- 26 Eylül 2014
- 4.526
- 9.871
- 358
- Konu Sahibi salincaksevdam
Kesinlikle bunu kendinize yapmayın. Ev bu illa dağılacak, illa bir şeyler eksik kalacak. Anın tadını çıkarın, bu küçücük halleri geri gelmeyecek geçecek, kendinizi hırpalamayın.Benim galiba en büyük sorunum bu istiyorum ki çamaşır kuruyunca hemen yerine konsun. Mutfak tezgahında bulaşık birikmesin balkon derli toplu olsun banyo yine öyle. Ama yatağım açık kalabilirsin yerde oyuncak olabilir. Masanın üstünde bardak olabilir sıkıntı yok Ya benim isimi aksatmasin yeter ki balkon toplu olsun ki yeni çamaşır asabileyim. Sepette çamaşır olmasın ki makineden diğerini çıkartabileyim. Bunları da yapmaya fırsat kalmayınca strese giriyorum. Valla onlar yatınca direk yatarim normalde pertim.cikiyor gecede oğlan meme emiyor yat kalk yat kalk uykumu da alamıyorum. Olay kızdan bana döndü ama sıkıntı bu . Bu sefer çocuk dagitinca büyük iş geliyor gözüme.
Benimkilerin de arasında iki yaş var, küçük kızım 6 aylık, ilk günden beri ikisine de tek başıma bakıyorum. Doğum yaptığım ilk zamanlar sizin gibi her şeyi çok takıyordum, bunalıma girmiştim işlere yetişememekten.
Sonra kendime küçük hedefler koyarak ilerledim.
Aslına bakarsanız iki küçük çocukla günlük avuntum şu, büyük kızımın yemeğini zamanında yedirip öğlen uykusuna zamanında yatırırsam günün ilk adımını tamamlamış sayıyorum, gece uykusuna kadar da ikisinin de başına bir iş gelmeden günü bitirirsek daha ne isterim ki diyorum
Diğer işler de ekstralar.
İşlere takılıp hiçbir anı kaçırmamak gerek, inanın kış gelene kadar her gün sokaklardaydım iki bebeyle. Dışarda gören belki işimi bitirip çıktım zannediyordu ama ben her şeyi arkamda bırakıp çocuklarımla güzel zaman geçirmek için çıkıyordum pişman da değilim.
Bebeği önce slingde şimdi de kanguruda büyütüyorum kanguruyu takıyorum sırtıma, her işimi yapıyorum.
Haftada üç gün de oyun ablası gibi bir ablayla anlaştım, sabah 10da geliyor öğleden sonra 4r kadar çocukların başında duruyor ben de işlerimi yapıyorum.
Bir aydır bu düzendeyiz. İmkanınız varsa bu tarz bir yardımcıyla işinizi hafifletebilirsiniz.
(Çocukların bağırışları eşliğinde yazdım, karmaşık olduysa kusura bakmayın )