Merhabalar. Cok mu gec kaldim bilemiyorum ama bir seyler yazmak istedim.
33 yasindayim, abarttiklarini dusunsem de cevremdekilerin, genelde 25-26 dan fazla gostermiyorsun derler ki ufak tefek biri de diilim.
Cok pahali kremler de kullandim belki erkendi bilemiyorum ama asla gerek olmadigini zamanla ogrendim. Hicbir etkileri oldujlarina inanmiyorum. Hava civa cidden.
4-5 senedir yuzumde oyle pahali kremler serumlar vs kullanmiyorum. Ancak cildimi cidden nemlendirme konusunda titizim. Cikdim yagli ancak nemsiz.
Asla makyajla uyumuyorum ki evet hafta sonu haric ger gun makyaj yapiyorum. Makyajla asla uyumuyorum. Mutlaka temizliyorum. Temizlik icin avene’nin temizleyicisini kullaniyorum. Nemlendirmek icin de yine avene nin nemlendiricisini kullaniyorum. Temzileyici isimlerine bence cok takilmayin. Sadece cildinizi kurutmayan bir sey tercih edin hepsi bu.
Haftada bir kere bir cay kasigi keten tohumunu bir cay bardagi suda kaynatip ilimaya birakiyorum ve su jolemsi bir kivam aliyor. Tohumlarini suzdugum suyu yuzume surup 10-15 dakika bekletiyorum ve once biraz ilik ardindan soguk suyla yikiyorum. Hem muthis bir nem veriyor hem de cildi canlandiriyor temizliyor. Mutlaka tavsiye ederim. Her cilt tipine uygun.
Ve en onemlisine gelmek istiyorum.
Aqua peel. (Hydrofaciala denk diyolar, ondan daha guzel diyenler de var. Hydrofacial yaptirmadigimdan kiyas yapamiyorum)
Muazzam bisiy. İlk yaptiracagimda pahali diye tereddut etmistim. Ancak sonucu gorunce asla pisman olmadim ve sevdigim herkese imkanlari varsa tavsiye ettim.
Muthis bisiy.
İlk iki uygulamayi 15 gun arayla yaptiriyorsunuz. Sonra ayda bir yaptiriyosunuz. Sonra iki ayda bir yaptirabilirsiniz. Dermatolog bu sekilde devam edebilirsin demisti. Ancak maddi imkanlarim elverse, doz asimi olur mu bilmem ama, 15-20 gunde bir yaptiririm kesinlikle :))
Hani tvde goruyoruz ya hatunlarin yuzu cam gibi seffaf tertemiz puruzsuz iste oyle oluyor. Cevremdeki herkes isildiyorsun diyip duruyor. Makyaj yapmadigimda bile duyuyorum bunu.
Aqua peelingi imkaniniz varsa oneriyorum.
Derinlemesine temizliyor ve serumlarla masaj yapiliyor cildinize. İslem sonrasi biraz kizariklik oluyor cunku peeling vs benim cildi kizartiyor birazcik. 1-2 saate yatisiyor.
Bu arada daha ucuz diye amerikan tipi cilt temizligi gibi bisiy duymustum. Hydrofaciala benziyor va dediler. Fiyati da aqua peelingden hayki ucuzdu, dur bunu yaptiriyim memnun kalirsam bir suru para vermem dedim. Nasil pisman oldum. Buhari bastilar ardindan bildigin elleriyle siyah nokta siktilar. Krem filan surduler ancak o sikma islemi oyle hirpaladi ki cildimi en az bir hafta gecmedi izler.
Diyecegim o ki, kremlere serumlara para harcayaginiza guzel bir cilt bakimi ayda bir en ideali.
Cilt yuzeyindeki kirler olu hucreler iyice arinsin ki yuzunuze surdukleriniz derine nufuz edebilsin.
Bol su icmeyi ihmal etmeyin. Ve karaciger ne kadar saglikli olursa cildiniz de o denli saglikli gorunur unutmayin. Bu nedenle yediklerimize de dikkat edelim.
Formul: su+saglikli beslenme+derinlemesine temizlik+nemlendirme :)))
Not: dudak dolgusunu dusunuyorum ciddi ciddi.
Tavsiyesi olanlarin direkt mesajlarini bekliyorum.
Malum bir burun dolgusu maceram olmustu, sifir degisiklik ancak bol husranla sonuclanmisti