• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.çocuktan sonra rahatlayanlar?

annecikbus

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
14
13
38
27
Etrafımda 4 5 7... çocuğu olan herkes 3.çocuktan sonra rahatladigini söylüyor. İlk 2 çocuk zor oluyor diyorlar. Benim 1 kızım var 1 yaşına yeni girdi ve zorlanıyorum. Böyleyken nasıl 2 3 olacak diyorum ama böyle diyenlerden misiniz siz de? Yani 3ten fazla çocuğu olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim teselliye çok ihtiyacım var..

Çocuklar sosyalleşmeyi en iyi 5 kardeşken öğreniyorlarmış Jung un çalışmasıydı bu galiba... İllaki anne baba ilgileniyor ama bana garip gelen benim fazlaca yoruluyorken fazla çocuğu olanların çok mutlu goruncmesi

Fazla çocuğu olanlardan teselli bekliyorum :) çünkü ben de çok çocuk istiyorum ama tek çocukta tökezlediğimi hissediyorum
istiyorsanız yapın yapamayacaksanız milletin gazıyla sakın yapmayın zaten. istediğimiz kadar diyelim kolay olacak geçecek diye, öyle olmuyor çok çocuk kültürü eskide kaldı artık. insanlar bilinçlendi. bir çocuğu büyütmek insanın en az 20 yılına mal oluyor, her çocuk üstüne koyuyor azar azar. tek çocukla da tökezledim diyorsunuz iyice düşünün derim

Çocuklar sosyalleşmeyi en iyi 5 kardeşken öğreniyorlarmış Jung un çalışmasıydı bu galiba... İllaki anne baba ilgileniyor ama bana garip gelen benim fazlaca yoruluyorken fazla çocuğu olanların çok mutlu görünmesi
5 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum 10lu yaşlarda yemek yapmak durumunda kalan her türlü ev işi yapan çocukluğu erkenden elinden alınan arkadaşlarıyla bahçede oynamak varken evde kardeşinin beşiğini sallayan bu yüzden yıllarca kardeşine ısınamayan annesine sinir olan hiç bir çocuğuma haksızlık etmeden büyüteceğim derseniz seçim sizin

Evet insanlar cesaret edemiyor işte :) birileri de çıkıp gelse benim var mutluyum şöyle şöyle dese diyorum ama o kadınlar şu an çok meşgul sanırım buraya vakitleri yok 😂

Benim kuzenimin 6 cocugu var gayet iyiler, mutlular. Kuzenim 34 yasinda suan.

Ben de cok cocuk sevenlerdenim.

kalabalik 💜 ben

Kendinize sorun, kalabalik ortamlari seviyor musunuz?
Gürültüden rahatsiz oluyor musunuz?
Eviniz piril piril olmasa sorun yapiyor musunuz?
Pimpirikli bir anne misiniz?
Ortalama bir kres 2000 tl, cogu devlet okulu berbat halde, cok cocuga bakicak maddiyata sahip misiniz?

Cevaplara gore karar verin. Evet cocuklar birbirleriyle oynuyor yas farki az olursa. Ona katiliyorum.

Bu doğru değil ki...kadın sorsan 35 yaşında anca 3 cocuk 4 cocuk yaninda...e senin ömrün gitmiş yahu...insan tek çocukla yipraniyo .....sonrası kendi hayatı kalmıyor zaten....ömrü cocuk doğurmakla geçmiş....Ne hayat yaşamış sorsan nede çocuklara bir gelecek kurabilmis...yanlis anlaşılmasın bence her çocuğun annenin sağlığı elveriyorsa bir kardesi olmasi gerektigini düşünüyorum ama ikiden fazlasida bence bu hayata fazla...onu geleceğe hazır donanımlı bir birey olarak yetiştirecek ailelerde zaten fazla cocuk yapmıyor...nerde maddi durumu elvermeyen cocuk kendi kendine buyur mantığı guden aileler var maşallah cocuklar üçer beşer tane

