• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra gebelik ?

Bence çocuk sahibi olmak; yaş geçiyor diye olmamalı.
Toplum baskısı ile olmamalı.
Kayınvalide veya anneanne torun sevecek diye olmamalı.
Evlilikte bir renk olsun diye olmamalı.
Bebek seveyim diye olmamalı.
Eşim çok çocuk istiyor diye olmamalı.
Yani kısaca eğer anne olmanın maddi ve manevi sorumluluğuna hazır değilseniz olmamalı.
Çünkü maksat çocuk doğurmak değil; o çocuğu yetiştirmektir.
Yani siz hazır hissetmeden çocuk olmamalı.
Ayrıca bir şey dikkatimi çekti herkes en az 2 çocuk diye mi düşünüyor?
Neden 1 çocuk değil ki?
Daha tek çocuğunuz olmadan neden 2.çocuk için endişeleniyorsunuz ki?
Tek olsun ama iyi yetişsin mantığında olduğum için bana garip geliyor.
Bu ekonomik şartlarda herkes en az 2 çocuk diye düşünüyor.
Çok cesaretli düşünceler şaşırdım.
Sanırım ben iskandinav kafasında kaldım.
Yani demek istediğim bence önce siz hazır olmalısınız.
Gördüğüm kadarı ile daha hazır değilsiniz.
Bekleyin.
Önemli olan doğurmak değil yetiştirmek.

(Bkz.Türkiye ve Norveç farkı)
Kesinlikle katılıyorum. Kardeş ile elbette yalnız kalmıyorsunuz ama ülkemizdeki insanların mutluluk oranlarına bakarsak bence az biraz birşey çıkarabiliriz. Sadece ekonomik değil, kültürel, sosyal bir sürü problemimiz var. İnşallah halledebiliriz. Ama mutsuz bireylerden ziyade sağlıklı birey yetiştirmek çok çok önemli.

yaş ilerledikçe tahammül azalıyor ama otuz çok da anormal bir yaş değil ben 26 yaşımda doğurdum bir de otuzda doğururum diyordum ama cesaretim kaçtı çok da uzatmamak gerek

Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince :olamaz:

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç :cry:
Şimdiden teşekkür ederim.
Sakin hazir hissetmeden olur mu bir bakalim diye denemeye bile kalkmayin. "Millet senelerce ugrasiyor da olmuyor korunmasiz ilk iliskide cocuk olmaz" diye dusunup o iliskiyle hamile kalan var. Kesinlikle psikolojik olarak hazir olmayi bekleyin. Ha 31 ha 32 ha 35 Allah hayirli zamanda hayirli evlat nasip etsin tum isteyenlere.

Eşimle de konuşmam gerek ama sanırım bir yıl daha bekleyecek bu zaman zarfında sağlıkl beslenmeye sağlıklı yaşamaya, mevcut dağlık problemlerim için tıbbi destek almaya gayret edip keşke demeyeceğim herşeyi yapmaya çalışacağım :KK200: Bir enstrüman almak planım vardı onunla başlayayım:KK76: hepiniz bi tanesiniz ❤️

Önce soracağım şey anne yakın mı, maddi durumu nasıl?
Eğer anne yakınsa maddi durum varsa 32 de birinci, 34-35 gibi ikinciyi yapabilir.
Kızım 4 yaşında evde arkadaş istiyor resmen.

Ben de ilkini 26 yaşında doğurdum ikinciyi 30 da doğururum demiştim 1 senedir uğraşıyoruz tutturamadık arada bir kimyasal düşüğüm oldu.
Bakalım ovülasyon testi aldım bu ay onunla denedim belki olur mu olur bu ay :)

Önce soracağım şey anne yakın mı, maddi durumu nasıl?
Eğer anne yakınsa maddi durum varsa 32 de birinci, 34-35 gibi ikinciyi yapabilir.
Kızım 4 yaşında evde arkadaş istiyor resmen.

