleri idrar testleri, doktor ile gorusme ve ultrasyon gibi seyler yapilacak dedi. bende pazartesi gunu zaten doktor saatim vardi dedim, ozaman herseyi pazartesi gunu yapalim sana sabahtan saat verelim dedi. bakalim pazartesi gunu sabahtan gidecegim 8 gibi ve 15-16 kadar orada duracagim sanirim..
moralim cok bozuldu..
şeker testim ızlar açlık 92
60.dk 200lü bişiymiş
120de 180li sanırım bişey
180dk 114 şeker var yanii off moralim bozulduuuuu
Kızlar gebelik şekerinden dolayı bebeğim çok fazla zarar görmesin diye dr ları onu 20 sinde sezeryanla alıcak.Dua edin kızlar bana.Sizde şekerinize çok dikkat edin.Ben bi çaresini bulamadım şekerin inşallah siz çok çekmezsiniz.Bu arada sizde araştırın isterseniz ama bende yeni duydum günde 1 tatlı kaşığı tarçın şekeri düşürüyormuş aklınızda olsun
insallah hepimiz aliriz. cogunuz sanirim riskli donemi atlatmissiniz. 29. haftadan sonra dogan bebeklerin yuzde 90 inin sorunsuz oldugunu duydum, insallah bende ogunlere gelebilirim :)
günaydın kızlar
neşecim özlemişim seni..bence dönence al benim yeğenim 1 yaşına girecek az akldı o kadar çok kullandık ki..dediğin gibi doğa sesleri klasik müzik bir sürü şey çaldı durdu ve çok ilgilendi hep..
isim konusuna gelince bence de kısa bir isim bul Hüseyin 2. ismi olarak kalsın o da güzel tek başına da olur aslında ama sonra hep içinde kalacak sanki..
benim de eşim tam tersi markete ekmek almaya gidiyor bez alıp geliyor şimdiden..ne görse alalım diyor o kadar hevesli ki anlatamam şimdiden odasını alalım diyor accık daha bekleyelim diyorum zor durduruyorum..geçen hafta Bursa da fuar vardı mama sandalyesi aldı kaşla göz arasında şimdiden..6. ayda gerekli olacak şeyi şimdi aldık yani..
Lovelicim seni de çok özledim canım benim..bütün arkadaşlarım şu ayak şişmesi olayını yaşadılar o nedenle hamilelikte hemen hemen herkeste oluyor demek ki..
kracher nasılsın canım? daha iyimisin?
ben de yolun yarısını geçtim kızlar hala inanamıyorummmm
Kızlar nasılsınız, bir yaramazlık yok değil mi ?Okuduğum kadarıyla herkes iyi. Geçmiş olsun dileklerinize de teşekkür ederim.
Ben iyiyim şu sıcaklar dışında. Suya girmiş gibi dolanıyorum ve vantilatörle yapışık halde uyuyor uyanıyorum. Hayatımda hiç bu kadar bunalmadım doğrusu. Ağustosun ilk haftası kan için kontrole gidicem dahiliyeye, o zaman belli olacak kan değerim. Umarım kan verilmeye ihtiyaç duymadan iyileşirim zira kanım çok zor bulunuyor, B RH - ...
Bu arada ben 2010 Eylül annesi olacağımdan o gruba üyeyim ve bizim ilk doğumumuz olmuş. Arkadaş 1 kg 622 gr. ağırlığında, sezaryenle bir erkek doğurmuş. Bebek küvezdeymiş ama iyiymiş. Anne de iyi. Bunu okudukça dehşetim arttı, ben ne kadar korkuyorum şu doğumdan ya mafoldumben Hepinize şimdiden zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim.
