3 yaş çocuk için mobil-eğitici oyun öneriniz var mı?

senalika1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
1
-2
34
Merhaba arkadaşlar,

3 yaş çocuk için telefonda oyananabilecek eğitici ama aynı zamanda çocuğun sevebileceği oyun önerileri istiyorum. Çocuk oyun oynamamalı diyecekler için: haftada 2 gün yarım saat oynayabiliyor ve boyama tarzı şeyler oluyor genelde. Sizin direkt deneyimlediğiniz ya da duyduğunuz ücretli-ücretsiz oyunları yazabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler:KK200:

Yarım saat bitince istemiyor mu ya? Benimkiler de 3 yaşında sanırım savaş çıkar 😬 trt çocuğun anasınıfı uygulaması varmış sanırım, geçen kanalda reklamı geçmişti

Oyun olmaz. Her türlüsü bağımlılık yapar. Asla ekran vermiyorum değil. Ama sıkıcı şeyler olsun hep aynı şeyler olsun diye çabalıyorum. Yani içerik zenginliğini farkedemesin diye. Niloya filan hep aynı şeyleri izletiyorum çok gerekirse.

7 günde toplam 1 saat uc yasinda bir cocuk icin makul bir süre.
bence direkt yabanci dilde bir sey bul. oynamayi cözene kadar dile asina olur. satin alırsan buddy ai(mavi pokemona benzer logosu olan) gayet güzel, eger konusabilen cagdaysa bol bol cocuga ingilizce cumle söyleten bir uygulama
Yarım saat bitince istemiyor mu ya? Benimkiler de 3 yaşında sanırım savaş çıkar 😬 trt çocuğun anasınıfı uygulaması varmış sanırım, geçen kanalda reklamı geçmişti
eger asla sureyi asmazsan - istisna yapmazsan isleyen bir sistem. benim yegenim de 3-4 yaşından sonra küçük dakikalarla ekranla tanisti. simdi ilkokul ikide hala dakikayla ekran görüyor. hatta artik pazarlık yaptılar kendi gidip erken uyursa ertesi gun +10 dk kazaniyor falan😅

Çocuğunuz varmı ?
Var 2.5 yaşında ve eline asla telefon vermedim.telefonu anne babanın alo aracı olarak biliyor.tv de günde 15 dakika kaplan Daniel hakkı var o kadar ötesi asla yok.o da com eğitici bir cizgifilm zaten.cocuklara telefon verilmesine çok kızıyorum.brn 15 yaşına kadar vermeyeceğim planım bu inşallah başarabilirim.kitap okuyorum.hep günde 5 10 20 kere sıkıldığı her an.zaten çok seviyor kitaptaki olay örgülerini bile anlatıyor.
Bırakın telefon digitali çocuklarınızı kitaba alıştırın zehirlemeyin onlari dijital dünya ile.litfen

Handenin 3 yas cocuk değil bebektir hala ve ayrıca 3 yaşında bebekte telefonuun ne işi var.ilgilenmemek için her yolu deniyorsunuz nasıl insanlarsınız anlamiyorum ki
Var 2.5 yaşında ve eline asla telefon vermedim
tv de günde 15 dakika kaplan Daniel hakkı var o kadar ötesi asla yok.o da com eğitici bir cizgifilm zaten
e senin 2,5 yasindaki cocugun gunde 15 dakikadan haftada 105 dakika ekrana maruz kaliyor
konu sahibin cocugu 3 yasinda haftada 2 gün yarimsar saatten 60 dakika ekrana maruz kalacak..o kadar heyheylenmeye gerek yok ki. buradan bakinca sen ilgilenmemek icin her yolu deniyor gibi görünüyorsun (!)

e senin 2,5 yasindaki cocugun gunde 15 dakikadan haftada 105 dakika ekrana maruz kaliyor
konu sahibin cocugu 3 yasinda haftada 2 gün yarimsar saatten 60 dakika ekrana maruz kalacak..o kadar heyheylenmeye gerek yok ki. buradan bakinca sen ilgilenmemek icin her yolu deniyor gibi görünüyorsun (!)
O kadar güzel yazmışsın ki bende aynısını yazacaktım helal olsun. myday8888 myday8888 öyle bir yazmışki evde televizyon telefon asla yok hiç bir şekilde verilirmiyor.
İnsanlara laf sokmadan önce bi durup kendini düşünmek lazım.

