3.cocuk ve kurtaj

Klasik tepkimizi verelim.millet kırkyılda bir geri çekilmeyle hamile kalıyor.benim gibilerde senelerce korunmasız tık yok.vayy arkadaş.tozutacağım valla bir gün bu konulardan.az kaldı.eyy allahım biraz adil olaydın ya.
Kirk yilda bir mi?? kadin 3 yilda 3 cocuk yapmis ki bunun hamileligi var, lohusaligi var emzirmesi var. Olaganustu bir oran.

Ay ben almıyım zira 60 kiloyum zaten. En fazla 58 e dusebiliyorum. 70 olmaya tahammül edemeyeceğim 🤣 neden kilo yapıyor asıl önemli olan bu.. Kilo yapan uygulama neden sağlıklıdır? Ekmek zaten aksam yemem ben daha ne kadar az yiyebilirim 🤣 Ben kaç yıldır sut üretiyorum hala oğlum arada emdigi için onlardan farkım yokmuş 😋🤣
Vücuda östrojen ve progesteron adlı ekstra iki hormon verdiği için iştah açılıyor. Ve kilo alıyorsunuz. Zaten kadınlarda olan hormonlar. Bu ilacı kullananlar bir de ekstra bu hormonlarin yapay halini de vücuda aliyor o da iştah açıyor. Ben 9 kilo aldım:KK43:
Aylık ignelerde regl oluyorsunuz. Ben 2 yıldır her ay 5 gün regl oluyorum ama bu ilacı kullanmayan bir kadına göre az tabi. Çünkü rahim duvarını çok inceltiyor öyle bir etkisi var ve yumurta oluşmuyor o yüzden. Ama çok garanti bir yöntem diye devam ediyorum. Ama kilomdan hiç memnun değilim maalesef.

İhmal işte ha bugün ha yarin taktircam derken böyle oldu :KK43:
Kirk yilda bir mi?? kadin 3 yilda 3 cocuk yapmis ki bunun hamileligi var, lohusaligi var emzirmesi var. Olaganustu bir oran.
Arkadaş penis resmi görse hamile kalacak valla.fizik kurallarına bile karşı geliyor bazı kadınlarımız.dalgaya vuruyorum artık 😄. Ayy her seferinde kendimi tutamayıp okuyorum şu konuları her seferinde de kendime sövüyorum.ama kendimi de tutamıyorum.

Vücuda östrojen ve progesteron adlı ekstra iki hormon verdiği için iştah açılıyor. Zaten kadınlarda olan hormonlar. Bu ilacı kullananlar bir de ekstra bu hormonlarin yapay halini de vücuda aliyor o da iştah açıyor. Ben 9 kilo aldım:KK43:
Aylık ignelerde regl oluyorsunuz. Ben 2 yıldır her ay 5 gün regl oluyorum ama normal bir kadına göre az tabi. Çünkü rahim duvarını çok inceltiyor öyle bir etkisi var ve yumurta oluşmuyor o yüzden. Ama çok garanti bir yöntem diye devam ediyorum. Ama kilodan hiç memnun değilim maalesef.
Ben 3 aylık iğne de daha az almışım bana doktorum aylık iğne 3 aylık kadar kilo yapmıyor demişti. Bu da bünyeye bağlı demektir.

Kürtaj caiz deil. Rabbim selamet versin.
Kürtaj caiz değil ama çocuk doğurup diğer çocuklarından zaman ve enerji kısmak ve sevgini bölmek caiz. Kürtaj caiz değil ama maddi imkansızlık sebebiyle hakkıyla çocuk yetiştirememek caiz, psikolojinin mahvolması ve annelik edememek caiz, bunalıma girmek caiz, her gün ağlamak caiz, enflasyonun %100ün üstünde olduğu ülkede dünyanın başka ülkelerindeki akranları yüzme ve basketbol yanına hangi sporda uzmanlaşırsam bütünleyici olur diye düşünürken para hesabı ile büyümesi caiz. Ben artık bu tip yorumlar yapan herkesin kadın düşmanı olduğunu ve kadınların çaresizlik hissetmesinden zevk aldığını düşünüyorum.