Neşecim isim arıyormuşsun ya, eşinin bulduğu isim de yani alemmiş, artık insanlar böyle isimler koymaktan vazgeçti sanıyordum. E tabii sizin için bir anlamı yoksa, çok sevdiğiniz yakınınızın ismi vs değilse. Gerçi ben onu da çok onaylamıyorum, herkesin ismi kendine özel. yeni dünyaya gelene yeni isim olmalı. Ben sana favori isimlerimi yazayım, öneri kabul et :))
Aras, Baran, Baran Efe, Boran, Bora, Efe, Ata, Arda, Yekta, Rüzgar, Toprak, Göktuğ, Batu, Batuhan, Alper, Alp, Berk, Berke, Berker, Ege, Arel...a.s.
Umarım canım, hepimiz için her şey güzel olur...
Şeker işte sorun, dahiliyeci yeme dedi pekmez vs. Bir arkadaşım da Antep fıstığı önerdi, eşi Talasemi hastasıymış da fıstıkla yükseltmişler kanını biraz da olsa. Her gün yiyorum bir avuç bakalım...
37+5 oluyorum o tarihte canım.Ama bebeğimin sağ kalp kapakçığı kalınlaşmış ve sağ kalp boşluğu sol tarafa göre biraz genişmiş.2 tane profösöre bir tanede çok iyi diye duyduğum farklı bir doktora göründüm bu durum için tabii net bişey söylemiyorlar ama hepsinin ortak fikri bebek doğduktan 2-3 hafta sonra kendiliğinden düzelecekmiş.İnşallah düzelir love leciğim çok korkuyorum bebişim için şu 17 günüde bir atlatsam bebişim daha fazla zarar görmeden sağlıkla kucağıma bir alsam diye dua ediyorum.Artık benimde sabrım kalmadı sinirlerim yıprandı moralim bozuluyor.Fazla canımı sıkmak istemiyorum bebeğim etkilenmesin diye ama ister istemez takılıyor kafama.20 ağustosu iple çekiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun
selam kizlar, bugun moralim bozuk.. glukozyuklemesi yapildi ve tamam bitti gidecegim derken, biraz bekle degerler yuksek cikti cok asagi inip doktor ile konusman lazim dediler. beklemeye basladim bende.
idrar larin daha sonucuna bakmadan sanirim, ilk geldigimde baktiklari idrar tahlininin sonucu cok yuksek cikmis, deger 10 un ustunde asiri yuksek dedi. dogum poliklinigini aradilar ve asagi in dediler.
neyse gittim, doktorun su an vakti yokmus herhalde ebe geldi konusmaya, iste simdi niye doktor istemisti bunu biliyormusun falan diye soru sordu, bende pcos var, insulindirenci var birde daha once dusukler yaptim dedim. sonra ebe gitti doktor ile konustu geldi. en kisa zamanda sabahtan geleceksin ve gunluk hasta olacaksin, kan testleri idrar testleri, doktor ile gorusme ve ultrasyon gibi seyler yapilacak dedi. bende pazartesi gunu zaten doktor saatim vardi dedim, ozaman herseyi pazartesi gunu yapalim sana sabahtan saat verelim dedi. bakalim pazartesi gunu sabahtan gidecegim 8 gibi ve 15-16 kadar orada duracagim sanirim..
moralim cok bozuldu..
insallah kizlar. bugun hastanede gecti tum gunum. 2 saate bir kan aldilar. sonuclarinida daha almamislar, tekrar 23 agustosta gidecegim sanirim, ozaman tatilden donuyor gercek doktorum sanirim daha iyi olacak. bugun bebisimi gordum 12 haftalik, kalbi pit pit atiyordu, cok fazla hareket etmiyordu doktor biraz o bolgeye bastirip titretti sonradan harekete gecti sevmedi uyandirilmayi :) ama coook seker yaa, kollari bacaklari herseyi :)
bende alet aldim, gunde 4 defa falan olculecekmis herhalde, sabahtan baslamayi planliyorum. bakalim insallah iyi sonuclar cikar.
seker ve sekerli seylerden uzak dur dedi, daha diyetisyen ile gorusme olmadi tatilde imis, bakalim ne zaman olacak artik. bende tam seker yokta baslangici gibi birseymis galiba, tamda emin degilim yani..
