3 yaşında oğlum asla süt içmiyor delirmek üzereyim :( nolur akıl verin..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
slm kızlar direk konuya gireyim, üç yaşında bi oğlum var, temmuzda bastı üç yaşına...önceden beridir sütle arası hiç iyi olmadı zaten, ama şu son zamanlarda iyice bıraktı, kesinlikle içmek istemiyor...
birsürü yöntem denedim, biberonla içmeyebilir dediler, bardakla verdim içmiyor, hatta bir paket pipet aldım. çünkü pipetle meyve suyu falan içmeyi çok seviyor, acaba sütüde içermi ki diye aldım ama asla içmiyor...
kahvaltı gevrekleri aldım, sütle karıştırıp verdim asla yemedi, hani şu kıtırlar varya nesguik falan gibi, onlardan aldım yine yemedi,
off kızlar denemediğim yöntem kalmadı ama yok yok yok asla içmiyor...
diyeceksiniz ki peynir yoğurtla destekle protein ihtiyacını, kızlar inanın peyniri bir çatal zor veriyorum ağzına yemiyor, yoğurdu da en fazla iki kaşık, oda kaşığın ucuyla
naptıysam çare bulamadım...tiksinmiştir ara ver dediler çevremdekiler, ara verdim bir aya yakın hiç vermedim...sonra tekrar denedim yine içmedi...
napıcam kızlar nolur annelerden bilenlerden tecrübelilerden akıl fikir tavsiye öğüt ne varsa istiyorum
abarttığımı düşünmeyin nolur kızlar, süt içmeyen çocuk büyütmek çok zormuş...en azından geceleri yatmadan önce yarım bardak bile olsa içse çok gerekli bişey bu...
az önce uyutmadan önce yine süt getirdim verdim, ağzına aldı biberonu bir yudum bile almadan geri verdi, acaba şekerlimi sever diye şekerli veriyorum almıyor, şekersiz veriyorum az şekerli derken hepsini yaptım yok yok yok olmuyor içmiyor asla....
cevap bekliyorum kızlar...

sıkıntı yapmayın, ben annemi emmemişim bile... dana kemik suyu içirmişler. boyum kısa değil (1.70), bağışıklığımım maşallahı var (son 5 senedir hiç hasta olmadım) sadece aileden gelen böbrek taşı yaşadım yatacak kadar hasta olmadım hiç en fazla 2 gün sürüyor, dişlerim iri ve sağlıklı. kısaca üzülmeyin, doktorunuza danışarak kemik suyu içirebilirsiniz.

içmesin canım, artık sütün faydasının olmadığı kanıtlandı, diğer besin maddelerinden yemeli ama özellikle yumurta, belki peynirli krep tarzı bişeyler yaparsın zeytinle göz, kırmızı biberle ağız yaparsın, benzer oyunlarla yer belki, kendi yapacağın meyveli yoğurtu yer belki
zaten yatarkende bişey yiyip içmemesi gerekiyor, artık 3 yaşında çünkü, bebeklikteki gibi ihtiyacı yok

Son düzenleme:
niye bu kadar zorluyorsun içsin diye.benim küçük oğlum 1,5 yaşında anne sütünü bıraktıktan sonra hiç süt içmedi.maaşallah boylu poslu,kaslı bir delikanlı oldu.zorlamayın bence

canım öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığın çin, ama malesef yumurta da yemiyor..onu bari yese en azından bu kadar hayıflanmıyacam...yumurtayı ağzına bile almaz...sütü zaten içmiyor...sağlıklı hiç bişey yemiyor...oyun yaparak yemeyi hiç beceremez...çünkü göz burun ağız yaparak neler neler yaptım, o zaman onları oyun sanıyor iyice yemiyor bu sefer...önüne tabak koyup çatalı veriyorum eline,gerekirse döke saça yesin diye, yesinde dökmesine razıyım ama yok sağlıklı hiçbişey yemiyor delirecem...

niye bu kadar zorluyorsun içsin diye.benim küçük oğlum 1,5 yaşında anne sütünü bıraktıktan sonra hiç süt içmedi.maaşallah boylu poslu,kaslı bir delikanlı oldu.zorlamayın bence

canım haklısın ama hiç sütsüz peynirsiz yoğurtsuz yumurtasız olurmu , ben sadece süt olarak başlık açtım ama inan peynir yoğurt yumurta bunlarıda yemiyor..sağlıklı hiçbişey yemiyor...keşke tek süt olsa razıyım...

