Merhaba kk
Ben 36 yaşında 2 çocuk annesiyim. 2. çocuğum sürpriz oldu ve çok zorlandım. Şimdi her regl gecikmesinde strese giriyorum (bugün olmalıydım bekliyorum
) Evliliğin başından beri kondomla korunuyoruz. Hormonal etkiler, adet düzensizlikleri vb sebepleriyle iğne, hap ya da ria tercih etmedim. Şimdi aklımda tüpleri bağlatma var. Sezaryen esnasında değil de ayrıca bağlatmak nasıl oluyor acaba? Çocuklarım küçük olduğu için fazla istirahat şansım yok. Ayrıca yan etkisi var mı? Bir de bağlatırsam kondomu güvenle hayatımdan çıkarabilir miyim?
Ben de 2 cocuk annesiyim.
Benim de 2. cocugum supriz oldu ve hayret bir sekilde kondom ile korunurken oldu.
Hamd olsun diyorum yine de, Allah evlat aratmasin kimseye.
Nitekim sorunun ozune gelirsek, ben de 3. cocuk istemiyorum.
Kendi doktorum ile konustum bu konuyu ve spiral tavsiye etti.
Normal bir spiral taktirdim, ama asiri kanamam oldu.
Ciddi anlamda, hastanelik olacak kadar.
Fakat 2. cocugum o donemde 6 aylik falandi, doktor cikartmadi spirali ilaclar ile kanamayi kontrol altina alip spirale vucudun alismasini bekledi bir sure, ama o da ise yaramadi.
Sonuc olarak hormonlu spiral taktirdim ve cok rahatim 4 senedir.
Hormonlu spiral tavsiye ederim.
Tupleri baglatmayi saglik nedenleri ile doktorum tavsiye etmemisti.
Gun gelip neyin nelere sebep olacagini bilemezsin, saglikli bir kadinsin o yuzden tupleri baglatmak cokda dogru birsey degil demisti.
Karar yine sizin tabii ki, ancak doktorunuz ile konusun ve konuyu danisin derim.
Sezeryan esnasinda tupleri baglayabiliyorlar, cok zor bir islem olmadigini soylemisti doktorum.
Ve evet, tupler baglandiktan sonra kondom kullanmadan, korunmadan cinsel iliskiye girebiliyorsunuz.