- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk kızımı 1 sene istedim olmadı ve tüp bebekle hamile kaldım ikinciyide zaten olmuyor diyip çok üstüne düşmedik ve nasip oldu ve şimdide bunu yaşıyorum gerçekten kimsenin hyati yaİldigi kadar kolay değilbu sitedeki kadınlar nasıl bu kadar doğurgan hayret ediyorum.. gerçekten tüp bebek yerine korunmayı, geri çekilmeyi filan deneyeceğim artık. geri çekilmek korunma yöntemi değil zaten bunu biliyor olmanız gerekirdi, normalde çok sıkı korunuyorsanız ve bir kere geri çekilme olduysa ertesi gün hapı kullanacaksınız en kötü. maalesef ki saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde davranıp sonra ne yapacağım demek pek olmuyor. ben size aldırın ya da aldırmayın diyemem, karar tamamen size bağlı çünkü.
kazara hamile kalma ülkemizde bir mazeret. Ben inanmıyorum bu kadar çok insanın kaza ile hamile kaldığına. İnsanlar çevreden utandıklarından, iş yerindeki yöneticilerden çekindiklerinden, yargılanmaktan korktuklarından kaza diyorlar bence. Eskiden çalıştığım işyerinde isteyerek hamile kalan yoktu resmen.Bir arkadaşım da beşinciyi duyunca kahrolmuştu ki o dördüncüye de kazara hamile kalmıştı.
Peki bende şimdi doğurup piskolojim bozulup 3nede zehir etsem hayatı dahami iyi anne olurum dahami iyi bakmış olurum onlara sadece yasicak diye mutsuz bı hayat geçirmeyi isterlermiDiş çektirmiyorsunuz hanım efendi o bir insan. Diğer çocuklarınız kadar yaşama hakkı var. Annem gibi dengeniz iyice bozulacak bütün hirsinizi diğerlerinden çıkaracaksınız aldirdiktan sonra. Annem 3 çocuktan sonra aldırdı sonra gitti bı dahaa hamile kaldı doğurdu. Ama zehir oldu çocukluğumuz . Elleri nasıl olacakti gözleri nasıl olacaktı diye merak ederdi komşum Seda. Nasıl kıydın dedim. Deme ! Deme ! Öyle dedi. Eşiniz size yardım etsin biraz. Sorumsuzluk yapacağına
Bende 2 yıldır çocuk için uğraşıyorum kendiliğimden spiral var sanırım bende:dbu sitedeki kadınlar nasıl bu kadar doğurgan hayret ediyorum.. gerçekten tüp bebek yerine korunmayı, geri çekilmeyi filan deneyeceğim artık. geri çekilmek korunma yöntemi değil zaten bunu biliyor olmanız gerekirdi, normalde çok sıkı korunuyorsanız ve bir kere geri çekilme olduysa ertesi gün hapı kullanacaksınız en kötü. maalesef ki saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde davranıp sonra ne yapacağım demek pek olmuyor. ben size aldırın ya da aldırmayın diyemem, karar tamamen size bağlı çünkü.
Niye olmasından ziyâde, ne hadle böyle yorum yapabiliyorlar? Kişi belki ateist, belki deist, hemen bir dini yorum. Sanki herkes onlarla aynı değer yargıları paylaşmak zorunda.Niye olmasın? Böyle düşüne düşüne bakamayacaklari çocukları doğurup onların da hayatlarını heba eden ebeveynlerle dolu toplum. Önemli olan cocuk yapmak ya da doğurmak değil ki doğru düzgün bakmak yetiştirmektir.
Konu sahibi siz de keşke doğru düzgün korunsaydiniz geri çekilme korunma olmuyor işte.
