Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 Ayda 8 kilo Verme Grubu
Ayfer -
Eda- kendi listesi
Yasemin - kendi listesi
Tuğba - kendi listesi
Merve -
Pegasus -
Şahgul
Evet bayanlar son kararınızı verin kimin listesini seçerseniz koçunuz o olacak. (kimin listesini seçtiğinizin çokta önemi yok aslında üçümüzünde listesi aynı gibi. haftalar arasında farklı kişinin menülerini kocunuzu da bu doğrultuda değiştirebilirsiniz.)
Kuralları birazdan paylaşıyorum.
1-Kendinizi kampta gibi hissedin. Sadece 1 ay. 1 aydan ne olur ? 1 ay kendini sıkıp en az 6 kilo vereceğinizi toplam 8 belki biraz daha verebileceğinizi düşünün. O bizi cezbeden yiyecekleri 1 ay ağzınıza almazsak ölmeyiz değil mi? Bunun cevabı EVET ise 2. kuralı okuyorsunuz.
2- Diyetinizi bozmayacağınıza, Kurallara yemek pişirme şekillerine, tamamen uyacağınıza YEMİN edin. Kendinizi oruç tutuyormuş gibi hissedin. Emin olun bu 1 ay boyunca ruhende daha rahat olacaksınız. Yeminli olduğunuzu hatırlayıp asla yemeyeceksiniz. Yani kilo vermenizi garantileyeceksiniz.
Bunun en önemli sonucu. 1 ay da var olan bütün zararlı yiyeceklere olan alışkanlığınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Nefsinizi terbiye edeceksiniz.
Herşeyden önce kendimiz sağlığımız için kilo vermek için buradayız ve bunu başarabiliriz.
1 ayda 8 kilo. Hadi bakalım. Emin misiniz bakalım yapabileceğinize?
Ben EMİNİM. Ben YEMİN EDİYORUMKİ 11/01/2014-01/03/2014 tarihleri arasında (4 HAFTA BOYUNCA) asla listelerimin dışına çıkmayacağım. Asla yemek kurallarımı bozmayacağım
KURALLAR
1.Gunde 2,5 litre su (ozellikle yemeklerden once)
2.ara ogunlerinizi atlamayin.( iki ogununuz arasinda 3saatten uzun zaman gecmesin)
3. Diyetinizi eksik,fazla yada degistirerek tuketmeyin.
YEMEKLERE GİRECEK YAG ORANİ
1 kilo sebzeden pisecek zeytinyyagi sebze yemegine 2 yemek kasigi zeytinyagi ve1 tatli kasigi silme olculu tuz koyun
2. Etli sebze yemegine ( kiymali veya etli taze fasulye gibi) yag ilavesi yapmadan etin yagi ile pisirin.
3. Et yemeklerine ( et , tavuk, balik , hindi) yag ilavesi yapmadan firinda izgara haslama veya teflonda pisirin.
4. Pilav (1.5 su bardagindan) , makarna (1paket ) ,corba ( 3-4 kisilik ) icin sadece 2 yemek kasigi zeytin yagi ile pisirin.
YENİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER
KİZARTMALAR
ET SULARİ
KATİ YAGLAR
HAZİR GİDALARİM TAMAMİ( hazir meyve suyu hazir corba gibi)
ABUR CUBUR
GAZLİ İCECEKLER
FAZLA ALKOL
FAZLA TUZ
FAZLA KAFEİN
SALAMURA GİDALAR ( tursu,lakerda, zeytinler)
SAKATLAR SARKUTERİ URUNLERİ
YAGLİ VE KREMALİ GİDALAR
SERBESTLER
Cig yenilebilen salatalik malzemeleri ( doymadikca aciktikca tuzsuz olma sartiyla sinirsiz ) domates salatalik biber marul tere roka maydanoz sogan sarimsak)
Salca domats puresi domates suyu baharatlar sirke balzamik sirke limon
Bitkisel caylar ( sinemaki ve mate haric)
Gunde 4-5 fincan acik sekersiz veya tatlandiricili limonlu cay
Gunde 1 tane turk kahvesi
Gunde 1 tane sade soda
Tatlandiricilar.
