3. Tüp bebek denemesi

Rahim ve tuplerimde bir sorun yokmuş histeroskopi de oldum. Peki gebe kaldınız mı hiç kaç denemeniz oldu. Ya düşünüyorum genetik problemi olsaydı belki tutunurdu da kimyasal olurdu içime katil hücrelerin embriyoyu vücudum öldürüyor Muş gibi geliyor sanırım bunu kafaya taktım
ben 7 kez denedim canım bir dış gebelik oldu onun haricinde son kalan bi 5. gün embryo m vardı hastaneye onu atin tekrar yumurta topalayım.sıfırdan başlayalım demeye gittik doktr ısrar etti bnce koyalım belki tutar belli mi olur dedi.umutsuzca yaptırdım transferi sırf doktorla esim.istedi diye yaptrdim ve hiç dikkat etmedik kendime hiç transfer olmamış gibi davrandım ama tutmuş p.tesi günü öğrendim 11. günümdü daha fazla ilaç kullanmayayım diye 1 gün önce yaptırdım sonucu görünce şok olduk.haftaya kontrole gidicem inşallah bu sefer sağlıkla ilerler.kimyasal olsa pozitif çıkıp sonra negatife döndüğünde insan daha çok üzülüyor.doktoruna onuda söyle sanada mutlaka baskılayıcı bir ilaç vericekte ki bi çok doktr artık veriyr.bn bütün tedavilerimde kullandim

Merhaba arkadaşlar, 26 yaşındayım 4 yıllık evliyiz bu sene içinde 2. Kere tüp bebek denemesi yaptık. 2 sinde de 4aa kalitedeki 5. Gun embriyolarım malesef tutunamadı. Eşimin sperm sayısı herşeyi normal bende pko var bilinen başka rahatsızlığım yok ama embriyolarım tutunmuyor. Kafam çok karışık 3. İçin tekrar denemek istiyorum ama çok umutsuzlandim sanki hiç olmuycak. Daha önce hiç gebelik olmusmadi 2. Denememde rahime çizik de atıldı. Kan sulandırıcı iğne de kortizonda kullandim. Herhangi bir sorun da olmadigini söylemişti doktorum.yinede tutunmadi malesef doktorumla devam etmeli miyim yoksa farklı bir doktora mi gitmeliyim. Rahimle ilgili bir problem yoksa neden tutunmuyor. Sizler nasıl yollar izlediniz umarım yardımcı olcak arkadaslar vardır.
Merhaba, Histereskopi yaptırdın mı ? Hiç öyle düşünme ben de 3.kez bu defa başka merkezde deniyorum. Ama aşama aşama gidildi İlk önce Prp yapıldı. Sonra 2 ay bekledik sonra tedavi başladı Yumurta toplama yapıldı ve mikroçip yöntemiyle spermler seçildi ve bu sayede kaliteli oldukları için 3.günde donduruldu(Daha önce 2 defa aynı merkezde hem daha az yumurta hem de 5.güne ilkinde gitmişti ikincisinde gidememişlerdi) Akabinde Bende Rahimde yapışıklık olduğu için histeroskopi oldum ve 2.adette yeniden hsg filmi çektirip gel dediler. Şimdi ikinci adet günümü bekliyoruz. Ona göre transfer işlemi gerçekleşecek.Şuan sabırla bekliyoruz canım. Yani kişiye özel bir tedavi süreci var sende daha farklı da olabilir ama iyi bir merkezde tekrar denemeni tavsiye ederim,sakın pesetme Hayırlısıyla inş. olacak.

Merhaba, Histereskopi yaptırdın mı ? Hiç öyle düşünme ben de 3.kez bu defa başka merkezde deniyorum. Ama aşama aşama gidildi İlk önce Prp yapıldı. Sonra 2 ay bekledik sonra tedavi başladı Yumurta toplama yapıldı ve mikroçip yöntemiyle spermler seçildi ve bu sayede kaliteli oldukları için 3.günde donduruldu(Daha önce 2 defa aynı merkezde hem daha az yumurta hem de 5.güne ilkinde gitmişti ikincisinde gidememişlerdi) Akabinde Bende Rahimde yapışıklık olduğu için histeroskopi oldum ve 2.adette yeniden hsg filmi çektirip gel dediler. Şimdi ikinci adet günümü bekliyoruz. Ona göre transfer işlemi gerçekleşecek.Şuan sabırla bekliyoruz canım. Yani kişiye özel bir tedavi süreci var sende daha farklı da olabilir ama iyi bir merkezde tekrar denemeni tavsiye ederim,sakın pesetme Hayırlısıyla inş. olacak.
İlk tedavide tutmayınca histeroskopi oldum. 2 sinded eayni kalitede embriyo transferi oldu. Şimdi biraz normal deneyip olmazsa tekrar deniycem öncesinde İnsülin direncim olduğu bilinmiyordu. Yeni öğrenip ilaç kullanmaya başladım d vitaminin de çok düşükmüş belki de bu yüzden tutunmadilar. Doktor neye göre ilk başta prp ye yonlendirdi. Doktorum genetik test bile yapmadı hatta inisülîn direnci için test bile istemedi benden. Yeni öğrendim oldugunu

