Premature Bebekler 30 haftalık doğum yapan premature anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar............ınş sher bızde bebışlerımızı nasıl besldıgımızden bahsederız kısa zamanda bekleyışler bıter saglıkla eve gelırler............ ozge benım sutum de cok degıl ama sagdıkça gelıyoama ben uç dort saatte bı sagıyoırum ya aslında sher dogru dıyo ıkı satte bı olmalı ama bazen hast veya baska bıyere gıdınce heryerde sagmak olmuyo ınş azda olsa bı yasuna kadar beslerım sutumle dıyorum..........ozge ya bızımkıler erken geldı napalım ınş saglıklı ols ıyı ols ınş...........sher benımkıler 11 cc beslenıyolardı sormadım daha..........ınş artar dun gıordum azcık daha toplamışlar ınş gelsınler kucamıza

meraba kızlar sher elmuallim bebişler nasıl fazla yazamasamda en ufak fırsatta girip bakıyorum bebişleriniz iyimi diye merak ediyorum .iyi haberlerinizi bekliyorum

canım ya neredesın.............bılıyorum fırsat bulmak zor ..........ben hastaneden geldım sut goturdum daha ıyıler kuvezdeler azda olsa oksıjen alıyolar 17 cc olmuş beslenmelerı .........ınş daha ıyı olurlar borakmak cok zor ya.........coktatlılar........

meraba kızlar sher elmuallim bebişler nasıl fazla yazamasamda en ufak fırsatta girip bakıyorum bebişleriniz iyimi diye merak ediyorum .iyi haberlerinizi bekliyorum

selema cnm bende hastaneden yeni geldim bebiş iyi olma yolunda hızla ilerliyor yılbaşı akşamı biraz kötüydü beslenmesini durdurmuşlardı dünden beri 5cc ile beslemeye tekrar başladılar senin yaramaz npyo

maşallah cnm ben,im azar azar attırıyorlar beslnemesini oksijendende en kısa zamanda kurtulurlar allahın izni ile inşallah

sher canım ınş.............bebeklerımız kısa zamanda gelsın kucagımıza .........ınş senınkıde ıyı olur ...........sıkıntı olmazsa kılo alıcaklar .........rabbım hepsıne yardım etsın canım.........yarın norolojı muayenesı olucaklar...........kuvezdeler hala .......oksıjenden kurtarmaya calışıyolar ara ara kısıyolarmış ınş kurtarırlar............44 gun oldu.........sanada bol sabır canım

edıka nasıl bebışler..............sen takıplerını nasıl yaptırıyosun asılarını saglık ocagınamı yaprurıyosun...........norolojı ve goz nasıl gıdıyo devlet hastanesımı ozel mı.......ben ınşş cıkarlarsa yıne bu dr lara goturursem bınlar ozel ............bakalım nasıl olur...............
sher yağmurlu nersesınız .........bebekler nasıl..............ınş kavusuruz ınş

canım merhab yeni geldim hastaneden bebiş iyi bakalım 15 cc sonda ile besleniyor .yarın rop muaynesi için dışardan dr gelicek inaşşah bişey çıkmaz çok korkuyorum bu arada nöroloji muaynesi kaçıncı haftada oluyor henüz dru bişey söylemedi bize merak ettim senin muayne sonuçları nasıl çıktı napıyor yaramazlar

masallh canım.........beslenmesı ıyı bence.........benımkıler 17 alıyoo...........gecen hafta rop oldu ıyı cıktı yarın yıne gelıcek bızım dr larda dısardan gelıyo......ınş bısey cıkmaz valla hep tedırgınlık cok zor canım........rop her hafta 42 .haftaya kadar olucak dedı.........norolog da bugun geldı .34. haftada benımkıler........cok sukur ıyıler dedı ama takıp yapıcam dedı altı hafta sonra usg cekılcekmış...........sutun gelıyo dıyınce cok sevındı aman dıkkat et kesılmesın dedı..........ınş kesılmez cok dıkkat etmıyorum duzenlı yemıyorum sagmıyorum...........ama dıkkat etmem lazım sanırım.............senınde ınş ıyı cıkar canım ınş bebeklerımız gelır bıran once............senınkı kac kılo sımdı..............

hangı hastanedesın..............

göztepe mdical parktayız canım. perşembe rop sonucu 2.evrede çıktı sürekli takip edeceklermiş 3.evreye geçerse ameliyat olması gerekebilimiş umarım ilerlemez canım ya çok endişeleniyorum vallahi ....sütünün gelmesine çok sevindim umarım devam eder benim çok azaldı yetmiyor yavruma zaten gaz sorunu var biberon ilede beslenemiyormuş benim yaramazdı 35+1de bugün yaramazların büyümesi çok güzel allah nazarlardan saklısın...yağmurludan haber varmı? nasıl bebişi nitrik oksiti sordu görüşebildimi drile acaba cnm ya merak ediyorum .

soraya bebişinin test sonucu nasıl???

