30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Selamlar...
3 günlük bir hastane maceram oldu, kanım çok düşük, ilaçla olmadı, serum takıp,popomdan acı veren iğneler yaptılar. Hastane ortamı çok gerdi beni ağlaya ağlaya çıkarın beni diye yalvardım. Tedavi tam olmadı ama kanımı yaparken ruhumu yıkamadım :gitme:
Sizler nasılsınız kızlar, yaramaz bir durum yoktur umarım.

canım ya çok geçmiş olsun nasılsın şimdi peki?
umarım iyisindir canım ya..doğuma şunun şurasında ne kaldı ki..

Şimdi iyiyim, bir birim yükselmiş kanım, düşmezse. Sabırla gün sayıyorum işte. 60 ın latına düştük artık... Sen nasılsın ? Seninki de kocaman olmuş maşallah...

canım aman iyi ol da..
benim geçen cts çok az kahverengi lekelenmem oldu çok korktum..doktorumu aradım izinde idi gidemedim dinlen dedi.gerçekten de geçen hafta çok yorucuydu salı günü kontol vardı çok şükür herşey yolunda iki hafta sonra da detaylı usg var onu bekliyorum sabırsızlıkla..
bacaklarımda kasılmalar oluyor arada..bir de ilk günden beri 5,5 kg almışım ona canım sıkıldı accık..o kadar da dikkat ediyorum ki..neyse sağlık olsun da..

Merhaba kızlar epeydir uğrayamadım yine, geçen hafta içi izne çıktım çok şükür. Bel fıtığım hortladığı çin uzun süre oturamıyorum, ayakta kalamıyorum, sürekli dinlenmedeyim. Hayırlısı. Çok şükür 7. ayımıza girdik Lovelicim, öyle çok seviniyorum ki, Rabbim dileyen ehrkese bu duyguları ahyırlısıyla yaşatsın inşallah. Site ski ahline dönmüş çok sevidim ama yazdıklarımız hep gitmiş, ne yazdığımı da ahtırlayamıyorum uzun zaman oldu.
Kreacher canım büyük geçmiş olsun. Hastane ortamını ben de gördükten sonra eve gelmek için can atmıştım. Seni çok iyi anlıyorum. İnşallah ahstaneye bebişlerimizi kucağımıza almaya gideriz artık. Canım aknsızlığa kına kına denen bir bitkiyi akynatıp içmenin iyi geldiğini duymuştum ama istersen bir araştır hamişlikte zararı var mı?
Sezenim sen de canını sıkma hiç o kilolar emzirirken gider. Kanamaya çok dikkat et güzelim. asılamalr için magnezyum verdi dr bana sen de iste dr'undan. Gece yatarken içiliyor. Maşalalh sen bile yolu yarıladın bak.
Lovelim sen neler yaptın? Ben bugünlerde evde sndıktan çıkacak eşyalarla uğraşıyorum hem havalandırıyorum hem kullanacaklarımı yavaş yavaş yıkayıp ütüleyeceğim inşallah. Çanta yapmaya ne zaman başlayacağız? Biz bu hafta karyolamızı kurduk çok şükür Öyle dua ediyorum ki çok şükür bu günleri de gördük diye..Şimdi tatlı telaşlar başlayacak yavaş yavaş..Bazıları herşeyi 7. ayda hazırlyormuş ne olur ne olmaz diye. Bizimki bana benzerse erkenden gelir de babasına benzerse bekle ki gelsin:)) hayırlısı olsun da...Bu arada ben hala isim arıyorum kızlar. Eşim Hüseyin istiyor ve illa tek isim olacakmış ben de daha yeni güzel isimlerden arıyorum, bana öneride bulunun ne olur..
Bu arada doğum çantalarımıza neler koyucaz?

neşem benim bizde iyiyiz işte ayaklarım şişiyor azcık yürüsem ya da otursam balon gibi oluyor canım ya
bi de dün göbek deliğim çok ağırdı hala da hafif ağırıyor
ben de memeleketteydim
çanta hazırlamak lazım yavaştan canım ben sana liste kopyalayım bir kaç tane kendine göre ayarlarsın içinden

Doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf
daha bebişe alışveriş yapıcam çok işimiz var ama olsun tatlı telaşlar Rabbim her isteyene tez zamanda yaşatsın

Canım şişlik için tuzu azalt istersen ve fazla ayakta kalınca ayaklarını havaya dikip yat biraz. Dün ben de çok yorulmuşum sabah balon gibi uyanım. Canım göbişler şişiyor ya ondandır, benim çatlak olacak sanırım kırmızı bişiler çıkmaya başaldı, göğüslerde zaten çoktan oldu da. Amaaaaaaaaannnnn hayırlısı, hiçbiri umrumda bile değil yeterki iyi olalım.

