3 yaşında oğlum asla süt içmiyor delirmek üzereyim :( nolur akıl verin..

Canım kaşar peynirde sütten daha çok kalsiyum vardır.
Kaşar peynir ver meyveli kefir yapabilirsin çok çok faydalıdır.
İlla süt içmesi gerekmiyor fazla süt içmek dişleri çürütüyor.
Zorlama içmesin diğer besinlere yönel meyva, balla tatlandır seve seve yiyip içecektir.

Süt zararlı olduğunu bende duydum sütte ısrar etme bence meyve suyunu seviyor demişsin ayranla arası nasıl bir de et yemeyi seviyomu bazıları proteini Etten alır

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

(100 gram içindekikalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

***(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

Çökelek kaşarda bisküvide ve susamda acayip kalsiyum var .Süt yerine çökelek yad kaşarda verebilirsin.,

hanımlar bu konuda bir anımı anlatmak istiyorum oğlum 2-3 yaşlarında sürekli sinüzit oluyordu, geniz akıntısı falan, doktorlar şaşırıyordu nasıl olur bu kadar küçük çocukta sinüzit diye
geniz akıntısı yüzünden gece öksürükleri olurdu çok, antibiyotikler şişe şişe
çok süt içerdi bende o zaman faydalı sanıyordum, öyle öğretildi bize ya
meğerse sinüs boşluğunda iltihap yaratan sütmüş, sonra araştırdım süt vucutta iltihap yaratan şeylerin başında geliyormuş özellikle bağırsaklarda, sütü tamamen kestim ve sinüzit yüzü görmedi bi daha

bu arada yeşil yapraklı sebzelerde, otlarda daha çok kalsiyum proteyin varmış, hiç denedin mi bilmiyorum otlu krep ya da mücver tarzı yapabilirsin, dene bakalım belki yer

Son düzenleme:
nasıl içirmişler ki canım ya ben kıızm 3 yasında ve hıc ıcırmemısımdır kemık suyu nerden alıcaz yaa dana kemıkmı

Ben marketin kasap reyonundan alirdim kuzu kemigi. Ilikli olmasini tercih ederdim. Iyice pistikten sonra suyunu buz kaliplarina veya kücük kücük yuvarlaklari olan buz torbalarina koyardim. Pisirdigim her yemege, corbaya bir ya da iki kalip kemik suyu atardim. Lezzet de veriyor cocugun yemegine. Büyük marketlerde et reyonunda bazen peketlenmis bile oluyor kemik.

Muhallebi yapin diycem ama ben tatlandirici olarak seker artik hic kullanmiyorum. ( Eve almiyorum bile) Sadece bal veya pekmez kullaniyorum. Bal yüksek sicaklikta kullanilinca besin degeri ölüyor. Bu nedenle muhallebi - puding ilimaya baslayinca koyabilirsiniz. Pekmez ve süt ayni anda kullanilamiyor. Milk shake yapabilirsiniz. Blendira süt, muz biraz bal koyup cirpin. Köpürünce üstüne de kakao serpin. Görüntü hosuna gider belki. Süt bardagi almaya beraber gidebilirsiniz. Acayip kivrimli, spiralli falan pipetler var. Kendi secsin.

Yalniz aklima geldi, acaba inek sütüyle sindirim zorlugu cekiyor olabilir mi? Anne sütüne en yakin keci sütü var. Bir de onu deneseniz. Bu arada cam sisede günlük süt almanizi tavsiye ederim. Bizim cocuklugumuzdaki gibi.

Büyük kizim 3,5 yasina kadar peynir asla yemedi. Bu uzun uzun cecil peyniri var. Onu deneyin. Onu iplere ayirip oynarken yedigini farkettim. 4 yasindan sonra da beyaz peynir yemeye basladi. Kücügü de peynir yemiyor daha. Aslinda eksi, asitli, ekstra tuzlu, limonlu yemiyor.

