3.cocuk ve kurtaj

O yavrunun suçu diğer kardeşleri gibi dış dünyada olmaması mı? Neden dünyaya gelmemiş çocuk için cansız bir varlıkmış gibi söz ediliyor? Oda kardeşleri gibi bir can taşımıyor mu? Çöp gibi muameleyi hak etmiyor !! Netice kürtaj olunan bebekler de çöp gibi parçalanıp atılıyor ve siz onun katili olmuş oluyorsunuz !!!

Bu mevzular cok kişisel.
Ama siz kendi kararınizin arkasinda durabilecek misiniz, o problem.

Yoksa aldırıp pisman olan da olmayan da cok vadir.
Tam tersi aldirmayip dogurup pisman olan veya olmayan da.
Bunlar sizin için içinizi soğutmaz ki. Tamamen kendinize dönüp, esinizle de konuşup karar vermelisiniz. Ama karar yine de esinizin degil sizin olacak. Arkasinda durmalisiniz.
Bu isler böyle maalesef, kadinin sorumluluğu bir tık daha üstte. O yüzden geri çekilme yöntemi ile korunmayi kabul etmemek en dogru karar olacak her kadin için. Bi zahmet pasazadeler prezervatif takacaklar.

Ben kendim aldırırım diye düşünüyorum bu tarz konularda.

Ban yemişsiniz gerçi ama gene de yazmak istedim. Sizi anlayan kimse çıkmaz çünkü siz bile kendinizi anlamıyorsunuz bence :deli: kadına durduk yere saldıran siz, R yapan ama bununla suçlayan siz, kadına tonla laf edip kadın kendini savununca hakaret sayan siz :deli: eee hırsızın hiç mi suçu yok? Bu arada ikinizi de tanımam etmem. Dışardan yorumları okuyan biri olarak ağır saçmaladığınızı farkettim ve tepkileriniz komik geldi :KK70: sanırım regl oldunuz ondan bu asabiyet ahahah :KK70:
Ayy gerçekten de öyle valla.

Tabiki de aldırın. İkilemde kalmanız bile mantıksız. Hali hazirdaki, sağlıklı bir anneye muhtaç küçücük cocuklariniz ve siz, iyi bir geleceği olmasina imkan olmayan bir kan pihtisindan çok daha önemlisiniz. Bunun aksini söylemek düpedüz cinayet. Nerden baksan bağnazlık.

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Size tavsiyem o canlının yaşamasına müsade edin çünkü sonradan pişmanlık yaşamak sizin için daha da üzücü olabilir o da bir evlat, ansızın bir misafir gibi gelmiş kapına ama bilseydi böyle üzülüp ağlayacağını belkide hiç gelmezdi sakın üzülüp ağlamayın evet belki gözünüzde şu an için herşey çok zor geliyor ama ne olursa olsun o sizin yavrunuz o çocuğu aldırdığınız da daha çok vicdan azabı çekersiniz sanmayın ki çok rahatlayacağım üzerimden bir yük kalkacak hiç te öyle olmayacak bırakın gelsin bu onun suçu değil tamamen sizin dikkatsizliğinizin sonucu gerçekleşmiş bir durum ne yazikki evet hazmedilir bir durum değil bir çocuk ne emeklerle büyüyor tabiki düşününce kolay değil ama burada işin tek kötü yanı bir cana nasıl kiyabileceksiniz veya şu soruyu size şöyle sorayım bunun pişmanlığını yaşamayacağınız bile garanti değil belkide çok pişman olacaksınız ama iş işten geçmiş olacak bırakın gelsin onun hiçbir suçu yok günahı yok herşey gelir geçer Allahtan sabır dileyin bir bakmışsınız o nasıl doğuracağım dediğiniz evladınız bile doğup büyümüş çoktan asıl önemli olan bundan sonra çok daha dikkatli olmanız umudunuzu kaybetmeyin bende bir anneyim burada git çocuğunu aldır diyenlerede sakın itibar etmeyin asla böyle bir hataya düşmeyin bunu size bir anne olarak söylüyorum kendi evladımın canına son verip pişmanlık yaşayacağıma o canlıyı dünyaya getirmeye razı olurdum çünkü başka bir seçim şansım yok.

