30 bin lira ceza, 4 bin lira masraf, üstüne ailem, üstüne boşanma aşaması

Den

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
1.519
1.069
Güncelleme 9.sayfada hanımlar :)
Benim derdim çözüldü, Allah buradaki herkesin derdine derman versin..
Yorum yazanlara da çok teşekkür ederim :)
Ben bugün size biraz gerçek dertlerden bahsedeyim hanımlar :)
Bizim turistik bir bölgede arsamız vardı, babam birkaç yıl önce oraya butik otel gibi bir yer yapmak istedi inşaatımız şu an bitmek üzere ve önümüzdeki sezon açabilecek duruma gelecek.
Babam inşaatı ilk kez yaptığı için haliyle usülleri harfiyen bilememiş, ve bazı hatalar yapmış sanırım şu an 30 bin lira para cezası geldi. Bunun üzerine de bir de strese girmiş ve hasta olmuş zaten yaşı da olan birisi bizim bu hastalığından sonradan haberimiz oldu.
Bunun üstüne bir de geçen hafta Arabam arızalandı 4 bin lira masraf çıktı bir de üstüne üstlük 1 haftadır sanayide ve biz gittiğimiz yerde mahsur kaldık. Arabanın arızalanması da şöyle oldu yıllık bakım zamanı gelmişti ve annem d...ye gidelim diye tutturdu. Zaten babamın yanından yeni gelmiştik o dediğim turistik bölgeden, evimizde temizliğe yeni girişmiştik ev zaten 2 aydır kapalıydı, evin temizliği bilmem ne derken Arabayı bakıma sokmaya fırsat kalmadan yola çıktık sonra da olanlar bu... Ayrıntılı yazdım çünkü
Anlaşılacağı üzere Annem aynı çocuk gibi, yani 5 yaşında çocuktan farkı yok. yaptığı her şey düşüncesizce düşünmeden etmeden yapar ayrıca anne konumunda bir figür ne yazık ki değil benim hayatımda. Bu arada belirteyim ben hakaret etmek için yazmıyorum olan şeyi yazıyorum sanki
O benim annem değil de ben onun annesi gibiyimdir. düzelecek bir kadın da değil.umutsuz vaka :)
Ve ben yoruldum artık her şeyin üst üste benim sırtıma binmesinden.Ben zaten kötü bir evlilik atlattım,eşimde kurtuldum şimdi başıma bunlar çıktı. ayrıca hem benim de bir hayatım var; hayallerim var kpss ve alese hazırlanıyorum ders çalışmam gerekiyor ve benim strese girmemem gerekiyor inanın bu sene kapağını bile açamadım. Aslında benim tek yapmam gereken sakin kafayla huzurlu bir şekilde hiçbir şeyi dert etmeden ders çalışmam ve hedeflerime yönelmem. Ama ne mümkün! Kafamı bir türlü toplayamıyorum her gün annemin yaptığı hataların sorunlarıyla karşılaşmak zorunda kalıyorum. mesela geçen gün yemek yapmayı unutmuş, kendisi de gezmeye gitmiş ortada kaldım sinir oldum kendim yaptım.bir kere de anahtarı almış gitmişti kapıda kaldım.
gibi gibi daha bir çok şey var.
Bunların dışında otelin işletmesi meselesi de kafama takılıyor o yer düzgünce işletilse çok güzel para getirir aynı yerde halamların, amcamların da oteli var oradan biliyorum.adamlar otellerini açıp yüklerini tutalı yıllar oldu.biz hala ortada geziyoruz, ağız açıyoruz. annem desek o işi hayatta yapamaz kadının kendinden haberi yok diyorum , eee baba hasta, ben tek başım mı yapayım diyorum bir yandan da geleceğe yölik güzel bir hayat kurma imkanı diyorum.a
Başka birine kiraya versek ki almak isteyen birkaç kişi var, ama öyle de hem kazancı az oluyor hem de güzel korumuyorlar yıkıp döküyorlar zarar veriyorlar.babamın emeği de var. Tek htası zamanında yapmamış olması.
Gidip istanbul gibi yerlerde düşük maaşlı işlerde çalıştım milletin afrasını tafrasını çektim kocamın sen kapıcı maaşı alıyorsun temizlikçi parası alıyorsun laflarını çektim. Avm ye git, mağazaların önündrn geç hiçbir şey alama, sümüğünü sarkıt geri gel.(öğretmenim özelde çalışıyordum)
Yani ailem yüzünden sürekli kaybettim onların hataları bana da yansıdı.ama artık sıkıldım, çok sinir oluyorum.tahammülüm kalmadı, bir hatayı daha kaldıramıyorum hemen bağırıyorum.. Ne yapacağımı da bilmiyorum.sıkıntıdayım hanımlar