Bu listelere göre bir sürü eksik var daha. Ben 1 gecelik 1 pijama aldım onlar da ince geldi eve gelince inşallah üşümem. Ne güzel bişiler alanın var. Ben çoğunu kendim alıyorum.Bu telaşlar gerçekten çok tatlı Allah'ım isteyen herkese nasip etsin hayırlısıyla inşallah. Bizle rd ehayırlısıyla kucağımıza alalım bebişlerimizi. Canım bebiş için 0-3 ay fazla bişi almayın diyorlar hemen büyürmüş, ben de düşünüyorum acaba günde kaç sefer üstünü değiştiricez? Anneme kalsa çok aldım ama bana göre yetmeyecek. Yetmezse de kim çıkıp alışveriş yapacak? Eşime göre hepsi luzumsuz, aneme göre fazla. Rahatça alışveriş yapabildiğin nette siteler var mı? Ben birkaç tane buldum ama bazen aradığım şeyleri bulamıyorum. Canım mesela hani şu ana dizi denen şeylerden arıyorum ama istediğim gibi yok. Hem öne arkaya hem anlara sallansın, kenarları biraz korumalı olsun ve ekonomik olsun istiyorum. Bir de dönenece alacak mısın? Eşime göre çok gereksiz bişey. İstiyorum ki dönence mp3 formatında istediğim müzik ve sesleri yükleyip çalıştırabileyim. Ay ben de çok mu abartıyorum nedir? Ne bileyim hep aynı ninniler olmasın; doğa sesleri, klasik müzik, hatta kendi sesimle ninni koyabileyim istiyorum. Bu konularda bilginiz var mı kızlar?

erkeklere kalsa bişey almayacağız zaten
ablam ve arkadaşım bebeğe zıbın tarzı şeyleri çok al dediler bana sürekli değiştirmen gerekecek kışa geliyor kurutamazsın da hemen bol bol al dediler
dönence kısmına gelemedik biz neşecim ama al boşver kocayı
ben int. alışveriş yapmadım bebeiş için ama civilden yapmayı planlıyorum fiyatları uygun kapıda ödeme de yapabiliyorsun ordan alıcam ben
ana dizi almayacam eşim masraf yapmayalım diyor
bebek küveti alalım dedim de leğen neyimize yetmez dediiii adam ana dizi desem heralde dizin neyimize yetmez der korkuyorum

:roflol: anam bu erkekler hep aynı demekki. benimki de 5 liraya küvet bulmuş onu alacakmış. Dedim ben o küveti alır,balkano çiçek saksısı yaparım:))) Şimdi de otokoltuğundan yırtmaya çalışıyor, sanki ne olacaksa. Bir dr'a gitmemiz gerekse sanki işten gelip bizi dr'a götürecek, gene bebişi arabaya atıp götürmek bana düşecek haberi yok.
Dediğin gibi zıbın tarzı fazla almadım ben 1-2 tanecik. Ya şu annem de eşimle işbirliği yapmıyor mu çok kızıyorum. Kışın zaten kurumaz da. Hem ben kışlık bişiler de blamamıştım hiç baktığımda epsi yazlıktı. Anca gelir herhalde dimi? Dışarı da çıkamıyorum ki,...Canım civilin fiyatları biraz yüksek gibi geldi bana da. Belki değişik ürünleri incelemek gerek.

Yaaa bana güzel bir erkek ismi bulun, anlamı da güzel olsun...

