• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Çok geçmiş olsun Neşe, dr.un sözünden çıkma, yat bari. hiç bir şey bebişlerimizden önemli olmamalı.
Ben de bugün acildeydim, şiddetli baş dönmesi ve kusma şikayetiyle gittim.Serum verdiler. Kanım düşük, biraz enfeksiyon var alt yollarda. Şimdi iyiyim, bugün ölüyorum zannettim, canımdan bezmiştim. Bebeğim iyi mi diye endişe içindeydim yatarken. Neyseki sorun çıkmadı. Lütfen siz de kendinize dikkat edin.

Son düzenleme:
kreacher cim
çok geçmş olsun..ne oldu güzel hamilelerimize nazar mı değdi?
neşecim nasıl acaba?
ay böyle sizden bu haberleri alınca çok üzülüyorum hani hep sanıyordum 3 ay bitince rahatlıcam ama görüyorum ki ilerleyen günlerde de sorun oluyor Allah korusun hepimizi..bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Amin.

biz de dün dr gittik maşallah herşey yolunda ense kalınlığı ölçtü dr çok iyi dedi kan verdim 3 gün sonra çıkacakmış arayacaklarmış beni.cinsiyet için erken dedi ay sonunda çağırdı o zaman 17 hafta olacağız inşallah görür.elleri ayakalrı kıpır kıpırdı gözümün önünden gitmiyor..bir de eşim kameraya çekti defalarca izledim..denize girebilirsin dedi..sevindim

Arkadaşlar çok çok geçmiş olsun..Rabbim şifa versin.... İnş. bişeycik olmaz bebeklerimize...

kızlar günaydın..
ikili testimizin sonuçları iyi çıkmış nasıl sevindim anlatamam..darısı üçlü testimizin başına..

Selam kızlar...
Sezen çok sevindim test sonuçlarına. Darısı 3 lüye...Maşallah.:nazar:
Ben de dün gittim doktora. Doğum tarihi 3 gün daha öne geldi. Bebeğim çok iyiymiş, 698 gr. olmuş. Çok da yakışıklı bir çocuk olacakmış, kız gibi güzel erkek :)))

Günaydın kızlar. Bugün işe başladık biz de oğluşumla. Allah'tan hava serin. 18 Haziranda sınavımız var kızlar henüz yapmamız gereken hiçbirşeyi yapamadık. 1 haftadır yatıyoruz. Bu hafta çok yoğun olacak inşalllah yetiştirebiliriz. Kızlar azıcık bir iş yapsam karnımın solunda bir yer öyle acıyor ki, sizde böyle bir durum var mı? Hani rahme giren o ara sancılardan farklı bu, sürekli bir acı. Lovelicim maşallah yarıyı aştık dimi? Artık yokuş aşağı inicez:)) Sezen de bizi takipte..

Çok geçmiş olsun Neşe, dr.un sözünden çıkma, yat bari. hiç bir şey bebişlerimizden önemli olmamalı.
Ben de bugün acildeydim, şiddetli baş dönmesi ve kusma şikayetiyle gittim.Serum verdiler. Kanım düşük, biraz enfeksiyon var alt yollarda. Şimdi iyiyim, bugün ölüyorum zannettim, canımdan bezmiştim. Bebeğim iyi mi diye endişe içindeydim yatarken. Neyseki sorun çıkmadı. Lütfen siz de kendinize dikkat edin.

Canım çok geçmiş olsun. Enfeksiyon hemen hemen her bayanda var, çok fazla değilse hiç kafana takma. Kanının düşüklüğü için de çekirdekli siyah kuru üzüm yiyor musun?

kreacher cim
çok geçmş olsun..ne oldu güzel hamilelerimize nazar mı değdi?
neşecim nasıl acaba?
ay böyle sizden bu haberleri alınca çok üzülüyorum hani hep sanıyordum 3 ay bitince rahatlıcam ama görüyorum ki ilerleyen günlerde de sorun oluyor Allah korusun hepimizi..bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Amin.

biz de dün dr gittik maşallah herşey yolunda ense kalınlığı ölçtü dr çok iyi dedi kan verdim 3 gün sonra çıkacakmış arayacaklarmış beni.cinsiyet için erken dedi ay sonunda çağırdı o zaman 17 hafta olacağız inşallah görür.elleri ayakalrı kıpır kıpırdı gözümün önünden gitmiyor..bir de eşim kameraya çekti defalarca izledim..denize girebilirsin dedi..sevindim

Hakikaten nazar mı değdi bize? İyiyim şükür canım inşallah hayırlısıyla sorunsuz tamamına ereriz hepimiz. Canım denize girmek için çok acele etme istersen, malum pis sularımız. Bir senecik kendimize dikkat etmeliyiz, gene de kendin bilirsin..