Son düzenleme:
Bizim turistik bir bölgede arsamız vardı, babam birkaç yıl önce oraya butik otel gibi bir yer yapmak istedi inşaatımız şu an bitmek üzere ve önümüzdeki sezon açabilecek duruma gelecek.
Babam inşaatı ilk kez yaptığı için haliyle usülleri harfiyen bilememiş, ve bazı hatalar yapmış sanırım şu an 30 bin lira para cezası geldi. Bunun üzerine de bir de strese girmiş ve hasta olmuş zaten yaşı da olan birisi bizim bu hastalığından sonradan haberimiz oldu.
Bunun üstüne bir de geçen hafta Arabam arızalandı 4 bin lira masraf çıktı bir de üstüne üstlük 1 haftadır sanayide ve biz gittiğimiz yerde mahsur kaldık. Arabanın arızalanması da şöyle oldu yıllık bakım zamanı gelmişti ve annem d...ye gidelim diye tutturdu. Zaten babamın yanından yeni gelmiştik o dediğim turistik bölgeden, evimizde temizliğe yeni girişmiştik ev zaten 2 aydır kapalıydı, evin temizliği bilmem ne derken Arabayı bakıma sokmaya fırsat kalmadan yola çıktık sonra da olanlar bu... Ayrıntılı yazdım çünkü
Anlaşılacağı üzere Annem aynı çocuk gibi, yani 5 yaşında çocuktan farkı yok. yaptığı her şey düşüncesizce düşünmeden etmeden yapar ayrıca anne konumunda bir figür ne yazık ki değil benim hayatımda. Bu arada belirteyim ben hakaret etmek için yazmıyorum olan şeyi yazıyorum sanki
O benim annem değil de ben onun annesi gibiyimdir. düzelecek bir kadın da değil.umutsuz vaka :)
Ve ben yoruldum artık her şeyin üst üste benim sırtıma binmesinden.Ben zaten kötü bir evlilik atlattım,eşimde kurtuldum şimdi başıma bunlar çıktı. ayrıca hem benim de bir hayatım var; hayallerim var kpss ve alese hazırlanıyorum ders çalışmam gerekiyor ve benim strese girmemem gerekiyor inanın bu sene kapağını bile açamadım. Aslında benim tek yapmam gereken sakin kafayla huzurlu bir şekilde hiçbir şeyi dert etmeden ders çalışmam ve hedeflerime yönelmem. Ama ne mümkün! Kafamı bir türlü toplayamıyorum her gün annemin yaptığı hataların sorunlarıyla karşılaşmak zorunda kalıyorum. mesela geçen gün yemek yapmayı unutmuş, kendisi de gezmeye gitmiş ortada kaldım sinir oldum kendim yaptım.bir kere de anahtarı almış gitmişti kapıda kaldım.
Bunların dışında otelin işletmesi meselesi de kafama takılıyor o yer düzgünce işletilse çok güzel para getirir aynı yerde halamların, amcamların da oteli var oradan biliyorum.adamlar otellerini açıp yüklerini tutalı yıllar oldu.biz hala ortada geziyoruz, ağız açıyoruz. annem desek o işi hayatta yapamaz kadının kendinden haberi yok diyorum , eee baba hasta, ben tek başım mı yapayım diyorum bir yandan da geleceğe yölik güzel bir hayat kurma imkanı diyorum.a
Başka birine kiraya versek ki almak isteyen birkaç kişi var, ama öyle de hem kazancı az oluyor hem de güzel korumuyorlar yıkıp döküyorlar zarar veriyorlar.babamın emeği de var. Tek htası zamanında yapmamış olması.
Gidip istanbul gibi yerlerde düşük maaşlı işlerde çalıştım milletin afrasını tafrasını çektim kocamın sen kapıcı maaşı alıyorsun temizlikçi parası alıyorsun laflarını çektim. Avm ye git, mağazaların önündrn geç hiçbir şey alama, sümüğünü sarkıt geri gel.(öğretmenim özelde çalışıyordum)
Yani ailem yüzünden sürekli kaybettim onların hataları bana da yansıdı.ama artık sıkıldım, çok sinir oluyorum.tahammülüm kalmadı, bir hatayı daha kaldıramıyorum hemen bağırıyorum.. Ne yapacağımı da bilmiyorum.sıkıntıdayım hanımlar
Evet bazen Ailelerimizin tercihlerini yaşıyoruz fakat artık onlar geride kalsın. Siz artık yetişkin bir kadınsınız. Madem babanız oteli yaptı siz de çabalayın, en azından otel işleten akrabalarınizdan destek alın ve ise koyulun.
Babanız yine başında olsun siz işletin.

