gezmeyi tercih ederim
Harcarız
Şaka şaka. Her yıl değiştirmem tabi de arada neden olmasın. Kalanı da birikir.
Hayal edin yılda 200-300 bin lira para kazanıyorsunuz,
Evinizde şu an bir koltuk takımı tv konsolu masası vs var,
Tchibo mudo vs sitelerde de görüyoruz evinizi yenileyin, kış geldi yeni consept yaratın vs başlıklı resimleri özeniyoruz,
hangimiz tüm eşyaları atıp veya koltukları atıp da yenilerini duvardaki panosuna kadar parkesine kadar sürekli değiştirmek ister?
Parayı buraya da harcar mıyız ?
hiç öle düşünme,zengin olunca değişmeyen insanlar,paramız yok ıkende eşyayay karşıydım,halen öleyim,param var ama ailem kendı zorla aldı koltuk takımını,perdeler onbeş yıllıkdı,geçen yıl yıne kalan parçalardan yapılma tül aldık,makınelerımız eski,kardeşlerım hergün dunya laf sayıyor,zorla geçen yıl buzdolabını değişdiler,ben vermeıdm,onlar verdi,ben bın yılda geçse kullanıyorsam tamamdır,neymış çamaşır makınem dijital değilmiş,22 yıl olmuş alalı,bir sürü laf,5 kg imiş filan filan,param var,ama değişmedim,yatak odam berbattı,derme çatma,geçen yıl zorla çok ındırım yapan bır yer buldum yaptırdım,halen 1980 den kalma tablarlar yemek yıyoruz,çatal takımı desen,1997 eniştemın çeyiz dıye hediye ettiği takım kullanıyoruz,yanı değişmedım,değişmeyeceğim,ben eşyaya para harcanmasına karşıyım,ama çok seyhat ettim,param yokkende bırıktırıp ettim,Şimdi yıllık 300 bin im olması lazım ki düşünebileyim:) Ayda 25 bin e denk geliyor herhalde..
Her neyse..
Şimdi ki gelirimle konuşayım.
Tabii ki her yıl değiştirmem. Bunun hesap günü var. Yıllık 300 bin gelirin zekatı var sadakası var şükrü var.. Tchibo, mudo vs burada gördüklerimizin yanında sokakta onca aç insan var onları da görüyoruz
Ve her yıl abartı ötesi.. Değiştirdiğimde de kullanılabilir durumda olan her eşyamı ihtiyaç sahibiyle paylaşırdım.
Tabii bunları şu an söylüyorum. Eminim sonradan zengin olan onca insan zenginlikten önce benim gibi düşünüyordur. Ama sonrası ortada.
hiç öle düşünme,zengin olunca değişmeyen insanlar,paramız yok ıkende eşyayay karşıydım,halen öleyim,param var ama ailem kendı zorla aldı koltuk takımını,perdeler onbeş yıllıkdı,geçen yıl yıne kalan parçalardan yapılma tül aldık,makınelerımız eski,kardeşlerım hergün dunya laf sayıyor,zorla geçen yıl buzdolabını değişdiler,ben vermeıdm,onlar verdi,ben bın yılda geçse kullanıyorsam tamamdır,neymış çamaşır makınem dijital değilmiş,22 yıl olmuş alalı,bir sürü laf,5 kg imiş filan filan,param var,ama değişmedim,yatak odam berbattı,derme çatma,geçen yıl zorla çok ındırım yapan bır yer buldum yaptırdım,halen 1980 den kalma tablarlar yemek yıyoruz,çatal takımı desen,1997 eniştemın çeyiz dıye hediye ettiği takım kullanıyoruz,yanı değişmedım,değişmeyeceğim,ben eşyaya para harcanmasına karşıyım,ama çok seyhat ettim,param yokkende bırıktırıp ettim,
Dünyayı gezerdim
her yıl onla uğraşılır mı
gezmek ve olmayan yakınlara yardım etmek daha mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?