* Peki hocam, neden süt içmeyin diyorsunuz?
Bir kere hangi sütü içeceksiniz? Bırakın kutu sütünü, sütü mandıradan alsanız bile kaynatıyorsunuz. Birçok özelliğini kaybediyor o süt, enzimleri kayboluyor... Bu yüzden bu sütü alıp ne yapacaksınız? Yoğurt haline getireceksiniz. Aslında bizim geleneğimizde de süt içmek yoktur. Yoğurt, peynir ya da kefir yenir. Tabii peyniri rahat bulabiliyorsunuz da, doğal yoğurt bulmak çok zor. Marketten aldığınız hiçbir yoğurt ekşimiyor. Ekşimeyen, sulanmayan yoğurdu yemeyeceksiniz. Çünkü içinde faydalı enzimleri yok. En güzeli evde kendiniz yapacaksınız. Bunun için de sütü ya mandradan almalısınız ya da günlük olanını kullanmalısınız. Yoğurt gibi, kefir de yapabilirsiniz. Hatta kefir yoğurda göre bir gömlek daha üsttedir. Kefir de yoğurt da ikisi de mayalandıkça, ekşidikçe değerleri artıyor. İçlerinde bir yığın faydalı mikrop oluşuyor. Faydalı mikroplar insanı başta alerji ve astım olmak üzere birçok kronik hastalığa karşı koruyor. İçindeki enzimler sindirimi kolaylaştırıyor.

* Hocam ben süt konusuna takılıp kaldım. Süt içmenin bir zararı var mı?
Var tabii. Bir numaralı alerjen süttür.

* Siz çocuklara kaç yaşından sonra süt önermiyorsunuz?
Ben anne sütü dışında süt verilsin istemiyorum, süt ürünleri verilsin diyorum. Yani yoğurt, peynir, kefir... Ek gıdalara başlar başlamaz, hemen. Zaten kefire alıştığı zaman tatlı şey de istemiyor çocuklar...

* Benim çevremde insanlar zorla süt içiriyorlar...
Kesinlikle yanlış. Bir kere sütü sıcak işlemden geçiriyorsunuz, içindeki vitaminler, enzimler kayboluyor. Sonra bizim ırkımız süt içmeye çok uygun değil. Sütün şekerini vücudumuz zor sindiriyor. Onun için birçok çocukta süt mide bulantısı yapabilir. Tabii bir de bağırsaklarda iyice parçalanmadığı için süt bir numaralı alerjik gıdadır. En fazla alerjik olan besinler evrimde insan diyetine en son giren gıdalardır. Bunların başında bebeğin annesinin sütünü değil, başka hayvanların sütünü içmesi gelir.

* Peki ama süt içmezseniz osteoporoz riskiniz artıyor deniyor?
En fazla süt içilen ülke Amerika’dır. En fazla osteoporoz de beyaz Ameriklılar’da görülür. Ama zencilerde, Latin Amerikalılarda ve Kızılderililerde süt tüketimi azdır. Çünkü onlar da tıpkı Türkler gibi süt şekerini (laktoz) sindiremezler. Bu nedenle süt tüketimleri azdır ve işin ilginci kemik erimesi da daha azdır onlarda. Sütün içinde kalsiyum yüksek ama bunun emilmesi çok büyük sorun. Bu yüzden bu görüş de yanlış. Bunun için yoğurt yiyin, kefir yiyin, çok daha iyi...

* Hocam bu söylediklerinizi yerine getirebilmemiz için bütün okullarda seferberlik başlatılması lazım bence.
Kim yapacak onu?
* İyi ama çocukların beslenme çantasına meyve suyu ve süt konulmasını istiyorlar... Anne babalar da marketten alıp koyuyor. Yanına yiyecek olarak da bisküvi, gofret veriyorlar üstelik... Sonuç ortada, ilkokula giden çocukların hepsi benden daha şişman. O kadar hareket etmelerine rağmen...
Size bir örnek vereyim, Marmara Adası’nda bizim bir tanıdığımız öğretmenlik yaptı. Bakıyor herkes kutu süt kullanıyor. Diyor ki, “Bakın sizin burada keçileriniz var. Tamamen doğal besleniyorlar, ağılları bile yok, yaz kış serbestler, çok güzel sütleri var. Bu UHT’li kutu sütleri almayın, çünkü o sütler sağlıklı değil, sizin zaten keçileriniz var, onların sütünü için, en sağlıklı süt o.” Ama kaymakamlık da sütlerin açıkta satılmasına izin vermiyor. Ertesi gün bir bakıyor ki geniş bir beyaz afiş asılmış, üzerinde ‘En sağlıklı süt ambalajlı süttür’ diye yazıyor... Kutu sütü konusunda bir sürü dava açıldı hakkımda. Onun için sanayi tipi sütçüleri düşmandırlar bana. Mandıra sütçüleri de tersine çok severler.
Ahmet Aydın

