• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Yaş - Yabancı Dil

Bize doktorumuz Türkçe iki kelimeli cümle kurduktan sonra başlayın dedi. Eşim ise buna uymadı, eşimin konuşmasını istemiştim. Hem aksanı çok iyi hem de anne değil de babadan öğrenmesini öneriyorlar. PewDiePie neymiş ona bir bakayım.
PewDiePie ingilizce öğretme amaçlı bir kanal değil. Oyun oynuyor adam. Ama tam da bu sebeple çocuklar çok sevdi ve saatlerce onu izledi

Bize doktorumuz Türkçe iki kelimeli cümle kurduktan sonra başlayın dedi. Eşim ise buna uymadı, eşimin konuşmasını istemiştim. Hem aksanı çok iyi hem de anne değil de babadan öğrenmesini öneriyorlar. PewDiePie neymiş ona bir bakayım.

Bence Doğuştan başlayın. Bazen doktorlar çok saçmalıyorlar.
Dil öğrenmek sadece kelime kapmak değilki. Insanin ses telleri, dil kasları bile farklı gelişiyor.
Ben 5 dil konuşuyorum. Her dilde sesim bile farklı cikiyor mesela. Oğlumdada ayni. Italyaca kelimelerde sesi daha yüksek daha inçe. Türkçe daha sert. Almancada R harfini girtlakdan çıkartıyor türkce ve italyan dilinde, dilini mecbur üst damaga kaldirmasi gerek.

Fizyolojik uyum zor sağlandığı için coğu insan zaten aksanli konuşuyor.
Eğer aksani olmasin diyorsaniz ilk günden başlayin. Fizyolojisi uyum sağlasın

Son düzenleme:
Bir ebeveyn tek bir dile yoğunlaşmalı diye biliyorum, aksi takdirde çocukta kafa karışıklığı yapıyormuş. Sizin gibi çift dil öğrenmeye çalışanların yorumlarını incelemiştim bir süre inatla konuşmuyormuş çocuklar sonra birden açılma oluyormuş
Evet benim oglumda da kafa karisikligi yapti. Doktorumuz tek dille ilerleyin dedi simdi sadece turkce konusuyoruz hersey yolunda.

Evet italyanca biraz geride kaliyor ama bol bol italyaya gidiyoruz artık. Turist olmayan bölgelerde mecbur miril miril derdini anlatmaya çalışiyor. Artık ite kaka ögreteceğiz. Akademik seviyede konuşamaz ama derdini anlatsa bize yeter. Gerisi artık ilerde kendi cabasina kalmış.
Benim türkcemde akademik seviyede değil.
Almanyada avukatim. TRde bankada derdimi tam anlatamiyorum :)

Yok canim, vallah pahali değil. Sadece kaynimin pintiligi. Adamin ruhu cimri.
Ben 5 senedir Turkiye'de yasiyorum. Sizin gibi banka islemlerini bile yapamam gibime gelirdi. Her yere esimle giderdim. Cocuk olduktan sonra daha fazla cesaretlendim, alisinca gayet yapiliyo. Benim de profesyonel bi turkcem yok ama is geregi cok ilerlettim. Onceden Fransa'da resmi kurumlardan gelen mektubu ilk cumlelerini okudugum an tamam konu bu derdim. Simdi annem bi belge gonderiyor 3-4 defa okuyorum. Tamamen aliskanlik. Bide Turkiye'de hersey daha kolay bence. Avrupada biseyleri cozebilen biri burada hayli hayli cozer. Avrupa'da buyuyenler olarak biraz safiz orasi ayri.

Evet. Bizde öyle yapiyoruz ama eşim türkce bilmiyor. Orjinal italyan olduğu icin aile dilimiz malasef almanca.

Cok absurd durumlar yasiyoruz ve bizim icinde yorucu. Mesela akşam yemek yerken ben eşimle almanca konuşuyorum ayni masada cocukla türkce eşimde italyanca konuşuyor.
Ay biraz zorlamışsınız kız çocuğu :) ama bu süreç bittiğinde size duacı olacaktır herhalde 🥰

Bence Doğuştan başlayın. Bazen doktorlar çok saçmalıyorlar.
Dil öğrenmek sadece kelime kapmak değilki. Insanin ses telleri, dil kasları bile farklı gelişiyor.
Ben 5 dil konuşuyorum. Her dilde sesim bile farklı cikiyor mesela. Oğlumdada ayni. Italyaca kelimelerde sesi daha yüksek daha inçe. Türkçe daha sert. Almancada R harfini girtlakdan çıkartıyor türkce ve italyan dilinde, dilini mecbur üst damaga kaldirmasi gerek.

Fizyolojik uyum zor sağlandığı için coğu insan zaten aksanli konuşuyor.
Eğer aksani olmasin diyorsaniz ilk günden başlayin. Fizyolojisi uyum sağlasın
Geçti malesef artık 3 yaşında olacak. Aksan olayından dolayı ben de en azından hala küçükken öğrensin ve eşimden öğrensin istiyorum ya da native birinden.

Ay biraz zorlamışsınız kız çocuğu :) ama bu süreç bittiğinde size duacı olacaktır herhalde 🥰

Vallah bende zorlaniyorum. Beynim sulaniyor ama yapacak birşey yok.
3 veya 4 dille büyüyen arkadaşlarim var. Hespi destekliyorlar. Bakalim, inşallah benim minnoşun dil öğrenmeye ilgisi vardır

Back