Bizde yumurtanin sarisi sorun, özellikle de cok pismisse. Beyazini severek yiyorlar. Bir kere tavada denedim. Beyazi ve sarisini cirpmadan, etrafi beyaz ortasi sari yuvarlak. Tost ekmegi kizarttim ve kizarmis ekmegi batirarak yemegi sevdiler. O günden beri yumurta sorunumuz yok. Yogurda gelince ben de kendim yapiyorum. Armut elma mesela cok tatlandiriyor yogurdu. Püre yapip koyun icine.
Evet artik süt hayat iksiri gibi degil. Ama yine de bu yapay sekerli meyve sulari, gazli asitli icecekler, ice tea kadar zararli da degil. Kahvaltida siyah cay bile verenler var cocuga. Mis gibi balli zencefilli ihlamur varken.

Aklima gelenleri yazdim, umarim yardimci olmusumdur. Zorlayarak yedirmek, icirmek, agzina tikmak bir ise yaramiyor hic haberiniz olsun.

Bende sütü küçüklüğümden beri sevmem, annem bana da içiremezdi.

Çocuğunuz süt içmiyorsa bence de zorlamayın. Ama peynir çeşitlerini deneyin derim. Kiri diye bir peynir var özellikle peynir sevmeyen çocuklar için tadı ekşimsi değil.

Benim oğlumu da ayakta tutan besin süt ve yoğurttur. Boyu yaşıtlarına göre uzun, kemik ve diş gelişimi de iyi çok şükür...

Sütlü çorbalar yapıp dondurma yedirin
Birlikte puding yapın süslü peynirlerden alın[SUP][/SUP]
Kalsiyum sadece sütte yok yüzlerce örn verebilirim her şekilde kalsiyum alır o çocuk iş sizin kurnazlığınıza kalır

Bide beynini yıkayın süt içmezsen çirkin olursun kısa olursun asker olamazsın falan ama laf arasında çokta bıktrmadan
Mesela siz içiyomusunuz babası içiyomu süt saatı yapın

Her 10 bardak sütte bir oyuncak hakkı tanıyın
Çocuğum yok ama kandırmak basit biliyorum:KK1:

içmesin zorlamayın bence . bende çocuğumu 2 yaşında sütten kestik sonra birdaha süt vermedik. Bazen çok zorlayınca marketen günlük süt alıyoruz. bence faydası olsaydı sütün çocukları sütten kesmezdik. faydasıyoksa ana sütünün inek sütünün hiç faydası olmaz. sadece yoğurt ve ayran tüketiyoruz evde . kendimizde 5 yıldır süt içimiyoruz. kalsiyum yeşillikte daha çok var . salata her akşam hazırlıyoruz.

bizde küçükken hazır mamalarla büyümüşüz ne ben nede kardeşim annemi emmemiş anne sütü görmedik hiç annem derdi ikinizde inattınız sütünü sagıp vermeyi bile denemiş ama bizde tık yok yine içmemişiz doktorun dedigine göre annemin sütü tuzluymuş o yüzden almamış biz normalde süt içeriz hala içiyoruz günde 2 bardak annem bize meyveleri karıştırıp hazır süt gibi verirdi sizde öyle yapabilirsiniz muz yada çilek hangisini seviyorsa ama yinede içmek istemiyorsa zorlamayın derim

süt konusunu merak eden arkadaşlara tavsiyem, arama motorundan beslenmebülteni diye aratın çıkan sitede en altta gıda bölümünden süt başlığını tıklayarak oradaki değişik doktorara ait tıbbı makaleleri okuyun
şu bir gerçekki dünyada hangi gıda üzerine sanayiileşiyorsa o gıda artık zararlı hale geliyor, çünkü önemli hale gelen daha çok, daha çok para oluyor, süt, domates, mısır vs.. vs... de olduğu gibi