Gördüğüm hep 1 2 çocuğu olanlar bezgin yorgun ben dahil tek çocukla... Ama 5 çocuğu olanlar canlı, hareketli, enerjik... Nasıl oluyor aklım ermiyor
Çünkü en küçük çocuğu, orta okula giden büyük çocuğuna emanet edebiliyor. Evi toplamanın mümkün olmadığının farkındalar. Anneanne ve babannelere çocukların bir kısmını bırakıp , tek çocukla gezme imkanları oluyor. Aile de hiç kimse 5 çocuklu anneden beklentisi olmaz, yani bir aile büyüğü hasta oldu diyelim kimse 5 çocuğu olan anneden gel hastane de yanımda kal diyemez. Sosyal hayatını Çocuklar üzerine kurar, sürekli parka giderler , diğer annelerle orda buluşur ve muhabbet ederler. Çocuklar birbirlerinin küçülen giysilerini giyer. Yemek yemiyor derdi olmaz , çünkü çocuk yemezse elinde kaşıkla peşinden koşan olmayacak. Burda en önemli sorun para, özellikle ergenlikle birlikte. Eğitim , kitap , dershane ücretleri gibi dertler var. Gerçi büyük çocuk küçükleri ders çalıştırabilir. Eğer büyük çocuklar kız ise zaten ilkokuldan itibaren işlere yardım etmeye başlıyorlar.

Etrafımda 4 5 7... çocuğu olan herkes 3.çocuktan sonra rahatladigini söylüyor. İlk 2 çocuk zor oluyor diyorlar. Benim 1 kızım var 1 yaşına yeni girdi ve zorlanıyorum. Böyleyken nasıl 2 3 olacak diyorum ama böyle diyenlerden misiniz siz de? Yani 3ten fazla çocuğu olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim teselliye çok ihtiyacım var..
Benim çevremde ikinci çocuk yapan yok🤭 Bu devirde çok zor bakmak. Allah yardımcıları olsun

Gördüğüm hep 1 2 çocuğu olanlar bezgin yorgun ben dahil tek çocukla... Ama 5 çocuğu olanlar canlı, hareketli, enerjik... Nasıl oluyor aklım ermiyor
Kriz yönetme yöntemlerini tecrübe ile cozdukleri için 5 7 daha rahat demişlerdir. Ben kızımda çok yoruldum. Oğlumda alıştım. Şimdi gayet rahat hissediyorum. Yakında 3 cu de olacak. Tek sorun çalıştığım için bazı işlerimi onlar uyuyunca yapmam. İş yerinde olmadığım her an bütün her işe kendim koşuyorum. Uykuyu çok seviyordum şimdi uykusuzluğa alıştım. Anlayış ve sabrınız yoksa 1 tane çocuğa da bakamazsıniz .

5 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum 10lu yaşlarda yemek yapmak durumunda kalan her türlü ev işi yapan çocukluğu erkenden elinden alınan arkadaşlarıyla bahçede oynamak varken evde kardeşinin beşiğini sallayan bu yüzden yıllarca kardeşine ısınamayan annesine sinir olan hiç bir çocuğuma haksızlık etmeden büyüteceğim derseniz seçim sizin
ben de 5 kardeşin en büyüğüyüm
bir kardeşimi kaybettik ve bu bizim ailede en az çocuk sayılarından birisidir. 6-8-10 lar var bizde.

beşik de salladım yemek de yaptım ama hiç haksızlık gibi hissetmedim, belki çok minik abla olduğm içindir, hiç kıskanmadım da hala çocuklarım gibi de severim hepsini. bu arada ben gayet sokakta da oynadım. çok güzel eğitim hayatım da oldu. sadece çocuklar olmasa daha fazla maddi imkanım olurdu, burslu okumak zorunda kalmazdım, bisikletim filan olurdu. ben herşeyimi kendim aldım :) 14 yaşında ailemden ayrıldım. fark bu. ama ben böyle de gayet mutluyum. annemle babamla barışığım yani. evet zorlandığım şeyler oldu ama anlayış gösteriyorum. kimse mükemmel değil nihayetinde, ben de değilim.. depresif bir tek çocuk da olabilirdim nihayetinde. çok çocuklu orta-fakir ailelerden gelen çocuklar genelde daha hırslı ve mücadeleci oluyor. (derseniz ki "iyi de zaman o zaman değil", o da doğru ben 37 yaşındayım ve çocuğum yok..)

neyse her türlü, her çocuk aynı değil. 2 yaşında abi olan yiğenim çok da akıllı bir çocukken müthiş kıskandı, annesi de hep araları az oldu nasıl olacak diye tedirgin oldu. hadi bu yeni kuşak, eski kuşakta çok cocuklu ailelerde de herkes aynı değil, kimi haksızlık edilmiş çocukluğu elinden alınmış hissediyor ama kimi öyle değil. benim örneklem geniş :) bu konularda herkesin duyguları farklı.

