• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket 300 bin geliriniz ile her yıl evin salonunu yeniler misiniz?

Yılda 300 bin geliriniz olsa, her yıl evin salonunu yeniler misiniz?

• Her sene değil her mevsim değiştirirdim

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    25
  • Anket Kapalı .

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
123
42
Hayal edin yılda 200-300 bin lira para kazanıyorsunuz,

Evinizde şu an bir koltuk takımı tv konsolu masası vs var,
Tchibo mudo vs sitelerde de görüyoruz evinizi yenileyin, kış geldi yeni consept yaratın vs başlıklı resimleri özeniyoruz,
hangimiz tüm eşyaları atıp veya koltukları atıp da yenilerini duvardaki panosuna kadar parkesine kadar sürekli değiştirmek ister?

Parayı buraya da harcar mıyız ?

Harcarız:cool:
Şaka şaka. Her yıl değiştirmem tabi de arada neden olmasın. Kalanı da birikir.

Hayal edin yılda 200-300 bin lira para kazanıyorsunuz,

Evinizde şu an bir koltuk takımı tv konsolu masası vs var,
Tchibo mudo vs sitelerde de görüyoruz evinizi yenileyin, kış geldi yeni consept yaratın vs başlıklı resimleri özeniyoruz,
hangimiz tüm eşyaları atıp veya koltukları atıp da yenilerini duvardaki panosuna kadar parkesine kadar sürekli değiştirmek ister?

Parayı buraya da harcar mıyız ?

Şimdi yıllık 300 bin im olması lazım ki düşünebileyim:) Ayda 25 bin e denk geliyor herhalde..

Her neyse..

Şimdi ki gelirimle konuşayım.

Tabii ki her yıl değiştirmem. Bunun hesap günü var. Yıllık 300 bin gelirin zekatı var sadakası var şükrü var.. Tchibo, mudo vs burada gördüklerimizin yanında sokakta onca aç insan var onları da görüyoruz

Ve her yıl abartı ötesi.. Değiştirdiğimde de kullanılabilir durumda olan her eşyamı ihtiyaç sahibiyle paylaşırdım.

Tabii bunları şu an söylüyorum. Eminim sonradan zengin olan onca insan zenginlikten önce benim gibi düşünüyordur. Ama sonrası ortada.

Şimdi yıllık 300 bin im olması lazım ki düşünebileyim:) Ayda 25 bin e denk geliyor herhalde..

Her neyse..

Şimdi ki gelirimle konuşayım.

Tabii ki her yıl değiştirmem. Bunun hesap günü var. Yıllık 300 bin gelirin zekatı var sadakası var şükrü var.. Tchibo, mudo vs burada gördüklerimizin yanında sokakta onca aç insan var onları da görüyoruz

Ve her yıl abartı ötesi.. Değiştirdiğimde de kullanılabilir durumda olan her eşyamı ihtiyaç sahibiyle paylaşırdım.

Tabii bunları şu an söylüyorum. Eminim sonradan zengin olan onca insan zenginlikten önce benim gibi düşünüyordur. Ama sonrası ortada.
hiç öle düşünme,zengin olunca değişmeyen insanlar,paramız yok ıkende eşyayay karşıydım,halen öleyim,param var ama ailem kendı zorla aldı koltuk takımını,perdeler onbeş yıllıkdı,geçen yıl yıne kalan parçalardan yapılma tül aldık,makınelerımız eski,kardeşlerım hergün dunya laf sayıyor,zorla geçen yıl buzdolabını değişdiler,ben vermeıdm,onlar verdi,ben bın yılda geçse kullanıyorsam tamamdır,neymış çamaşır makınem dijital değilmiş,22 yıl olmuş alalı,bir sürü laf,5 kg imiş filan filan,param var,ama değişmedim,yatak odam berbattı,derme çatma,geçen yıl zorla çok ındırım yapan bır yer buldum yaptırdım,halen 1980 den kalma tablarlar yemek yıyoruz,çatal takımı desen,1997 eniştemın çeyiz dıye hediye ettiği takım kullanıyoruz,yanı değişmedım,değişmeyeceğim,ben eşyaya para harcanmasına karşıyım,ama çok seyhat ettim,param yokkende bırıktırıp ettim,

