Ben de okudum hepsini..
1.sorun şu bence amniyosentez olayı yüzde yüz doğru sonuçlar veriyor mu?
2. si translokasyon taşıyıcısı ebeveynin çocukları dengeli veya dengesiz translokasyona sahip olmayıp farklı rahatsızlıklarda yaşabilir ancak bunu translokasyona bağlamak hatalı olabilir. Zaten
handemui
arkadaşın takıldığı nokta burası. Translokasyon olduğu için sağlıksız çocuğunuz olma ihtimali yüksek demek ne kadar doğru. Ben de İstanbul’a en güvenilir
tüp bebek merkezlerinin bir çoğundaki genetikçilerle görüştüm böyle bir şey duymadım.
3. Ben de yakın zamanda genetik taramalı tüp bebek yapırdım embriyoların genetik sonuçlarını incelediğimde beni şok eden bir sonuç vardı... 1 embriyomuzda eşimde var olan translokasyon kromozomlarında sorun görünmüyordu. Yani biz de 13-14 sorun ancak raporda embriyonun 13 14 normal yazıyor ancak 2-5-8-9 da mozaik trizomi sorunları var.. bir diğer embriyoda hepsi normal sadece 14 te gen fazlası var yazıyor (yani dengesiz translokasyon) demek istediğim translokasyon olmasa da farklı rahatsızlıklar olabiliyor..
4. Ancak farklı rahatsızlıklar varsa bu amniyosentez de çıkmaz mıydı?
5. Bir de şu aklıma geldi amniyosenteze çok vakıf değilim tüm genlere mi bakıyorlar yoksa sadece sizde translokasyon olduğunu bildikleri için sadece 5 ve 6 ya baktılar acaba? Bizdeki gibi O kromozomlar normal çıkmış ancak diğerlerinde sorun olmuş olabilir mi?