Son düzenleme:
slm kızlar direk konuya gireyim, üç yaşında bi oğlum var, temmuzda bastı üç yaşına...önceden beridir sütle arası hiç iyi olmadı zaten, ama şu son zamanlarda iyice bıraktı, kesinlikle içmek istemiyor...
birsürü yöntem denedim, biberonla içmeyebilir dediler, bardakla verdim içmiyor, hatta bir paket pipet aldım. çünkü pipetle meyve suyu falan içmeyi çok seviyor, acaba sütüde içermi ki diye aldım ama asla içmiyor...
kahvaltı gevrekleri aldım, sütle karıştırıp verdim asla yemedi, hani şu kıtırlar varya nesguik falan gibi, onlardan aldım yine yemedi,
off kızlar denemediğim yöntem kalmadı ama yok yok yok asla içmiyor...
diyeceksiniz ki peynir yoğurtla destekle protein ihtiyacını, kızlar inanın peyniri bir çatal zor veriyorum ağzına yemiyor, yoğurdu da en fazla iki kaşık, oda kaşığın ucuyla :KK43:
naptıysam çare bulamadım...tiksinmiştir ara ver dediler çevremdekiler, ara verdim bir aya yakın hiç vermedim...sonra tekrar denedim yine içmedi...
napıcam kızlar nolur annelerden bilenlerden tecrübelilerden akıl fikir tavsiye öğüt ne varsa istiyorum :KK43:
abarttığımı düşünmeyin nolur kızlar, süt içmeyen çocuk büyütmek çok zormuş...en azından geceleri yatmadan önce yarım bardak bile olsa içse çok gerekli bişey bu...
az önce uyutmadan önce yine süt getirdim verdim, ağzına aldı biberonu bir yudum bile almadan geri verdi, acaba şekerlimi sever diye şekerli veriyorum almıyor, şekersiz veriyorum az şekerli derken hepsini yaptım yok yok yok olmuyor içmiyor asla....
cevap bekliyorum kızlar...

Sekerim ben de kucukken icmazdim ve hala sade sut icmem, cunku tadini sevmiyorum. Ama nesquickli olunca icerim :) Bence sen bir nesquick i dene, sonra prenses diye bir tatli var sutten yapilan onu dene, yani sade sut verme. Sutu ya baska seylerle karistir ya tatli yap ver.

Yoğurt, peynir sütü karşılayan besinler. Bence bu kadar zorlamayın.
Zorlanarak yediği-içtiği bir gıda çokta faydalı olmaz zaten.

İlla süt içmesini istiyorsanız bu süt içeren gıdalar dışında sütlü yemekler, ekmekler pişirebilirsiniz.
Süt çorbası, sütlü ekmek v.s

Oglunuz sutten tiskinmis sanirim..
Bende o yaslarda hic icmemisim..
Halende icmiyorum tiskindigim icin.
Ama yasim suan 22 ve boyum 176
Saglikliyim baya..
Sut faydali diyen bsy yok

Biliyor musun? Ben annemi 45 gün emmisim.. :KK34:
Yogurdu sevmezdim, hala pek sevmem. Bir tek peyniri severdim.
Sütü de sevmezmisim, zaten bana cok gaz yapıyormus..
Zamanla alıskanlıklar degisebiliyor, ben simdi süt icebiliyorum, özellikle de gevreklerle seviyorum, yumurta da yiyebiliyorum kayısı kıvamında olunca.
Yogurdu bir türlü sevemedim, öyle kasık kasık yiyemem ama idare ediyorum iste.. :)

Son düzenleme:
oğlum 3 yaşını doldurmasına 2 ay var 4 ay öncesine kadar sütü gayet güzel içerdi çok iştahsız olmasına rağmen süte hayır demezdi birgün birden sütü içmemeye başladı ortada hiçbi sebep yokken ve aynen sizinki gibi yoğurt ve peynirde yemez ara verdim süte olmadı bal karıştırdım olmadı gevreklerle denedim olmadı meyveli sütler denedim olmadı zaten faydalı hiçbişey yemez bide sütü kesti napcağımı şaşırdım oğlum çikolatayı çok sever kakaolu süt denedim onu biraz sevdi gerçi katkı maddesi çok içsemi ii içmesemi ii bilmiyorum ama şimdi kakaolu süt içer 1 bardak sütlaç puding falan yapıyorum sürekli evde bulunuyor canı isterse yiyor artık ne içer ne yerse mücadele ettim ama başaramadım iştahsız çocuk çok zor