Bundan sonra ne karar verirseniz verin mutlaka korunmalisiniz.Ben aylık doğum kontrol iğnesi kullanıyorum. Ayda 1 kere vurduruyorum kafam çok rahat. Üremeyi geçici olarak baskılıyor. Bence en rahat ve en güvenli yöntem. Kadın doğum doktorum önermişti. Hap gibi her gün almak yerine ayda 1 aynı gün yaptiriyorsun. Üremeyi geçici baskiladigi için risk çok çok az. Risk yüzde 1. Çünkü üreme şartları oluşmuyor. Ben şu an kesinlikle çocuk istemediğim için hem aylık enjeksiyon yaptırıyorum hem de takvimime göre doğurgan dönemimde eşimle birlikte olmuyorum. Ne olur ne olmaz diye. Çifte önlem oluyor. Bence siz de çifte önlem uygulamalısınız. Doğum kontrol hapı ile de korunan çok arkadaşım var. Hatta bir arkadaşım 8 yıldır kullanıyor. Bildiğim kadarıyla hiç hamile kalmadı. Kaza(!) ile hamile kalan mutlaka bu yöntemlerin gerekliliklerine tam dikkat etmiyordur.
Bu yöntemlerden birisini tam uygularsan hamile kalmak öyle basit değil. Çok ama çok zor. Hapı içmeyip birkaç gün atlarsan, doğum kontrol iğnesini 2 3 ay üst üste yaptirmazsan ( ki aylik igneyi bıraksan bile 2 ay koruyor hormon iğnesi olduğu için sistemden atilmasi zaman aliyor) spiral taktirip 6 ayda 1 kontrol ettirmezsen
(kayma var mi diye) tabi hamile kalırsın. Tüm bunları yapmayip hamile kalmaya ben kaza değil bile bile lades diyorum.
Size tavsiyem çift önlem ile korunun. Size uygun yöntemi belirleyin ve eşinizde bir yöntem ile korunsun. Eğer eşiniz korunmak istemezse de doğurgan döneminizde eşinizle birlikte olmayın.
Çok ütopik şeyler var bu sitede.birisi de çıkıp diyor ki adetime 1 gün kala hamile kalmışım.buradakilere ne desek boş. Ben de anlamadım valla bu nasıl iş.bütün bildiklerim boşa çıkıyor.öyle doğaüstü bir doğurganlık maşallah sitedeki hanımlarınki.

Vücuda östrojen ve progesteron adlı ekstra iki hormon verdiği için iştah açılıyor. Ve kilo alıyorsunuz. Zaten kadınlarda olan hormonlar. Bu ilacı kullananlar bir de ekstra bu hormonlarin yapay halini de vücuda aliyor o da iştah açıyor. Ben 9 kilo aldım:KK43:
Aylık ignelerde regl oluyorsunuz. Ben 2 yıldır her ay 5 gün regl oluyorum ama normal bir kadına göre az tabi. Çünkü rahim duvarını çok inceltiyor öyle bir etkisi var ve yumurta oluşmuyor o yüzden. Ama çok garanti bir yöntem diye devam ediyorum. Ama kilomdan hiç memnun değilim maalesef.
Açıklama için teşekkür ederim anladım. Ayda 5 gun normal bir kadın için az degil ama.. Olması gereken bu. Ben 28 günde bir 5 gun olurum mesela.

Kilo aldırması gerçekten düşündürücü.. Zaten söyle birşey var, ben sanki iğne ya da spiral kullansam da kondom yine kullanırım gibime geliyor. İyi geceler 😇

Allah verdiyse vardır bir bildiği. Binlerce insan uğraşıp hamile kalamıyor. Herkesin imtihanı farklı
Allah durduk yere vermemiş tövbe tövbe ya kadın önlem almamış hamile kalmış. Yanlış hareketi yapıp suçu Allah’a atmıyoruz dimi