1 PORSİYON MEYVE DEĞİŞİMİ (KURU MEYVELERDE YİNE AYNI SAYI UYGULANIR. ÖRNEĞİN KAYISI , HURMA , ÜZÜM
Elma ...... 1 kucuk boy 100 gr
Kayisi 3 adet orta boy
Muz .... Kucuk 1 tane
Taze incir ... 2 adet
Greyfurt 1\2
Portakal orta boy 1 tane
Mandalina 2 adet kucuk
Uzum 15 iri tane
Erik 4 adet
Cilek 12 tabe kucuk
Seftali 1 ortaboy
Armut 1 orta
Ayva 1 buyuk boyun ceyregi
Nar 1orta boyun yarisi
Ananas 2 halka
Hurma 3 adet
HAFTADA 3 GÜN SADECE SODA İÇMELİSİNİZ.
HERGÜN 2 FİNCAN YEŞİL ÇAY
HERGÜN 1 FİNCAN ISIRGAN OTU
degildir canim..verdikce dahada iyi hissedeceksin...Evet o kadar emek verdim o emekleri 1 kaç günde heba etmemeliyimbugün yeni yeniden herşeye başlıyorum psikoljık açıdan da kendimi daha iyi hissediyorum bugün, inşallah geçici değildir bu hevesimm
![]()
bunu yedinmi,yiycenmi canim...SABAH
2 yumurta
3 d.çavdar
Ara: 1 elma
ÖĞLE
1 kase çorba
4 yk sebze yemeği
Ara: 1 paket form mısır patlağı
AKŞAM
1 kase çorba
Ara: 1 armut
Spor: 1 saat yürüyüş
Bugünkü kafamda planladığım menü bu buundan sonra bu şekilde beslenmek istiyorum
canim dün disardaydim aslinda..ögle cocuklara yedirirken acikirim diye ictim corbayi..aksamda k.validedeydim..corbayla patlican yedim,baska secenegim yoktu..börek vardi bide...kaptancım cok az yıyorsun boyle olmas metebolızman yavaslar
yersen seni yolarim,yarin tarti günü..Gunaydin kizlarrr pasta yapiyorum bugun yemiyecem sizden bi destek aliyim dedim
kolay gelsin canim..günaydın kızlarr
bugun çok işim var kaç gündür tembel tembel oturuyorum bugun temızlık yapıcam dün camaşırları yıkamıstım toplanıcak katlanıcak utuler yapılacak, bulaşık makınesı bosaltılacak çokk işim var ve yarında evlilik yıldönümümüz![]()
alma o zamanO zaman ekmeği 2 dilime düşürüyorum aslında öğle ve akşam menülerindeki hakkımı sabah kullanayım dedim :)
O lımon lifli bisküviye bayılıyorum benn :) onu alırsam 1 paketi bitiririm ben kesin![]()
sunta ne oluyor,cahilligime verin:26:tatlım yarım paket verıyor yanı 3 adet ama sunta gıbı olandan 5 adet:)
ne kadar sorumsuz aileler varay cok üzüldüm ya 1 aylık bebek tıkanmıs.annesine sordum baba sigara mı içiyor evet dedi bende içiyorum.ben o bebege ne yapsam bos yanında içmeselerde istanbul gibi biryerde zaten hava kötü birde evde 2 tane sigara içen.![]()
iyki dogmussun canimsinEki Görüntüle 955806 Eki Görüntüle 955808 Eki Görüntüle 955803 Eki Görüntüle 955802
kızlar dün evlilik yıldönümümüz dü bugun de doğum günüm iyi ki doğdum gördün mü 28 oldum :)
bunlarda aşkımın işyerime gönderdiği pasta ve evde beni bekleyen çiçekler :)
şu stresli günlerde çok iyi geldi birde kolye almış sağolsun hakkını ödeyemem benimde ona bir jest yapmam lazım
fikri olan var mı ?