Ne sevişmekten kendinizi alabiliyorsunuz.Ne korunmayı biliyorsunuz sonra da aaa hamile kaldım.Ben mi kalacaktim hamile?Şu bir defa oldu geri çekilme ile de hamile kaldım Lara da asla inanmıyorum.Bir defa olmamıştır o, sizin korunma yönteminiz budur.Bir defa da denk gelmiştir.

Ne sevişmekten kendinizi alabiliyorsunuz.Ne korunmayı biliyorsunuz sonra da aaa hamile kaldım.Ben mi kalacaktim hamile?Şu bir defa oldu geri çekilme ile de hamile kaldım Lara da asla inanmıyorum.Bir defa olmamıştır o, sizin korunma yönteminiz budur.Bir defa da denk gelmiştir.
Ben geri çekilmenin bile doğru uygulandığına inanmıyorum.senelerce bu şekilde korununan bırakır bırakmaz da ilk ay hamile kalan çok kadın var.

23 Euro ya biz 3 kişi yemek yiyoruz 1 gün o da. Okula ayda 6600 ödüyorum burslu hali o da. Tek çocuğum var zor yetişiyorum. 3 olsa halim haraptı.ama Avrupa da olsam devlet desteği olduğundan 2 3 ben de yapardım. Şartlar aynıymış gibi yazıyorlar ya dini de katıp işin işine. Tok açın halinden anlamaz hesabı oluyor. Ben asgari ücretliye sen de çocuğunu koleje gönder iyi eğitim alsın desem bunu demekten utanır ar eder önce kendi yüzüme tükürürüm insanlığımdan utanırım.

Bi de sadece ozel okul aylik masrafi ile bitmiyor ki, servisi, ogle yemegi, kiyafetleri, Ingilizce kitaplari, etkinlikleri...Ek gelirsiz memurlar icin bile luks oldu ozel okul. Benim zamanimda da ust duzey memurlar haric ozel okula gelen kimse yoktu ama su anki durum icler acisi gercekten. Egitim en temel haktir.

Sanırım çoluklu çocuklu insanlar beni hayalini kurduğum dünya profilinden uzaklaştırdığı öfkeliyim.bana kalsa herkes hayatını flörtlerle, yeni yeni partnerlerle geçirmeli, hep yebi heyecanlar olmalı hayatında.sadakata de karşı değilim ama en azından genç insanlar gibi gezip, eğlenebilecek seviyede kalmalı herkes bana göre.bu şekilde benim içinde yer almak istediğim dünya da yerle bir oluyor.çoluklu çocuklu kişiler hem flört aleminden hem de eğlence sektöründen çekilmek zorunda kalıyor doğal olarak.insanlar bunu kendine neden yapıyor anlam veremiyorum.işyerinden sonra güzel bir bara gidip içmek, gönlünce dans etmek, flörtleşmek varken apar topar eve koşup, neden çocuk bakmak ister ki insanlar.

Goz ardi etmisim seni ceycey alintilayinca actim baktim ve guldum 😂 Valla ben 25 yasina kadar asiri hizli yasadim, sansliydim ailemin durumu oldugu icin mukemmel bir universite hayati gecirdim. O zaman euro falan da boyle degildi, 1 hafta once aldigim ucak bileti ile Paris' e (schengenim vardi), 3 gun once aldigim ucak biletiyle Kiev'e eurovision'a falan gitmistim. Hatta bir donem cok flortlu, sık partner degistirdigim donemim oldu. Ilk genclik yillarimi doya doya yasadigim icin doydum, durulmaya basladim, 27 yasinda evlendim ama yine de cok yavas yasamadik eskisi gibi olmadigi halde, esim sagolsun evde duramayan bir adam. Ama ne oldu biliyor musun? Cocuk dusunmuyoruz ama bu senenin basinda bir kopek evlat edindik ve o kadar asigiz o kadar asigiz ki... Dunyanin en guzel seyi onunla vakit gecirmek haline geldi. Ne yalan soyleyeyim isten cikip kosa kosa ona gitmek en sevdigim aktivite. 😂 Artik butun haftasonu aktivitelerimizi kopegimizle gidebilecegimiz yerlere gore secmeye gayret ediyoruz.