Ben de ilkini 26 yaşında doğurdum ikinciyi 30 da doğururum demiştim 1 senedir uğraşıyoruz tutturamadık arada bir kimyasal düşüğüm oldu.
Bakalım ovülasyon testi aldım bu ay onunla denedim belki olur mu olur bu ay :)
Annem birkaç apartman ötemde. iyi kazanıyorum madden bir sıkıntım yok. Evet 2. Bence de elzem. Nasip olursa ben de istiyorum.

32 de anne oldum..hamike kalmakta da bi sorun yaşamadım..kuzenim dw aynı yaşta birinciyi,38 yaşında da ikinci bebeğini doğurdu...haZır hissetmek önemli bence...tanıdığım bi abla 43 yaşunda doğum yapmış genç kız gibiydi maşallah..

Bu konu kişiden kişiye değişir. Ben kızımı 31 yaşında kucağıma aldım. Şimdi 35 yaşındayım, ikinciye hamileyim. Böyle olması gerekiyordu böyle oldu ama keşke 30 yaşına kadar çoluk çocuk işini halletseydim diyorum. Şimdi kendimi çalışmaya vermiştim. Belli bir yaştan sonra iş hayatına geri dönmek zor oluyor. Özellikle aile yakında olmayınca.
Gerçi iyi yanı da var. Çocuk olmadan önce yatırım yaptık, evimizi aldık. Çocuk için maddi şartları düzgün hale getirdik.
Herkesin şartları bir değil. O yüzden genelleme yapmak da güç.

Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince :olamaz:

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç :cry:
Şimdiden teşekkür ederim.

Ne kadar erken o kadar iyi. Ben 34 de ilkine hamile kaldım. Ama gebelikte problem oldu gebeliği sonlandırdı tekrar hamile kalmam kucağıma almam 36 yi buldu. Öyle ha deyince de hamile kalınmiyor ayrıca. Bunlara ek olarak çocuk büyütmek enerji gerektiriyor.çocuk sahibi olunca keşke 30 da falan dogursaymisim dedim.

İstiyorum ama bir yıl sonra mesela. Yani 32 de gebe kalıp 33 de doğurmak gibi. Ama şu an eve geldiğimde bir bebekle karşılaşmaya hazır değilim. 9 ay boyunca insan manen de hazır hale gelir mi acaba. Offf :silah:
Yani biz kucağımıza aldığımızda çok büyük bir aşk duyduk. Ayrı kaldığımızda acayip özlüyorum. Mesela bazen uzun uyuyor gidip uyandırıyorum :D seviyorum öpüyorum. Ama çoğu zaman da çocuğum biraz yalnız oyna da işime gücüme kendime bakayım diye söylemiyorum. Şimdi kucağımda uyuyor.

Bu konuda tecrubelı bırı olaraktan beklememeni öneririm. 31 yasından sonra yumurta rezervın düşmeye baslar ve bu herkeste böyledir. Sonrasında tüp bebekle uğraşırsın. Şuan iyi olabilir değerlerin ama bir sene sonra erken menepozada girebilirsin. Ben 2 senelık bir tedavı sonrası kavustum ikizlerime. O yuzden beklemeden simdiyi değerlendir. Zor evet uykusuz kalacaksın,en ufak bişeyde hastaneye gidiyosun ama sana gülümseyerek bir bakmaları dünyalara bedel.

geç değil bence.
ben 33 yaşımda evlendim.
şu anda 3.ye hamileyim, 37 yaşındayım
Allah bağışlasın yavrularınızı.
Yaşları çok yakın o zaman, ondan şaşırdım. Bir yandan çok güzel, diğer yandan dehşet zor olmalı. Bir de 4 seneye 3 hamilelik... Benim bedenim kaldırmazdı valla. Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi.

