3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.


Evet ben biraz fazla sıkıntı ediyorum galiba kendime. Annemde öyle diyor tep dolaba. Alışık değilim bu kadar dağınıklığaa. 6 senenin üstüne çocuğum oldu yine dd topluyduk. Kardeş gelince cozurttuk
 
Emzirirken hiç bırakmıyor evet onu bırak beni al kucağına. Bende yatakta emziriyorum onu da yanıma alıyorum saril bana beni de sev. Öp beni hep böyleyiz.
 
Evet ben biraz fazla sıkıntı ediyorum galiba kendime. Annemde öyle diyor tep dolaba. Alışık değilim bu kadar dağınıklığaa. 6 senenin üstüne çocuğum oldu yine dd topluyduk. Kardeş gelince cozurttuk
Özel bakıcı yardımcı vs yoksa yapacak bir şey yok ama. Her gün hatta bazen günde iki üç kere toplamak zorunda kalacaksınız iyisi mi temiz olsun ev yeter bırakın tepik kalsın elbet büyüyecekler bir düzeniniz olacak.
 
Gozunuzun uzerinde olmadigi zamanlar cocuga vurarsa ne olacak?anlatiyorsunuz ama sallamiyor belli ki.Siddetle ilgili bisey demedim.Mutlaka bir yolu vardir.
Devamlı vurma gibi huyu yok ilk doğduğu zamanlar yapmıştı hatta bayadir yapmıyordu. İki gündür yine başladı. Bugün aksam babasıyla odasindaydilar oynuyorlardı küçükte yanlarinda idi eşim oyunu bırakıp kardeşiyle ilgilenince yaninda oturan kardesini itip düşürmüş. İki gündür bunu yapıyor.
 

Alıntılandığıma dair bildirim gelince işte şimdi linç yedim diye düşünmüştüm açıkçası arkadaşları tarafından çok eleştirilen biri olarak :) Burdaki konulara kimi zaman hayret ediyorum kimi zaman üzülüyorum, bazılarında gerçekten kim anne kim çocuk kim baba değil. Ufacık çocuk herkesi oyuncak etmiş. Unutamadığım konulardandı üç yaşındaki kız çocuğu babamla ben uyuyacağım diye annesini yataktan gönderiyormuş. Gitmezse ağlayıp ortalığı ayağa kaldırıyormuş. Kadıncağız kocamla uyumaya hasretim yazmıştı. Üç yaşındaki çocuğun nasıl istediğini yaptırdığına şok olmuştum. Çocuk kısmı çok akıllı, ailelerinin yumuşak karnını farkedip oraya oynuyorlar.
 
benimde 3 yaşında bir kizim 1,5 yasinda bir oğlum var. evde her yer her yerde. yastıklara taktılar bugünlerde bende az once ne yastık varsa kanepelerde toplanıp dolabın birine tıktım ama bitmiyor ki... kizim sürekli giy çıkar yapiyor, çoraplar arkamı döndüğüm an ayaklarında bulamazsın, kucuk sürekli kanepe tepesinde bilmeden sağa sola nereye gelirse atlıyor. surekli birşeylere takıp onu bir hafta kadar her an yapıyorlar. Allah c yardimciniz olsun . tek değilsin ... uzun yıllardır cocugum olmuyor diye girdigim siteye simdi yaptıklarını yazmada nasip oldu cok sukur ama hersey dozunda guzel... çekmeceyi açıyorlar kaşık çatallar heryerde çekmece kilidi aldim bugun onu bile söktüler... ustune çıktıkları kanepeleri ters cevirdim ustune çıkmasınlar diye . kiyafet dolabındakileri baska yere taşıyıp icinde birkac asya biraktim. taşıdım yeri buldular... cama cam kilidi taktım ablası çözdü nasil açıldığını butun gun soğukta cama çoraplarını çıkarıp çıkıyorlar... uçağın elinde bir yastık bulduğu her yere atıp yatmaya calisiyor tv ünitesine çıkıp, kanamanın yaşlanma yerine çıkıp, oyuncak kovasının icine girip orda yattığı yerden su içmeye calisiyor... nereye takıyorlarsa onlara belli etmeden kaybediyorum, kitliyorum...takıdan başka birşey bulama kadar oradan biraz ümidi kesmiş oluyorlar...gunduz uykuları yok, gecede 1den önce uyumuyorlar...bende cocuklardan once is hayatım vardi aksam 10dan sonra atakta kimse goremezdi beni... yazıklar öldüğünün, yaziklaaarrr olsun
 
Sizin ne güzel ikisi de kızmış. Benim büyük kız küçük oğlan. Sanıyorum büyüyünce de bi de bu sıkıntı olacak. İnşallah beraber oynayacağı günleri xe görürüz.
 