30 yasindayim ve her seyin bir zamani var. Su an kosulsuz sevgimi verebilecegimiz bir canli bana da esime de cok iyi geldi. Eglenmek, sevilmek kadar kosulsuz sevmek de bir ihtiyac. Ve insanlarin bunun icin bir cocuk sahibi olmayi tercih etmelerinden daha normal bir sey yok.

Bi de sadece ozel okul aylik masrafi ile bitmiyor ki, servisi, ogle yemegi, kiyafetleri, Ingilizce kitaplari, etkinlikleri...Ek gelirsiz memurlar icin bile luks oldu ozel okul. Benim zamanimda da ust duzey memurlar haric ozel okula gelen kimse yoktu ama su anki durum icler acisi gercekten. Egitim en temel haktir.
Doğru dürüst eğitim veren devlet okulları olsa keşke. Çok çok az var o da ev kiralarının pahalı olduğu semtlerde. Değişen hiçbirşey yok. Ya 7 8 bin en az kiraya verilecek ya da ucuz evde oturup koleje. Ya da devlet okulu artı dershanelere ve özel hocalara. Bitti son yıllarda bir devlet okuluna göndereyim hiç de para harcamayayım okulunu bitirir bitirmez de iş bulur devri. Kpss ye 30 lu yaşlara kadar girip kazanamayıp depresyonda olanlar var. Emek vermesek para dökmesek bizim çocukların sonu da öyle olacak maalesef.

Goz ardi etmisim seni ceycey alintilayinca actim baktim ve guldum 😂 Valla ben 25 yasina kadar asiri hizli yasadim, sansliydim ailemin durumu oldugu icin mukemmel bir universite hayati gecirdim. O zaman euro falan da boyle degildi, 1 hafta once aldigim ucak bileti ile Paris' e (schengenim vardi), 3 gun once aldigim ucak biletiyle Kiev'e eurovision'a falan gitmistim. Hatta bir donem cok flortlu, sık partner degistirdigim donemim oldu. Ilk genclik yillarimi doya doya yasadigim icin doydum, durulmaya basladim, 27 yasinda evlendim ama yine de cok yavas yasamadik eskisi gibi olmadigi halde, esim sagolsun evde duramayan bir adam. Ama ne oldu biliyor musun? Cocuk dusunmuyoruz ama bu senenin basinda bir kopek evlat edindik ve o kadar asigiz o kadar asigiz ki... Dunyanin en guzel seyi onunla vakit gecirmek haline geldi. Ne yalan soyleyeyim isten cikip kosa kosa ona gitmek en sevdigim aktivite. 😂 Artik butun haftasonu aktivitelerimizi kopegimizle gidebilecegimiz yerlere gore secmeye gayret ediyoruz.

30 yasindayim ve her seyin bir zamani var. Su an kosulsuz sevgimi verebilecegimiz bir canli bana da esime de cok iyi geldi. Eglenmek, sevilmek kadar kosulsuz sevmek de bir ihtiyac. Ve insanlarin bunun icin bir cocuk sahibi olmayi tercih etmelerinden daha normal bir sey yok.
Biz evli çocuk sahibi kadınları hayatları bitmiş ot gibi yaşayan sanıyor kendisi. 32 de evlendim. O zamana dek iş hayatım vardı . Yurtdışı yurtiçi gezdim herşeyi deneyimledim. Gözümüz kalmadı ki hiçbirşey de. Devamlı sevgili değiştirerek 60 yaşına kadar yaşasamıydık? Her şeyin bir zamanı var. İlk tanıştığı kişiyle evlenen de var. Onların da mutlusu mutsuzu var. Herkesin yaşam dinamiği farklı. Ferhans insanları tek tip sanıyor. Hele ev kadınlarına aşırı üzülüyor. Evinde 7 24 kadın olan altında araba tüm gün keyfine bakanları da var o ev kadınlarının.

