• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra gebelik ?

Sizin gibi olduğumuz için 39 da anne olacagım😂😂😂

Bu arada bana da herşey normal dendi ama normallik sadece hormon testi ve yumurta rezervi ile olmuyor
Milyon tane sorun çıkıyor

Bu arada eşin de gitti mi dr a
Biz de istemedik istemedik
İsteyince de olmadı
3 sene o normal denen seyleri düzeltmeye çalıştık
Eşim gitmedi doktora. Düşünmediğimiz için gitmedi. Ben de hastanede çalıştığım için öylesine bir uğramıştım yani, eni konu test falan yaptırmayacaktım ama 8 cm ilk myom varmış haberim bile yoktu. Bu yılmiçinde eşimi de gönderirim artık 🧐

Bak işte tam ikna olmuşken :KK48:

Bu bildiğin piyango o zaman. Kime ne zaman ne vurursa :KK14:
Piyango değil
Demek istediğim şu
Günün birinde anne olmak istiyorsanız şimdiden TÜM kontrollerinizi yaptırın
Bari sorun varsa onları çözersiniz
Sadece kadın değil erkek de dr a gitmeli bu arada

Eşim gitmedi doktora. Düşünmediğimiz için gitmedi. Ben de hastanede çalıştığım için öylesine bir uğramıştım yani, eni konu test falan yaptırmayacaktım ama 8 cm ilk myom varmış haberim bile yoktu. Bu yılmiçinde eşimi de gönderirim artık 🧐
Miyomun yeri önemli mesela
Bunu söylediler mi sana
Bazı milyonlar hamile kalsan da bebeği düşürüyor
Büyüklüğü değil yeri önemli
Riskli yerde ise miyim ameliyatı olunur

19 yasimda anne oldum.hc birsey anlamadm.birlikte buyuduk hamilelikte bile hc bi test yaptrmamisim nerdyse seker vs onemliler disinda smdi 30 a yaklastm gec kaldm diye dusunuyorum smdi de olmuyor bnce gec kalmayn insanin enerjisi kalmiyor smdiki cocklar da farkli

Ben de eşim de çocuk heveslisi insanlar değiliz. Ben 30 yaşındayım ve şu yaşıma kadar hiç ay bir bebişim olsa falan diye hayallerim olmadı. Hatta toplum baskısından da bunaldım. Çocuğu olmuyor bile denildi. Sanki çocuk yapmak zorunda her evlenen.. Neyse.. Şimdi ne hikmetse çok kısa bir süre önce o his geldi içime, Allahtan eşime de aynı zamanda geldi :D 1 ay önce çalışmalara başladık, nasip kısmet.. Olursa tek çocuk düşünüyoruz zaten.. Yani o his bir yerden sonra geliyor, gelmeden çocuk mocuk yapılmamalı bence sırf yaş geçiyor diye.. Ayrıca 30 artık geç bir yaş değil günümüzde..

30 dan sonra gebelik zor olmazda
Bebek bakımı zor gelebilir
27 ve 31 yaşımda doğurdum ama ikincisinde çok daha zorlandım. Ufladım pufladım. İlkinde kızım ile birlikte yerlerde yuvarlanırdım, çok zevkli gelirdi. İkincsindede aynısını yaptım ama hep kendimi biraz daha zorlayarak, sürekli motive etmek zorunda kalarak. Rahatlığa alıştıktan sonra sil baştanda zor geldi illaki ama birzaman sonra enerjide tükeniyor.
Şuan 36 yaşımdayım ve bebek baktiğimi düşünemiyorum. Sabrım kalmadı bu tür işlere. Bebek ve çocuk bakımı çok fazla özveri istiyor. O yüzden yaş hormonsal anlamda sıkıntı oluşturmasada enerji anlamında kesinlikle etkisi oluyor.
Bir bebeğiniz olmasını istiyorsanız daha fazla düşünmeyin derim. Hamilelik yeterince hazırlıyor anneliğe zaten. Oturduğumuz yerde durup dururken tamam artık anneliğe hazırım demeyi beklemek ütopik. Öyle bir his gelmiyor yani eğer onu bekliyorsanız.
Maddi ve manevi sıkıntı yoksa, ve zaten anne olmayı düşünüyorsanız daha fazla ertelemeyin derim.

