3.cocuk ve kurtaj

aaa regl olunmuyor muymuş artık?valla bilmiyordum.regl olmak sağlık açısından gerekli değil mi ayrıca?ben de bir araştırayım bunu.
Yeni bir yöntem gelistirilmiş. Araştırdığımda sağlık açısından zararı da olmadığını öğrenmistim ama doktoruma gidip danışacağım. Sürekli iğne bana göre degil ama sağlıklı bir sekilde regl olmadan hayatima devam edebileceksem neden olmasın? Sanırım yumurta oluşumu oldugu gibi engelleniyor ve rahimde kalinlasma yaşanmadığı için de kanama olmuyordu. İsmi gelmiyor aklıma yazdım cikmiyor da.. Yeni bir uygulama ise de cesaret isi.

Ben bu yaşıma kadar 50 kg'ı geçmedim 4 yıldır kullanıyorum 60 gördüm 🤣 ilk kez diyet yaptım akşamları yemek yemiyorum ekmek kahvaltı dışında yok. Rutin oluşturursanız sorun yaratmaz..

Regl 3.doza kadar gecikmeli bir şekilde ya da leke şeklinde oldu. Sonrasında bildiğiniz menopozlu kadının belirti göstermeyen hali😜 Her ay ağrı derdim yok, ped alma derdim yok..

Bu konuyu ben de çok araştırmıştım iğne kararıma kadar hap kullandım. Spiral hiç düşünmedim.. Rahim kanserinden koruduğunu da öğrenince buna başladım. Hatta bu iğneyi veterinerler süt versin, üremesin diye ineklere vuruyorlarmış bunu duyunca bir gülme de gelmişti🤭
Ay ben almıyım zira 60 kiloyum zaten. En fazla 58 e dusebiliyorum. 70 olmaya tahammül edemeyeceğim 🤣 neden kilo yapıyor asıl önemli olan bu.. Kilo yapan uygulama neden sağlıklıdır? Ekmek zaten aksam yemem ben daha ne kadar az yiyebilirim 🤣 Ben kaç yıldır sut üretiyorum hala oğlum arada emdigi için onlardan farkım yokmuş 😋🤣

Başta aldırmak istedikleri çocuğu doğurduktan sonra iyi ki aldırmamışım diyen çok kadın tanıdım. Hayatta her ne yaşıyorsak o anda göremesek bile bir sebebi var. Ayrıca hepimiz yetişkiniz yaşadığımız herşeyin sorumlusu sadece biziz. Hatalarımızın da sorumluluğunu almak zorundayız. Kolay olan ile doğru olan arasında bir seçim yapmanız gerekecek. Bu hayatta her canlının yaşama hakkı olduğuna inanıyorum...
3. Çocuk olmasa aynı fikirde olabilirdim ama doğduktan sonra hepsi sevilir elbette.

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum

2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep

E Ecre4110 "uzun bir süre çocuk düşünmüyorduk" dediğinize göre ; yeniden hamile kalma ve çocuk sahibi olma planınız varmış anlaşılan.

Sonrasında yeniden hamile kalmayı planlıyorsanız; bu hamileliği sonlandırarak ruhen ve bedenen yıpranmanıza değer mi , bilmiyorum.

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Bundan sonra ne karar verirseniz verin mutlaka korunmalisiniz.Ben aylık doğum kontrol iğnesi kullanıyorum. Ayda 1 kere vurduruyorum kafam çok rahat. Üremeyi geçici olarak baskılıyor. Bence en rahat ve en güvenli yöntem. Kadın doğum doktorum önermişti. Hap gibi her gün almak yerine ayda 1 aynı gün yaptiriyorsun. Üremeyi geçici baskiladigi için risk çok çok az. Risk yüzde 1. Çünkü üreme şartları oluşmuyor. Ben şu an kesinlikle çocuk istemediğim için hem aylık enjeksiyon yaptırıyorum hem de takvimime göre doğurgan dönemimde eşimle birlikte olmuyorum. Ne olur ne olmaz diye. Çifte önlem oluyor. Bence siz de çifte önlem uygulamalısınız. Doğum kontrol hapı ile de korunan çok arkadaşım var. Hatta bir arkadaşım 8 yıldır kullanıyor. Bildiğim kadarıyla hiç hamile kalmadı. Kaza(!) ile hamile kalan mutlaka bu yöntemlerin gerekliliklerine tam dikkat etmiyordur.
Bu yöntemlerden birisini tam uygularsan hamile kalmak öyle basit değil. Çok ama çok zor. Hapı içmeyip birkaç gün atlarsan, doğum kontrol iğnesini 2 3 ay üst üste yaptirmazsan ( ki aylik igneyi bıraksan bile 2 ay koruyor hormon iğnesi olduğu için sistemden atilmasi zaman aliyor) spiral taktirip 6 ayda 1 kontrol ettirmezsen
(kayma var mi diye) tabi hamile kalırsın. Tüm bunları yapmayip hamile kalmaya ben kaza değil bile bile lades diyorum.
Size tavsiyem çift önlem ile korunun. Size uygun yöntemi belirleyin ve eşinizde bir yöntem ile korunsun. Eğer eşiniz korunmak istemezse de doğurgan döneminizde eşinizle birlikte olmayın.