Maşallah diyelim.ben de 30 yaşındayım.3,5 sene 10, 15 kişiyle aynı anda ilişki yaşıyordum.ben de bir baktım eskisi gibi değilim.canım hiç bu tarz şeyler istemiyor.sanki kendimi alıştığım hayatı yaşamaya zorluyormuşum gibi gelmeye başladı.daha çok zaman geçmedi.2 ay öncesine kadar.ben de şefkat ve güven istemeye başladığımı farkediyorum farketmesine de çok korkuyorum bulamayacağımdan.onun stresiyle buradaki kadınlara sinirleniyorum.sonuçta evlenmişler, hayatlarının sonuna kadar yanlarında kalmak isteyen bir erkek var.beni de iateyenler oldu tabi hatta kendimi o kadar zorladım ki oldurabilmek için beceremedim.yeterince sevmeden olmuyor bu işler.klasik hikaye beni seveni sevemedim.kendi sevdiğimi de bulamadım.yok buldum aslında da onun da cinsel isteği az.dedim 3 ay sonra ben kafayı yerim.cinsel gücü çok yerinde birini sevdim bu sefer de işsiz güçsüz çıktı.nasıl geçineceğiz.hem cinsel gücü hem de maddiyati iyi olanı buldum onu da ben ne yaparsam yapayım sevemedim.çok zor günler geçiriyorum.bari eski hayatıma devam edeyim diyorum onu da canım istemiyor.şefkat, anlayış arıyorum.çok zor günler geçiriyorum.hayatımdakilere de sinirleniyorum artık eksik kaldıkları konular olmasa şimdi ne hâldeydik diye.kendimi de beceriksiz ve şanssız hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz evli çocuk sahibi kadınları hayatları bitmiş ot gibi yaşayan sanıyor kendisi. 32 de evlendim. O zamana dek iş hayatım vardı . Yurtdışı yurtiçi gezdim herşeyi deneyimledim. Gözümüz kalmadı ki hiçbirşey de. Devamlı sevgili değiştirerek 60 yaşına kadar yaşasamıydık? Her şeyin bir zamanı var. İlk tanıştığı kişiyle evlenen de var. Onların da mutlusu mutsuzu var. Herkesin yaşam dinamiği farklı. Ferhans insanları tek tip sanıyor. Hele ev kadınlarına aşırı üzülüyor. Evinde 7 24 kadın olan altında araba tüm gün keyfine bakanları da var o ev kadınlarının.
Ferhans ev hanımları neden çalışmıyor diyemi üzülüyor,vah kivah bana zaman.

Doğru dürüst eğitim veren devlet okulları olsa keşke. Çok çok az var o da ev kiralarının pahalı olduğu semtlerde. Değişen hiçbirşey yok. Ya 7 8 bin en az kiraya verilecek ya da ucuz evde oturup koleje. Ya da devlet okulu artı dershanelere ve özel hocalara. Bitti son yıllarda bir devlet okuluna göndereyim hiç de para harcamayayım okulunu bitirir bitirmez de iş bulur devri. Kpss ye 30 lu yaşlara kadar girip kazanamayıp depresyonda olanlar var. Emek vermesek para dökmesek bizim çocukların sonu da öyle olacak maalesef.
Sınıflar çok kalabalık devlet okulunda bulunduğum şehirde. Güzel semtlerin olduğu yerler de aynı şekilde. 42 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışıyoruz. Her öğrenci kalkıp konuşamıyor çünkü sira gellmiyor zaman yetmiyor.
4. Sınıfa geçsin özel okulların burs sınavlarını denerim ortaokul için oğluma. Çünkü ilkokulu sağlam adımlarla gidiyoruz diye düşünüyorum. İngilizcesi de var. Ama ortaokul lise gerçekten sıkıntı, o dönem soyut işlemler ,matemetik ve fen anlamadigim alanlar, yeni nesil sorular vs ayrıca da ergenlik..
Özel ders kurs okul.. şimdiden paraları hazırlıyoruz napalim :KK43:

Ben Ferhans'i az cok anliyorum aslinda, yasamak istedigi hayati anlayabiliyorum, ama boyle yasamak istemeyen herkesten nefret ediyor olmasini anlayamiyorum. Ben 27 yasinda evlendigimde esimle beraber yasiyordum, nikah kiymak benim icin onemsizdi ama yurtdisinda yasadigimiz icin beraber bir ulkede kalmamizin en kolay yolu evli olmakti (is konusunda bir sorun cikarsa, birimiz digerinin vizesine bagli olarak ulkede kalabiliyor).

Tum arkadaslarim arasinda ilk evlenen benim, herkes sok oldu, ben bile kendime inanamadim ama esimden ayri kalamiyordum ya beraber yasamadan once ayrilip kendi evime gitmek iskence gibi geliyordu. Esim de ASLA EVLENMEM diye ortalikta dolasanlardanmis benden once. Evlendigimiz gun esimle arkadasinin konusmasina kulak misafiri oldum, hadi seni de kaybettik gibi bir saka yapiyordu, esim de 'Kirpik uclarindan ayak parmaklarina kadar cok asigim, evlenirim de, beraber olmamiz icin ne gerekiyorsa da yaparim' demisti. 😅

Demem o ki hic sasmaz boyle hizli yasayanlari asik edecek ve kendini bir anda evli bulacagin biri cikar. O cikana kadar da insanlar neden evlenir anlayamazsin. Sonra evlenmenin degil, evlendigin kisinin onemli oldugunu anlarsin 🤗

Neden bu kadar yukseldiniz anlamadim. Sitede korunmadan hamile kalan bir suru insan var. bir yandan da sizin gibi koruyuculugu bilimsel olarak yuzde 99dan fazla olan korunma yontemini gomenler var. bana yazdiginiz bu mesajin amaci ne?
Yüzde 99 da geldi kızımı buldu işte ne yaparsın.Ayrıca yooo yükselmedim yalnış anlamışsınız siz.

ALLAH c.c rızıkları insanlardan önce yaratmış ve herkesin rızkınıda tayin etmiş. Maddi imkansızlıklar sebebiyle ümitsiz olmayın. Allah o emaneti size sunmuşsa vardır bir bildiği.. imtandan vazgeçmemenizi tavsiye ederim.
Peki dünya üzerinde açlıktan, yoksulluktan ölen çocuklar için açıklamanız nedir, merak ettim?

Sınıflar çok kalabalık devlet okulunda bulunduğum şehirde. Güzel semtlerin olduğu yerler de aynı şekilde. 42 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışıyoruz. Her öğrenci kalkıp konuşamıyor çünkü sira gellmiyor zaman yetmiyor.
4. Sınıfa geçsin özel okulların burs sınavlarını denerim ortaokul için oğluma. Çünkü ilkokulu sağlam adımlarla gidiyoruz diye düşünüyorum. İngilizcesi de var. Ama ortaokul lise gerçekten sıkıntı, o dönem soyut işlemler ,matemetik ve fen anlamadigim alanlar, yeni nesil sorular vs ayrıca da ergenlik..
Özel ders kurs okul.. şimdiden paraları hazırlıyoruz napalim :KK43:
4. Sınıfta mutlaka girsin bursluluk sınavlarına. Alır da zaten burs.ilkokulda öğretmenleri iyiydi idare ettik de 5. Sınıf fecaattı. Ders mers işlenemiyordu. İng zaten yok gibi birşey. İyi bir fen ya da Anadolu lisesi için ortaokulda iyi okul kurs ders şart.hele büyük şehirde rekabet çok fazla.

X