Ayyy 27 yaşında ana oldum keşke daha önce olsaymışım.
Her şeyi geçtim evham oluyor bir kere cahil olmuyorsunuz evet tecrübe yok ama bir şeylerin ters gittiğinin farkına çabuk varıyorsunuz. Hemen felaket senaryoları kuruyorsunuz 😂
Bir de sabır olmuyor cidden sabır olmuyor. Ablamlar ilk çocuklarını 22 yaşlarında doğurdular 2. De 30 a doğru hep derler yaş ilerledikçe çocuk bakmak zor oluyor diye. Bir de çöküyoruz ya 😂

• Şaşırdım
Reactions: 000
25 imde dogurdum oglumu. Benim icin ideal bi yastı ama herkes icin degisir bu durum. Diger arkadaslarda yazmis her sekilde ilk 2 sene iptal oluyosun. He ben gezmekten, arkadas toplantilarindan vs hicbiseyden geri kalmadim ama yorucu oldu tabiki. Bide 2 yasina kadar emzirdim buda yorucu bence. Ama cani sag olsun yeterki o iyi olsun :) 2 yaşını yeni gecti bende yeni yeni dinleniyorum. 30 gibi 2. Dusunuyorum bakalim. Ama suan asla istemiyorsaniz, hazir degilseniz bence bir sure bekleyin. Uykusuzluk vs yorabilir veya sorumlulugu cok ciddi

Ayyy 27 yaşında ana oldum keşke daha önce olsaymışım.
Her şeyi geçtim evham oluyor bir kere cahil olmuyorsunuz evet tecrübe yok ama bir şeylerin ters gittiğinin farkına çabuk varıyorsunuz. Hemen felaket senaryoları kuruyorsunuz 😂
Bir de sabır olmuyor cidden sabır olmuyor. Ablamlar ilk çocuklarını 22 yaşlarında doğurdular 2. De 30 a doğru hep derler yaş ilerledikçe çocuk bakmak zor oluyor diye. Bir de çöküyoruz ya 😂

Çöküyor muyuz?! :KK57:
Kim çöküyor 30 yaşındakiler mi? 30'dan sonrakiler mi?
Ben anne değilim ama beni annem 30 yaşında iken doğurmuş, kardeşimi de 35 yaşında doğurmuş.
Hatta kardeşinde daha bilinçli bir anneydim, daha sabırlıydım, daha enerjiktim, ilgiliydim der.
Annemin hiç çöktüğünü hatırlamıyorum.
Bu kadar hemcinsimizi gömmeyelim yahu, bazı erkekler 35- 40 yaş civarı daha gencim evlenmeyi düşünmüyorum bile derken; :KK70: kadınlara 30'dan sonra çöküyoruz demek olmasın ama..

30 yaş edebiyatı daha fazla yapmayayım; demek istediğim 30 yaş ve üstü çökme yaşı değil..:cool:

29 umda doğum yaptım. Bana göre idealdi. İkinci çocuğu düşünmüyorum. Hiç çocuksuz günlerimi özlüyorum

Bak işte tam ikna olmuşken :KK48:

Bu bildiğin piyango o zaman. Kime ne zaman ne vurursa :KK14:
aynen
ailenizde tiroit seker varmi bunlari goz onunde bulundurun
benim ailemde herkeste var mesela benim icin kacinilmaz sondu bu yani

Bazen sebepsiz de olmayabiliyor.Arkadasim 4sene sebepsiz infertiliteyle ugrasti ,kacinci tup bebekte oldu.
Bazen de -benim gibi - senede sadece 1-2 defa yumurtlayip,2-3 defa adet gorurken supriz bicimde ikizlere hamile kalinabilir.Ben cok istiyordum ama hic sikayetci degilim.Tersine ikiz diye cok seviniyorum.Yasim 34.Ben kendimce ideal zaman diye dusunuyorum.

Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince :olamaz:

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç :cry:
Şimdiden teşekkür ederim.
biz de sizin gibi özgürlüğe , rahatlığa gezmeye aşırı düşkün bir çifttik , ilk başlarda asla aklıma gelmiyordu 25 yaşında evlenmiştik şu an 30 um ve hamileyim..hayatın daha hamilelikten itibaren o kadar değişiyor ki.. ben olmayacak korkusuyla denemelere başladım nitekim 2 sene olmadı bizim Çok şükür Allah nasip etti çok başka heyecanlar ..ama eşimle olan zamanların tadı da o kadar başkaydı ki iyiki yaşamışım gemi turları yurtdışı haftasonu kaçamkları bir daha uzun süre yapamam sanırım..hamilelikten itibaren tek düşündüğün bebiş oluyor..hazır değilsen ertele .hakkınızda hayırlısı olsun:)

Ben anne değilim ama beni annem 30 yaşında iken doğurmuş, kardeşimi de 35 yaşında doğurmuş.
Hatta kardeşinde daha bilinçli bir anneydim, daha sabırlıydım, daha enerjiktim, ilgiliydim der.
Bu kadar hemcinsimizi gömmeyelim yahu, bazı erkekler 35- 40 yaş civarı daha gencim evlenmeyi düşünmüyorum bile derken; :KK70: kadınlara 30'dan sonra çöküyoruz demek olmasın ama..