insallah cikarsin canim..ay allahım sunta haa![]()
kızlar ben gidiim evi süpürüp güzel mamalar hazırlayım dimi çok iş var beni bekleyen akşama birde görümcem geliyor samsundan bizdeler bir hafta çok yoğun çok bu arada msj sayım kaç oldu ki kaptancımm beni boğacak yarına kadar zayıflamam lazım 64,4 çıktım sabah söz kaptan yarın sabah daha az çıkacağım bugun edanın detoksunu yapıyorum edacım bu kaç gün böyle regl bitene kadar mı
dip not : dr ca125 sonucuna kadar kırmızı eti çıkolatayı karbonhıdratı( tam buğday ekmeği hariç) yasakladı![]()
o senin saymana göre,birde ben sayayim bakayim aksamyırtımm yırtımm sarı karttan yırtmışım 35 i geçmiş msjlarım ohh ohhh![]()
cok güzel fikir canim...ohh gitsin kilocuklar,gelsin juniour eriklersaklama kabına tavuk ve salata yapıp götüreceğim başka çare yok
doydun,doydunÖğle yemeğimi yedim ama doyduğumu hiç hissetmedim karnım gurul gurul sanki![]()
Kızlar bnde insülin direnci var yani hemen acıkıyorum asırı tatlı istegim var suaralar özellikle çikolata trü zaten serbetli tatlıları pek sevmm
Ve suaralar cok kacırdım yalan söylemiyım
Ama bu bnm elimde degil kistimden dolayı malesef bi türlü önünü alamıyorum kestimm i. Çikoyu cok zorlanıyorum bi arar cok iyiydim hiç yiyesim gelmiyodu
Doktorum glifor vermişti hatta bi ara düzenli kullanmadım hatta berdeyse hiç kullanmadım ama doktor bu gliforu kullanırsan imsülin direnci ortadan yawas yawas kalkacak dwmişti
Şimdi diyorum gitsem sölesem verirmi
Yada zaten ilaç kullanıyorum birde bunu ekleyipte iyice şismesem mi
Aaahhh su aralar cok cok cok tetıklıyor sürekli bi açlk hali
Kosun yardımmıma help help help![]()
ne yaptin sen mervecigim...seni okuyanda burayi kilo alma yeri sanacakKızlar ben 66 kılo oldum çok üzgünüm
Bile bile lades dedim resmen
Kullandıgım ilaçlat olsun stres olsun zirve uaptım
Ve hiç mi hiç dikkat etmedim ta bi kötegi haketmiyo degilim
Dün tartıldım işte tokkarna 66.100 cıktım morelim bozuldu
Halbuki çok güsel kılo vermiştim kızlar 65 kılolu halmi koyuyorum
Suan böleyim ama daha inceydim![]()
nasil fazla cikican canim..kabul etmiyorumÇok hoş görünüyorsun canımmben de seninle aynıyım geçen haftaya göre fazla çıkıcam eminimm
kaptan beni fena yapacak
ne güzel vermişiz bir de korumayı bilsek ya da devamını getirebilsekkk![]()
Tuba mı tuğba mı ?![]()
gözlerinizi kapatin,cok yedik diye beyne sinyal yollayin yeterBende yedim doymadım aslında gözüm doymadı.Salata light ton balığı ve bir dilim ekmek.
kendi listem..öyle listelere bagli kalamiyorum ben..o yüzden evde ne piserse kendime göre ayarlamaya calisacagimListenin son hali
1 Ayda 8 kilo Verme Grubu
Ayfer -
Eda- kendi listesi
Yasemin - kendi listesi
Tuğba - kendi listesi
Merve -
Pegasus -
Evet 6 kişiyiz. Kim kimin listesini uygulayacağını yazsın.
Bende bu gün oldum canim..en kötü sabit cikarim diye düsünüyorum..Kaptancım ben regl oluyorum yani beni bugün yarın süründürecek. Şuan pantolonumun üst kısmından etlerim fışkırıyor. Kesin kilo olarak fazla çıkacağım. Özür dilerim eğer benim yüzümden takım ortalaması çok düşerse sarı kart alırız.![]()
KURALLAR
1.Gunde 2,5 litre su (ozellikle yemeklerden once)
2.ara ogunlerinizi atlamayin.( iki ogununuz arasinda 3saatten uzun zaman gecmesin)
3. Diyetinizi eksik,fazla yada degistirerek tuketmeyin.
YEMEKLERE GİRECEK YAG ORANİ
1 kilo sebzeden pisecek zeytinyyagi sebze yemegine 2 yemek kasigi zeytinyagi ve1 tatli kasigi silme olculu tuz koyun
2. Etli sebze yemegine ( kiymali veya etli taze fasulye gibi) yag ilavesi yapmadan etin yagi ile pisirin.
3. Et yemeklerine ( et , tavuk, balik , hindi) yag ilavesi yapmadan firinda izgara haslama veya teflonda pisirin.
4. Pilav (1.5 su bardagindan) , makarna (1paket ) ,corba ( 3-4 kisilik ) icin sadece 2 yemek kasigi zeytin yagi ile pisirin.
YENİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER
KİZARTMALAR
ET SULARİ
KATİ YAGLAR
HAZİR GİDALARİM TAMAMİ( hazir meyve suyu hazir corba gibi)
ABUR CUBUR
GAZLİ İCECEKLER
FAZLA ALKOL
FAZLA TUZ
FAZLA KAFEİN
SALAMURA GİDALAR ( tursu,lakerda, zeytinler)
SAKATLAR SARKUTERİ URUNLERİ
YAGLİ VE KREMALİ GİDALAR
SERBESTLER
Cig yenilebilen salatalik malzemeleri ( doymadikca aciktikca tuzsuz olma sartiyla sinirsiz ) domates salatalik biber marul tere roka maydanoz sogan sarimsak)
Salca domats puresi domates suyu baharatlar sirke balzamik sirke limon
Bitkisel caylar ( sinemaki ve mate haric)
Gunde 4-5 fincan acik sekersiz veya tatlandiricili limonlu cay
Gunde 1 tane turk kahvesi
Gunde 1 tane sade soda
Tatlandiricilar.
1 PORSİYON MEYVE DEĞİŞİMİ (KURU MEYVELERDE YİNE AYNI SAYI UYGULANIR. ÖRNEĞİN KAYISI , HURMA , ÜZÜM
Elma ...... 1 kucuk boy 100 gr
Kayisi 3 adet orta boy
Muz .... Kucuk 1 tane
Taze incir ... 2 adet
Greyfurt 1\2
Portakal orta boy 1 tane
Mandalina 2 adet kucuk
Uzum 15 iri tane
Erik 4 adet
Cilek 12 tabe kucuk
Seftali 1 ortaboy
Armut 1 orta
Ayva 1 buyuk boyun ceyregi
Nar 1orta boyun yarisi
Ananas 2 halka
Hurma 3 adet
HAFTADA 3 GÜN SADECE SODA İÇMELİSİNİZ.
HERGÜN 2 FİNCAN YEŞİL ÇAY
HERGÜN 1 FİNCAN ISIRGAN OTU
tamam canım bende senin listeye uymaya karar verdım bugun gidip ananas alayımbende söz veriyorum listenın dışına çıkmıycam
yanlız o tarih aralığı 31/01/2014 - 03/03/2014 tam 1 ay oluyor :26:
Bende yemin ediyorum bir ay boyunca kurallara uyucam ve su saatten itibaren yasaklı yiyeceklerden bir lokma bile agzıma almıcam
Aha büyük yemin ediyorum
Kızlar bu arada gercekten yemin ederseniz ve bozarsanız her be olursa olsun yemin bozdugunzda kefaretini vericeksiniz
3 gün oruc
Br fakiri doyurma gibi gibi arasturmaklazım nese( konudısı)
Yemin ettim ve su saatten andan itibaren kendi listem ile edanın koydugu kurallar dogrultusunda 1 ay boyunca dewam edicem
( edacım biliyorsun ben listeye uyamıyorum psikolojık olark denge kuramıyorum o yüsden kendi listem dedim ama sizi takip etcem yasemini seni sekerkızı
Ananstan bende alıyorum hemen aksam alısverise cıkayım
degildir canim..verdikce dahada iyi hissedeceksin...
bunu yedinmi,yiycenmi canim...
misir patlagi nasil bisey,kalorisi ne kadar..
sabah 3 dl ekmek cok
aksam salata yogurt gibi seyler ye..
canim dün disardaydim aslinda..ögle cocuklara yedirirken acikirim diye ictim corbayi..aksamda k.validedeydim..corbayla patlican yedim,baska secenegim yoktu..börek vardi bide...
yersen seni yolarim,yarin tarti günü..yeterince destek oldummu
kolay gelsin canim..
alma o zaman
sunta ne oluyor,cahilligime verin:26:
ne kadar sorumsuz aileler var
yazik gercekten
iyki dogmussun canimsin
esinle nice mutlu yillara..
insallah cikarsin canim..