Kıyafet dolabına kilit, sürgü vs birşey takın, ulaşabileceği biryere birkaç kıyafet bırakın onlarla uğraşsın
Dağıttığını toplamayı öğretin
Bebeğin emme vakti gelmeden kızınızın tuvaletini yaptırın, önüne atıştıracağı sevdiği birşeyler koyun oyalanacağı bir ortam yapın
Planlı dakikalı yaşayın, her odada saat olsun, ne yapıyorsanız kendinize bir süre belirleyin o sürede bitirin, yarım kalanları düzenli bir şekilde bırakın
 
Konu sahibi lütfen böyle veya benzer önerilere kulak vermeyin. Cocuklara kural koyulur, ama böyle yöntemlere kesinlikle gerek yok. Kaldi ki cocugun anneye güven duygusu da zedelenir.
Yok ben yapamam zaten. Ben genelde aglatmadan anlatarak yaptirma taraftariyim ama çocuk bu ağlıyor elbet. Yapmadığı da oluyor ama ne yapayım. Bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Bugün anlamasa yarin anlayacak.
 
Düzenli gitmeye bende çalışıyorum ama işte maalesef her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Kardesi kucagima alınca hanımkizin cisi geliyor. Bazen koşa koşa kendi gidiyor temizlenme kısmına yetiştiriyorum. Kıyafet dolabina da göre yukarı rafa sakladim sandalyesine cikip indirmiş yine. Birazda inadıma yaptı kaldirdigimi gördü ve ben demiştim bunlari yaz gelince giyeceksin diye şortlar tişörtler vardı. Güya söyledim ama yine yaptı
 
Yok ben yapamam zaten. Ben genelde aglatmadan anlatarak yaptirma taraftariyim ama çocuk bu ağlıyor elbet. Yapmadığı da oluyor ama ne yapayım. Bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Bugün anlamasa yarin anlayacak.

3 yas hic kolay bir yas degil. Ne kadar da bazilarina kocaman görünseler de bilimsel olarak beyin gelisimleri o kadar da ilerlemis olmuyor. Bu en cok aglama krizlerine girdiklerine belli oluyor. Üstüne kardes eklenince tabi kiskanclik da gelmistir. Kiskancligin önünü kesmek icin hep büyük ogluma ayri vakit ayiriyordum. Esim bebegi aliyordu, bende büyük oglumla (daha 22 aylikti kardesi geldiginde) vakit geciriyordum. Kiyafet konusunda tavsiyem ona sadece 3 senecek sunup gerisini doplapta birakmaniz. Gerekiyorsa cocugun acamayacagi sekilde kitleyin. Kiyafetini kendi secsin, ama sadece bir kere. Kizsaniz veya cezalandirsaniz daha da cok kardesini kiskanir, cünkü onun gelisine baglar. Allah kolaylik versin. 3 yas kolay bir yas degil, ama zamanla daha iyi oluyor.
 
Ayy oğlan küçük daha benim 6 aylık kiz 3 yaşında. Oglandan da korkuyorum açıkçası. Allah bilir büyüyünce o nasıl olacak.
Benim eşimde çok yaramazmis. İllallah ettirirmis, kv bir yere gidemezmis. Cam vitrini mi devirmemis, misafirlerin üstüne mi isememis. Ağaçlardan düşmüş yokuş asagi yuvarlanmış anlatiyorlar hep. Ama sonra bi uslanmis. Ben ilk evlendigim zaman hep bana aklın yok idi galiba o yaramaz uşağı sen mi aldin dediler. Karadenizli esim. Kızımın dağıtma huyu var bakalim.oglanda ne çıkacak
 
evet ama 24 aylıkken kardeşi oldu.. ikiside çok küçüktü... bizde bana çekmişler her giren oyle diyor. ben ilkokula vitrinin tepesinden önünde gittim... yaptiklari hicbirseyi garipsemiyorum, cunku hep bir yerden tanidik geliyor ama cok zor.... bende cok duskunum koca gun oturup oynuyoruz 3 yildir kanepede dogru duzgun oturmuslugum yok... gozumude ayiramiyorum ustunden ikiside cok hizli hareket ediyorlar.. 1,5 yasina gelene kadar ablasinin gozunun icine baktim ne yapıcağı belli olmaz ikiside kucuk diye...
 
Evet evet katılıyorum kendi gittigim psikolog da oyle demişti. Simdi en ufak tepkinizi kardeşinin gelmesine bağlar. Bende kizimla daha çok vakit geçirmeye çalışıyorum. Hiçbir şey yapamasam aksam bebegi bırakıp on dk markete ya da çarşıyi şöyle turlayip geliyoruz. Ama istiyor ki evde hep ilgilen benimle. İki dk boş kalsa kıyafet dolabına dadaniyor. Bugün akşam kardeşini uyuturken yine dolabı dökmüş. Sabahtan beri üst değişti değişti onu giydi o ıslandı bu kirlendi diye diye. Aksam da yaptı yapacağını. Okula giderken unutmuştu Sabah giyiyordu geliyordu değişiyordu o kadar. Yatarken de pijama tamamdi. Hasta olunca okul işi askıya alındı. Tekrar başladı.
 
