3.cocuk ve kurtaj

Maalesef bazı şeyler olacak olanın önüne geçemiyor. Arkadaşım doğum kontrol hapıyla korunuyordu hamile kaldı,komşumda spiral vardı o da hamile kaldı. Hadi geri çekilmeyle korunmayı eleştirdik de bunları nasıl eleştirelim. Arkadaşın daha fazla üzerine gitmek yerine moral verelim diyorum… Rabbimin vermesi de imtihan vermemesi de. En azından ben bu kafadayım. Hayatımızda herşey on numara beş yıldızken Allahın adaletini sorgulamıyoruz da böyle vakalarda sorgularsak bi durup düşünelim nerede hata yapıyoruz diye. Ben de aylardır çocuk için uğraşıyorum ama bu derece isyan edersem biliyorum ki hiç vermeyecek.. sabırla bekliyorum inşaAllah hepimize birgün anne olmak nasip olur🙏🏼
Zor valla ya.beni anlayan kişilerin de olduğunu bilmek güzel.bu tarz konularda insanı hırs basıyor ama dediğin yapacak birşey de yok.ondan alıp biraz da bana ver de dengelensin mi diyeceğiz.fena da olmazdı ama dünya maalesef böyle bir yer.sağ ol yine de.

Açıklama için teşekkür ederim anladım. Ayda 5 gun normal bir kadın için az degil ama.. Olması gereken bu. Ben 28 günde bir 5 gun olurum mesela.

Kilo aldırması gerçekten düşündürücü.. Zaten söyle birşey var, ben sanki iğne ya da spiral kullansam da kondom yine kullanırım gibime geliyor. İyi geceler 😇
Eskiden 7 gün adetim sürerdi şu an azalmış durumda. Onu söylemek istedim. Sizin de belki kullansanız 3 4 gün olur. Çok etkili bir yöntem ama kilo aldırıyor bende çok aldırdı. Ama daha az (5 kilo) alan arkadaşım da oldu. Ama kilo artışı az da olsa yapıyor. Çoğu hormon ilacı iştah açılması ile kilo artışına sebep oluyor. İğne hap bunların hepsi hormonlu ilaçlar. O yüzden çok yüksek koruma sağlıyorlar. Geçici olarak üremeyi baskılıyorlar rahim duvarını inceltiyorlar rahim içi hamile kalmaya müsait yapısını kaybediyor. İşte yan etkisi de kilo artışı.
Bence de çift yöntem daha mantıklı. Bende çift yöntem tercih ediyorum. Bir araştırın ama kilo artışı yan etkisi maalesef. O kesin bilgi.. size de iyi geceler:)

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum

O da sizin çocuğunuz onun canına kıyıp diğerlerinin yüzüne nasıl bakacaksınız ? Evet çok küçük diğerleri ama tedbirli olmaliydiniz.

Annemler 3 kardeş 2 erkek 1 kiz
Anneannem en küçük dayimdan sonra hamile kalmış tekrar ama o kadar çok işi varmış ki bir de dedem hasta ve huysuz bir adamdı bir yandan kv bir yandan hayvanlar bahçe işi hali dokuma falan gitmiş aldırmış onun da cinsiyeti kizmis şimdi 80 yaşına gelecek hâlâ diyor ki keşke onu doğursaydim keske bir kızım daha olsaydı
Bence bu çocuğu Allah nasip ettiyse bir sebebi vardır evet yas aralıkları az olmuş evet kolay da olmaz belki ama güzel olur inşallah sizin icin

Konuyla alakasız olacak gibi ama kızlar sizce de şu üreme sistemi biraz çelişkili değil mi ? Kendimizi düşünüyoruz mesela.ne kadar değerli ne kadar biriciğiz kendimiz için.bir insan koskoca bir insan boyuyla posuyla, kaşıyla gözüyle, zekasıyla onlar da çok değerli.üstelik çok da hassas ve diklatli yetiştirilmesi gereken canlılarız.buna rağmen üreme olayının bu kadar basit ve kolay olması benim çok garibimi gidiyor.üstelik bir kadından 10, 15 insan türeyebiliyor. Eee diyorum ki bu ne perhis bu ne lahana turşusu.bilmem katılan olur mu ? Eee bu kadar kolay ve fazla fazla olunca da insanlar suistimal edebiliyor ya da o kişiye yük olabiliyor.ilginç bence.