Arkadaşlar çok çok geçmiş olsun..Rabbim şifa versin.... İnş. bişeycik olmaz bebeklerimize...

Saoalsın canım. İnşallah hepimiz sağ sağlim kavuşuruz bebişlerimize...

kızlar günaydın..
ikili testimizin sonuçları iyi çıkmış nasıl sevindim anlatamam..darısı üçlü testimizin başına..

Çok şükür. Senin şimdi 3lüye gerek bile yok. Sadece 1 hormon farklı, onu da ayrıca yaptıırırsın.

Selam kızlar...
Sezen çok sevindim test sonuçlarına. Darısı 3 lüye...Maşallah.:nazar:
Ben de dün gittim doktora. Doğum tarihi 3 gün daha öne geldi. Bebeğim çok iyiymiş, 698 gr. olmuş. Çok da yakışıklı bir çocuk olacakmış, kız gibi güzel erkek :)))

Oh maşallah, hayırlısıyla gelsin kuzucuğun..

kreachercim...maşallah bebişine..ayy benim kızım olursa aday çok desene hem de en yakışıklılarından..maşallaaaaaaaaaaaaah..

neşecimmm..dikkat et kendine emi canım..yorma sakın kendini..ben temiz denize giricem zaten ayrıca yüzmek hamilelikte yapılacak en iyi spormuş bebişe de anneye de çok iyi geliyormuş imkanı olan herkese tavsiye olunur..sadece bikini mayo derdim var:-(

Herkese merhaba.
Dün şeker yükleme testim vardı. 50 gr. yüklediler, 1 saat sonunda tekrar kan aldılar. Tabii o geçen bir saatte ne çektiğimi ben bilirim. Fenalaştım. Ayakta duramıyordum ve kusmaya başladım. Acile kaldırdılar yine. Neyseki kanımı alabildiler. Şeker çok yüksek çıktı. Açlık da tokluk da. 100 gr. yüklememeleri için yalvardım resmen. Dahiliyeciye göründüm. Diyet ve yürüyüşe karar verdik. Kan için solüsyon kan ilaçlarından içicem. Pekmez ve üzüm yiyordum evet ama şeker sebebiyle yasaklandı. Beni çok zor günler bekliyor. Diyet yapmak zor olacak ama katlanmak zorundayım. :sm_confused:

Kreachercim.
geçmiş olsun canım.siz benden çok önde olduğunuz için yaşadıklarınızı okuyup ben de geçeceğim bu yollardan diyorum kendi kendime..bir arkadaşım da söylemişti bana şeker yüklemesi çok fena bişey diye..bununla geçmiş olsun Rabbim dermansız dert vermesin.inşallah yürüyüş ve diyet ile geçer..neden olurmuş ki? senin şekerin varmıydı daha önce? o bir saati bir daha asla yaşamak istemezsin eminim canım..ne zor anne olmak..

Çok teşekkür ederim sezenim.
Maalesef benim geçmişimde tip 2 diyabet var, kilo aldıkça şeker yükseliyor. Benim başıma bunlardan geliyor ne geliyorsa da bu gebelik şekeri daha başka. Sadece gebelikte çıkıyor, doğumdan sonra da kayboluyor ama bazı şanssız kişilerde de ömür boyu yakaya yapışıyor.
Bir de bu 2.trimester hamileliğin en rahat dönemi derler. İlk 3 ay bulantı çekmeye razıyım valla. Ben bir gün bile rahat edemedim, huzur falan kalmadı. İleriki aylarda minik dozlarda depresyon ilacı bile kullanabilirim.
Sen bu rahat dönemlerinin tadın çıkar, umarım senin hamileliğin çok kolay geçer de bir an önce sağlıkla kavuşursun bebişine. Yok şeker yüklemeydi, yok kansızlıktı, yok tetenoz aşısıydı falan derken kafayı yiyecek duruma geliyorsun. Yediklerini takip et, aman kalsiyuma dikkat et. Aman yürüyüş yap, aman yavaş aman şu bu...
Sonra da acaba bebeğim hareket etti mi, acaba bir sorun mu var, kordon mu dolandı...Nasıl doğurucam ben, korkuyorum :)))
Sonra sütüm az, sütüm kesilirse ya... gibi sorun üstüne sorun...
Sabah sabah pek iç açıcı değilim boshayallersmile