Evet bende kalıcı hasar olmasın diye hep gözüm üzerinde. Bırakmıştı yapmıyordu ilk bir ay fırsat buldukça yapmaya çalıştı.. unutmuştu simdi iki gündür oturan çocuğu itip deviriyor. Bende hep yerdeyim oyun oynamaktan. Devamlı kitap okuyoruz sohbet ediyoruz ama fırsat bulunca dolap dadaniyor döküyor. Zaten yetişemiyorum çok çıkıyor yıka topla as
 
Kısa ve öz, evet.

Sizin ilk çocuğunuz sonradan değişmiş olduğundan bocalamanız normal.
Doğduğundan itibaren böyle olsaydı, rutininiz zaten can çekişmekle yaşamak arasında olurdu lakin değilmiş.
Bu tempoya da alışacaksınız, sinirleriniz ve bedeniniz çokça yıpranacak olsa da alışacaksınız.
 
Alisiyim bari ikinci de yaparsa sıkıntı yasamam alışmış olurum Valla degildi ama küçüktü akli kesmiyordu galiba bu kadar elbiselere. Bizim en çok kıyafet sıkıntısı. Çamaşır bitmiyor birikiyor katlamayla toplamayla başa gelemiyorum ben daha. Bu saatten sonra saldım gitti.
 
Şöyle söyleyeyim, alışmak zorundasınız başka alternatif yok
Tek çocukla iki çocuk arasında 10 çocuk falan var.
Bebeğinizin şöyle yürümeye başladığında çok çok daha zor ve dağınık günler sizi bekliyor olacak, ondan gerçekten salın.

Benim şuan salon masamın üzerinde 4 sepet temiz çamaşır yığını, koltukların üzerinde bilimum oyuncaklar, mutfak sandalyemde çeşitli attıkları kıyafetler, yatakların içinde kamyonlar falan var.
Geçen buzlukta oyuncak buldum, kek kalıplarının arasında yapboz parçası.
Banyo lavabosu yanında bile bir sürü şey var, hiçbir şey olması gerektiği yerde değil çünkü iki afacan var.
Ayakkabıyı giymeden içini kontrol ederiz her an her şey çıkabilir

Kontrolü elden bırakıp, akışa salınmak lazım, en güzeli bu.
 
Tüm sayfalari okumadım ama derdinizi anlayabiliyorum benimkilerin arası 3 yaş. Şu an küçük 1.5 buyuk 4.5 yaşında.kiskanma oluyor.dikkat çekmeye çalışma oluyor. Zor cok zor..halinizi anlıyorum.ama şunu söylemeye geldim ben: EMIN OLUN HEPSİ GEÇECEK VE SIZ BIR GÜN NE GÜNLERDI DEYIP GÜLÜMSEYECEKSINIZ
Yine sanslisiniz anneniz geliyormus. Ben bir de tektim.cok zor oluyor.am gun gectikce zorlugu azalıyor.simdi ki stresiniz aslında ek gıda küçük kızımızın moda oyunu da biraz germis tabi aman giyinsin de öğrensin olaya bir de böyle bakın ne güzel öğrenmiş daha 3 yasında minik hanim
Küçük olani severken şu cumle kalıbını öneririm; ayy ne tatlısın sen aynı ablası gibi tatlı.dur bakayim hangisi daha tatli deyip ikisini de sevin sarılın. Sonra ikisi de cok tatlı valla deyin.komik bir ses tonuyla yapın bunu.gidiklayin aynı anda. Birlikte gulmeyi basarmak onlara iyi gelecek.dialoglari artacak. Ek gıda verirken haliyle küçük olan yedikce insan sevindirik oluyor.o zamanlarda da aay bak ayni ablasi gibi nasil da istahlı aferin kızım ne güzel ornek olmuş kardesine vs deyin. Yani her ovme sevme cumlesine ablasi da dahil olsun.cok ise yarıyor.benim buyuk olan oglan. Ve bence bu daha zor. Cunku oglanlar vurup kirmaya daha merakli ve ben onları kollayacagim diye is yapamaz oldum.
Camasir sorununuz icin kurutma makinasi oneririm. Ayni anda ishal kusma falan olduklarinda falan hele o zamanla iyice icinden cikilmaz oluyor cunku.kis mevsiminde daha da zor. Ama hem kurutmali hem yikamali olanlari önermiyorlar.iyi arastirin derim.
 
Bunu ciddi ciddi soruyorum gerçekten kontrollü olunmaz mi ya benim maalesef galiba sıkıntım bu. Hiç dağınıklığa gelemiyorum yapamayınca kendimi yiyorum yetişemedim olmadı diye uyuyamıyorum. Bu akşam evin anası ağladı sinirimden toplamadim ama ayni sinir yüzümden uyuyamadim. 6 aylık bebem memeye kalkacak ben ayaktayim normalde mümkün değil bu saatte ayakta duramam sinirden takintidan uyuyamadim ama toplamak da istemiyorum su anda. Benim evde şu anda felaket dağınık. Çamaşır oyuncak bezz Strese giriyorum, ağlıyorum bunaliyorum yapamayınca
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…