3. Tüp bebek denemesi

Naneliseker12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2021
46
32
29
Merhaba arkadaşlar, 26 yaşındayım 4 yıllık evliyiz bu sene içinde 2. Kere tüp bebek denemesi yaptık. 2 sinde de 4aa kalitedeki 5. Gun embriyolarım malesef tutunamadı. Eşimin sperm sayısı herşeyi normal bende pko var bilinen başka rahatsızlığım yok ama embriyolarım tutunmuyor. Kafam çok karışık 3. İçin tekrar denemek istiyorum ama çok umutsuzlandim sanki hiç olmuycak. Daha önce hiç gebelik olmusmadi 2. Denememde rahime çizik de atıldı. Kan sulandırıcı iğne de kortizonda kullandim. Herhangi bir sorun da olmadigini söylemişti doktorum.yinede tutunmadi malesef doktorumla devam etmeli miyim yoksa farklı bir doktora mi gitmeliyim. Rahimle ilgili bir problem yoksa neden tutunmuyor. Sizler nasıl yollar izlediniz umarım yardımcı olcak arkadaslar vardır.

Genetik testlere baktır canim istiyorsan birde
Bağışıklık testi ile genetik teste de baktiricam peki aynı doktorla devam etmeli miyim bu konuda çok kararsızım. Neden bunları başta arastirmiyoruz neden başta bilgilendirilmiyoruz. Bir dünya sebebten tutmayabilir mis. Birde 4 embriyom vardı iki tanesi çöpe attılar resmen yaşım genç diye kesin tutar gözüyle bakildigim için çöp ettiler çok kızgınım herkesin mi embriyoların taransferden sonra çöp oluyor kafama takılan bir dünya şey oluştu.

Rahim filmi histeroskopi tarzinda islem yapildi mi acaba? 2 kez negatifi gordukten sonra farkli testler ve islemler yapiliyor normalde

Benimde 3.denememde tuttu. Pes etme bence. Doktor da değiştirmedim. Sadece 2 denemeden sonra normal kadın doğumcuya gittim. rahim filmi çekildi.

bnim 7. denememde tuttu canım ümitsizliğe kapılma ama doktr degistrmendede fayda var.banada hep sorun yok dediler cif çift transfer oldum hiç biri tutmadı.son tek konulan tuttu şükür ki.buda olmasaydı genetiğe gondericektik embiryolari

Ben denenmisin denemesi olmaz diye düşünüyorum değiştirebilisnz birde farklı bi göz baksa
Doktor iyi olsada psikolojik men içime sinmiyor. Bu 2. Denemede çift embriyo transferi yapicakti tek koydu gördüm. Verdikleri kağıtta da tek embriyo yazıyor zaten Eşim sorduğunda da çift koydum dedi bu tutarsa diye ses etmedim kendime sorun etmemiştim ama şimdi içim içimi yiyor belki digeri tutucakti çöpe gitti

Sizin adınıza sevindim. Peki diğer iki olumsuz denemeniz için ne söylendi 3. Denemenizde hangi testleri yaptırdınız
teşekkürler. hiç bir şey söylenmedi aslında. 3.deneme öncesi de hiç bir test yapılmadı. dediğim gibi normal kadın doğumcu rahim filmi çektirdi. tülerin birinde tıkanıklık varmış açıldı dedi. sonra 20 gün içinde ben normal yollar ile hamile kaldım. ama boş kese imiş. kürtaj oldum. 1 sene boyunca hiç korunmadım olmadı hiç gebelik. işte sonunda 3.denemeye karar verdim. çift embro konuldu. şuan ikiside tuttu.

bnim 7. denememde tuttu canım ümitsizliğe kapılma ama doktr degistrmendede fayda var.banada hep sorun yok dediler cif çift transfer oldum hiç biri tutmadı.son tek konulan tuttu şükür ki.buda olmasaydı genetiğe gondericektik embiryolari
Kapılmak istemiyorum ama işte sanki hiç olmuycak mis gibi geliyor. Maddiyattan daha çok yaraladı beni yani en azından kimyasal olsaydı böyle ikisinde de tutmayınca çok üzüldüm birde rahime cizikden sonra bayağı umitlenmistim burda üye olmadan doktorumun ilk denemelerinde gebe kalan hastalarını okudukça ümit doluyodum ama şimdi benim için çok zor oldu.

teşekkürler. hiç bir şey söylenmedi aslında. 3.deneme öncesi de hiç bir test yapılmadı. dediğim gibi normal kadın doğumcu rahim filmi çektirdi. tülerin birinde tıkanıklık varmış açıldı dedi. sonra 20 gün içinde ben normal yollar ile hamile kaldım. ama boş kese imiş. kürtaj oldum. 1 sene boyunca hiç korunmadım olmadı hiç gebelik. işte sonunda 3.denemeye karar verdim. çift embro konuldu. şuan ikiside tuttu.
Anladim benim durumum farklı sanırım e2 seviyem düşük rahim kalinligim yüksekti bu iki tedavide de birinde estorofem mı normal kullandım birinde günde 6 tane aklıma neden olmadığı ile ilgili bir sürü şey getiriyorum. Ama sanırım nasip değildi ya da zamanı hayırlısı olsun toparlaninca tekrar deniycem.

Anladim benim durumum farklı sanırım e2 seviyem düşük rahim kalinligim yüksekti bu iki tedavide de birinde estorofem mı normal kullandım birinde günde 6 tane aklıma neden olmadığı ile ilgili bir sürü şey getiriyorum. Ama sanırım nasip değildi ya da zamanı hayırlısı olsun toparlaninca tekrar deniycem.
doğru bir zaman değilmiş demek ki. inşallah hayırlı bir zamanda olacaktır. estrofem bende kullanıyorum. hatta hala günde 4 defa.