bu haftada nota alöirsak sari kartimiz oluyor:18:
o senin saymana göre,birde ben sayayim bakayim aksam
cok güzel fikir canim...ohh gitsin kilocuklar,gelsin juniour erikler
doydun,doydun
susamissindir kesin,o gurultu ondandir
acilen tatlilari unutuyosun,cok istersen kuru meyve ye ama ciko eve bile sokma
ne yaptin sen mervecigim...seni okuyanda burayi kilo alma yeri sanacak
resimde cok fazlaligin varmis gibide durmnuyorsun ama:26:
nasil fazla cikican canim..kabul etmiyorum
gözlerinizi kapatin,cok yedik diye beyne sinyal yollayin yeter
kendi listem..öyle listelere bagli kalamiyorum ben..o yüzden evde ne piserse kendime göre ayarlamaya calisacagim
Bende bu gün oldum canim..en kötü sabit cikarim diye düsünüyorum..
dün kendime 36 beden 2 pantolon aldim..
biri zorla kapandi,digeri kapanmadi
ben o 8 kiloyu verirsem varya,nasil güzel olur biliyomusun
bu hafta sari kart kapida gibi görünüyor,kizlarin konusmalarindan onu anladim![]()
Edacım detoks istıyorum ödemin var
Kızlar gögsmde kist cıktıgı için dr um dk hapını kes dedi işte bu ay yemiştm artık kullnmıcam inş düzelirim
tamam canım bende senin listeye uymaya karar verdım bugun gidip ananas alayımbende söz veriyorum listenın dışına çıkmıycam
yanlız o tarih aralığı 31/01/2014 - 03/03/2014 tam 1 ay oluyor :26:
ayyy çok heyecan yaptım ama bennben de istiyorum o 8 kilo şeysinden ben de istiyorumm
ama ben kendi listemi uygulasam olur mu?![]()
kocam beni böyle seviyor yanlış bir düşünce bence.şimdi kendinizi düşünün kocanız bakımsız olsa nasılsa eşim benı seviyor dese.Kızlar az önce bi yazı okudum
Alıntı yapmadım konu sahıbınden habersiz olmasın diye
Kendisi 34 yasında 80 kılo ıle ewlenmiş 160 boyunda
İilkten kocam bni böle sewiyo diye takmamıs kafasına hamile kalıyo tabi
İşte dogum emzirme süreci kısaca anlatıyorum 120 kıloyu buluo
Kocası buna yawastan artık zayıfla hastalıga kalıcaksın galan diyo
Sonra bi gün ytartısıyolar
Artık iatemiyorum seni cok kılolusun işte solesin bölesin hakaretler ediyo
Kadın konu acmıs işte napıcam bn diye
Kocasını cok sewiyo yazdıklarından anladıgım kadarıyly
Kadın ilk baskarda 3 gümdür sadwce elmayla duruyo
Falan tam sayfaları okumadım ama
En son yazdıgı yazıda mulu oldugunu 99 kıloya indigini kocasıyla arasının düzeldigini yaMıs
Galiba kocasının bu tawrı karısının kılo vermesi için miş :))
Ayyy walla üzülüyorum kendimize ;(((
Ne bilim oluyunca bi hoş oldum
kocam beni böyle seviyor yanlış bir düşünce bence.şimdi kendinizi düşünün kocanız bakımsız olsa nasılsa eşim benı seviyor dese.
adamın yaptıgınıda dogru bulmuyorum.ama hastalık olmadıgı sürece ki hastalıkta tedavi edilebilir,kilolu kalan hanımlar kilonun zerafet ve cekiciliği azaltttıgını kabul etmesi gerekir.bunu kabul edip depresyona girmek yerine karar verip azim ekleyip sabırla devam ederse sonuc alır..bende cok yaptım alışverişe gidip istediklerimin içine giremeyince 2 -3 gün aç kalıp sonra eski yeme sistemine döndüğüm günler oldu.burda gruplara katıldım vakti zamanında düzenli bir listem olmayınca bugün şunu kaçırdım bugün bunu kaçırdımla aylar gecti baktım benle başlayanlar 10-20şer vermiş ben hala 1ileri 2 geri yapıyorum.
mervecim ona yaz burda diyet gruplarına katılsın.dayanışma şart.
maydanoz suyunuda ihmal etme o zaman![]()
ayyy çok heyecan yaptım ama bennben de istiyorum o 8 kilo şeysinden ben de istiyorumm
ama ben kendi listemi uygulasam olur mu?![]()