Of çok cahilsiniz sizinle irtibat kurulmaz asla insan neslinden tiksindirirsiniz insanı.telefin ile televizyon aynj şey mi cahiller telefon beyin eriten birsey doğurup doğurup telefonlara dadilik yaptırıyorsunuz ondan sonra da ağlıyorsunuz neden çocuğum asosyal diye.

Of çok cahilsiniz sizinle irtibat kurulmaz asla insan neslinden tiksindirirsiniz insanı.telefin ile televizyon aynj şey mi cahiller telefon beyin eriten birsey doğurup doğurup telefonlara dadilik yaptırıyorsunuz ondan sonra da ağlıyorsunuz neden çocuğum asosyal diye.
3 yaş erken telefon için ancak televizyon içinde 2.5 yaş erken. Çocuklar 3 yaşına kadar ekranın hiç bir türlüsüyle tanışmamalı. Burada olay telefon değil. Mavi ışık saçan her şey. Telefon,tablet,bilgisayar vs. İnsanları aşağılarken tam olarak araştırıp o şekilde konuşun en azından televizyonu güzelleyip telefonu kötülemeyin ekran ekrandır. Bende ekransız büyütmeyi hedefliyorum.Ancak buna tamamı dahil. Ama sizin gibi iddialı değilim 15 yaşına kadar diye devir kötü ve iletişim,teknoloji çağında yaşıyoruz. 15 yaş pek mümkün gözükmüyor yani 29 yaşındayım ve 15 yaşında benim telefonum vardı ve ona ihtiyaç duyuyordum. Gayette sosyal bir bireydim. Liseye gidiyordum ailemle iletişim kurmam gerekiyordu çünkü evde olmadığım zamanlar dumanla haberleşemezdim sonuçta sizin çocuğunuzunda ihtiyacı olacak. Nasıl ki her şeyin fazlası zararsa olması gerektiği zaman bir şeylerden sırf kendi hırslarımız ve katı kurallarımız yüzünden mahrum bırakmakta zarar. Sizin bu 15 yaş kuralınızda çocuğunuzda asosyallik yapabilir çünkü arkadaşları telefondan iletişime geçip buluşacaklar planlar yapacaklar ve sizin çocuğunuzun haberi olmayacak mesela. Cinsiyetini bilmiyorum çocuğunuzun ama eğer kız çocuğuysa ki hele başkalarında görüp bir şeylere heves edip ailesi tarafından ihtiyacı karşılanmazsa eğer bunlar kötü niyetli insanlar tarafından fark edilip kandırılmayada açık olabilir. Bunu olur ve ya olacak diye söylemiyorum ihtimali söylüyorum. Bazı kararlar alırken ve insanlara hakaret boyutunda yargı dağıtmadan önce önünü arkasınıda düşünmeniz gerekiyor bence.

Lingo kids(ingilizce eğitimi, oyun ve çizgi filmler içeriyor) , trt çocuk kitaplık, trt anaokulu.

Ekran gerçekten bağımlılık yapıyor. Malesef benim kızım yemek yerken bile izliyor. Yemek yediremediğim için bu yöntemi seçmiştim, çok zararlı olduğunun bilincindeyim, çok üzülüyorum ama çocuğum yemek yemek istemiyordu, yediremiyordum. 2 kaşık yemeği zor yiyordu. Böyle yemeye başladı. Linç tayfa gelir şimdi mükemmel annecilik taslamaya. Ama bazen mecbur kalıyoruz işte. Ben yemek, temizlik yaparken oyun oynuyor, resim yapıyor sonra sıkılıyor, mecburen veriyorum. Bir temizlikçi tut veya sonra temizlersin diyenler demesin olmuyor çünkü, evi b.k götürüyor, 3 yaşındaki çocuğu sırtıma bağlayamam o an. Babası ilgilensin diyeceksiniz adam sabah işten geliyor öğleden sonra kalkıyor, hiç uyumadan çocukla nasıl ilgilensin. Kimsenin ev hayatını, durumunu bilmeden yargılamayın. Kimse sizin stres atma, ego tatmin etme aracınız değil.