Tavsiyem: konuyu kapattırın. Kararınızı vermişsiniz. Saygı duyuyorum. Daha fazla burada yazışıp hem aklınızı bulandırmayın hem linç yemeyin.Peki bende şimdi doğurup piskolojim bozulup 3nede zehir etsem hayatı dahami iyi anne olurum dahami iyi bakmış olurum onlara sadece yasicak diye mutsuz bı hayat geçirmeyi isterlermi
Maddiyi düşünmüyorum zaten ama piskolojim şuan bile iyi değil üst üste iki çocuk bakmak çok zorladı beni ve tek başımayım yani eşime diyorum doguriyim bakarız o bile senin piskolojin bunu kaldircakmi diyorDaha yeni öğrenmişsiniz haberi sindirmek için biraz kendinize zaman verin lütfen. Sakin kafayla düşünün, eşinizle de konuşun konuyu. Eğer gerçekten yapamayacağınızı düşünüyorsanız başka kimsenin üstüne bir şey söylemeye hakkı yok. Siz doğuracaksınız siz bakacaksınız sonuçta. Kimse yap ya da yapma diyemez. Maddi durumunuzu düşünün, psikolojik durumunuzu düşünün, diğer çocuklarınızı düşünün öyle karar verin.
İyi bir hayatı olması size bağlı. Yada ölmesi...karar sizinPeki bende şimdi doğurup piskolojim bozulup 3nede zehir etsem hayatı dahami iyi anne olurum dahami iyi bakmış olurum onlara sadece yasicak diye mutsuz bı hayat geçirmeyi isterlermi
Ben dinen hükmünü söyledim. Fetva bu yönde elbette yetiştiremiyecekleri çocuklar yapmasın kimse ama olmuş olanın hükmü bu uyar uymaz sahıs kendi bilirNiye olmasın? Böyle düşüne düşüne bakamayacaklari çocukları doğurup onların da hayatlarını heba eden ebeveynlerle dolu toplum. Önemli olan cocuk yapmak ya da doğurmak değil ki doğru düzgün bakmak yetiştirmektir.
Konu sahibi siz de keşke doğru düzgün korunsaydiniz geri çekilme korunma olmuyor işte.
Kazara 4.hamilelikten sonra kazara 5.defa hamile kalmak. Çok iyi.Çocuğumun olması için neler vermezdim. 10 tane bile olsalar basımın üstüne. Keşke dünyada adalet olsa. Zaten çocuğu olanlar yerine bizi bulsa o melekler.Uzulmeyin .
Bir arkadaşım da beşinciyi duyunca kahrolmuştu ki o dördüncüye de kazara hamile kalmıştı. Hepsi büyüdü çocukların. Geçiyor
Ben dinen hükmünü söyledim. Fetva bu yönde elbette yetiştiremiyecekleri çocuklar yapmasın kimse ama olmuş olanın hükmü bu uyar uymaz sahıs kendi bilir
istemeyenin olmasından çok her konunun başında korunurken oldu var. ama nasıl korundun? geri çekilmeyle.. yani asla ve asla çocuk istemeyen bir insan böyle şeyleri şansa bırakamaz ya, çünkü tüm hayatını etkileyen bir şey marketten yanlış bir şey almak değil.. bir arkadaşım var o da inatla istemeden kaldığını söylüyor fakat geri çekilmeyle korunmuş(!) anlam veremiyorum.Bende 2 yıldır çocuk için uğraşıyorum kendiliğimden spiral var sanırım bende:d
Hep istemeyenin oluyor hayat işte
ikinciyi zaten olmuyor deyip üstüne düşmediyseniz, üçüncünün de gelebileceğini bilmelisiniz.. bunun hayat zorluğuyla bir ilgisi yok ki. siz tedbirinizi almadıktan sonra yaşadıklarınız sizin elinizde, hayatın size getirdiği zorluklar değilİlk kızımı 1 sene istedim olmadı ve tüp bebekle hamile kaldım ikinciyide zaten olmuyor diyip çok üstüne düşmedik ve nasip oldu ve şimdide bunu yaşıyorum gerçekten kimsenin hyati yaİldigi kadar kolay değil
Size yazmadım mesajı konu sahibine yazdım.Dinen hükmü nedir diye size soran oldu mu? Fetva meclisi misiniz siz?