- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
slm kızlar direk konuya gireyim, üç yaşında bi oğlum var, temmuzda bastı üç yaşına...önceden beridir sütle arası hiç iyi olmadı zaten, ama şu son zamanlarda iyice bıraktı, kesinlikle içmek istemiyor...
birsürü yöntem denedim, biberonla içmeyebilir dediler, bardakla verdim içmiyor, hatta bir paket pipet aldım. çünkü pipetle meyve suyu falan içmeyi çok seviyor, acaba sütüde içermi ki diye aldım ama asla içmiyor...
kahvaltı gevrekleri aldım, sütle karıştırıp verdim asla yemedi, hani şu kıtırlar varya nesguik falan gibi, onlardan aldım yine yemedi,
off kızlar denemediğim yöntem kalmadı ama yok yok yok asla içmiyor...
diyeceksiniz ki peynir yoğurtla destekle protein ihtiyacını, kızlar inanın peyniri bir çatal zor veriyorum ağzına yemiyor, yoğurdu da en fazla iki kaşık, oda kaşığın ucuyla
naptıysam çare bulamadım...tiksinmiştir ara ver dediler çevremdekiler, ara verdim bir aya yakın hiç vermedim...sonra tekrar denedim yine içmedi...
napıcam kızlar nolur annelerden bilenlerden tecrübelilerden akıl fikir tavsiye öğüt ne varsa istiyorum
abarttığımı düşünmeyin nolur kızlar, süt içmeyen çocuk büyütmek çok zormuş...en azından geceleri yatmadan önce yarım bardak bile olsa içse çok gerekli bişey bu...
az önce uyutmadan önce yine süt getirdim verdim, ağzına aldı biberonu bir yudum bile almadan geri verdi, acaba şekerlimi sever diye şekerli veriyorum almıyor, şekersiz veriyorum az şekerli derken hepsini yaptım yok yok yok olmuyor içmiyor asla....
cevap bekliyorum kızlar...
içmesin canım, artık sütün faydasının olmadığı kanıtlandı, diğer besin maddelerinden yemeli ama özellikle yumurta, belki peynirli krep tarzı bişeyler yaparsın zeytinle göz, kırmızı biberle ağız yaparsın, benzer oyunlarla yer belki
zaten yatarkende bişey yiyip içmemesi gerekiyor, artık 3 yaşında çünkü, bebeklikteki gibi ihtiyacı yok
niye bu kadar zorluyorsun içsin diye.benim küçük oğlum 1,5 yaşında anne sütünü bıraktıktan sonra hiç süt içmedi.maaşallah boylu poslu,kaslı bir delikanlı oldu.zorlamayın bence
içine meyve koy blendırla çek yada direkt meyveli süt al ver olmaz mı?
canım haklısın ama hiç sütsüz peynirsiz yoğurtsuz yumurtasız olurmu , ben sadece süt olarak başlık açtım ama inan peynir yoğurt yumurta bunlarıda yemiyor..sağlıklı hiçbişey yemiyor...keşke tek süt olsa razıyım...
meyveleri yoğurt içine koydum yememişti, ama sütle denemedim hiç..hangi meyvelerle yapabilirim muz gibi falanmı?
sıkıntı yapmayın, ben annemi emmemişim bile... dana kemik suyu içirmişler. boyum kısa değil (1.70), bağışıklığımım maşallahı var (son 5 senedir hiç hasta olmadım) sadece aileden gelen böbrek taşı yaşadım yatacak kadar hasta olmadım hiç en fazla 2 gün sürüyor, dişlerim iri ve sağlıklı. kısaca üzülmeyin, doktorunuza danışarak kemik suyu içirebilirsiniz.
nasıl içirmişler ki canım ya ben kıızm 3 yasında ve hıc ıcırmemısımdır kemık suyu nerden alıcaz yaa dana kemıkmı
nasıl içirmişler ki canım ya ben kıızm 3 yasında ve hıc ıcırmemısımdır kemık suyu nerden alıcaz yaa dana kemıkmı