Baktınız işler yolunda devam edin yoksa düzgün birilerine kiraya verin.
Kira kontratina maddeler eklersiniz. İşletmeyi alan daha kontrollü davranır.

• Beğen
Reactions: Den
Koskoca kadınsınız anneniz size niye yemek yapsın onu anlamadım?ayrıca o araba yola gittiği için değil zaten bozulacaktır 4 bin masraf yola gitti diye çıkmaz.Babanız da yaşlıysa zaten o oteli kim işletecek?otel açacaksanız niye ona kanalize olmaktansa kpss falan uğraşıyosunuz?

Ben olsam yapılandırmayı bekler, borcu yapılandırır ve bir güzel otel işletirdim.. araba için kıyı da köşe de hiç birikmiş yok mu?
Arabanın masrafı belimizi bükmedi, çok şükür ödedik de benim sinir olduğum annemin düşünmeden etmeden göstermiş olduğu davranış.

Kapıcı maaşları temizlikçi maaşları alıyorsun demek ne demek çok ayıp bence, Onlar insan değil mi?

Size gelince, ben sizin yerinizde olsam kendi geleceğini Düşünürüm, o kadar yıl okudunuz heba etmeyin derim, atanmaya çalışın, kariyerinin olsun mal gelip geçici bir şey ama meslek hep olacak bir şey.

Sonuçta o oteli size güvenip yapmadılar, elbet bulunur çaresi, bizimde otobğsmğz var basında kimse yok mecbur şoför sürüyor, 2000 lira şoför alıyorsa aylık en fazla bize 1000 lira geliyor, anlayacağınız şoför bizden daha çok alıyor ama mecburuz onunda ekmek kapısı bu işler böyle mecbur kabul edeceksiniz bazı seyleri

Arabanın masrafı belimizi bükmedi, çok şükür ödedik de benim sinir olduğum annemin düşünmeden etmeden göstermiş olduğu davranış.

anneniz de belki yorulmuştur artık? yaşı dolayısıyla. yemek yapmamışsa dışarıdan yiyin, kapıda kaldıysanız arabanız varmış gidin bir yerler de oturun.. bence bazen annelerimize çok yükleniyoruz

Evet bazen Ailelerimizin tercihlerini yaşıyoruz fakat artık onlar geride kalsın. Siz artık yetişkin bir kadınsınız. Madem babanız oteli yaptı siz de çabalayın, en azından otel işleten akrabalarınizdan destek alın ve ise koyulun.
Babanız yine başında olsun siz işletin.

Baktınız işler yolunda devam edin yoksa düzgün birilerine kiraya verin.
Kira kontratina maddeler eklersiniz. İşletmeyi alan daha kontrollü davranır.
Ben işletme olayını daha önce hiç yapmadım,ama dediğiniz gibi akrabalardan yardım almayı deneyebilirim.sorar soruştururum yapmaya çalışırım.

anneniz de belki yorulmuştur artık? yaşı dolayısıyla. yemek yapmamışsa dışarıdan yiyin, kapıda kaldıysanız arabanız varmış gidin bir yerler de oturun.. bence bazen annelerimize çok yükleniyoruz
Olaylar sadece o olsaaaaaa :)

30 binlirayi yapilandirma sansiniz var mi peki ceza kesilince otel inşaatı devam mi ediyor durdu mu.

