3 yaşında oğlum asla süt içmiyor delirmek üzereyim :( nolur akıl verin..

ben anne sütü bile 2 ay emmişim. o da annem ellerimi kollarımı tutmuş da öyle. bu yaşıma kadar da annem ne iç dediyse içmedim tuhaf bir inadım var :KK70:

şahsen çocuğum olursa birgün zorlamayı düşünmüyorum. keyfi bilir :)

peynir filan yedirn siz de ne bileym başka birşey sevdrn :)

nesquikli süte hayır diyecek çocuk olacağını düşünmüyorum, bende oğluma öyle veriyorum ,sütüne biraz toz nequik kat bak nasıl bayıla bayıla içiyor

valla canım benim kızımda içmedi daha doğrusu içmemişdi 2 yaşına kadar çok güzel emdi memeden kesdikden sonra hiç bir şekilde sütü sevdiremedim meyveli çikolatalı neskuikli neler denedim yok karşısına geçdik içdik yok şimdi 4 yaşında bir kaç aydır içmeye başladı oda günde bazen bir bardak bazen iki içinede neskuik katıyorum öyle.Nasıl başladı dersen daha öncede denemişdim sevmemişdi ara ara deneme yapdım işde son denemede sanırım artık tadı hoşuna gitti acayip bayılmasada artık bir yada iki su bardağı içmiş oluyor

son durum ne gazel , oglunda ilerleme varmi
arkada$lar sut gereksiz demi$ler ama ben inanmiyorum, çocuk deidgin sut içer ,o zaman aç oturalim hersey sanayiden geliyor nasilsa.. ben dogal bulmayi beklersem çok beklerim , çiftlik varmi çevremde onu bile bilmiyorumki :)
ak$am benim oglan yemegini yemedi mesela içti 300 ml sut gitti yatti , e sut olmasa napaacdik biz ..

neyse sen zaten içmesini istiyorsun iyide ediyorsun
dondurma denedinmi ? onuda yemiyorsa kendini fazla uzme yapacak bi$ey yok demekdir
ben 20 ay emzirdim oglumu , bi ml sut içiremedim biberondan, sirf biberon almiyor diye emzirmeyi kesmek istemiyordum ama bardakla çok guzel içiyor , 3 ya$inda $u an ,uykusuda 3 sefer anca biberon almi$tir :)

Yoğurdu ayran olarak içirsen.Yada pilavına karıştırsan.Yoğurtlu yayla çorbası yapabilirsin.
Sütü de krebe katsan.Puding sütlaç yapsan.Ondan süt ihtiyacını giderir.
Yumurtayı da çorbalarına katsan terbiye olarak...Omlet yapsan mesela.Ortasına kaşar rendelesen.
Kaşar peynirinde kalsiyum epey fazlaymış.
Beyaz peynirli makarna yapabilirsin.
Artık deneyeceksin neyi sevecekse deneye deneye bulacaksın.
Direk yemiyor madem dolaylı yoldan yedirmeye çalışacaksın.

nesgukli dene..oğlum 11 yaşında hala böyle içer..

bunu da sevmezse yapacak birşy yok..

yoğurt peynir idare edeceksin artık..

sinirlrini bozma..

Son düzenleme:
slm kızlar direk konuya gireyim, üç yaşında bi oğlum var, temmuzda bastı üç yaşına...önceden beridir sütle arası hiç iyi olmadı zaten, ama şu son zamanlarda iyice bıraktı, kesinlikle içmek istemiyor...
birsürü yöntem denedim, biberonla içmeyebilir dediler, bardakla verdim içmiyor, hatta bir paket pipet aldım. çünkü pipetle meyve suyu falan içmeyi çok seviyor, acaba sütüde içermi ki diye aldım ama asla içmiyor...
kahvaltı gevrekleri aldım, sütle karıştırıp verdim asla yemedi, hani şu kıtırlar varya nesguik falan gibi, onlardan aldım yine yemedi,
off kızlar denemediğim yöntem kalmadı ama yok yok yok asla içmiyor...
diyeceksiniz ki peynir yoğurtla destekle protein ihtiyacını, kızlar inanın peyniri bir çatal zor veriyorum ağzına yemiyor, yoğurdu da en fazla iki kaşık, oda kaşığın ucuyla :KK43:
naptıysam çare bulamadım...tiksinmiştir ara ver dediler çevremdekiler, ara verdim bir aya yakın hiç vermedim...sonra tekrar denedim yine içmedi...
napıcam kızlar nolur annelerden bilenlerden tecrübelilerden akıl fikir tavsiye öğüt ne varsa istiyorum :KK43:
abarttığımı düşünmeyin nolur kızlar, süt içmeyen çocuk büyütmek çok zormuş...en azından geceleri yatmadan önce yarım bardak bile olsa içse çok gerekli bişey bu...
az önce uyutmadan önce yine süt getirdim verdim, ağzına aldı biberonu bir yudum bile almadan geri verdi, acaba şekerlimi sever diye şekerli veriyorum almıyor, şekersiz veriyorum az şekerli derken hepsini yaptım yok yok yok olmuyor içmiyor asla....
cevap bekliyorum kızlar...