dert etme inanki ben 20 gün zor emmişim sütte nefret ederim ama peynrsiz karnım doymaz senin oğlan be gibi sütü sevmiyor demekki

bende 1 aydan sonra 3 tane çoçuklarımı emziremedim....benim çoçuklarımda.....sade süt içmediler....herkes bebekken...sütün içine şeker atar içirirken ...benimkiler bir yudum veremedim..3 aydan sonra kahvaltı ve yatmadan önce...sütün içine biskivü ezip içine şeftali rendesi..peynir...değişik bisküvierle yedirdim bayılılardı...ancak öyle verebiliyordum...sade asla ağızlarına almadılar...sizde nebileyim...muzlu süt yapın....çilekli süt yapın...kakaouyu severler çoçuklar...bir şekilde vermeye çalışın.kolay gelsin.....

slm kızlar direk konuya gireyim, üç yaşında bi oğlum var, temmuzda bastı üç yaşına...önceden beridir sütle arası hiç iyi olmadı zaten, ama şu son zamanlarda iyice bıraktı, kesinlikle içmek istemiyor...
birsürü yöntem denedim, biberonla içmeyebilir dediler, bardakla verdim içmiyor, hatta bir paket pipet aldım. çünkü pipetle meyve suyu falan içmeyi çok seviyor, acaba sütüde içermi ki diye aldım ama asla içmiyor...
kahvaltı gevrekleri aldım, sütle karıştırıp verdim asla yemedi, hani şu kıtırlar varya nesguik falan gibi, onlardan aldım yine yemedi,
off kızlar denemediğim yöntem kalmadı ama yok yok yok asla içmiyor...
diyeceksiniz ki peynir yoğurtla destekle protein ihtiyacını, kızlar inanın peyniri bir çatal zor veriyorum ağzına yemiyor, yoğurdu da en fazla iki kaşık, oda kaşığın ucuyla :KK43:
naptıysam çare bulamadım...tiksinmiştir ara ver dediler çevremdekiler, ara verdim bir aya yakın hiç vermedim...sonra tekrar denedim yine içmedi...
napıcam kızlar nolur annelerden bilenlerden tecrübelilerden akıl fikir tavsiye öğüt ne varsa istiyorum :KK43:
abarttığımı düşünmeyin nolur kızlar, süt içmeyen çocuk büyütmek çok zormuş...en azından geceleri yatmadan önce yarım bardak bile olsa içse çok gerekli bişey bu...
az önce uyutmadan önce yine süt getirdim verdim, ağzına aldı biberonu bir yudum bile almadan geri verdi, acaba şekerlimi sever diye şekerli veriyorum almıyor, şekersiz veriyorum az şekerli derken hepsini yaptım yok yok yok olmuyor içmiyor asla....
cevap bekliyorum kızlar...

Kendinizi boşuna hırpalamayın. Benim kızımda içmiyordu. Şimdi 4 yaş 10 aylık her akşam süt içmeden uyumaz. Sütlaçın yanına yaklaşmazdı. Şimdi sütlaç muhallebi çok seviyor. Siz üzerine düştükçe o kaçar. Bırakın zamanla kendiliğinden ister. Arkadaşlarını ve yaşıt çacukları gördükçe değişiyorlar. Sabırlı olun.

ben o kadar önemsemiyorum süt konusunu. doğaya bakarsanız, hangi canlı anne sütü emmeyi bıraktıktan sonra süt içiyor ki? ama ille de içsin istiyorsanız, tanıdığınız sütü seven bir yaşıtı varsa, onu süt içerken görmesi işe yarayabilir. birbirlerine çok özeniyo çocuklar.

Evet ben de kesinlikle katılıyorum çocuklar inatlaşmaya gelmez üstüne düştükçe sizinle inatlaşır bir arkadaşından görmesi daha etkili olabilir

X