Herkese merhaba.
Dün şeker yükleme testim vardı. 50 gr. yüklediler, 1 saat sonunda tekrar kan aldılar. Tabii o geçen bir saatte ne çektiğimi ben bilirim. Fenalaştım. Ayakta duramıyordum ve kusmaya başladım. Acile kaldırdılar yine. Neyseki kanımı alabildiler. Şeker çok yüksek çıktı. Açlık da tokluk da. 100 gr. yüklememeleri için yalvardım resmen. Dahiliyeciye göründüm. Diyet ve yürüyüşe karar verdik. Kan için solüsyon kan ilaçlarından içicem. Pekmez ve üzüm yiyordum evet ama şeker sebebiyle yasaklandı. Beni çok zor günler bekliyor. Diyet yapmak zor olacak ama katlanmak zorundayım. :sm_confused:

Günaydın canım bendede çıktı şeker.50 lik şeker yüklemesi yapıldı ardından 100 lük te yapıldı.Banada herşey yasaklandı napalım bebişlerimiz için katlanıcaz.B12 vitamin eksikliğimde çıktı aynı zamanda vitamin için iğne verdi 10 adet bu akşam 7. iğnemi olucam, şeker için c.tesi tekrar dr. a gidicem şeker içinde insilün iğnesi vereceğini söylemişti.Sana iğneden bahsetmedimi dr. un

Günaydın canım bendede çıktı şeker.50 lik şeker yüklemesi yapıldı ardından 100 lük te yapıldı.Banada herşey yasaklandı napalım bebişlerimiz için katlanıcaz.B12 vitamin eksikliğimde çıktı aynı zamanda vitamin için iğne verdi 10 adet bu akşam 7. iğnemi olucam, şeker için c.tesi tekrar dr. a gidicem şeker içinde insilün iğnesi vereceğini söylemişti.Sana iğneden bahsetmedimi dr. un

Ben 100 gr. için yalvardım da yapılmasın diye, iyi o zaman zorlamayalım, üzmeyelim seni dedi.
Benim jinekolog 50 gr. dan sonra hemen dahiliyeye git, çok yüksek, sana insülin başlarlar dedi. Dahiliyeciler öyle ha deyince zaten insülin vermiyorlar. 100 gr.dan sonra 1-2 değer yüksekde gerek görülüyor ya, benim tip 2 diyabet geçmişim var. Kilo aldıkça ve yediklerime dikkat etmedikçe kiloyla beraber doğru orantıda giden şeker...Açlık 145 çıktı, tokluk da 198...Ben 300 leri de görmüştüm hayatımda. İnsülin kullandım bundan önceki düşükle sonuçlanan hamileliğimde. Tamamen yanlış tedaviydi. Gebeliğe bağlı şeker mi ya da hangi tip şeker bunu çok iyi tespit etmek gerekiyor. Tip 2 diyabette vücutta insülin var ama vücut bunu kullanamıyor. ben tip 2 olduğumu anlamak için özelde bir ton para verip test yaptırmıştım. Dahiliyeci öküz bir doktor bana insülin verdi, ve insan vücudunda olması gerekenden çok fazla insülin depolandı bende. Şeker düşmedi dolayısıyla düşükle sonuçlandı. Tabii bu ilk 3 ay içinde oldu.
Şimdi diyet yaparak ve beraberinde egzersizle durumu düzeltmeye çalışıcam artık.
B 12 eksikliği bende de var, kansızılık da var. Hatta kronik anemi oldum diyebilirim. B 12 eksikliğin vejeteryen tipi beslenme sonucu olmuş olabilir mi?
Diyet yapmak daha doğrusu kısıtlama yapmak çok zor olacak, ,ister istemez canın çekiyor. Bir de benim gibi pis ve cici boğaz biri olunca bilmiyorum, zorlanacağım...