Merhaba canım ben 13 yaşında bir kız çocuğuna sahibim şimdi 2.ciyi düşünüyorum ve yemin ettim kızımda yaptığım yanlışları özellikle beslenme konusunda yapmıycam. Öyle bir büyüttüm ki günlük kalsiyum,protein yok bilmem ne ihtiaçlarını valla neredeyse ölçerek veriyordum kitaplara göre büyütmeye çalışıyordum yemediği içmediği zamanlarda da bunalıma giriyordum. Kaç defa kendimden geçerek ağladığımı bilirim anneme,eşime dünyayı dar ederdim. Kızım yemiyorsa kimse yemesin isterdim. Sakın sakın süt içmiyor mu ver ama zorlama üzülme, isterse içer zaten zorlarsan bi faydası da olmaz daha çok sinir sahibi olursun bi de çocuk da sinirli olur. Süt içmiyorsa sütlü az şekerli tatlı yap, peynir yemiyorsa omletin içine kat, yoğurt yemiyorsa yoğurtlu çorba yap veya ne bileyim aklına gelen başka yemek tarifleri, ama asla zorlama doktora ağlayarak hiç bişi yemiyor demiştim doktor büyük tuvaletine çıkıyor mu dedi evet dedim o zaman yemek yiyor annesi çocuğu boğma dedi. Gerçi ne desem şimdi seni çok iyi anlıyorum insanın dünyası kararıyor ama emin ol yemeyen kızım şimdi 170cm boyunda 61 kg yani balık etli birgenç kız oldu yani büyüyorlar sakın endişelenme eminim sen mükemmel bir annesin. :KK16:

benimkilerde nesquikli içiyor
yaninda pasta falan olursa oyle kabul ederler sadesini
$okolotaaa diye bagiriyo bide :)) sagir var sanki kar$isinda:KK53:

:KK1:
Yoğurdu ayran olarak içirsen.Yada pilavına karıştırsan.Yoğurtlu yayla çorbası yapabilirsin.
Sütü de krebe katsan.Puding sütlaç yapsan.Ondan süt ihtiyacını giderir.
Yumurtayı da çorbalarına katsan terbiye olarak...Omlet yapsan mesela.Ortasına kaşar rendelesen.
Kaşar peynirinde kalsiyum epey fazlaymış.
Beyaz peynirli makarna yapabilirsin.
Artık deneyeceksin neyi sevecekse deneye deneye bulacaksın.
Direk yemiyor madem dolaylı yoldan yedirmeye çalışacaksın.

dolaylı yoldan süt vermekte mantıklı olabilir ama çocuğun şöyle yatmadan lıkır lıkır ballı sütünü içmesi başkadır,reklam repliği gibi oldu bu:KK1:

Son düzenleme:
Süt içmeye zorlamana gerek yok bence de..

Muhtemel damak tadıyla ilgilidir.
Süt içtiğinde gaz ya da karın ağrısı problemi oluyor mu?

Düşük bir ihtimal ama

Laktoz intoleransı geldi aklıma

Arkadasim benim 18 aylik oglumda 1 yasindayken yedigi yumrta peynir kasar sut gibi seylerin hicbirini suan istemiyor birden degisti tiksinmis olabilir diye dusundum 1-2 ay ara verdim zorlamadim fakat yine ayni..surekli alternatif bulmaya calistim ben de senin gibi peynir yerine labne denedim olmadi sutu binbir cesit yaptim aldim ettim olmadi suan resmen kahvalti ogunumuz yok diyeyim uzuluyorum ama burda yazilanlari okuduktan sonra sut iyikide icmiyor dedim resmen :) suana kdr kefir denememistim hic yarin denemeyi dusunuyorum bakalim nasil olacak.

Oğlunuz tam olarak kaç yaşında acaba....????
Sanırım siz biraz geç kalmışsınız...Süte alıştırma yaşı daha erken olmalı.......Bir yaşından sonra yavaş yavaş alıştırmalıydınız.....
Benim ablamın bebeği 1,5 yaşında anne sütünü bıraktı ve yavaş yavaş süte alıştırdı..........
............Uyguladığı yöntem de çok basitti ayrıca.....Geceleri uyurken ,, sütü yarı yarıya su ile karıştırıp biberonla verdi ve yeğenim su diye içti.............Bir süre sütü su ile karıştırarak verdi ama zamanla içindeki su oranını azalttı.....Şimdi ise sütü severek içiyor......

X