Kapılmak istemiyorum ama işte sanki hiç olmuycak mis gibi geliyor. Maddiyattan daha çok yaraladı beni yani en azından kimyasal olsaydı böyle ikisinde de tutmayınca çok üzüldüm birde rahime cizikden sonra bayağı umitlenmistim burda üye olmadan doktorumun ilk denemelerinde gebe kalan hastalarını okudukça ümit doluyodum ama şimdi benim için çok zor oldu.
seni okadar iyi anlıyorum ki maddi manevî insan çok yipraniyr çok zor süreçler.baska doktora bi görün belki atlanilan bir durum vardır.labaratuar çok önemli bu islemlerde.diger denemeni iyi araştırıp güzel dinlenip başlarsın canım

seni okadar iyi anlıyorum ki maddi manevî insan çok yipraniyr çok zor süreçler.baska doktora bi görün belki atlanilan bir durum vardır.labaratuar çok önemli bu islemlerde.diger denemeni iyi araştırıp güzel dinlenip başlarsın canım

yani insan çok tuhaf oluyor herşey tamam hazır embriyo geliyor rahmine konuyor ama sen onu rahminde yasatamiyosun iki kez negatif sonuç alıyorsun bu AA bu adetim geçti test yapım negatif yoluma bakayım gibi olmuyor ki çok yipariniyor insan ama rabbim büyüktür ne zaman hayırlısı ise o zaman olsun ben vazgeçmeyin elimden geleni deniycem ins Doktorum da tüp bebek merkezi de iyiydi. Hoşuma gitmeyen birşey olduysa bile kimseyi sorgulamadim bu işlemler bu şekilde demek ki dedim ama şimdi çok pismanim. Ben tedaviye başladığımda doktoruma çok güvendim yani o doktor olan o biliyor dedim.araştırmadım sorgulamadim keşke diyorum her şeyi didik didik etseydim belki atlanilan şeyi yakalardik ama olmadı işte nasip. Kafamda yeni doktorumu belirledim her durumu araştırıyorum bu sefer her testi istiycem her şeyi sorguluycam.

yani insan çok tuhaf oluyor herşey tamam hazır embriyo geliyor rahmine konuyor ama sen onu rahminde yasatamiyosun iki kez negatif sonuç alıyorsun bu AA bu adetim geçti test yapım negatif yoluma bakayım gibi olmuyor ki çok yipariniyor insan ama rabbim büyüktür ne zaman hayırlısı ise o zaman olsun ben vazgeçmeyin elimden geleni deniycem ins Doktorum da tüp bebek merkezi de iyiydi. Hoşuma gitmeyen birşey olduysa bile kimseyi sorgulamadim bu işlemler bu şekilde demek ki dedim ama şimdi çok pismanim. Ben tedaviye başladığımda doktoruma çok güvendim yani o doktor olan o biliyor dedim.araştırmadım sorgulamadim keşke diyorum her şeyi didik didik etseydim belki atlanilan şeyi yakalardik ama olmadı işte nasip. Kafamda yeni doktorumu belirledim her durumu araştırıyorum bu sefer her testi istiycem her şeyi sorguluycam.
kesinlikle çok doğru canim kolay şeyler değil ki .kaç yaşındasın kaç yumurtan oluşuyor canım.rabbim hakkında hayırlısını versin tez zamanda yüzünü güldürsün inşallah.

kesinlikle çok doğru canim kolay şeyler değil ki .kaç yaşındasın kaç yumurtan oluşuyor canım.rabbim hakkında hayırlısını versin tez zamanda yüzünü güldürsün inşallah.
26 yaşındayım 26 yumurtam oldu 11 i dollendi 5. Güne 4 tane 4 AA seviyede embriyolarım oluştu. Buraya kadar bir sorunum yok ya genetikleri bozuktu ya da bende bağışıklık ile ilgili problem vardı ya da nasip olmuycak.

evet genetiklerinde bir problem olabilir bnimde tutmayınca bi kaç doktrola görüşmüştüm hepsi genetiginde bir sıkıntı olabileceğini söylemişti.bagisiklik için ilaç kullandım bn onunla alalı bir test yapılmadan kullanmıştım hemde prednol diye bir ilaç bağışıklık baskılayıcı.belki başka doktorlar sanada önerebilir canım.hsg çekildin mi rahmine bakışımı tüplerine falan.bn tüpümüm birini aldırdım sıvı olduğu için yoksa tutunmayı engeller dedi doktr

evet genetiklerinde bir problem olabilir bnimde tutmayınca bi kaç doktrola görüşmüştüm hepsi genetiginde bir sıkıntı olabileceğini söylemişti.bagisiklik için ilaç kullandım bn onunla alalı bir test yapılmadan kullanmıştım hemde prednol diye bir ilaç bağışıklık baskılayıcı.belki başka doktorlar sanada önerebilir canım.hsg çekildin mi rahmine bakışımı tüplerine falan.bn tüpümüm birini aldırdım sıvı olduğu için yoksa tutunmayı engeller dedi
Rahim ve tuplerimde bir sorun yokmuş histeroskopi de oldum. Peki gebe kaldınız mı hiç kaç denemeniz oldu. Ya düşünüyorum genetik problemi olsaydı belki tutunurdu da kimyasal olurdu içime katil hücrelerin embriyoyu vücudum öldürüyor Muş gibi geliyor sanırım bunu kafaya taktım

X