İlk tedavide tutmayınca histeroskopi oldum. 2 sinded eayni kalitede embriyo transferi oldu. Şimdi biraz normal deneyip olmazsa tekrar deniycem öncesinde İnsülin direncim olduğu bilinmiyordu. Yeni öğrenip ilaç kullanmaya başladım d vitaminin de çok düşükmüş belki de bu yüzden tutunmadilar. Doktor neye göre ilk başta prp ye yonlendirdi. Doktorum genetik test bile yapmadı hatta inisülîn direnci için test bile istemedi benden. Yeni öğrendim oldugunu
Ben daha önce başka merkezde 2 kez denediğim için Doktorum önce Prp öneriyoruz rahim gençleştirme ile normal bile hamile kalan 600 hastam var dedi. Prp sayesinde amh değerim bile biraz yükseldi ve toplanan yumurta sayım arttı.Prp de istenen sonucu alamasaydık kök hücre uygulanacaktı. Çok şükür şuan dondurulmuş embiriyolarım var ve şimdi 2.adetimi bekliyoruz.Aralık ilk haftası gibi olacağım sonrasında yine hsg filmi çektirip iki film ile birlikte gel dediler. Herşeyin hayırlısı hiç umudunu kesme düzenli D vitamini ve Folik asit mutlaka kullanmayı ihmal etme.Herşey gönlünce olsun inş.

Bağışıklık testi ile genetik teste de baktiricam peki aynı doktorla devam etmeli miyim bu konuda çok kararsızım. Neden bunları başta arastirmiyoruz neden başta bilgilendirilmiyoruz. Bir dünya sebebten tutmayabilir mis. Birde 4 embriyom vardı iki tanesi çöpe attılar resmen yaşım genç diye kesin tutar gözüyle bakildigim için çöp ettiler çok kızgınım herkesin mi embriyoların taransferden sonra çöp oluyor kafama takılan bir dünya şey oluştu.
Bende 3 kez tüp bebek yaptım haklı isyanınıza sonuna kadar katılıyorum bendede hiç araştırma yapılmadı ben neden olmuyo neden araştırma yapmıyoruz dedikten sonra evet artık araştırmalıyız dendi bende dr değiştim bu sefer herşeyi didikliyorum soruyorum öncesinde ne varsa yaptırmak istiyorum rahim filmi için dr gerek yok dedi histereskopi ile bakcaz cizik atilcak dedi genetik test icin onada gerek yok yuzde 90 olumlu cikiyo hastalarda ama siz illa yaptircam derseniz yapariz dedi ama boşuna para harcarsınız dedi mikroçip yöntemini yapalım dedi ama aklım hala başka ne yapilabilirde tekrar negatif görmek istemiyorum çok yipratici

Bende 3 kez tüp bebek yaptım haklı isyanınıza sonuna kadar katılıyorum bendede hiç araştırma yapılmadı ben neden olmuyo neden araştırma yapmıyoruz dedikten sonra evet artık araştırmalıyız dendi bende dr değiştim bu sefer herşeyi didikliyorum soruyorum öncesinde ne varsa yaptırmak istiyorum rahim filmi için dr gerek yok dedi histereskopi ile bakcaz cizik atilcak dedi genetik test icin onada gerek yok yuzde 90 olumlu cikiyo hastalarda ama siz illa yaptircam derseniz yapariz dedi ama boşuna para harcarsınız dedi mikroçip yöntemini yapalım dedi ama aklım hala başka ne yapilabilirde tekrar negatif görmek istemiyorum çok yipratici
Merhaba bence her şeyi araştırıp öyle deneyin. Ben hakkımı helal etmiyorum niye araştırılmasına direk olur gözüyle bakıldı benim 1 kimyasal gebeliğim bile oluşmadı 4 yıllık evlilikde pko ya rağmen 1 kere bile denk gelmez miydi gelebilirdi. Ama neden olmadı diye araştırmadilar . Yeni inisulin direncim olduğunu ve d vitaminimin çok düşük olduğunu öğrendim hemen ilaç kullanmaya başladım. Belki ilk başta bunların tedavisi yapılsaydı 2. Denemem de gebe kalicaktim. 3. Deneme mi yapmadan önce genetik test yapıp öyle gidicem.