Ben 100 gr. için yalvardım da yapılmasın diye, iyi o zaman zorlamayalım, üzmeyelim seni dedi.
Benim jinekolog 50 gr. dan sonra hemen dahiliyeye git, çok yüksek, sana insülin başlarlar dedi. Dahiliyeciler öyle ha deyince zaten insülin vermiyorlar. 100 gr.dan sonra 1-2 değer yüksekde gerek görülüyor ya, benim tip 2 diyabet geçmişim var. Kilo aldıkça ve yediklerime dikkat etmedikçe kiloyla beraber doğru orantıda giden şeker...Açlık 145 çıktı, tokluk da 198...Ben 300 leri de görmüştüm hayatımda. İnsülin kullandım bundan önceki düşükle sonuçlanan hamileliğimde. Tamamen yanlış tedaviydi. Gebeliğe bağlı şeker mi ya da hangi tip şeker bunu çok iyi tespit etmek gerekiyor. Tip 2 diyabette vücutta insülin var ama vücut bunu kullanamıyor. ben tip 2 olduğumu anlamak için özelde bir ton para verip test yaptırmıştım. Dahiliyeci öküz bir doktor bana insülin verdi, ve insan vücudunda olması gerekenden çok fazla insülin depolandı bende. Şeker düşmedi dolayısıyla düşükle sonuçlandı. Tabii bu ilk 3 ay içinde oldu.
Şimdi diyet yaparak ve beraberinde egzersizle durumu düzeltmeye çalışıcam artık.
B 12 eksikliği bende de var, kansızılık da var. Hatta kronik anemi oldum diyebilirim. B 12 eksikliğin vejeteryen tipi beslenme sonucu olmuş olabilir mi?
Diyet yapmak daha doğrusu kısıtlama yapmak çok zor olacak, ,ister istemez canın çekiyor. Bir de benim gibi pis ve cici boğaz biri olunca bilmiyorum, zorlanacağım...

Ben daha 2 ayımda bir sürü test istemişti dr um hepsini yaptırmıştım normaldi.DR benimkini gebeliğe bağlı buldu.Gebelik bitince bunlarda bitecek dedi ama gebelikte bebeğe çok zararlı dedi özellikle şeker hastalığını.Şekeri hayatımdan çıkardım.Çalışan biri olduğum için diyet listesine tam olarak uyamasamda liste dışından başka şeyler yememeye özen gösteriyorum.Ama dr um sürekli bana söylediği 35 haftalarda ani bebek ölümleri yaşıyoruz şeker yüzünden diyor ve benim canımı çok ama çoooook sıkıyor.Sürekli aynı şeyi tekrarlıyor ama ben bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.:olmaz:

Neee! Ben bunu hiç duymadım ya, 35.hafta mı, ani ölüm mü! Off, tamam gerçek olabilir ama bu da pat diye söylenmez ki birader! Benim de canım sıkıldı şimdi, içim karardı sanki pek aydınlıkmış gibi.
Aklımıza getirmeyelim bari, dikkat edelim yeter.
Diyet listen aklında mı bana bir kaç ipucu verir misin?

Neee! Ben bunu hiç duymadım ya, 35.hafta mı, ani ölüm mü! Off, tamam gerçek olabilir ama bu da pat diye söylenmez ki birader! Benim de canım sıkıldı şimdi, içim karardı sanki pek aydınlıkmış gibi.
Aklımıza getirmeyelim bari, dikkat edelim yeter.
Diyet listen aklında mı bana bir kaç ipucu verir misin?

Yanımda değil canım yarın alırım yanıma sanada yazarım.Çok iyi dr falan dediler bari bende onun kontrolünde geçireyim hamileliğimi dedim.Ama bu şeker olayı çıktıktan beri aynı cümleyi sürekli duydum bu dr dan.Ve çok canımı sıktı zaten bir sürü ilaçdı iğneydi tedirginde oluyorum.Ama başka dr larada sordum eğer eksiklik varsa onun zararı olur iğneler ve ilaçların hiçbir zararı olmaz aksine faydası olur sana ve bebeğine dediler.Yİnede korkuyorum bu ilaçlardan iğnelerden.28 haftalık hamileyim hayırlısıyla sağlıcakla bebeğimi kucağıma alsam başkada bişey istemiyorum.Ama tabi anlaşılan son zamanlarım moral bozukluğu sıkıntı ve tedirginlikle geçecek.Allah hepimizin yardımcısı olsun

İnşallah Nazo, senin de epey ilerlemiş hamilelik, sıkıntı,stresten uzak kal da ilaç,iğne vs. zarar verse vermez diye düşünüyorum ben de, o kadar risk alamaz. Diyete devam edip, sabırla bekleyeceğiz artık.

Sağol kreacher cim teşekkür ederim bakalım c.tesi kontrolüm var düzelen bişeyler varmı görücez.Sende dikkat et.Belkide söyledikleri kadar da kötü değildir.Sadece biz tedbirli olalım diye gözümüzü korkutuyorlar.Sonuçta hamileliği boyunca hiç dr a gitmeyenler var ama sapasağlam çocukları doğuyor dimi

Back