nesemese, ben yurt disindayim ve 24 haftalik olan ve sonrasindaki haftalarda olanlari tedavi ediyorlar otomatik, 24 haftadan once dogar ise birsey yapmiyorlar ama.. buradaki istatistiklere gore 29 haftadan sonra dogan bebeklerin yuzde 90 i yasiyor ve genelde sorunsuz oluyor. 7 aylik yegenim var benim sapasaglam 11 yasinda :)
insallah kizlar. bugun hastanede gecti tum gunum. 2 saate bir kan aldilar. sonuclarinida daha almamislar, tekrar 23 agustosta gidecegim sanirim, ozaman tatilden donuyor gercek doktorum sanirim daha iyi olacak. bugun bebisimi gordum 12 haftalik, kalbi pit pit atiyordu, cok fazla hareket etmiyordu doktor biraz o bolgeye bastirip titretti sonradan harekete gecti sevmedi uyandirilmayi :) ama coook seker yaa, kollari bacaklari herseyi :)
bende alet aldim, gunde 4 defa falan olculecekmis herhalde, sabahtan baslamayi planliyorum. bakalim insallah iyi sonuclar cikar.
seker ve sekerli seylerden uzak dur dedi, daha diyetisyen ile gorusme olmadi tatilde imis, bakalim ne zaman olacak artik. bende tam seker yokta baslangici gibi birseymis galiba, tamda emin degilim yani..
nesemese, ben yurt disindayim ve 24 haftalik olan ve sonrasindaki haftalarda olanlari tedavi ediyorlar otomatik, 24 haftadan once dogar ise birsey yapmiyorlar ama.. buradaki istatistiklere gore 29 haftadan sonra dogan bebeklerin yuzde 90 i yasiyor ve genelde sorunsuz oluyor. 7 aylik yegenim var benim sapasaglam 11 yasinda :)
neşecim ben de evde aletimle her gün ölçüyorum şimdilik dengede
hatta eşim kesin hastanenin tahlilinde sorun var dedi çıkm ıyor çünkü
ben daha o aşamalara gelemedimne yıkadım ne ütüledim,tembel çıktım
aman neşem dikkat et kendine bebeğe yorulma olur mu
cheryy diyetle herşey güzel olacak bek benimki de yüksek ama diyet yapıyorum düştü bayağı sen rahat ol ki şeker daha kolay düşer
Kızlar bugün işten izine ayrılıyorum son günüm.Zaten 20 sinde doğumum var yeter artık çalışmak dimi.Evde bilgisayar yok ama fırsat bulursam girer yazarım size.Görüşemezsek herkese rahat bir hamilelik ve kolay bir doğum diliyorum tabii kendimede.Hoşçakalın
selam kizlar
nesemese: doktorlar bebegin buyuklugune gore hesapliyorlar kac haftalik oldugunu, benimde adet tarihime gore 2 hafta geriye aldi, adet duzensizligim vardi zaten yani geri alinacagini biliyordum ama banada 2 hafta cok gibi gelmisti 1 hafta geri alinirim diye tahmin ediyordum. Ama iste bazen dollenme olsa daha uykuya yatiyormus ve birkac gun sonrasinda ilerliyormus falan, birsuru sey var etken. onun icin en dogrusu ultrasyonda verilen tarih oluyor.
bende bugun basladim kan sekerini olcmeye, sabah ac karnina olctugumde 4,9 cikti, kahvaltidan 2 saat sonra olctugumde 6,3, yaklasik 1,5 saat sonrada aksam yemeginden sonrakini olcecegim. Bilmiyorum bu degerler turkiyedeki degerler ile nasil, ama sanirim turkiyede yuzdeli degerler var? Belki bu degerler 10 ile carpiliyordur, orasini gercekten bilmiyorum yani. Sanirim 8 in altinda olmasi gerekiyormus degerler buradaki.
Sizlerinki nasil?