Ya ne denebilir ki üstteki şahıs zararlı ama bilerek veriyormuş hala ekranı ya zararlı olduğunu bile bile neden yaparsın ki onun üstündeki şahıs ise tv de aynj demiş hiçbiri olmasın ama 15 yasa kadarda telefon vermezsen şu bu diye güzelleme yapmış kendiyle çelişiyor:)on beş dakika tv doktorumun tavsiyesiyle yaptım ben telefon asla vermedim vermem mükemmel anneciğim değil siz devam edin sonra ağlarsınız çok ilerde

Var 2.5 yaşında ve eline asla telefon vermedim.telefonu anne babanın alo aracı olarak biliyor.tv de günde 15 dakika kaplan Daniel hakkı var o kadar ötesi asla yok.o da com eğitici bir cizgifilm zaten.cocuklara telefon verilmesine çok kızıyorum.brn 15 yaşına kadar vermeyeceğim planım bu inşallah başarabilirim.kitap okuyorum.hep günde 5 10 20 kere sıkıldığı her an.zaten çok seviyor kitaptaki olay örgülerini bile anlatıyor.
Bırakın telefon digitali çocuklarınızı kitaba alıştırın zehirlemeyin onlari dijital dünya ile.litfen
Allah da sizi güldürsün.

Ya ne denebilir ki üstteki şahıs zararlı ama bilerek veriyormuş hala ekranı ya zararlı olduğunu bile bile neden yaparsın ki onun üstündeki şahıs ise tv de aynj demiş hiçbiri olmasın ama 15 yasa kadarda telefon vermezsen şu bu diye güzelleme yapmış kendiyle çelişiyor:)on beş dakika tv doktorumun tavsiyesiyle yaptım ben telefon asla vermedim vermem mükemmel anneciğim değil siz devam edin sonra ağlarsınız çok ilerde
Doktor baktı gelişimi çok güzel 15.dk ekran verebilirsin mi dedi direkt?
Hayır.
Siz sordunuz verebilir miyim? Diye. Var yani vereseniz.
Ha ama televizyon farklı hmm peki.

Doktor baktı gelişimi çok güzel 15.dk ekran verebilirsin mi dedi direkt?
Hayır.
Siz sordunuz verebilir miyim? Diye. Var yani vereseniz.
Ha ama televizyon farklı hmm peki.
Ay tam yorum yazacaktım ben de sonra dedim ki neyse ya uğraşmaya değmez telefondan bu kadar nefret edip çocuğuna tv izleten birine yazmaya ne gerek var dedim. Bir de ben 15 yaş çok geç telefon için dediğim de benim güzellediğimi düşünmüş 2.5 yaşındaki bebeğine tv izlettiriyor ama 15 yaşındaki çocuğa telefon verilmesi kötü annelik oluyor :) :) Sonra biz çelişiyor oluyoruz. 15 yaşında çocuğu bütün gün tv izleyecek her diziden haberi olacak ama telefonu olmayacak mükemmel annelik öğrenelim biraz bizde :)

Kuzenim psikolog ve dil gelişimi için kısıtlı bir süre ekran verilebileceğini söyledi. Oğluma video açtığım zaman, ben de yanında olup videoda geçenleri anlatıyorum. Sayıları, harfleri vs hep videolardan öğrendi. Günde yarım saat vermenin zararı olacağını düşünmüyorum. 15 dakika verenleri de tebrik ediyorum. Hiç ekran vermemek mümkün ama sadece 15 dakika açıp kapatmak zor. Az da olsa izleyen çocuk, daha fazlasını istiyor hep

2 yaşında bende vermiyorum. Zor mu evet çok zor . Hayatım mi ?hayır etrafı ikna edip alay edilmemek zor. Bütün gün televizyonum kapali uyuduğu saatlerde acik. Hiç aç demez bana tvyi. Fakat dedesine gidince açmışlar telefondan şarkı video bende vermeyin diye uyarıyorum vermiyorlar artik
.yaslilar ,işte çıkınca dedesini görünce telefonu isteyip aç diyor hemen . Telefondan spottyden ekransiz şarkılar açıyorum bende. Onu bile elinden alınca kriz yaşıyorum.tv versem neler olur. Kendi videolarini ve resimlerine bakmasına izin veriyorum. Uçak modunda veriyorum telefonu.kimseyi yadigilamiyorum veriyor diye. 15 -12 yaşlarında çocuklarımın telefonu var fakat onlar da da süre var 3 saat günlük hakları sonra telefon kapanıyor sadece arama açık . Mükemmel anne değilim. Olmayada niyetim yok . Fakat TV çizgi film ve dijital dünyadan en azından 3 yasa kadar korumak istiyorum. Zararalari yararlarından büyük. Okul hayatındaki etkileri. Dikkat eksikliği , ezber zorluğu , öğrenme güçlüğü ,hayal gücü kısıtlılığı derslere konsantre olamama. Sayı renkleri eninde sonunda öğreniyorlar ileriki hayatı daha önemli.

Eğitici oyunlar var 3 yaşdan sonra verilebilir o uygulamalar ,satın alınan mental up öneririm.

Son düzenleme:
X