chess çok haklı şu anda içtiğimiz süt de süt değil yumurta o biçim peynir desen yoğurt desen hak getire

hangisi sağlıklı ki artık

bu arada sakın açık süt almayın arkadaşlar çalıştığım köyde sütçülük yapıyorlar ineklerde kuduz çıktı bölge karantınaya alındı ama köylüler sütleri kaçırıp kaçırıp satıyorlar hasta mı hayvan değil mi umurlarında değil sakın sakın

sizin evde kaynatmanızla olmaz o işler pastörize olacak e o zamanda butun besin değerleri pof uçuyor
aslında içtiğimiz o uht sütlerde sağlıksız

ne biçim iş anlamadım...

ben çocukları yemek konusunda zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum.zorladıkça tiksiniyorlar,yemek istemiyorlar.2 oğlumunda yemeleri için peşlerinde gezmedim.ne yemek istiyorlarsa onu yediler

benim küçük oğlum şu anda 19 yaşında üniversite öğrencisi hala yumurta yemez.ama küçükken içmediği halde şu anda ara ara süt içer.her halde vücut eksiklik hissediyor.krem peynir dışında peynir de yemez.yoğurtu da ya yoğurtlu yemeklerde ya da arada ayran içer.büyüseler de yemedikleri şeyler oluyor.bu kadar takmayın.sağlıklıysa sorun etmeyin

yogurt yesın peynır yesın onlarıda yemezse yogurt corbaası ver krep falan yerse onu yap ben böle mınık mınk krepler yapardım yumurat sut ve peynırlı unlu kızımda severdı ama yumuratı bayılarak yemezdı yanı krepte yedırıdım bende (sadece baskıga bakıp yazdım okumadım hıc )

canım bir araştırmaya göre çocukların en kolay kabul ettiği aroma çilekmiş, gerçi çilek mevsimi geçti ama dondurulmuş bulabilirsin belki
hakikatende oğlum bebekken çilekli şeyleri çok severdi

nasıl içirmişler ki canım ya ben kıızm 3 yasında ve hıc ıcırmemısımdır kemık suyu nerden alıcaz yaa dana kemıkmı

tabıkı kasapta satılırdır ama hıc almdım ve görmedımde ondan sordum pek sacma gördum sorumu

nasıl içirmişler ki canım ya ben kıızm 3 yasında ve hıc ıcırmemısımdır kemık suyu nerden alıcaz yaa dana kemıkmı

kemikleri kasaptan alıp kaynatıp çorbalarda kullanabilirsin.ben böyle yapmıştım.

ben o kadar önemsemiyorum süt konusunu. doğaya bakarsanız, hangi canlı anne sütü emmeyi bıraktıktan sonra süt içiyor ki? ama ille de içsin istiyorsanız, tanıdığınız sütü seven bir yaşıtı varsa, onu süt içerken görmesi işe yarayabilir. birbirlerine çok özeniyo çocuklar.

dana kemik evet, kaynatıp suyunu içirmişler. zaten etçilim, belki de bu sebepten etçilim sebze çorbası yaparken de, annem kemik suyuna çorba yapmış. dediğim gibi, annemi hiç emmemişim, hala da süt içmem, içemem, midemi bulandırıyor. nesquikle denemişler büyüdüğümde, ama gene cık içmemişim. sorun değil yani süt içmemesi.

sütlü tatlıları yer belki. İçmiyorsa gercekten bi sıkıntısı oluyordur ben 20 yasından sonra sütün midemi ekşittiğini farkettim ciddi sıkıntılarım oluyormus ama sütten kaynaklandıgını anlayamamısım. Su anda sade sekerli sekersiz kakaolu .. vs hiç bi şekilde içmek istemiyorum ama sütlü tatlıları seviyorum bide bebe biskuvisi ile tüketebiliyorum. Merak etmeyin zorlarsanız daha cok nefret eder üzülmeyin bu kdr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…