çok sevindim sezencim o da iyi çıkacak rahat ol se-nkızlar günaydın..
ikili testimizin sonuçları iyi çıkmış nasıl sevindim anlatamam..darısı üçlü testimizin başına..
oyy maşalaaahhhhh kocaman adam olmuşşş deseneSelam kızlar...
Sezen çok sevindim test sonuçlarına. Darısı 3 lüye...Maşallah.
Ben de dün gittim doktora. Doğum tarihi 3 gün daha öne geldi. Bebeğim çok iyiymiş, 698 gr. olmuş. Çok da yakışıklı bir çocuk olacakmış, kız gibi güzel erkek :)))
ya zaten şekerli yiycek sevmem bi de aç karna şekerli su kusarım heraldeHerkese merhaba.
Dün şeker yükleme testim vardı. 50 gr. yüklediler, 1 saat sonunda tekrar kan aldılar. Tabii o geçen bir saatte ne çektiğimi ben bilirim. Fenalaştım. Ayakta duramıyordum ve kusmaya başladım. Acile kaldırdılar yine. Neyseki kanımı alabildiler. Şeker çok yüksek çıktı. Açlık da tokluk da. 100 gr. yüklememeleri için yalvardım resmen. Dahiliyeciye göründüm. Diyet ve yürüyüşe karar verdik. Kan için solüsyon kan ilaçlarından içicem. Pekmez ve üzüm yiyordum evet ama şeker sebebiyle yasaklandı. Beni çok zor günler bekliyor. Diyet yapmak zor olacak ama katlanmak zorundayım. :sm_confused:
aynı endişeler ben de de var hele azcık oynamasın aklım çıkıyor başlıyorum ağlamaya offf korkuyorum yaaa oynayınca yine ağlıyorum ne olacak bu halim bilmiyorumÇok teşekkür ederim sezenim.
Maalesef benim geçmişimde tip 2 diyabet var, kilo aldıkça şeker yükseliyor. Benim başıma bunlardan geliyor ne geliyorsa da bu gebelik şekeri daha başka. Sadece gebelikte çıkıyor, doğumdan sonra da kayboluyor ama bazı şanssız kişilerde de ömür boyu yakaya yapışıyor.
Bir de bu 2.trimester hamileliğin en rahat dönemi derler. İlk 3 ay bulantı çekmeye razıyım valla. Ben bir gün bile rahat edemedim, huzur falan kalmadı. İleriki aylarda minik dozlarda depresyon ilacı bile kullanabilirim.
Sen bu rahat dönemlerinin tadın çıkar, umarım senin hamileliğin çok kolay geçer de bir an önce sağlıkla kavuşursun bebişine. Yok şeker yüklemeydi, yok kansızlıktı, yok tetenoz aşısıydı falan derken kafayı yiyecek duruma geliyorsun. Yediklerini takip et, aman kalsiyuma dikkat et. Aman yürüyüş yap, aman yavaş aman şu bu...
Sonra da acaba bebeğim hareket etti mi, acaba bir sorun mu var, kordon mu dolandı...Nasıl doğurucam ben, korkuyorum :)))
Sonra sütüm az, sütüm kesilirse ya... gibi sorun üstüne sorun...
Sabah sabah pek iç açıcı değilim boshayallersmile
Ben daha 2 ayımda bir sürü test istemişti dr um hepsini yaptırmıştım normaldi.DR benimkini gebeliğe bağlı buldu.Gebelik bitince bunlarda bitecek dedi ama gebelikte bebeğe çok zararlı dedi özellikle şeker hastalığını.Şekeri hayatımdan çıkardım.Çalışan biri olduğum için diyet listesine tam olarak uyamasamda liste dışından başka şeyler yememeye özen gösteriyorum.Ama dr um sürekli bana söylediği 35 haftalarda ani bebek ölümleri yaşıyoruz şeker yüzünden diyor ve benim canımı çok ama çoooook sıkıyor.Sürekli aynı şeyi tekrarlıyor ama ben bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.lmaz:
Of, aslında iyiyim ama şu diyet yapma mantığına girdiğim için canım habire bir şeyler yemek istiyor. Ekmek yemeden doymuyorum derlerdi de bana garip gelirdi. Şimdi ben aynı şeyleri hissediyorum. Acıkıp duruyorum. Kahvaltı yapalı 2 saat oldu, acıktım. Benim oğluş da uyanınca sanki daha beter acıkıyorum, o yiyor :) Ne yiyeceğimi şaşırdım, hayatım diyetle geçtiği halde şimdi beceremiyorum. Bu topiğe üye bir arkadaş var, onda da şeker sorunu olmuş. Unutmazsa bugün diyetini getirip yazacaktı. Zorlanıyorum :sinifsinif:
Nazo, çok teşekkür ederim, sana da bir sürü zahmet verdim. Çok güzel bir liste doğrusu, hiç zorlanmadan ve aç kalınmadan yapılabilir. Hele ben evdeyim, dediğin gibi sen zorlanırsın ara öğünlerde vs. ama ben rahatça uygulayabilirim. Tabii cici boğaz olmayı rafa kaldırmam lazımSelam kraker nasılsın
Bana verilen diyet listesini yazıyorum sana.
SABAH:3 ince dilim ekmek,2 ince dilim peynir,3 adet zeytin,1 adet domates ve salatalık,çay veya kahve
KUŞLUK:1 porsiyon meyva,2 ince dilim ekmek
ÖĞLEN: 2 köfte kadar et veya tavuk veya balık,1 porsiyon sebze yemeği,3 ince dilim ekmek,2 yemek kaşığı pilav veya makarna,yarım su bardağı yoğurt
İKİNDİ:1 porsiyon meyve,2 ince dilim ekmek,2 ince dilim peynir
AKŞAM:2 köfte kadar et veya tavuk veya balık,1 porsiyon sebze yemeği,2 ince dilim ekmek,1 kase çorba,yarım su bardağı yoğurt
GECE:1 su bardağı şekersiz süt,2 porsiyon meyva
Bana dr hamile ve çalışan olduğun için miktarları dahada arttırabilirsin dedi.Ama ben çalışan biri olduğum için bu kadar sık beslenemiyorum ama en azından liste dışından bişey yememeye özen gösteriyorum.
Nazo, çok teşekkür ederim, sana da bir sürü zahmet verdim. Çok güzel bir liste doğrusu, hiç zorlanmadan ve aç kalınmadan yapılabilir. Hele ben evdeyim, dediğin gibi sen zorlanırsın ara öğünlerde vs. ama ben rahatça uygulayabilirim. Tabii cici boğaz olmayı rafa kaldırmam lazımlmaz:
Hiç kaçamak yapılmadan bebeğimizi besler kilo bile veririz gibi geliyor. Çok sağol canım gerçekten. a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?