• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra gebelik ?

İstemeden çocuk sahibi olmayı doğru bulmuyorum tabi bazı olumsuzlukları da göze almak gerekiyor bazen 20 yaşında bile olmayıp tedavi gerekebiliyor

Bence hamililiğinizin nasıl gececeği çok önemli. Erken yastaki hamililkler daha sıkıntısız geciyor orası muhakkak. Ama ileri yasta hamile kalıp( 40lı yaslar) sorunsuz hamililk geciren kadınlar da var. İstisnai durumlar her zaman olabilir. 30 yasından sonra bebek sahibi olmak belki enerji anlamında sizi düşürebilir ama akıl saglıgı olarak da ayaklarınız yere daha saglam basar. Hormonlar, yumurta sayısı hop diye değişir mi inanın bir fikrim yok. 28 yasında nisanlı biri olarak söylüyorum tahminen sizin yaslarınızda cocuk sahibi olmaya karar veririm bende, cok fazla değişkenlik göstermez Die umuyorum. Şimdiden kendinizi kasmayın, gercekten su akıp bir sekilde yolunu buluyor.Öneri olarak Alkol ve sigarayı hayatınızdan tamamen cıkarıp, saglıklı beslenmeye ve spora odaklanabilirsiniz bu sürecte de vücudunuzu tempoya hazırlamıs olursunuz. Bizim yaslarımızda kas kütlemizi artırmak zordur ama imkansız değil.

İnanın yaşla hiç ilgisi yok.

Ben 32 de doğurdum ama hiç öyle zorlanmadım. Tabi ki dikkat ettim ama öyle aylarca oflayıp puflamadım. Uykumda rahatsız olmadım uykusuz kalmadım.
Ufak tefek kalça bacak ağrım olurdu. O da magnezyum desteğiyle geçiyordu.

Eşimin kuzeninin eşi 26 yaşındaydı ve onun çok zor geçti. Üstüne doğumu da gecikti. Normal doğum istedi ama olmadı vs.

He ikinci olursa ne olur bilmem. Zira 35+ oldum :) 40 üstü anne olan arkadaşlarım da var.

Neyle ilgisi var hiç bilmiyorum ama yaşla hiç ilgisi yok.

Doğru, şu an aynı zamanda duygusal düşünmekten kendimi alamıyorum ve en olumsuza odaklanıp ikna olmaya çalışıyorum. Ama ittire ittire nasıl çocuk bakılır büyütülür bilmiyorum

Bu hayat ve vücüd senin hayatin ve vücüdün. Yani ben diyorsam yasin sikinti olmadigini, bu ille demek degil ki artik mecburen 3-4 yil bekleyecegini. Sen ne zaman istiyorsan ve maddi manevi sartlar yerinde oldugu zamanda yap bebegi.

Algida iste secicilik var. Bu forumda ve medyada o kadar cok infertilite ile ilgili seyler okuyoruz, duyuyoruz ki. Sanarsin hamile kalmak imkansiz. Yasadigim ülkede vefat nedenlerini en büyügu kalp hastaliklarindan. Topluma sorsan en büyük ölüm nedeni araba kazasi derler cünkü haberlerde hep araba kazasindan bahs edilir.

Ve sanirim dogamiz geregi, insan ve kadin olarak, daha cabuk negatife yöneliyoruz. Bende ilk basta korktum olmaz diye. Ve tam "bence erteliyelim, zaten olmuyor, daha sunu sunu yapmak istiyorum" dedigim ayda hamile kalmistim.

Yani psikoloji önemli birsey. Rahat olmana bak. Yanliz sunu söylemeden gecemeyecegim. Annelik cidden harika birsey. Yorgunluktan öldügünde, onun söyledigi komik birsey ile kahkaha patlatma, anne seni özledim demesi harika birsey. Ancak insanin hele ilk basta hayatini alt üst eden birsey. Uykusuzluk, hormonlar, emzirme,.. Ve bebek ile iletisim kuramiyorsun daha, niye agladigini bilmiyorsun daha, doydumu doymadimi bilmiyorsun daha. Kilavuz ile dogumuyorlar sonucta :)

Yani nacizane tavsiyem, önce es olarak birbirinize doyun. Gezin, tozun. Ne zaman ikinizde "evet hayatimizda yeni bir sayfa acmaya haziriz" dediginizde, calismalara baslayin :) Etrafada kukaklarinizi tikayin. Kendinizi dinleyin sadece.

Çünkü ben tek çocuğum ve kendimi yalnız hissediyorum. Kimsenin,kendi çocuğumun da bu yalnızlığı yaşamasını istemiyorum. İsveç veya norveç te isterse yarım çocuk yapıp :) dünyanın imkanını sunsunlar umrumda değil.
Gelişmemiş ülkelerde çok çocuk yapmanın altında yatan psikolojik etken çoçuklarımızdan birine birşey olursa diğeri yanımızda olsun'dur. Gelişmiş ülkelerde bu tür endişeler olmadığı için tek çocuk kafidir. Ama pedagojik açıdan tek çocuk olmanın zararlarını hala yaşıyorum. Paylaşmayı pek sevmem, kendi dünyam vardır içine pek insan almak istemem. Olursa üç, beş.
Neyse, neticede kısmet olursa en az iki çocuk evet.