30 yaş edebiyatı daha fazla yapmayayım; demek istediğim 30 yaş ve üstü çökme yaşı değil..:cool:
Onu diyen erkekler de hayal dünyasında merak etmeyin, yaş, sigara, stres gibi faktörler sperm kalitesini de etkiliyor ama işin içine girmeyince doktor, hastane kapılarında hiç aklına gelmeyecek sıkıntılar yaşamadıkça insan düşünemiyor.

• Beğen
Onu diyen erkekler de hayal dünyasında merak etmeyin, yaş, sigara, stres gibi faktörler sperm kalitesini de etkiliyor ama işin içine girmeyince doktor, hastane kapılarında hiç aklına gelmeyecek sıkıntılar yaşamadıkça insan düşünemiyor.
Size katılıyorum.
Yaş ilerledikçe doğurganlık kadınlarda azalabilir. Ama kadınlar 30 olunca veya 30lu yaşlara gelince bir anda çökmüyor.Bu abartı bir söylem.Bunu belirttim.

Hatta bazı kadınlar 30lu yaşlarda 20li yaşlardan daha sağlıklı oluyor. (Spor, sağlıklı beslenme, yaşam kalitesi vb)

30 yaşındayım ben de 4 senelik de evliyim, çocuğum yok, buradaki birçok arkadaşa da katılıyorum, içinde bulunduğumuz yaş ay geç kaldım yaşı değil bence de.Bu 4 sene içerisinde hiç düşünmedim, yavaştan şimdi düşünme aşamasındayız, ara ara az daha mı erteselesek diyorum hatta.Siz de hiç geç kalmış değilsiniz ne zaman maddi ve manevi olarak hazır olursanız doğru zaman o olur bence.

• Beğen
Bu kişilikle alakalıdır.
Benimde bir kardeşim var.Ama kuzenim tek çocuk.
Ve benden daha paylaşımcı.
Bu belli olmaz.Çocuğun yetiştirilmesi ile alakalı.
Ayrıca tabi ki isteyen 2,3,4..vs yapar.Sadece burada çoğu kadında öyle bir genelleme var.Ondan neden 2 çocuk dedim.
Bu arada çocuğunuzun yalnız kalıp kalmayacağı hiç belli olmaz.Ben burada ne konular okudum.Keşke kardeşim olacağına olmasaydı diyen.
Ben olsam kendim için 2 çocuk sahibi olmak istersem olurdum.Çocuğum için değil.Çünkü kardeşlerin ileride birbirine destek mi köstek mi olacağı hiç belli olmaz.Bu biraz şanstır.Siz çok iyi yetiştirirsiniz kişiliği bencil çıkar vs.

Hakkınızda hayırlısı.
Çok haklısınız, iki kardeşim var iyi ki varlar, ama ben de 2.çocuğu kendim istiyor diye yaparım, ilk çocuk tamamen kardeşsiz kalmasın diye değil.Maddi ve özellikle manevi olarak yetemeyeceksem , bu süreçlerde yıpranacaksam , istediklerini karşılayacak gücüm olmayacaksa ne bileyim yapmam yani.

• Muhteşem
tamamen kişiye bağlı olmakla beraber erken yaştaki hamilelikler daha kolay. Ama sizin 30 il 32 arasında çok fark yok.Hazır değilseniz beklemeniz daha uygun.

Benim ilk gebeliğim 24 yaşındaydı son gebeliğim 32. Sonuncusunun hamileliğinde epey zorlandım ama bebeğime daha zevkle bakıyorum.

Valla bacım ben çocuk olduktan sonra yıprandığım için herkesi öyle sanıyorum herhalde 😂 çocuk olduktan sonra çöktüm bildiğin çöktüm. Galiba biz aile olarak çocuk değil canavar doğuruyoruz. 😂

Valla bacım ben çocuk olduktan sonra yıprandığım için herkesi öyle sanıyorum herhalde 😂 çocuk olduktan sonra çöktüm bildiğin çöktüm. Galiba biz aile olarak çocuk değil canavar doğuruyoruz. 😂
Valla işin açıkçası biz de daha doğmadan hiç eski enerjimize sahip değiliz😊 Kişiden kişiye değişir tabi ama yaş, çalışma hayatı, stres ister istemez etkiledi beni açıkçası kronik yorgunum ne yalan söyleyeyim

Back