Allah bağışlasın yavrularınızı.
Yaşları çok yakın o zaman, ondan şaşırdım. Bir yandan çok güzel, diğer yandan dehşet zor olmalı. Bir de 4 seneye 3 hamilelik... Benim bedenim kaldırmazdı valla. Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi.
çok sağolun.
1,5 yaş araları

. 34 yaşında hamile kalmayı başarmış biri olarak bence çok da ertelemeyin. Kaldı ki bütün herşey sizin açınızdan normalde olsa sebepsiz infertilite diye de bir gerçek var maalesef. Yanlış anlamayın bu yolda o kadar çok uğraş verdim ki kimse için aynı şeyleri istemem. Birde işte gebeliğimde yaşadığım yok gebelik şekeri yok troid yok erken Doğum riski yıpratıyor insanı. İstiyorsanız eninde sonunda beklemeyin naçizane fikrim.

Cevabını merak ettiğim konulardan bir tanesi🙋‍♀️ Bazı kadınlar doğuştan anaç ruhlu oluyor sanirim onlar hemen evlenip çocuk sahibi olmayı tercih ediyorlar. Çevremde görüyorum bir bebek görseler "çığlık atıp aman Allahım çok tatlı, bıcır bıcır naraları" atıyorlar . Hayatımın hiç bir döneminde öyle bir kadın olmadım, bebekleri çok severim ama ilgilenmek sorumluluk almak çok farklı şeyler sanki . Bende 28 yaşındayım 2 çocuğu olan yaşıtlarım var ama kendimi hazır hissetmiyorum. Sabırsız tez canlı bir insanım, eve geldiğimde kendimi yorgun hissediyorum kendimi çok yoruyorum ,enerjim de sabrım da yok. Kötü mü düşünüyorum bilmiyorum ama ruhen de hazır hissetmek çok önemli bence

Cevabını merak ettiğim konulardan bir tanesi🙋‍♀️ Bazı kadınlar doğuştan anaç ruhlu oluyor sanirim onlar hemen evlenip çocuk sahibi olmayı tercih ediyorlar. Çevremde görüyorum bir bebek görseler "çığlık atıp aman Allahım çok tatlı, bıcır bıcır naraları" atıyorlar . Hayatımın hiç bir döneminde öyle bir kadın olmadım, bebekleri çok severim ama ilgilenmek sorumluluk almak çok farklı şeyler sanki . Bende 28 yaşındayım 2 çocuğu olan yaşıtlarım var ama kendimi hazır hissetmiyorum. Sabırsız tez canlı bir insanım, eve geldiğimde kendimi yorgun hissediyorum kendimi çok yoruyorum ,enerjim de sabrım da yok. Kötü mü düşünüyorum bilmiyorum ama ruhen de hazır hissetmek çok önemli bence

Yooo...ben senden 4 yaš büyüğüm ve hala vaktim var diyorum. Bebekleri seviyorum ama öyle ölüp bitmiyorum (bazılarını sevimli bile bulmuyorum) her kadinin hayat stili farkli oluyor.

Yooo...ben senden 4 yaš büyüğüm ve hala vaktim var diyorum. Bebekleri seviyorum ama öyle ölüp bitmiyorum (bazılarını sevimli bile bulmuyorum) her kadinin hayat stili farkli oluyor.
Çok sevindim 😂 ne bileyim bende böyle düşünüyorum da kötü müyüm diyorum kendime .olursa da olmazsa da şükür derim yani . Çevremde herkes ölüyor çocuk diye de kendimi anormal hissetmeye başlamıştım

Çok sevindim 😂 ne bileyim bende böyle düşünüyorum da kötü müyüm diyorum kendime .olursa da olmazsa da şükür derim yani . Çevremde herkes ölüyor çocuk diye de kendimi anormal hissetmeye başlamıştım

Yok canim ya...niye kötü olasin. Öyle şey olurmu hiç. Bende başkalarının çocuklarına ölmüyorum ve çoğu tanıdığım annelerde ---kendi çocukları haric --- ölmüyorla.
Bende seneye istiyorum ama icimde yanan bir ateş yok vallah :)

Back