Önemli olanın doğurmak olmadığını bildiğim için çocuğu şu an ruhen istemiyor olmam ona duyacağım ilgi ve göstereceğim çaba için endişe uyandırdığından zaten bu konuyu açtım. :eğlence:
Bu kişilikle alakalıdır.
Benimde bir kardeşim var.Ama kuzenim tek çocuk.
Ve benden daha paylaşımcı.
Bu belli olmaz.Çocuğun yetiştirilmesi ile alakalı.
Ayrıca tabi ki isteyen 2,3,4..vs yapar.Sadece burada çoğu kadında öyle bir genelleme var.Ondan neden 2 çocuk dedim.
Bu arada çocuğunuzun yalnız kalıp kalmayacağı hiç belli olmaz.Ben burada ne konular okudum.Keşke kardeşim olacağına olmasaydı diyen.
Ben olsam kendim için 2 çocuk sahibi olmak istersem olurdum.Çocuğum için değil.Çünkü kardeşlerin ileride birbirine destek mi köstek mi olacağı hiç belli olmaz.Bu biraz şanstır.Siz çok iyi yetiştirirsiniz kişiliği bencil çıkar vs.

Hakkınızda hayırlısı.

Bana göre 32 geç bir yaş değil. Ama açıkçası "anneliğe hazır olma" kavramı bana içi boş geliyor. Madden ve çevresel olarak bir bebek için ortam, gelecek planlayıp gerekli düzenlemeler yapabilirsiniz ama duygusal ve fiziksel olarak hazır olmak gercekten imkansız. Nasıl bir bebekle karşılaşacağınızı kesirmeniz mümkün değil. Nasil bir anne olacağınızı da bilemezsiniz. Ben yeğenimle (üstünde çok emeğim var ve annesiyle neredeyse ortak büyüttük) olan ilişkimi kızımla kıyasladığımda arada dağlar kadar fark var. Kendimi şimdiki gibi bir anne olarak hayal etmemiştim asla. 31de ilk, 35te ikinci çocuğumu doğurdum. Sigara kullanıyordum, kiloluydum, yıllarca bekar yaşadığım için düzenli bir beslenmem yoktu. Üzerine de yorucu bir iş ve eğitim hayatım vardı. Bir gece 7 saat uyuduysam diğer gece hiç uyumayabiliyordum. Ama iki çocuğum da tek seferde oldu.

Size söyleyebileceğim tek şey kolay bir bebeğiniz olursa 2, zor bir bebeğiniz olursa (huy, beslenme ve uyku açısından) 4 yılınızı feda edeceksiniz. Dilerim gönlünüze göre olur :)

Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince :olamaz:

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç :cry:
Şimdiden teşekkür ederim.
32 yasinda anne oldum.. acaba erken mi diye sordum hep kendime...

Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince :olamaz:

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç :cry:
Şimdiden teşekkür ederim.
Ben 3,5 sene ugrastm.
32 de hamile kaldım.
Soranlara erteleyebildğin kadr ertele diyorm:)
Dunyanın en güzel seyi ama uykular bile bölük börck suan.
Hazır olmadan yapmayın.
35 de de gayet yapılır çocuk.

Sizinki toplamda mı sekiz cm di. Yani gebelikte büyümüş hali mi sekizdi?
Bende gebelik öncesinde yoktu gebelikte oluştu ve iki buçuk ayda bu boyuta ulaştı . Dr panik yapma sadece sancılı bir gebelik olur kanaman olursa hemen gel dedi. Bir kere yoğun kanama yaşadım henüz başka kanamam olmadı ve miyom büyümesi de durdu. Miyomun tam olarak neden olduğuna dair kesin bir bilgi yok önleyebilecek kesin bişey yok .bilinen şey tıpkı bebek gibi sizin vücudunuzdan beslendiği dejenere olurken kalsiyum vs alıyor büyürken östrojen kullanıyor. Hamilelikte östrojen seviyesi arttığı için türü ne olursa olsun büyüme yapıyor. Ben 8 cm miyomla inanın 5 sn sabit duramiyordum uzanmak vs hiç bir şey kar etmiyor uyku zaten uyuyamadım hiç.
Demek istediğim eğer alınması yumurtalariniza rahminize zarar vermeyecekse çünkü yeri önemli . kesinlikle gebelik gerçekleşmeden kurtulun ondan.🙏🏻 8 cm miyom zaten sancılı adet yaşamanıza ve yoğun kanamaniza neden oluyordur.