Birde negatif sonuç gelince hiç beklemiyorduk sizden çok umutluydum gibi söylemler duydum. Umutlu olma bir dünya para alınıyor tutmamasina sebeb neyse onu bul onu tedavi et benim durumumda ben embriyo da ya da başka bişey de sorun olduğunu düşünmuyorum. Vücudum neden kabul etmedi onu araştır ona göre 2. Dene demi yok aynı şekilde tedavi et 2 embriyoyuda çöpe atın çok acımasızca şimdi o 2 embriyom dursaydi tekrar denerdim. Benim için yumurta toplama işlemi çok sancılı ohss olma durumum var.

Birde negatif sonuç gelince hiç beklemiyorduk sizden çok umutluydum gibi söylemler duydum. Umutlu olma bir dünya para alınıyor tutmamasina sebeb neyse onu bul onu tedavi et benim durumumda ben embriyo da ya da başka bişey de sorun olduğunu düşünmuyorum. Vücudum neden kabul etmedi onu araştır ona göre 2. Dene demi yok aynı şekilde tedavi et 2 embriyoyuda çöpe atın çok acımasızca şimdi o 2 embriyom dursaydi tekrar denerdim. Benim için yumurta toplama işlemi çok sancılı ohss olma durumum var.
Aynen malesef talep etmeyince hiçbirşey yapılmıyo herşeyi didik didik etmek gerekiyor azcik sen sessizsen çok bilmesinin farkindalarsa hiç sallamıyorlar nasılsa para geliyo 3 denemenin sonunda maddi olarak 27 bin harcadım para cidden gözümde değildi manevi olarak çöktüm bende sizin gibi hiç gebe kalamadım iki sefer çift embriyo sonuncusu tek kondu ama koca bir hüsran ..

Aynen sizde olduğu gibi dr da bana siz çok iyi hastalarımızdansınız embriyo kaliteniz çok iyi vs diyince beklenti yüzde yüz oldu eee sonunda olmayınca olan bize oldu yüzüne insanın tokat gibi geçirdi negatif sonuç acaba hangi şehirdesiniz hangi dr

Aynen sizde olduğu gibi dr da bana siz çok iyi hastalarımızdansınız embriyo kaliteniz çok iyi vs diyince beklenti yüzde yüz oldu eee sonunda olmayınca olan bize oldu yüzüne insanın tokat gibi geçirdi negatif sonuç acaba hangi şehirdesiniz hangi dr
Kayseri Memorial Semih zeki Uludağ doktorum. Aslında doktorum çok iyi herkes çok övüyor Allah var bende çok iyi buluyorum ama benim durumumda yetersiz kaldı. Ben doktora güvendim hiç sorgulamadim bu sebebden oda özel bir tedavi uygulamadi şuan düşünüyorum da benim bir sebebim var yani pko dışında bir dahaki sefere bu sorunu bulmadan tüp bebek denemem çok yıpratıcı bir süreç sizin doktorunuz kimdi

Merhaba arkadaşlar, 26 yaşındayım 4 yıllık evliyiz bu sene içinde 2. Kere tüp bebek denemesi yaptık. 2 sinde de 4aa kalitedeki 5. Gun embriyolarım malesef tutunamadı. Eşimin sperm sayısı herşeyi normal bende pko var bilinen başka rahatsızlığım yok ama embriyolarım tutunmuyor. Kafam çok karışık 3. İçin tekrar denemek istiyorum ama çok umutsuzlandim sanki hiç olmuycak. Daha önce hiç gebelik olmusmadi 2. Denememde rahime çizik de atıldı. Kan sulandırıcı iğne de kortizonda kullandim. Herhangi bir sorun da olmadigini söylemişti doktorum.yinede tutunmadi malesef doktorumla devam etmeli miyim yoksa farklı bir doktora mi gitmeliyim. Rahimle ilgili bir problem yoksa neden tutunmuyor. Sizler nasıl yollar izlediniz umarım yardımcı olcak arkadaslar vardır.
Yaa bnde aynı durumdayım 6 yıllık evliyim 3 basarisiz denememiz var. 4. Ye başlamadan önceki ay histereskopi oldum ve rahime çizik atıldı bakal nasip bnde bu çizik tutunmayı kolaylaştırıyor şansı arttırıyor diye bı umilenmistim..haftaya transfer olucak nasipse benim ne eşimde ne bende hiç bı problem yok yani sorun şu diyecek bsy yok

X