hiç öle düşünme,zengin olunca değişmeyen insanlar,paramız yok ıkende eşyayay karşıydım,halen öleyim,param var ama ailem kendı zorla aldı koltuk takımını,perdeler onbeş yıllıkdı,geçen yıl yıne kalan parçalardan yapılma tül aldık,makınelerımız eski,kardeşlerım hergün dunya laf sayıyor,zorla geçen yıl buzdolabını değişdiler,ben vermeıdm,onlar verdi,ben bın yılda geçse kullanıyorsam tamamdır,neymış çamaşır makınem dijital değilmiş,22 yıl olmuş alalı,bir sürü laf,5 kg imiş filan filan,param var,ama değişmedim,yatak odam berbattı,derme çatma,geçen yıl zorla çok ındırım yapan bır yer buldum yaptırdım,halen 1980 den kalma tablarlar yemek yıyoruz,çatal takımı desen,1997 eniştemın çeyiz dıye hediye ettiği takım kullanıyoruz,yanı değişmedım,değişmeyeceğim,ben eşyaya para harcanmasına karşıyım,ama çok seyhat ettim,param yokkende bırıktırıp ettim,

Adınıza sevindim.
Ben pek denk gelmedim. Sizin maşallah ınız varmış. 20 li yıllardan bahsediyorsunuz az değil. Şahsen ben kesin değiştirmiş olurdum. Her sene değil tabii ki :)
Bu arada kendimi bir an zenginlere tü pis k.ka der gibi hissettim :KK70: şükür benim gelirim de oldukça iyi. (yıllık 300 bin değil ama:) ) Yaşıma ve bekar birine göre sorumluluğum baktığım kişiler aile vs. fazla. Ama işte öyle olunca bana kalan pek olmuyor. Şükür tabii.

Şartlar ve kişilere göre değişiyor her şey. Ama ben de sizin gibi eşyadan öne seyahat i tercih ederdim. Eh paranın büyük kısmı maaşla gelince seyahat de yıllık 2 haftaya sığmak zorunda oluyor.

düşünüyorum da, alışakana kadar arada baya saçma harcamalar da yapardım galiba, mesela tchibo sitesine girer mesela orda ne diyor kış için hazırlanın, hemen orda gördüğüm her pahalı ürünü alırdım, bakardım internet alışveriş toplamı 800 lira mesela, indirim kuponu var mı diye siteleri aratırdım, kredi kartımda bir kampanya var mı diye bakardım, :p sonra gerisin geri sepetten aldıklarımı eksiltirdim :KK70: hiç olur mu böyle böyle başlardım bu ay limitim 3 bin derdim kendi kendime mesela, 3 bin liralık salonda koltuklara şal, masaya renk renk sıralı vazolar, ne olur tablolar kapı durdurucu ağırlığı vs mesela 12 lira vermem ama 80 lira dese aa çok güzel deyip ilk seferlik alırdım galiba. :KK50:

Sonra bu şekilde giysiler alırdım sitelere girip, daha sonra sonra artık mağazalardan da gördükçe beğendikçe alırdım beğenip aa güzelmiş deyip almamazlık etmezdim pahalı diye, ya da girmediğim mağazalara da girer birkaç ürün bakardım.

Şimdi düşünüyoruz da fakirlere böyle yardım ederdim şöyle yardım ederdim acaba 300 binin 50 binini 5bin5bin olarak gidip ailelere dağıtır mıydım, tabiki çok büyük para illaha ki dağıtırdım, zenginlik aç gözlülük hırsına kapılıyor demekki zenginler, daha çok daha çok derken..

Ama şimdi bakıp bakıp almadığım bazı şeyleri almak çok hoşuma gidecektir eminim ki, ya da gereksiz gördüğüm şeylere gereksiz paralar saçmak ama bu çok aptalca gerçekten de, yani neden şimdi bir vazo alayım ki 300 lira mesela onu koyucam salona da ne olacak, onun yerine sokaktaki adama versem tüm ay geçinecek yada ben aynı şekilde geçinmeye devam etsem o vazoya ihtiyacım mı olacak hayır, :110: o yüzden belki de şimdi sadece salonu süslemek için gereken ihtiyaclarıma belki 500 lira bütçe ayırdıysam o zaman 2 bin lira ayırırırm, sonra yine normal düzende gezmeye çalışırdım başka ülkeler göreyim yeni diller öğreneyim birkaç aileyi kalkındırayım barınak sağlayayım :KK1:

Sağlam olan bir şeyi eski diye hiç atmadık şimdiye kadar. Kırk yıla yakındır kullandığımız mobilyalarımız var hala, eşyalarımız var. Hele ki yılda bir değiştirecem, kalbime iner kalbime!

parayla üllke ülke gezerdim salon da neymiş diyenler hala lider durumda..

Back