Diş çektirmiyorsunuz hanım efendi o bir insan. Diğer çocuklarınız kadar yaşama hakkı var. Annem gibi dengeniz iyice bozulacak bütün hirsinizi diğerlerinden çıkaracaksınız aldirdiktan sonra. Annem 3 çocuktan sonra aldırdı sonra gitti bı dahaa hamile kaldı doğurdu. Ama zehir oldu çocukluğumuz . Elleri nasıl olacakti gözleri nasıl olacaktı diye merak ederdi komşum Seda. Nasıl kıydın dedim. Deme ! Deme ! Öyle dedi. Eşiniz size yardım etsin biraz. Sorumsuzluk yapacağına
Yoo sizin anneniz rahatsızmış ve evdeki siz dahil diğer 4 kişiden biri bunu fark edip de yardımcı olmamışsınız. Benim annem de ben ve kardeşim arasında 1 kürtaj yaptırdı ve bu sayede bizi hakkıyla büyüttü, en iyi okullarda okumamıza yardımcı olacak anneliği yapacak enerjiye sahip oldu ve maddi olarak da mis gibi yaşattı.

Şu an hamile olsaydınız ; ne yapacaktınız ?
Hamile kalabilsem diğer kadınlar gibi korunma derdim olacaktı.buna bile özeniyorum siz düşünün durumumu.yapmak isteyip yapamamakla, yapmak istememek aynı şey değil maalesef.seçim hakkım olsa da ben de telaş içinde korunma yolları arasaydım keşke.insan eksik hissediyor.evet pratikte işime geliyor ama bir sistemin çalışmaması da üzüntü verici.eride isteme ihtimali de var bu arada.bir yıkım aslında.

Hamile kalabilsem diğer kadınlar gibi korunma derdim olacaktı.buna bile özeniyorum siz düşünün durumumu.yapmak isteyip yapamamakla, yapmak istememek aynı şey değil maalesef.seçim hakkım olsa da ben de telaş içinde korunma yolları arasaydım keşke.insan eksik hissediyor.evet pratikte işime geliyor ama bir sistemin çalışmaması da üzüntü verici.eride isteme ihtimali de var bu arada.bir yıkım aslında.

Bebekle ilgili ne yapacaktınız ; doğuracak mıydınız ?

Çok ütopik şeyler var bu sitede.birisi de çıkıp diyor ki adetime 1 gün kala hamile kalmışım.buradakilere ne desek boş. Ben de anlamadım valla bu nasıl iş.bütün bildiklerim boşa çıkıyor.öyle doğaüstü bir doğurganlık maşallah sitedeki hanımlarınki.
Ben korunduklarina inanmıyorum. Bence sizde inanmiyorsunuz.Çünkü gerçekten koruyucu haplar igneler yüzde 99 koruyor. Bu çok yüksek bir koruyuculuk seviyesi. Ki yüzde 1 seviyesi riskini eger erkek de korunsa imkansıza çekersin..
İnsanlar ihmalkar davrandım dememek için korunurken oldu diyorlar. Ben hiç inanmıyorum. Çift önlem ile korunan çiftler sürprizler yaşamıyor.

Bence bu kadar da özenmeyin.

Hayır.ama doğurgan olsaydım zaten korunurdum.
Maalesef bazı şeyler olacak olanın önüne geçemiyor. Arkadaşım doğum kontrol hapıyla korunuyordu hamile kaldı,komşumda spiral vardı o da hamile kaldı. Hadi geri çekilmeyle korunmayı eleştirdik de bunları nasıl eleştirelim. Arkadaşın daha fazla üzerine gitmek yerine moral verelim diyorum… Rabbimin vermesi de imtihan vermemesi de. En azından ben bu kafadayım. Hayatımızda herşey on numara beş yıldızken Allahın adaletini sorgulamıyoruz da böyle vakalarda sorgularsak bi durup düşünelim nerede hata yapıyoruz diye. Ben de aylardır çocuk için uğraşıyorum ama bu derece isyan edersem biliyorum ki hiç vermeyecek.. sabırla bekliyorum inşaAllah hepimize birgün anne olmak nasip olur🙏🏼

X