aslında yakınsın bana evın hastaneye yakınmı...........ben atasehırdeyım........hastane umranıuyede arabayla yakın ama trafık olunca sıkıntı oluyo...........ınş rop ılerlemez canım.........takıp olucak devamlı.......benımkılerde 35 doldu 36 ya gırdıler bu hafta haftaları yakın senınkıyle........ınş bızde alırız kucamıza senınkı sua kaç kılo........cınsıyetı neydı.........kız dı dımı..........benıuım rop ıyı gectı ama her hafta gorucem dedı salı yıne gelıcek ınş canım sıkıntı cıkmadan eve gelseler ınş .........noroşlojı gordumu ............cok sukur ıyı gectı ..........hastaneden cıkınca esg ceklıecek dedı sutum ıyı ınş aman sakın kesılmesın dedı dr.......17 cc ıle beslenıyılar ama hala ccok muınıkler ya...........en ıyı olan 1 270 su an ...........oksıjen cok az alıyolar ar ara deneme yapıyolar sanırım .............yagmurluyu bende merak edıyorum ınşşş ıyııdır oda ınş kavusurus bebeklere canım..........

benımkıler daha bıberona gecmedı kılo vermesınler dıye sanırım bıkac hafta sonra baslanır sanırım yanı daha bı ay daha ordalar gıbı...........bolbol sıvı ıç sakın sende dıkkat et sutune canım kesılmesın cok faydalı onlar ıçın sutumuz..............

canım benim ya hadtaneden yeni geldim dr güzel haberler verdi....senin bebişleirnde zamanla oda olur benimkini deniyorlar zaten biberonu ama ememiyor kalanını sonda ile veriyorlar 5 cc kadar biberon ile alıyormuş emmesi güçlenince bana vericekelr ben emzirebilecem beslenebilirse taburcu edebilimiş dr herşey onun beslenmesine kaldı şimdi çok şükür çok faza sıvı alıyorum 2 saatte bir sağıyorum ama çok az çıkıyor yetmiyor beslenemsine günde kaç kez senin bebişleri besliyorlar

muallımcım 1500 gecınce bıberonu baslıolar .....o zmana kadar sonda ıle beslenıyolar...ama cok cabuk gecıolar senınkılerde hızla kılo alacaklar annesı yeterkı ..moralınız yuksek tutun..cok zor ama beklemekten baska yapacak bıseyımız yok..allahım en kısa zmanda kucaklarınıza versın saglıkla...shercım bol sıvı tuket sutun sana cok lazım canım..bebklerımız erken dogdugu ıcın bebgımızn vucudunun gelısmıne gereklı olan hersey anne sutunde varmış..her anne bebgıne özle süt üretirmiş ...dr solemıstı..

oge ınş canım sabırla beklıyorum opt senın bıdıkları...........evet sut gercekten onemlı her annenınkı bebeklerıne goreymış hele premature olunca annenın sutu ıkı kat proteın ve vıtamın ıcerırmış ınş keslımezde azda olsa verırız canım ...........
shercım ooo maltepemı nerdeyse her hafta ordayım eskıden orda oturuyodum sımdı atasehırdeyım ama arkadaslarım orda sık sık gıderım ben tam neresı ınş bıgun bebışlerımızle buluşuruz...........ınş rop da sıkıntı yasamazsın bende tabı her hafta onemlıymış ben norolojı yaptırdım dısardan geldı oda neden senın olmadııkı daha sonra gec olmasın..............ınş canım bıberona gecerler canım ya zorlanıyoo dımı ınş guçlenırler kısa zamanda..........evet trafık cok var e 5 te allahtan benım hastane umranıyede arayollardan gıdıyorum arabayla cok trafıge gırmıyorum ıyı oluyoo.........rabbım nerde varsa ıyı etsın ınş yagmurlu nerde nasıl ınş ıyıdır...........benım bırının kılosu 1 270 ınş haftaya daha ıyı kılo alır ya hepsıde ınş benımkıler 17 cc uç saatte bı alıyolar sanırım gunde sekız defa

bebislerinin hepsi iyi olmasina cok sevindim izlar az kaldi cogu gitti azi kaldi biraz daha sabir edin zaten kendi kendine nefes alabildikleri zaman ve yeterince kiloya ulastiklari zaman bide biberon ile beslenebildigi zaman hersey bitmis demek
benim bebegimin test sonucu da temiz cikti beyni az da olsa gelisiyormus dedi doktor yani gerilemiyormus az da olsa ilerliyormus cok sevindim bunu duyunca belki hic normal olamiyacak ama en azindan yuvarlanmak emeklemek yada surunmeyi yapabilir buna bile raziyim allahtan

canım soraya sagol canım ınş beklıyoruz ıyı olur hersey.............
canım bebegın ıçın cook sevındım cok...........ınş daha ıyı olur kım bılebılır kı ınş tahmınnınden dahada guzel olur hersey..............rabbım tum annelerı sevındırsın.........

canım ben takiplerini geçen aya kadar aydında yenidoğan uzmanına götürüyordum şimdi çorumdayım burda dün çocuk doktoruna götürdüm şimdiye kadar ayda 1 defa muhakkak hep özellerine götürdüm aşılarını sağlıkocağına götürüyorum ben hemşireyim ve sağlıkocaklarına güveniyorum. eğer mümkünse aynı doktorlara götür bence ben ankarada doğum yaptığımiçin bu mümkün olmadı ama isterdim çünkü yeni doktor demek yeni tahliller koşuşturmacalar demek oluyor.ben nörolojiye götürmedim aydındaki doktorumuz hiç gerek yok dedi eğer ben gerekli görürsem götürürsünüz dedi ama gözlerini hiç ihmal etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…