30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

kızlar günaydın..
ikili testimizin sonuçları iyi çıkmış nasıl sevindim anlatamam..darısı üçlü testimizin başına..
çok sevindim sezencim o da iyi çıkacak rahat ol se-n
oyy maşalaaahhhhh kocaman adam olmuşşş desene
ya zaten şekerli yiycek sevmem bi de aç karna şekerli su kusarım heralde
ben de de kan sayımı düşük çıktı ama dr bana kan ilacı alma şimdi dedi bende pekmez içiyorum kanım yükselsin diye
aynı endişeler ben de de var hele azcık oynamasın aklım çıkıyor başlıyorum ağlamaya offf korkuyorum yaaa oynayınca yine ağlıyorum ne olacak bu halim bilmiyorum

amma yapmış dr korkutulur mu hasta ya sakince anlşat dimi ya ahh bazı dr yok mu hastaya moral verme yok direk kötü haber

Sevgili loveli, seni de bekliyor 1 aya kadar şeker testi :) Gerçekten zor oluyor onu midede tutmak. Gerçi gözünü korkutmayayım da herkesin dayanma gücü farklı tabii. Belki de hiç gerek görülmeyecek kimbilir. Sen siyah üzüme devam et, çekirdeklisinden. Geçmiş olsun canım, kolaylıklar dilerim.

pekmez içiyorum üzüm yiyemiyorum
ya bi de ne yesem tıkanıyorum iki lokma yiyorum şişiyorum garibim yani

şeker yüklemesi olayından korktum şimdiden kızlar..bana bir tanıdığımda hamile olduğum ilk dönemlerde bulantım var deyince sen daha dur hele bir şeker yüklemesi yapılsın görürsün sen demişti hiç bişey anlamamıştım..sanırım şimdi anlıyorum kızlar...

Sezencim, gözün korkmasın gerçekten herkeste farklı tesirler yapıyor. Ben bir çok insan biliyorum lıkır lıkır içip de hiç kötü hissetmeyen. Şimdiden endişelenme. Zira doğumu düşündükçe ben dehşete düşüyorum, bu ne ki diyesim geliyor. boshayallersmile

loveli, acaba bebeğin yukarıda mı da midene baskı yapmaya başladı? Ya da tipik şişkinlik şikayeti, gaz vs. yemeni önlüyordur.

tamam canımm tecrübelerinize ihtiyacım var ama söz de dinlerim tamam güzel arkadaşım benim..
umarım daha iyisindir.

Of, aslında iyiyim ama şu diyet yapma mantığına girdiğim için canım habire bir şeyler yemek istiyor. Ekmek yemeden doymuyorum derlerdi de bana garip gelirdi. Şimdi ben aynı şeyleri hissediyorum. Acıkıp duruyorum. Kahvaltı yapalı 2 saat oldu, acıktım. Benim oğluş da uyanınca sanki daha beter acıkıyorum, o yiyor :) Ne yiyeceğimi şaşırdım, hayatım diyetle geçtiği halde şimdi beceremiyorum. Bu topiğe üye bir arkadaş var, onda da şeker sorunu olmuş. Unutmazsa bugün diyetini getirip yazacaktı. Zorlanıyorum :sinifsinif:

valla bilmiyorum kreachercim tekmeleri göbek deliği civarında hissediyorum
gaz sıkıntısından da olabilir
bi de sabah kahvaltıdan sonra bulantım oluyor bi de

hayatta hiç kıskanç bir yapım yoktur kimsenin birşeyine özenmem ancak tek kıskandığım hani şu yiyip yiyip kilo alamayanlar var ya..ben su içsem yarıyor denenlerdenim.
bünye meselesi malesef...

ya o yemek derdi ben de de var yemekten sonra yine acıkıyorum habire yemek yiyorumbu da sıkıntı oluyor tabii

önceden ben de o yiyip kilo almayanlardandım evlendikten sonra dkh kullandım şişitim 62 olmuştum 49la evklenip 62 oldum hamile kalmadann önce rejim yaptım 59 oldum hamile kalınca bırakrım şimdi 64 oldum

Üye olduğum diğer topiklerde "ay ben 3 kg aldım nasıl vereceğim" diyenler var, boğasım geliyor sırnaşık şey

Ay benim için de boğ canım ya lütfen...uyuz oluyorum ya...
ben hayatım boyunca hep 53-54-55 kg arasında gezdim..evlenince yemekler şu bu derken bir baktım 61 kg olmuşum o kilo ile hamile kaldım..şimdi 64 kg ım ama her gören çok şişmişsin diyor sinir oluyorum..halbuki hamilelikte değil evlenince kilo aldım kilolu hamile kaldım..çok da umrumda değil bebeğim sağlıklı olsun yeter..hem şu an hayatımda olmadığı kadar sağlıklı besleniyorum..abur cubur yok tatlı içim almıyor meyve sebze zeytinyağlı falan..millet bir alem..herkes bir cins..