Bak canım. Ne senin yapını ne de doğacak çocuklarının karakterini, beklentilerini bilemeyiz. Burada ya da çevrende çok çocuğu güzelleyenler de olur. Yapabilene ne ala. Ama senin şu an yapabileceğin şey kızındaki yorgunluğunu 5 çocuk düşünüyorsan 5le çarpmak. Ben de kalabalık aile çok severim hayalimdir ama biliyorum ki yapamam. Ölç biç tart ona göre hareket et. Hiçbir zaman çocuk sayısı arttıkça rahatlamanın ters orantıyla artacağını düşünmüyorum. Yorgunlukla doğru orantılı daha çok.

4.ye hamileyim alakası bile yok tek çocuk hiç çocuk 😂 inanma 😘

2. Çocuktan sonra sadece daha fazla endişelenmiyorsun. Biliyosunki düşerse kalkar hasta olunca iyileşir vs. Birbirleriyle oynadıkları oluyor bu kısım pembe gözlüklerle görünenler oynamaktan çok kavga ediyorlar hemde sürekli yanıma gelme bana dokunma o oyuncak benim vs. Çocuğun karakteri de çok etkili yorgunluk seviyende yada sabır kapasitende 4 çocuğumunda araları iki yaş 6 senedir gece uyumuyorum. Sabahları 5.30 en erken en geç 7.30 kalkıyoruz. Akşam uykusu 21-22 uyumuş oluyorlar ama gece sürekli uyanıyorlar deliksiz uyumak mümkün değil. Ve iştahsız çocuklar ağızlarından burunlarından zorla sokuyorum. Ve ve ve hepsi mama vermediğim halde 4. Aydan sonra meme reddi ile memeyi bıraktılar mamayla çocuk büyütenler bilir emzirmeye göre daha zordur. Artı ilk kızım 9 ay reflüydü 9 ay günde 3 öğün kusmuk temizlerdim her öğün bir mama tası bi kusmuk tası gelirdi ortaya. Şimdiyse 2 numaram aşırı yaramaz bi kere ocağa daldı ve kaynayan yumurta cezvesini bileğine döktü tam iki ay tedavisi için 3 vesait yol gittim. 3. Yapmaya nasıl karar verdim bilmiyorum. Henüz 16 aylık ben 4.ye hamileyim spiralle oldu üstelik spiral kaymamışken şok oldum ve ağladım eşim istemedi aldırcaz dedi günlerce konuşmadık vs. Şimdi bu sezeryanda bağlatacağım he bir de o var 4.sezeryan dile kolay bide 3. Ile 4. Bebek arasında tiroid kanseri oldum 2 defa ameliyat oldum ve tedavi gördüm. 2 kızım 2 oğlum olmuş olacak mutluyum hepsi için Allaha çok şükrediyorum maddi yanını boşverin sonra gelen bi öncekinin şeylerini kullanıyor vs. Önemli olan sen 3 veya daha fazla çocuğa annelik yapabilecek gücü kendinde buluyormusun. Bulmuyorsan 1 veya 2 hiç önemli deil önemli olan sevgi dolu çocuklar yetiştirebilmek 🥰
Şimdi neden kalabalık aile isteğime gelirsek 3 kardeştik erkek kardeşimi 18 yaşında bi kazada kaybettim. Kız kardeşimle aramda 8 yaş vardı pek frekansımız uymazdı bi nevi kendimi tek başına kalmış hissettim. 1 yıl sonra evlendim ve doğan her çocuğumda daha iyi hissettim daha güçlü daha dayanıklı kardeşimin yeri dolmadı hala özlüyorum ama oğullarıma ve kızıma baktıkça büyüdüklerini gördükçe yarama merhem oluyor 2. Oğluma kardeşimin adını verdim. Ilkinde hazır deildim. Eskiden Furkanın ablasıydım şimdi Furkan Alp in annesiyim. Çok şükür hep şükür ❤️

ben de 5 kardeşin en büyüğüyüm
bir kardeşimi kaybettik ve bu bizim ailede en az çocuk sayılarından birisidir. 6-8-10 lar var bizde.

beşik de salladım yemek de yaptım ama hiç haksızlık gibi hissetmedim, belki çok minik abla olduğm içindir, hiç kıskanmadım da hala çocuklarım gibi de severim hepsini. bu arada ben gayet sokakta da oynadım. çok güzel eğitim hayatım da oldu. sadece çocuklar olmasa daha fazla maddi imkanım olurdu, burslu okumak zorunda kalmazdım, bisikletim filan olurdu. ben herşeyimi kendim aldım :) 14 yaşında ailemden ayrıldım. fark bu. ama ben böyle de gayet mutluyum. annemle babamla barışığım yani. evet zorlandığım şeyler oldu ama anlayış gösteriyorum. kimse mükemmel değil nihayetinde, ben de değilim.. depresif bir tek çocuk da olabilirdim nihayetinde. çok çocuklu orta-fakir ailelerden gelen çocuklar genelde daha hırslı ve mücadeleci oluyor. (derseniz ki "iyi de zaman o zaman değil", o da doğru ben 37 yaşındayım ve çocuğum yok..)