Son düzenleme:
Ay ben almıyım zira 60 kiloyum zaten. En fazla 58 e dusebiliyorum. 70 olmaya tahammül edemeyeceğim 🤣 neden kilo yapıyor asıl önemli olan bu.. Kilo yapan uygulama neden sağlıklıdır? Ekmek zaten aksam yemem ben daha ne kadar az yiyebilirim 🤣 Ben kaç yıldır sut üretiyorum hala oğlum arada emdigi için onlardan farkım yokmuş 😋🤣
Kilo yapma sorunu iğnenin iştahı açması.
Ama çok kilo derdi olan aylık olanı da kullanabilir 3 aylığa göre daha az kilo yaptığı ve kanamayı kesmeme durumu olabiliyor onda.

Ben şu an memnunum ama piyasadaki iğne durumu nedir bilmiyorum şu an. Bir ara bulamadığım olmuştu iğneyi.

zaten 8 kilo fazlam var.bir de üstüne kilo alırsam top gibi olurum.bu yöntemi de eledimm. :KK45:

Devletin uyguladikları her bünyeye iyi gelmiyor. Sizde ağrı ve aşırı kanama yapmadı mi?
Evet kürtaj olmak daha kolay!

Böyle diye diye korkutuyorsunuz insanları. Evet ağrı oluyor ama abartılacak bir şey değil. kanama da artıyor ama onun da abartılacak bir yönü yok. En fazla günde 1-2 ped fazladan değiştirmek gerekir belki.

Son düzenleme:
Iste bir anlik zevk icin boyle seyler oluyor cok zor. En korktugum sey hem esim korunuyor hem ben ilac kullaniyorum okadar korkuyorum. Sana aldir yada aldirma diyemem. Ama Ben olsam düsünüyorum Allahin verdigine kiyamam cocuklarinizda cok kücükmüs. Bilemiyorum cok zor

Klasik tepkimizi verelim.millet kırkyılda bir geri çekilmeyle hamile kalıyor.benim gibilerde senelerce korunmasız tık yok.vayy arkadaş.tozutacağım valla bir gün bu konulardan.az kaldı.eyy allahım biraz adil olaydın ya.

Evet kürtaj olmak daha kolay!
Neden ünlem kullandınız anlayamadım. Özel hastanede eczanelerden özel alınan türleri var kiyas yapmaya çalışıyorum. Herkeste ayni etkiyi yapip yapmadığı ile ilgili. Başkası ile mi karıştırdınız? Kürtaj olmak zorunda olan ben degilim. Ağrı yapiyorsa fazlasiyla kondom neden bir seçenek degil? Sonuçta spiralle hamile kalan da var (!)

Rabbim hiçbirşeyi sebepsiz vermez 🙏🏼 Bazı insanlar maddi olarak düşünür ki her çocuk rızkıyla gelir derler. Bu sefer maddiyat olmasa da siz yıpranma sürecini düşünüyorsunuz ama düşünsenize bu bebeğe 10 sene sonra 20 sene sonra iyi ki doğurmuşum dediğinizi. Bakın aldırmanın günah boyutundan bahsetmiyorum bile… ama mutlaka bu bebiş size hediyedir… ama bugün ama yarın… mutlaka bir sebebi vardır 🙏🏼💙

İhmal işte ha bugün ha yarin taktircam derken böyle oldu :KK43:
Buradaki kadınlar bu potansiyelle spiralle de hamile kalır.onun da bir sürü konusu açıldı.benim gibi hamile kalamayanlar tozutacak yakında kıskançlıktan 😄😄
Klasik ama benim gibileri düşün vücudunla gurur duy bacım.bizimki beceriksiz çıktı bak.

Klasik tepkimizi verelim.millet kırkyılda bir geri çekilmeyle hamile kalıyor.benim gibilerde senelerce korunmasız tık yok.vayy arkadaş.tozutacağım valla bir gün bu konulardan.az kaldı.eyy allahım biraz adil olaydın ya.
Tövbe diyin 🙈 Allahın adaleti şaşmaz… böyle derseniz imtihanınız daha ağır olur. Güzel günler çok yakın💙

Benimde üç tane bebeğim kucağımda yemek yapıyorum secaddeminnuzerinde namaz kılıyorum 😁😁😁 sabahdan akşama kadar bir elime biseylwr yapiyorum
Birde bununla övünüyor musunuz ? Gerçekten yaşıyor musunuz yani ? Hayat bu mu ? Lütfen kendinizden örnek vermeyin normal bir yaşam değil sizin ki .

Ben ikinciye bile cesaret edemedim bu zamanda, uçuncuyu asla doguramazdim ama madem sizin ekonomik durumunuz iyi , maddi açidan zorlamayacak uçuncuyu duşunuyorsaniz hazır kalmişken dogurun, bı bakıcı tutarsınız olur biter....

Kilo yapma sorunu iğnenin iştahı açması.
Ama çok kilo derdi olan aylık olanı da kullanabilir 3 aylığa göre daha az kilo yaptığı ve kanamayı kesmeme durumu olabiliyor onda.

Ben şu an memnunum ama piyasadaki iğne durumu nedir bilmiyorum şu an. Bir ara bulamadığım olmuştu iğneyi.
İste diyorum ya erkekler üzerinden çözmek daha kolay bu konuyu. Etkili ve tek celsede kesin çözüm.

X