yok kız civilin sitesine bak uygun valla
ablam bir hastane çıkışı aldı bebeğime 40 lira
ondann uygun geldi bana valla

günaydın kızlar
neşecim özlemişim seni..bence dönence al benim yeğenim 1 yaşına girecek az akldı o kadar çok kullandık ki..dediğin gibi doğa sesleri klasik müzik bir sürü şey çaldı durdu ve çok ilgilendi hep..
isim konusuna gelince bence de kısa bir isim bul Hüseyin 2. ismi olarak kalsın o da güzel tek başına da olur aslında ama sonra hep içinde kalacak sanki..
benim de eşim tam tersi markete ekmek almaya gidiyor bez alıp geliyor şimdiden..ne görse alalım diyor o kadar hevesli ki anlatamam şimdiden odasını alalım diyor accık daha bekleyelim diyorum zor durduruyorum..geçen hafta Bursa da fuar vardı mama sandalyesi aldı kaşla göz arasında şimdiden..6. ayda gerekli olacak şeyi şimdi aldık yani..
Lovelicim seni de çok özledim canım benim..bütün arkadaşlarım şu ayak şişmesi olayını yaşadılar o nedenle hamilelikte hemen hemen herkeste oluyor demek ki..
kracher nasılsın canım? daha iyimisin?
ben de yolun yarısını geçtim kızlar hala inanamıyorummmm

maşallah sezenimmm geçtiniz hayırlısıyla doğurmamız nasip olur inşallah

Kızlar nasılsınız, bir yaramazlık yok değil mi ?Okuduğum kadarıyla herkes iyi. Geçmiş olsun dileklerinize de teşekkür ederim.
Ben iyiyim şu sıcaklar dışında. Suya girmiş gibi dolanıyorum ve vantilatörle yapışık halde uyuyor uyanıyorum. Hayatımda hiç bu kadar bunalmadım doğrusu. Ağustosun ilk haftası kan için kontrole gidicem dahiliyeye, o zaman belli olacak kan değerim. Umarım kan verilmeye ihtiyaç duymadan iyileşirim zira kanım çok zor bulunuyor, B RH - ...
Bu arada ben 2010 Eylül annesi olacağımdan o gruba üyeyim ve bizim ilk doğumumuz olmuş. Arkadaş 1 kg 622 gr. ağırlığında, sezaryenle bir erkek doğurmuş. Bebek küvezdeymiş ama iyiymiş. Anne de iyi. Bunu okudukça dehşetim arttı, ben ne kadar korkuyorum şu doğumdan ya mafoldumben Hepinize şimdiden zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim.
Neşecim isim arıyormuşsun ya, eşinin bulduğu isim de yani alemmiş, artık insanlar böyle isimler koymaktan vazgeçti sanıyordum. E tabii sizin için bir anlamı yoksa, çok sevdiğiniz yakınınızın ismi vs değilse. Gerçi ben onu da çok onaylamıyorum, herkesin ismi kendine özel. yeni dünyaya gelene yeni isim olmalı. Ben sana favori isimlerimi yazayım, öneri kabul et :))
Aras, Baran, Baran Efe, Boran, Bora, Efe, Ata, Arda, Yekta, Rüzgar, Toprak, Göktuğ, Batu, Batuhan, Alper, Alp, Berk, Berke, Berker, Ege, Arel...a.s.

kreachercim endişelenme burda arkadaşım vardı white rose diye nerdeyse 6 ay kan verdiler ona ve gününde doğum yaptı ,-yani kan verselerde endişelenme
pekmez yesen harnup pekmezi keçiboynuzu kuru kırmızı çekirdekli üzüm
sıkıntı etme herşey güzel olacak

Umarım canım, hepimiz için her şey güzel olur...
Şeker işte sorun, dahiliyeci yeme dedi pekmez vs. Bir arkadaşım da Antep fıstığı önerdi, eşi Talasemi hastasıymış da fıstıkla yükseltmişler kanını biraz da olsa. Her gün yiyorum bir avuç bakalım...

aaa doğru şeker vardı dimi
ben de bugün 100lük yaptırdım bakalım ne olacak valla artık herşeyi korkarak yiyorum
c.tesi kontrolüm var inşallah güzel geçer
başka ne iyi gelir kansızlığa

Selam, bende buraya katilabilirmiyim? yasim 29 :)

Riskli bir gebeligim var, yaklasik 2-3 haftaya bir kontrol edilecek. Haftaya persembe gunu glukozyuklemesi yapilacak, 3 saat suruyormus.

PKOS, insulindirenci, fazla kilo ve dusuklerim var daha oncesinden. 3 kere de tup bebek denedik, fakat sonuc hep negatif. Yardimsiz hamile kalmayi basardik bu sefer (diger dusuk oldugu zamanlardada kendiliginden hamile kalmistim). Su anda 10. haftaya gectim ve en fazla ilerledigim hamilelik bu oldu, digerleri genelde 8-9 haftalikken dusmustu.

Umutluyum bu sefer ve insallah hersey yolunda gidecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…