Oteli babaniz mi isletecek peki yaşı var ise nasil yapacak ki cok zor olur.

Geçmiş olsun bu arada.

Madem bina var bence oteli sen işlet panpa
Elinde otel binası gibi bir hazine varken değerlendir boşver kpss ales şeklinde sürünmeyi atanacağının bir garantisi yok ki.
Evet ama b planım olsun diye yapıyorum. Otelin de bir garantisi yok baksana ceza bindi ,belki ruhsatta da sorun çıkar.babama çok güvenemiyorum

Ben olsam hiç atanmak ile uğraşmazdim ya.Gider işletirdim oteli yeri de güzelmiş hem. Annenize de test yaptırın bazı değerleri düşük demek ki

30 binlirayi yapilandirma sansiniz var mi peki ceza kesilince otel inşaatı devam mi ediyor durdu mu.

Oteli babaniz mi isletecek peki yaşı var ise nasil yapacak ki cok zor olur.
İnşaatı durdurdular, ama babam yapacağım diyor.zamanında yapmadı yapsa şimdiye imar affı ile her şeyi affedilirdi amcamların falan hep öyle oldu.şimdi işimiz yok babamın hatalarıyla uğraşıyoruz

Olaylar sadece o olsaaaaaa :)

tabi ki yaşadıklarınızı siz bilirsiniz ama inanın ki yaş geçtikçe değişiyor insan.

annem ameliyat olacak doktor araştırdım buldum randevu tarihini erkene aldırdım falan baya uğraştım arıyorum anne bak tarih şu doktor şu diyorum cevap yok :KK70: anne cevap versene diyorum düşünüyorum diyor :halay:

mesela benim babam vefat etti abim de evde yoksa yemek için çok bir özenmezdi ablam sürekli bundan şikayet ederdi.
annem bizi sakinleştirmez çoğu zaman daha da kızıştırır ortalığı, bilinçli yapmaz ama biz o esnada fena gaza gelmiş oluruz.

bunlarda bizim en basit şeylerimiz.. demek istediğim yaşlandıkça böyle oluyor, anlayış gösterin :)

Seçimlerinizin ve şanssızlıklarınızın acısını biraz ailenizden çıkarıyorsunuz gibi geldi.
Öğretmen olmak sizin seçiminiz, kaç yıl önce mezun oldunuz ve branşınız ne bilmiyorum ama öğretmenlerin atamaları bildim bileli bu şekilde.
Aileniz sizi okutmuş sonuçta...
evlendiğiniz adamla nasıl evlendiniz bilmiyorum, sanmıyorum ki görüşmemiş olun. Böyle kaba, sizi aşağılayan birine en azından ömrünüzü vermemişsiniz... zararın bir Yerinden dönmüşsünüz ama hala söylediklerini önemsiyor gibisiniz. Yapmayın.
Babanıza geçmiş olsun, herkes hata Yapar, 30 bin lira böyle bir işe kalkıştıysanız çok büyük bir kayıp değil. Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey Yok.
Bence sınavları fazla onemsemeyin, elinizde bir aile işletmeniz var ve önünüzde bu işten güzel kazanan örnekler. Bunu değerlendirin. Memuriyet fazla abartılıyor :)
Annenizin yemek yapmamasına bir şey diyemedim. Kocaman kadınsınız :) yapıverin.
Kapıda kalma siniriniz de garip, anahtarınız neden Yok? Sözleştiniz de mi bıraktı?
Araba için arada hayır demeyi öğrenin, hele ki tehlike görüyorsanız.

Biraz yorgunsunuz sanki, bu kadar buyumesin gözünüzde hiç bir şey, gencecik kadınsınız üstesinden gelirsiniz :)

İnşaatı durdurdular, ama babam yapacağım diyor.zamanında yapmadı yapsa şimdiye imar affı ile her şeyi affedilirdi amcamların falan hep öyle oldu.şimdi işimiz yok babamın hatalarıyla uğraşıyoruz
Oteli isletecekseniz siz isletin derim,ama oyle akrabaya filan hic danışmayin 7 kat yabanci ile halledin isinizi,akrabalar olan iside bozmaya calisir moralini bozarlar.

X