Anacım, yat kalk haline dua et :) Kilon gayet güzel. Bazı insanlar yapısı gereği öyle oluyor, 1 kg. alsa fark edilir ya sen de öylesin. Şimdiye kadar 3 kg aldıysan hamileliğini tahminimce 10-12 kg almış olarak bitireceksin. Bu da gayet ideal. Zaten sen de önemsemiyor ve sağlıklı besleniyorsun, çok güzel bu.

Selam kraker nasılsın
Bana verilen diyet listesini yazıyorum sana.
SABAH:3 ince dilim ekmek,2 ince dilim peynir,3 adet zeytin,1 adet domates ve salatalık,çay veya kahve
KUŞLUK:1 porsiyon meyva,2 ince dilim ekmek
ÖĞLEN: 2 köfte kadar et veya tavuk veya balık,1 porsiyon sebze yemeği,3 ince dilim ekmek,2 yemek kaşığı pilav veya makarna,yarım su bardağı yoğurt
İKİNDİ:1 porsiyon meyve,2 ince dilim ekmek,2 ince dilim peynir
AKŞAM:2 köfte kadar et veya tavuk veya balık,1 porsiyon sebze yemeği,2 ince dilim ekmek,1 kase çorba,yarım su bardağı yoğurt
GECE:1 su bardağı şekersiz süt,2 porsiyon meyva

Bana dr hamile ve çalışan olduğun için miktarları dahada arttırabilirsin dedi.Ama ben çalışan biri olduğum için bu kadar sık beslenemiyorum ama en azından liste dışından bişey yememeye özen gösteriyorum.

Nazo, çok teşekkür ederim, sana da bir sürü zahmet verdim. Çok güzel bir liste doğrusu, hiç zorlanmadan ve aç kalınmadan yapılabilir. Hele ben evdeyim, dediğin gibi sen zorlanırsın ara öğünlerde vs. ama ben rahatça uygulayabilirim. Tabii cici boğaz olmayı rafa kaldırmam lazım lmaz:
Hiç kaçamak yapılmadan bebeğimizi besler kilo bile veririz gibi geliyor. Çok sağol canım gerçekten. a.s.

ıyi geceler tatlı hamişler. Biz oğluşumla ders çalışıyoruz teyzeleri..18'inde sınavımız var, ödev gibi bişi yetiştirmeye uğraşıyoruz. Keyifler yeride mi? Sağlıklı, huzurlu hamilelikler diliyorum hepinize. Kızlar şeker yükleme testi için yazmışsınız, ben geçmişte yaptırmıştım ve bir miktar yüksek çıkmıştı. ınşallah gebelikte de çıkmaz. Hani diyorsunuz ya, yiyip yiyip kilo almayanlara kızıyruz diye ben de kızarım hep. Oğluşum geldiğinden beri anneye zorunlu diyet yaptırıyor. Artık kilo vermenin sırrını çözdük oğlumla. Sık yemek ve hafif beslenmek, çoğunlukla meyve yiyoruz. Bana kızacaksınız ama biz 5-6 kilo verdik hala alamıyoruz. Dr teyzesi birdahaki gelişinde 1 kilo almış olmalısın dedi hala alamıyoruz. Bişi de yemiyoruz pek. Göbiş ve büyüyen göğüslere rağmen kilo alamıyoruz. Galiba bulantı kusmaların bana en büyük faydası bu oldu. Zaten kiloluydum, iyice şişerdim yoksa. Yürüyüş falan hikaye, sık yiyin ve meyve -süt-yoğurt ağırlıklı beslenin. Ani şeker yükselmesi ve düşmesini engeller bu, böylece aşırı açlık hissetmez ve az yersiniz. Bizden bu kadar. Listelere hiç uyamam ama oğluşum beni hizaya getirdi. Bence hepimiz sorunsuz atlatacağız bu şeker olayını da inşallah..

günaydın güzel anneler..bugün pazartesi gününe kadar hafta sonu için tatile gidiyoruz..kendinize çok dikkat edin..hepinizi sevgi ile kucaklıyorum kocaman..

Önemli değil canım ne demek.Gerçekten güzel bir liste.Diyet demek aç kalmak demek değilmiş.Ama şeker yasak işte.Alıştım şekersiz hayata sadece dondurmadan uzak kalmak biraz zorluyor o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…