neyse her türlü, her çocuk aynı değil. 2 yaşında abi olan yiğenim çok da akıllı bir çocukken müthiş kıskandı, annesi de hep araları az oldu nasıl olacak diye tedirgin oldu. hadi bu yeni kuşak, eski kuşakta çok cocuklu ailelerde de herkes aynı değil, kimi haksızlık edilmiş çocukluğu elinden alınmış hissediyor ama kimi öyle değil. benim örneklem geniş :) bu konularda herkesin duyguları farklı.
Sizin adınıza sevindim belki sevildiğimi hissetseydim ben de sizin gibi düşünebilirdim bunca şeyin arasında sevgisiz ilgisiz büyüyünce geçmişe çocukluğuma güzel bakamıyorum

2. Çocuktan sonra sadece daha fazla endişelenmiyorsun. Biliyosunki düşerse kalkar hasta olunca iyileşir vs. Birbirleriyle oynadıkları oluyor bu kısım pembe gözlüklerle görünenler oynamaktan çok kavga ediyorlar hemde sürekli yanıma gelme bana dokunma o oyuncak benim vs. Çocuğun karakteri de çok etkili yorgunluk seviyende yada sabır kapasitende 4 çocuğumunda araları iki yaş 6 senedir gece uyumuyorum. Sabahları 5.30 en erken en geç 7.30 kalkıyoruz. Akşam uykusu 21-22 uyumuş oluyorlar ama gece sürekli uyanıyorlar deliksiz uyumak mümkün değil. Ve iştahsız çocuklar ağızlarından burunlarından zorla sokuyorum. Ve ve ve hepsi mama vermediğim halde 4. Aydan sonra meme reddi ile memeyi bıraktılar mamayla çocuk büyütenler bilir emzirmeye göre daha zordur. Artı ilk kızım 9 ay reflüydü 9 ay günde 3 öğün kusmuk temizlerdim her öğün bir mama tası bi kusmuk tası gelirdi ortaya. Şimdiyse 2 numaram aşırı yaramaz bi kere ocağa daldı ve kaynayan yumurta cezvesini bileğine döktü tam iki ay tedavisi için 3 vesait yol gittim. 3. Yapmaya nasıl karar verdim bilmiyorum. Henüz 16 aylık ben 4.ye hamileyim spiralle oldu üstelik spiral kaymamışken şok oldum ve ağladım eşim istemedi aldırcaz dedi günlerce konuşmadık vs. Şimdi bu sezeryanda bağlatacağım he bir de o var 4.sezeryan dile kolay bide 3. Ile 4. Bebek arasında tiroid kanseri oldum 2 defa ameliyat oldum ve tedavi gördüm. 2 kızım 2 oğlum olmuş olacak mutluyum hepsi için Allaha çok şükrediyorum maddi yanını boşverin sonra gelen bi öncekinin şeylerini kullanıyor vs. Önemli olan sen 3 veya daha fazla çocuğa annelik yapabilecek gücü kendinde buluyormusun. Bulmuyorsan 1 veya 2 hiç önemli deil önemli olan sevgi dolu çocuklar yetiştirebilmek 🥰
Şimdi neden kalabalık aile isteğime gelirsek 3 kardeştik erkek kardeşimi 18 yaşında bi kazada kaybettim. Kız kardeşimle aramda 8 yaş vardı pek frekansımız uymazdı bi nevi kendimi tek başına kalmış hissettim. 1 yıl sonra evlendim ve doğan her çocuğumda daha iyi hissettim daha güçlü daha dayanıklı kardeşimin yeri dolmadı hala özlüyorum ama oğullarıma ve kızıma baktıkça büyüdüklerini gördükçe yarama merhem oluyor 2. Oğluma kardeşimin adını verdim. Ilkinde hazır deildim. Eskiden Furkanın ablasıydım şimdi Furkan Alp in annesiyim. Çok şükür hep şükür ❤️
Başınız sağolsun çok çok üzüldüm.Benimde o yaşta erkek kardeşim var.insanın çocuğu gibi oluyor. bir şey olsa dayanamazdım herhalde.Allah sevdiklerimize çocuklarımıza uzun hayırlı ömür versin bize bağışlasın 🤲🏻

Back