Bende gebelik öncesinde yoktu gebelikte oluştu ve iki buçuk ayda bu boyuta ulaştı . Dr panik yapma sadece sancılı bir gebelik olur kanaman olursa hemen gel dedi. Bir kere yoğun kanama yaşadım henüz başka kanamam olmadı ve miyom büyümesi de durdu. Miyomun tam olarak neden olduğuna dair kesin bir bilgi yok önleyebilecek kesin bişey yok .bilinen şey tıpkı bebek gibi sizin vücudunuzdan beslendiği dejenere olurken kalsiyum vs alıyor büyürken östrojen kullanıyor. Hamilelikte östrojen seviyesi arttığı için türü ne olursa olsun büyüme yapıyor. Ben 8 cm miyomla inanın 5 sn sabit duramiyordum uzanmak vs hiç bir şey kar etmiyor uyku zaten uyuyamadım hiç.
Demek istediğim eğer alınması yumurtalariniza rahminize zarar vermeyecekse çünkü yeri önemli . kesinlikle gebelik gerçekleşmeden kurtulun ondan.🙏🏻 8 cm miyom zaten sancılı adet yaşamanıza ve yoğun kanamaniza neden oluyordur.
Yok ben tesadüfen öğrendim varlığını. İlişki sırasında ağrı yapıyordu bazen ama yine de aklıma gelmemişti myom vardır belki diye. Yine de evet riske atmamak gerek başka doktor görüşleri alacağım :KK200:

Yok ben tesadüfen öğrendim varlığını. İlişki sırasında ağrı yapıyordu bazen ama yine de aklıma gelmemişti myom vardır belki diye. Yine de evet riske atmamak gerek başka doktor görüşleri alacağım :KK200:
İnşallah işinin ehli bir doktor bulursunuz 🙏🏻

İlk hamileliğimde 25, ikincide 31 yaşındaydım.
İkisi arasında dağlar kadar fark vardı
İlkini 30lu yaşlarda doğursaydım böyle söylemezdim belki ama şu an çok rahat kıyaslayabiliyorum.
İkinci hamileliğim oldukça zor geçti, doğum ve doğumdan sonrası da. Yani iyileşme dönemleri bile bir hayli fark etti

İlk hamileliğimde 25, ikincide 31 yaşındaydım.
İkisi arasında dağlar kadar fark vardı
İlkini 30lu yaşlarda doğursaydım böyle söylemezdim belki ama şu an çok rahat kıyaslayabiliyorum.
İkinci hamileliğim oldukça zor geçti, doğum ve doğumdan sonrası da. Yani iyileşme dönemleri bile bir hayli fark etti
:KK17:

Ben 32 de doğurdum ama hiç öyle zorlanmadım. Tabi ki dikkat ettim ama öyle aylarca oflayıp puflamadım. Uykumda rahatsız olmadım uykusuz kalmadım.

Eşimin kuzeninin eşi 26 yaşındaydı ve onun çok zor geçti. Üstüne doğumu da gecikti. Normal doğum istedi ama olmadı vs.

He ikinci olursa ne olur bilmem. Zira 35+ oldum :) 40 üstü anne olan arkadaşlarım da var.

benim nenem 52 yasinda dogurmus :)
Olunca oluyor

Bende 30 olmak üzereyim ve çocuk istediğim halde ben maddi olarak bakamazsak diye erteliyorum şuan. Ama şuna da inanıyorum ne kadar hazırlarsan hazırla kendini başına gelmeden anlamayacaksın

Yaşla ilgisi

Yasla ilgisi olmaması en cok beni sevindirir aslında =) sizin adınıza da sevindim sorunsuz gecmiş.

İstiyorum ama bir yıl sonra mesela. Yani 32 de gebe kalıp 33 de doğurmak gibi. Ama şu an eve geldiğimde bir bebekle karşılaşmaya hazır değilim. 9 ay boyunca insan manen de hazır hale gelir mi acaba. Offf :silah:

Eve geldiğinde karşılaşmak tabirine çok güldüm ya. Sanki anne değil baba olacaksın. :KK70:

Tüm gün aklında olacak özleyeceksin. Fotoğraflarına bakacaksın. Dışarıda fazladan geçirdiğin yarım saat 'çok geç kaldım' hissi verecek.
Tabi bunlar isteyip yaptığın için çok seveceğin bir bebekle mümkün. O yüzden heves edene kadar bekle..

Çok isteyerek evlat sahibi olan bir anne baba bile yeri geliyor akşam yemeğini beraber yiyememekten, çayı kahveyi hep soğuk içmekten, film izleyememekten, yorgunluktan, cinsel hayatın sekteye uğramasından isyan ediyor.

Şükür sebeplerimiz çook olsa da bunlar da normal duygular sonuçta.

Valla sizin yasınızdan çok daha geç yaşlarda evlenip çocuk yapanlar var. Mesela kuzenım 34 yasında evlendi. 35 inde anne oldu.. Mesela ben 30 yaşındayım eşimden ayrılıyorum. Belki hayatıma birisini almaya karar versem 35'i geçer. Çocuk olur mu diye o saatten sonra düşünmedim açıkçası. Olursa olur, olmazsa da yapacak birşey yok. Ama ben derim ki içinden geldiği gibi yap. Eminim harika bir duygudur ama hazır hissettiğinde yaparsın. Çünkü bazı kadınlar mesela çocuk çocuk diye içleri kıpır kıpır oluyor. Ben hiç bir zaman öyle olamadım. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Back