Klasik tepkimizi verelim.millet kırkyılda bir geri çekilmeyle hamile kalıyor.benim gibilerde senelerce korunmasız tık yok.vayy arkadaş.tozutacağım valla bir gün bu konulardan.az kaldı.eyy allahım biraz adil olaydın ya.
Ferhan yine kendinle ilgili bir mevzuya çekmişim konuyu
Senin hamile kalıp kalmaman değil ki konu
Sen önce bir dünya kişi içinden bir baba adayı bul sonra hamilelik işlerine gir

Tövbe diyin 🙈 Allahın adaleti şaşmaz… böyle derseniz imtihanınız daha ağır olur. Güzel günler çok yakın💙
Arkadaş hamile kalsa da kürtaj olacak, bekâr bir kadın. Tamamen keyfî hamilelik isteği, çocuğu çok anlamsız birşey olarak görüyor zaten. Bu duygusal mesaj için hiç uygun biri değil. Şaka gibi ama öyle. 🤦‍♀️

Konuyla alakasız olacak gibi ama kızlar sizce de şu üreme sistemi biraz çelişkili değil mi ? Kendimizi düşünüyoruz mesela.ne kadar değerli ne kadar biriciğiz kendimiz için.bir insan koskoca bir insan boyuyla posuyla, kaşıyla gözüyle, zekasıyla onlar da çok değerli.üstelik çok da hassas ve diklatli yetiştirilmesi gereken canlılarız.buna rağmen üreme olayının bu kadar basit ve kolay olması benim çok garibimi gidiyor.üstelik bir kadından 10, 15 insan türeyebiliyor. Eee diyorum ki bu ne perhis bu ne lahana turşusu.bilmem katılan olur mu ? Eee bu kadar kolay ve fazla fazla olunca da insanlar suistimal edebiliyor ya da o kişiye yük olabiliyor.ilginç bence.

Hep zaten Konuyla ilgili yorum yaparsin bu değişik oldu ferhancim 😊😊😊Muhteşemsin 👍👍👍

Bakın sizi anlıyorum tüm samimiyetimle söylüyorum ama biraz isyankar bir tavırdasınız. Bu sizin için yanlış. Rabbimin vermesi de vermemesi de imtihan. 5 tane çocuğu olan insanların da bambaşka dertleri var maalesef. Hayatımız üreme sistemi üzerine işlemiyor ki… evet keşke biz de anne olabilsek ama ben şahsen benim istediğim zamanda değil de Rabbimin istediği zamanda vereceği ve çok daha güzelini nasip edeceği düşüncesine teslim oldum bekliyorum. Bir kadının senelerce çocuğu olmamış artık isyan etmiş Allahım bir evlat ver yeter ki başımda çıra kırsın demiş. Allah öyle hayırsız bir evlat nasip etmiş ki başında çıra kıran cinsten… siz her zaman sizin için hayırlı olanı isteyin. Bu tutumda olmak çok yanlış. Ben sizi tanımam etmem,sizin çocuğunuzun olması veya olmamasının bana bir faydası yok ama ben sizin iyiliğiniz için konuşuyorum sabırla bekleyin,dua edin,isteyin 🙏🏼💙 isyan etmeyin

Ben 3 aylık iğne de daha az almışım bana doktorum aylık iğne 3 aylık kadar kilo yapmıyor demişti. Bu da bünyeye bağlı demektir.
Siz bence benden zayifsiniz.Ben biraz kiloluyum. O yüzden daha fazla almış olabilirim. Benim 8 yıldır hap kullanan arkadaşım 8 yılda 5 kilo aldi..Ben 2 yılda 9 kilo aldım.
Başlangıç kilosu da önemli diye düşünüyorum. O da dediğiniz gibi bünye demek. Umarım daha da kilo almam..

Arkadaş hamile kalsa da kürtaj olacak, bekâr bir kadın. Tamamen keyfî hamilelik isteği, çocuğu çok anlamsız birşey olarak görüyor zaten. Bu duygusal mesaj için hiç uygun biri değil. Şaka gibi ama öyle. 🤦‍♀️
ciddi misiniz 😁 ah canım kendim yine biryerlerde teselli verdim zamansız 😁

Belki de çocuğunun olmaması senin için daha iyi bir durum yada çocuk için
Yaradan kullarını dogucak çocukları düşünür merak etme sen👍👍
Yoo valla hiç de düşünmüyor.baksana suriyelilere, afrikalılara. Bir ben kaldım vermeyecek o kadar cani, saf insan arasında.

Klasik tepkimizi verelim.millet kırkyılda bir geri çekilmeyle hamile kalıyor.benim gibilerde senelerce korunmasız tık yok.vayy arkadaş.tozutacağım valla bir gün bu konulardan.az kaldı.eyy allahım biraz adil olaydın ya.
heyy allahımmm banlanıyor banlanıyor geliyor aynı yerden devam ediyorrrrr. :mad:

Yoo valla hiç de düşünmüyor.baksana suriyelilere, afrikalılara. Bir ben kaldım vermeyecek o kadar cani, saf insan arasında.
Siz bu çocuğu kimden istiyorsunuz 😁 merak ettim evli değilsiniz anladığım kadarıyla ama evlenmek üzere olduğunuz ama güvenmediğiniz adamdan mı 🥹

X